Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wie wint Superbowl LVIII? Alles wat je moet weten

door Max Lanters | door Max Lanters

image Wie wint Superbowl LVIII? Alles wat je moet weten
Op zondag nacht spelen de San Francisco 49ers tegen de Kansas City Chiefs in Las Vegas voor Superbowl 58. Wie heeft de grootste kans om de Lombardi Trophy in ontvangst te nemen? Hoe laat is de wedstrijd en op welke zender is het te zien? Hier vind je alle informatie rondom Superbowl LVIII.

Superbowl LVIII: San Francisco 49ers - Kansas City Chiefs

Superbowl voorspelling

Het meest iconische sportevenement ter wereld vind dit jaar plaats in Las Vegas en ziet de kampioenen van de AFC en de NFC tegen elkaar strijden voor de prestigieuze Lombardy Trophy in Superbowl 58. Aan het begin van het seizoen waren beide teams al favorieten voor het behalen van de Superbowl, maar de winst voorspellen is altijd lastig. De Superbowl heeft een uitgebreide geschiedenis en hoewel er vaak een favoriet is, heeft de 'underdog' vaak genoeg 'The Big Game' gewonnen. Deze twee ploegen zijn elkaar ook al tegengekomen in Superbowl LIV, vier jaar geleden. Deze wedstrijd werd gewonnen door de Chiefs en is Mahomes & co hun eerste Lombardi Trophy.

De winnaars van de NFC zijn dit jaar de San Francisco 49ers, en dat was van te voren al één van de favorieten. Na een zeer sterk regular seizoen zijn ze als nummer 1 seed de play-offs in gegaan wat betekende dat ze in de eerste ronde niet hoefde te spelen. Met een week rust speelde ze hun eerste play-off wedstrijd tegen de Green Bay Packers in eigen huis. De Packers die onverwacht de Cowboys hadden verslagen waren uiteindelijk niet opgewassen tegen het offensief van de Niners. In de NFC Championship kwamen de Detroit Lions op bezoek die hoopte op hun eerste Superbowl appearance sinds drie decenias. De Lions begonnen ontzettend sterk en stonden bij rust flink voor. Echter waren Purdy en zijn mannen op dreef in the second half en kwamen ze rap terug. Een offensief spektakelstuk met grote defensieve pressie was teveel voor de Lions en de 49ers lieten zien waarom ze het hele seizoen al de beste zijn en, terrecht, een plaats in de Superbowl verdiende. 

De Kansas City Chiefs zijn sinds de draft van Patrick Mahomes niet meer te vergelijken met daarvoor. Met zijn 4e Superbowl verschijning in pas zijn 6e jaar kan hij zij derde Lombardi winnen, een ongekend verhaal in de NFL. Andy Reid heeft alle wapens om Mahomes heen gebouwd en de Chiefs zijn elk jaar gevaarlijker dan ervoor. Mahomes' play-off record is dan ook 14-3, een groot verschil met het record van de Chiefs voor zijn draft: 9-18. Dit jaar was echter wat rommeliger dan die hiervoor. De Chiefs hadden moeite zowel offensief als defensief en verloren meerdere regular season wedstrijden met een matige vertoning. De Post Season Chiefs zijn echter een ander verhaal. Een team vol zelfvertrouwen en ervaring hielden de explosieve Miami Dolphins maar tot 7 punten op Arrowhead en op bezoek in Buffalo wisten ze de favoriet, de Bills, achter zich te laten in een echte thriller. De AFC Championship in Baltimore was dan ook de echte test, tegen hoogstwaarschijnlijke MVP Lamar Jackson's Ravens. Ook hier wonnen de Chiefs wederom en lie het Baltimore niet in de wedstrijd komen, iets dat deed denken aan de Patriots dynasty van afgelopen jaren. 

Wedden op de Superbowl

Superbowl LVIII: Allegiant Stadium, Las Vegas

Voorspelling Superbowl 58

Op de nacht van zondag 11 en maandag 12 februari wordt de Superbowl gespeeld in Las Vegas, Nevada. Het Allegiant Stadium, het gloednieuwe stadion van de Raiders, is gekozen om de 58e editie van de Superbowl te spelen. In de evenementen hoofdstad van de VS, of misschien wel de wereld, draait alles een week lang om de meest bekeken sportieve wedstrijd van de Verenigde Staten. Het media circus is altijd al groot rondom de Superbowl maar dit jaar is er extra veel aandacht rondom de Chiefs. Of tenminste, Travis Kelce. Als het namelijk over de Chiefs gaat, gaat het vrijwel meteen over de vriendin van Travis Kelce, Taylor Swift. De beelden van een juichende Swift gaan de wereld over en de wedstrijden van de Chiefs worden meer bekeken dan ervoor. Love it or hate it, de aankomende tijd zul je veel lezen over randzaken bij de Pinnacle of US Sports. De Superbowl begint om 00:30 op maandag ochtend en is de zien op ESPN met zowel Amerikaans als Nederlands commentaar. Hieronder kun je de informatie wat uitgebreider lezen.

Superbowl LVIIIDatumNederlandse tijdZender
San Francisco 49ers - Kansas City ChiefsMaandag 12 februari00:30ESPN 1 (NL) & ESPN 3  (EN)

De verwachtingen voor Superbowl 58 zijn dan ook hoog. Twee teams met een sterk offensief en defensief roster, ervaren coaches en sterspelers, zullen in The Entertainment City of the World hoogstwaarschijnlijk een niet een low of highscore game neerzetten, maar een evenwichtige score. De 49ers zijn licht favoriet met de odd van 1.80 tegenover 2.10 van de Chiefs en de under/over line is 47.5 punten. Lees onze volledige verwachting op onze NFL Voorspellingen pagina voor Superbowl LVIII!

Wedden op de Superbowl

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer