Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wie bereikt Superbowl LVIII? Dit zijn de Championship games

door Max Lanters | door Max Lanters

image Wie bereikt Superbowl LVIII? Dit zijn de Championship games
Dit weekend spelen de twee beste teams van de AFC en de NFC tegen elkaar in de Conference Championships, en de winnaars zullen elkaar treffen op 11 februari in het Allegiant Stadium in Las Vegas voor Superbowl LVIII. Hieronder vind je meer informatie over beide wedstrijden in de NFL Playoffs, wanneer ze plaatsvinden en waar je ze kunt kijken.

AFC Conference Championship: Kansas City Chiefs - Baltimore Ravens

Voorspelling Chiefs Ravens

De AFC Championship game is een lang verwachtte matchup en tevens de eerste keer dat 2 NFL MVPS van onder de 30 jaar oud tegenover elkaar staan. De laatste keer dat deze twee teams tegenover elkaar stonden was in week 2 van het 2021 seizoen, dat de Ravens nipt wonnen met 36-35.

De Ravens van Lamar Jackson kennen een geweldig seizoen met de beste score van de competitie (13-4). Het is dan ook niet verrassend dat Jackson hoogstwaarschijnlijk zijn tweede MVP binnen zal slepen aan het eind van het seizoen. Als #1 seed van de AFC begonnen ze de playoffs met een 'bye week', een vrije week. Na Super Wildcard Weekend wisten ze overtuigend te winnen van de Houson Texans met 34-10 in de Divisional Round. De echte test komt echter dit weekend wanneer de mannen van Andy Reid afreizen naar Baltimore en vechten voor een plek in de Superbowl.

De Kansas City Chiefs hebben een wisselvallig seizoen gehad voor hun doen. Met een uiteindelijke stand van 11-6 haalde ze makkelijk de Playoffs maar leken ze niet hun vorm te halen van de jaren ervoor. De Miami Dolphins reisde af naar Missouri voor de Super Wild Card matchup en zagen hun kans. De ijskoude temperaturen bleken achteraf teveel en de Chiefs wonnen gemakkelijk met 26-7. Vol met zelfvertrouwen mochten Kelce & co naar Buffalo naar de moderne AFC klassieker: Bills - Chiefs of Mahomes - Allen. De Chiefs wonnen met 27-24 en bereikte voor de zesde keer op rij de AFC Championship, alle zes seizoenen van Patrick Mahomes. 

Dat deze AFC Championship game een spektakel zal worden is zeker. Zoals bewezen zijn de Chiefs in de Playoffs altijd ontzettend gevaarlijk. Toch zijn dit jaar de Ravens van Lamar Jackson de favoriet, mede doordat de wedstrijd in Baltimore wordt gespeeld. Hieronder zie je hoelaat de wedstrijd is en waar je die kunt bekijken. Op onze NFL Voorspellingen pagina kun je meer lezen over deze wedstrijd.

AFC Conference ChampionshipDatumNederlandse TijdZender
Kansas City Chiefs - Baltimore RavensZondag 28 januari21:00ESPN 1 (NL) & ESPN 3  (EN)

Wedden op de NFL Playoffs

NFC Conference Championship: Detroit Lions - San Francisco 49ers

Voorspelling Lions 49ersIn de NFC Championship game zit de grote verrassing van de NFL Playoffs van dit jaar; de Detroit Lions. Ze nemen het op tegen de nummer 1 seed van de NFC en de grote favoriet voor het bereiken van de Superbowl, de San Francisco 49ers. Het team van Shanahan is al meerdere seizoenen succesvol maar is het niet gelukt de Superbowl te winnen. De laatste keer dat ze tegenover elkaar stonden was in Week 1 in het 2021 seizoen, waarin de SF 49ers wonnen met 41-33, geen onaardige score.

Zoals hierboven benoemd zijn de Lions de grote verrassing van dit jaar met een regular season record van 12-5. Na de quarterback ruil met de LA Rams waarin Stafford die kant op ging voor een aantal draftpicks en Jared Goff erbij kregen als onderdeel van de deal, leken de Lions aan de slechte kant van de deal te staan nadat Stafford de Superbowl won in zijn eerste jaar bij de Rams. Echter lijkt Goff herboren onder Dan Campbell in de Motor City. Met receivers als Amon-Ra St. Brown en lokale verdediger Aidan Hutchinson zijn de Lions en sterk team met de beste kansen op een Playoff winst sinds 1991. Met homefield advantage kregen de Lions uitgerekend de Rams van oud QB Stafford op bezoek. 'One for the books' bleek het achteraf te zijn, toen de Lions winsten te winnen met 24-23. Het geluk kon niet meer op in Detroit en voor de Divisional Round kwamen de Tampa Bay Buccaneers op bezoek. Na het vertrek van Tom Brady heeft Baker Mayfield een overwachts top seizoen gehad en de Buccs naar de Playoffs geleid. Na opnieuw een ijzersterke performance wonnen de Lions met 31-24. Nu mogen ze naar San Francisco om een droomticket te bemachtigen voor de Superbowl.

Net als de Ravens begonnen de 49ers aan de Playoffs met een 'byeweek' door de nummer 1 seed te bemachtigen met een record van 12-5. Van te voren waren de niners al favoriet in de NFC en gedurende het seizoen hebben die toon doorgezet. In de Divisional Round kwamen de Green Bay Packers op bezoek van Jordan Love, die onverwachts de Cowboys hadden verslagen in de ronde daarvoor. De Packers zagen er goed uit en hielden goed stand tegen het geweld van de niners. Uiteindelijk wist het thuisteam de wedstrijd in handen te houden en te winnen met 24-21 en thuisvoordeel te behouden voor de NFC Championship game.

Zoals verwacht zijn de San Francisco 49ers favoriet voor he behalen van de Superbowl tegen te Lions met een odd van 1.32 tegen 3.67 voor het team uit Detroit. Echter weet je het nooit in de Playoffs en zijn er gekkere dingen gebeurd. Hieronder zie je wanneer de wedstrijd plaats vind en waar je hem live kunt zien. Je kunt onze NFL Voorspellingen vinden voor deze wedstrijden op onze pagina.

NFC Conference ChampionshipDatumNederlandse TijdZender
Detroit Lions - San Francisco 49ersMaandag 29 januari00:30ESPN 1 (NL) & ESPN 3  (EN)

Wedden op de NFL Playoffs

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer