Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

NFL Voorspellingen en wedtips

Vind onze gratis NFL voorspelling over wie de titel zal winnen en als winnaar uit de bus zal komen in de belangrijkste wedstrijden die gespeeld worden in de 2023/24 American Football competitie, de NFL . Vol informatie voor je sportweddenschappen!

NFL 2023/24 Voorstelling en voorspellingen

NFL Voorspellingen

De National Football League, beter bekend als de NFL, is wereldwijd sterk gegroeid en blijft de populairste sport in de Verenigde Staten. De evenementen, vooral de Playoffs en de Super Bowl, trekken een van de grootste sportweddenschappen van het jaar aan. Hoewel er in de VS ongetwijfeld de meeste vraag is naar de NFL, wordt de sport ook steeds populairder in landen als Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zuid-Korea. De competitie bestaat uit 32 teams uit de hele Verenigde Staten die zijn onderverdeeld in twee conferenties: de American Football Conference (beter bekend als de AFC) en de National Football Conference (NFC). 

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

NFL 2023 voorspelling: Wie wint de Super Bowl LVIII?

Vince Lombardi Trophy

De San Francisco 49ers lijken weer een sterk jaar tegemoet te gaan na een uitstekend regulier seizoen van 13-4 in 2022/23. De Niners haalden de NFC Championship-wedstrijd, maar verloren uiteindelijk met 31-7 van de Eagles. Deze keer heeft San Francisco echter veel in hun voordeel, want ze gaan het jaar in als de derde favoriet bij de bookmakers om de Vince Lombardi trofee in de wacht te slepen. Ze hebben waarschijnlijk de meest volledige bezetting rond de quarterbackpositie en beschikken over een elite verdediging. Bovendien lijken de 49ers vorig seizoen een juweeltje te hebben ontdekt met de opkomst van "Mr. Irrelevant" (omdat hij de laatst geselecteerde speler was in de NFL Draft) Brock Purdy. De 23-jarige quarterback heeft nog nooit een wedstrijd verloren waaraan hij deelnam (6-0 vorig seizoen) en zette indrukwekkende cijfers neer met 13 touchdowns, 1.374 yards, een voltooiingspercentage van 67% en slechts vier intercepties. San Fran was vorig jaar misschien wel doorgegaan naar de Super Bowl als Purdy niet al vroeg was uitgeschakeld in de NFC Championship-wedstrijd, waardoor de 49ers zich genoodzaakt zagen om Josh Johnson in te zetten. De NFL kan soms wreed zijn, want zijn vervanger, Johnson, zou de wedstrijd ook moeten verlaten vanwege een blessure.

Hoofdcoach Kyle Shanahan denkt duidelijk dat hij in Purdy zijn toekomstige QB heeft en gaat helemaal voor de voormalige Iowa State Cyclone. Als Purdy kan oppakken waar hij vorig seizoen gebleven was, dan zou dit 49ers team wel eens de Super Bowl 2023 koplopers kunnen worden als we het naseizoen naderen. We zien veel waarde bij ongeveer 10-1 op ons geld als we Shanahan en Purdy steunen om het samen goed te doen. Daarom is onze voorspelling voor de winnaar van de NFL: San Francisco 49ers wint Super Bowl LVIII.

NFL Voorspelling 2023-2024: Kansen voor winst Super Bowl LVIII

 • San Francisco 49ers 2,45
 • Baltimore Ravens 2,90
 • Kansas City Chiefs 4,50
 • Detroit Lions 8,00

Kansen aangeboden door bet365.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Welke voorspelling voor de 2023/24 NFL MVP Award?

Patrick Mahomes KC Chiefs

Regerend NFL MVP Patrick Mahomes is een goede kans om de prijs in 'back-to-back' jaren te winnen en zijn derde MVP in het komende seizoen 2023/24 te winnen. De tweevoudig Super Bowl kampioen is, onder voorbehoud van blessures, bijna een garantie om aan het einde van het reguliere seizoen in de top drie kandidaten voor de award te staan. Mahomes was vorig seizoen bijna unaniem winnaar en zijn Kansas City Chiefs zijn opnieuw favoriet voor de Super Bowl. Met de geweldige coach Andy Reid achter zich is het moeilijk voor te stellen dat de 27-jarige niet nog een geweldig seizoen zou hebben. Daarom is Patrick Mahomes onze keuze om de NFL MVP award voor het tweede achtereenvolgende jaar te winnen. In de AFC Championship wedstrijd staat Mahomes tegenover Lamar Jackson, de huidige favoriet voor de regular season MVP prijs. 

NFL MVP kansen

 • Lamar Jackson - 1,01
 • Patrick Mahomes - 4.50
 • Jared Goff - 7.00

Kansen aangeboden door bet365.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Gids voor beginners over hoe de American Football en een NFL-seizoen in elkaar zit

San Francisco 49ers voorspelling

Het reguliere seizoen bestaat uit 18 speelweken waarin elk team in totaal 17 wedstrijden speelt, inclusief een vrije week (ook wel bye-week genoemd). De meeste wedstrijden vinden plaats op zondag, maar in een normaal NFL schema is er ook één wedstrijd op donderdag en één wedstrijd op maandag. Het reguliere seizoen van de NFL begint officieel in het begin van september na een paar weken van niet-competitieve pre-season wedstrijden voor elk team.

Na afloop van het reguliere seizoen strijden de 14 topteams (zeven van elke conference) in de play-offs, een toernooi met één eliminatie dat midden januari begint. De teams worden aan elkaar gekoppeld op basis van hun record in het reguliere seizoen en de daaropvolgende plaatsing, waardoor het beste team van elke conferentie een bye-week verdient in de eerste ronde en automatisch doorgaat naar de tweede ronde van de play-offs. In totaal heeft elke competitie drie rondes om te bepalen welke twee teams het tegen elkaar opnemen in de Super Bowl, de kampioenswedstrijd van de competitie die op de tweede zondag van februari in een vooraf bepaald stadion wordt gespeeld.

Dit verschilt van de meeste andere sporten zoals voetbal en basketbal, waarvan de play-off wedstrijden uit meerdere rondes of een best of seven serie kunnen bestaan. Deze structuur maakt het NFL postseason een van de spannendste en meest dramatische sportevenementen van het jaar, omdat zelfs het beste team van de competitie kan worden weggestuurd door een slechte dag op het veld.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Hoe maak je goede voorspellingen voor NFL-wedstrijden?

Voorspellingen NFL

Hieronder hebben we vijf gewoontes beschreven die je kunt implementeren in je eigen NFL voorspellingsproces om je kansen op een succesvolle weddenschap enorm te vergroten.

 • Identificeer belangrijke voorspellingscijfers
 • Houd rekening met de vorm van de teams
 • Analyseer gedetailleerde statistieken 
 • Kijk naar vroege gokprijzen
 • Vergelijk winkansen bij bookmakers

Als je deze dingen toevoegt aan je werkwijze, zal je dat op de lange termijn zeker helpen. Laten we ze elk in meer detail bekijken: 

Identificeer de belangrijkste voorspellingscijfers

Joe Burrow CIN Bengals

Niet alle spreads zijn gelijk. Door het puntensysteem in de NFL waarbij een touchdown zes punten oplevert (gevolgd door een extra punt poging of 2 point conversion voor een mogelijk totaal van zeven of acht), een field goal drie punten waard is en de minder gebruikelijke safety twee punten waard is, zijn er bepaalde belangrijke getallen in de NFL point spreads en andere minder belangrijke getallen die soms ook wel "dode" getallen worden genoemd. Om je winst bij NFL weddenschappen te maximaliseren, is het van groot belang om de verschillende strategieën met betrekking tot deze getallen te begrijpen en hoe je hiervan kunt profiteren om jezelf in de beste positie te plaatsen om geld te verdienen in deze spannende sport.

Wat zijn de belangrijkste getallen? Het belangrijkste NFL point spread betting getal is 3 punten. De NFL kent de hoogste frequentie van wedstrijden die met deze marge worden beslist en het is heel gebruikelijk om elke week een aantal verschillende wedstrijden te zien met een spread van precies 3 punten of die rond de +/-2.5 en +/-3.5 schommelen. De op één na meest voorkomende winstmarge in de NFL en het volgende belangrijke getal is 7 punten. Nogmaals, het is niet ongewoon om meerdere 7 punten spreads te zien in een gameweek, hoewel dit over het algemeen een behoorlijk groot vaardigheid verschil tussen de twee teams vereist. Dat zijn de twee belangrijkste sleutelgetallen en als je alleen die informatie meeneemt, heb je een voorsprong op de meeste wedders. Er zijn nog een paar andere getallen die opduiken, die soms als sleutelgetallen worden beschouwd, hoewel ze zeker minder vaak voorkomen dan 3 en 7. De volgende meest voorkomende overwinningsmarge in de NFL is 6 punten en kan worden beschouwd als een minder belangrijk getal.

Bekijk objectief de vorm van de teams

Zoals bij elke sport is het altijd van het grootste belang om te kijken naar hoe het team speelt en in welke vorm ze verkeren. Teams kunnen het seizoen ingaan met hoge verwachtingen en veel analisten voorspellen grote dingen, om vervolgens te struikelen en nooit echt te herstellen. Of het nu komt door een belangrijke blessure of gewoon een slechte sfeer in de kleedkamer, er zijn een aantal factoren die invloed kunnen hebben op hoe een team presteert op het veld. 

Het is aan jou om te analyseren waarom deze runs plaatsvinden. Is een team 3-0 omdat ze echt één van de beste teams van de competitie zijn of hebben ze tegen de drie slechtste teams in de competitie gespeeld? Wordt een 0-3 team ondergewaardeerd door de markten na een aantal ongelukkige momenten en nipte nederlagen? Probeer elke wedstrijd van geval tot geval te analyseren en onthoud dat het wed publiek vaak in de val trapt van overreageren op trends. Sommige trends kunnen gerechtvaardigd zijn, maar andere kunnen gewoon overhaaste reacties zijn. Dit soort situaties bieden vaak uitstekende kansen om een over presterend team te faden of een slecht presterend team te steunen.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Analyseer gedetailleerde statistieken

Hoewel niet zo "statistisch geobsedeerd" als sporten zoals de MLB, zijn er genoeg nuttige statistieken waar je rekening mee kunt houden die je zeker kunnen helpen bij je NFL voorspellingen. Statistieken zoals efficiency ratings, turnover margin en yards per play zijn veel betere statistieken om de aanvallende capaciteiten van een team te meten dan alleen te kijken naar de gescoorde punten. American football is een sport met een enorme variatie. Een vreemde fumble op de doellijn kan een eerdere uitstekende drive van een team ongedaan maken, waardoor er geen punten worden gescoord maar wel efficiënte aanvallende cijfers. Kijk daarom naar de aanvallende vuurkracht van een team aan de hand van yards per play, wat een veel beter beeld zou moeten geven van waar een team toe in staat is.

DVOA is de laatste seizoenen een erg populaire statistiek geworden voor NFL handicappers. DVOA, of "defense-adjusted value over average", wordt gebruikt om het succes van een team tegen de verdediging van de tegenstander te bepalen, evenals de down en de afstand van elke play. Dit wordt gebruikt om een beeld te krijgen van hoe efficiënt een team is op een play-by-play basis. Het is een uitstekende referentie voor gokkers bij het vergelijken van een wedstrijd tussen twee teams.

Kijk voor vroege wedlijnen

Justin Jefferson MIN Vikings

Als je op de favoriet wilt wedden, kan het vaak voordelig zijn om je weddenschappen vast te zetten zodra de lijnen openen. De point spreads voor de wedstrijden van het volgende weekend worden meestal direct na de wedstrijden van zondag geplaatst. Er zijn zelfs bookmakers die de lijnen voor volgende week publiceren voordat de huidige week gespeeld is. Dit kan een aantal winstgevende mogelijkheden creëren om een gunstige lijn in te zetten voordat deze verschuift als gevolg van zware publieke weddenschappen. 

Bijvoorbeeld, teams die sterk presteren in de wedstrijden van de huidige week zullen hun wedlijn voor de volgende week vaak aanzienlijk zien verschuiven. Daarom, als je de volgende wedstrijd van een team in het schema goed vindt en je denkt dat ze het gemakkelijk zullen hebben om te winnen in hun wedstrijd van deze week, wil je die toekomstige weddenschap misschien vroeg vastzetten.

Omgekeerd, als je de underdog in een wedstrijd leuk vindt, is het vaak in je eigen belang om zo laat mogelijk te wachten om je weddenschap te bevestigen. Het publiek heeft de neiging om favorieten te overwaarderen en underdogs te onderwaarderen, wat leidt tot situaties waarin uitstellen om de trekker over te halen je een half of heel punt extra kan opleveren op de spread. 

Vergelijk kansen bij bookmakers

Als je kunt kiezen uit een breed scala aan sportwedkantoren, ben je op de lange termijn een meer winstgevende gokker. Niet alle sportbooks zijn gelijk en veel hebben hun voor- en nadelen. De toonaangevende online sportbooks kunnen aanzienlijk verschillen in de kansen die ze hun gebruikers bieden. Zelfs als het een verschil is dat op het eerste gezicht klein lijkt, zoals de Bills met een kans van 1.80 om de Ravens te verslaan bij het ene sportsbook en een kans van 1.95 bij het andere. Als je 100 keer zou inzetten op elke kant voor €10 per keer, zou deze verandering van 0,15 in de winkansen het verschil zijn tussen het winnen van €800 en €950. 

Niet alleen dat, maar je kunt ook profiteren van de welkomstbonussen van de bookmakers. Bij veel van deze bonussen ontvang je een bonus van 100% op je eerste storting! Om de beste welkomstbonussen van dit moment te bekijken, ga je naar onze pagina met beste goksites.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Wat je niet moet doen voor je NFL voorspellingen

Er zijn een paar dingen die je wilt vermijden om je winstgevendheid te maximaliseren bij het wedden op de National Football League. Hier zijn een paar voorbeelden van waar je op moet letten:

 • Het negeren van "sleutelcijfers" voor het wedden op punten.
 • Een gewoonte maken van het ingaan op punten op de point spread; dit is het op de lange termijn vaak niet waard.
 • De locatie van de wedstrijd niet controleren (de NFL heeft dit seizoen vijf buitenlandse wedstrijden). 
 • Verliezen najagen (bijv. drie keer je normale bedrag inzetten om twee eerdere verliezen 'goed te maken').
 • Niet goed omgaan met je wedpot (je moet een vast bedrag inzetten van totale wedgeld). 
 • Het niet vergelijken van bookmakers om de beste kansen op de markt te vinden voor jouw weddenschap.
 • Uitsluitend wedden op de naam en reputatie van een team en geen rekening houden met recente prestaties en vorm.
 • Alleen kijken naar de eindstanden van eerdere wedstrijden en niet dieper graven in de onderliggende statistieken.
 • De winkansen negeren en de impliciete kans erachter niet begrijpen.
 • Blindelings wedden op je favoriete team.

De bovenstaande valkuilen hebben zeker meer dan een paar beginnende en ervaren gokkers getroffen. Als je deze negatieve gewoontes uit je wedproces kunt elimineren en elke wedstrijd met een heldere, rationele analyse kunt benaderen, zul je je kansen om winst te maken enorm vergroten!

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

NFL Voorspellen: Statistieken die je moet weten

NFL statistieken

Hier hebben we een aantal interessante statistieken van het vorige seizoen 2022/23 verzameld om in het achterhoofd te houden bij het analyseren van je volgende NFL voorspellingen: 

 • Het gemiddelde aantal gescoorde punten per team over alle 32 ploegen was 21,87 in het seizoen 2022/23.
 • Vorig seizoen werden er gemiddeld 43,73 punten per wedstrijd gescoord.
 • 18 van de 32 ploegen zagen hun gemiddelde uiteindelijke winstmarge vorig seizoen tussen +3.0 en -3.0 punten vallen.
 • AFC ploegen wonnen 58,1% van hun thuiswedstrijden.
 • NFC ploegen wonnen 57,3% van hun thuiswedstrijden.
 • De New York Giants waren het beste team tegen de spread (inclusief postseason) in 2022/23 met een record van 14-5 (73,7% dekkingspercentage).
 • De Detroit Lions (70,6%) en de Cincinnati Bengals (68,4%) waren respectievelijk tweede en derde in spread-cover percentage.
 • 44,3% (248 van 560) van de wedstrijden vorig seizoen, inclusief het postseason, eindigde boven het voorspelde puntentotaal.
 • 55,7% (312 van 560) van de wedstrijden eindigde onder het totaal.
 • De Chiefs waren het hoogst scorende team van de competitie vorig seizoen met een gemiddelde van 29,2 punten per wedstrijd.
 • De Eagles waren het hoogst scorende team in de eerste helft vorig seizoen met een gemiddelde van 18,5 punten.
 • De Broncos waren het laagst scorende team met slechts 16.9 punten per wedstrijd.
 • De Vikings eindigden met het hoogste "over" percentage in de competitie (66,7%) met 12 van hun 18 wedstrijden die het totaal overschreden.
 • De Titans en de Jets stonden gelijk voor het laagste "over"-percentage (29,4%) met slechts vijf van hun 17 wedstrijden die over gingen. 

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Onze huidige NFL voorspellingen:

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

NFL: de beste odds voor weddenschappen

De odds zijn nog niet beschikbaar voor deze wedstrijd.

 

NFL: Veelgestelde vragen

De NFL wordt exclusief in Nederland uitgezonden op ESPN. Elke Monday en Thursday Night wedstrijd wordt live uitgezonden en op zondag zijn op elke tijdslot (early, noon en prime time) een wedstrijd uitgezonden.
De Kansas City Chiefs hebben Superbowl LVII (57) gewonnen van de Philadelphia Eagles met 38-35. Dit is de tweede Superbowl winst onder de Andy Reid - Patrick Mahomes dynastie.
Superbowl LVIII, ook wel Superbowl 58, wordt gespeeld in het Allegiant Stadium op 11 februari 2024. Het gekozen stadion is van de Las Vegas Raiders in Paradise, Nevada.
Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer