Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

EK handbal 2022 Voorspellingen en wedtips

Vind hier onze voorspellingen voor het EK handbal 2022. Prognoses voor zowel de eindwinst als de afzonderlijke wedstrijden. Veel nuttig informatie voor jouw weddenschappen op handbal!

Presentatie en Voorspellingen voor het EK Handbal 2022

Voorspelling EK handbal 2022

Wat dacht je ervan om enkele voorspellingen te doen voor het EK handbal van begin volgend jaar? Het vijftiende EK handbal wordt van 13 tot en met 30 januari 2022 in Hongarije en Slowakije gehouden en belooft, gezien de hevige concurrentie tussen de 24 deelnemende landen, één van de meest interessante ooit te worden. Op wie moet je wedden? Hoe wed je op de juiste manier? Op deze speciaal aan het toernooi gewijde pagina zetten wij het allemaal voor je op een rijtje.

De bonus van Bet365 pakken bij inschrijving!

Beginnende spelers - Wat is de opzet van het EK handbal?

Uitleg Europees Kampioenschap Handbal

Om goede voorspellingen te doen voor het EK handbal mannen van 2022 is het uiteraard belangrijk te weten hoe precies in elkaar steekt. We zullen het daarom allereerst hebben over de opzet. Het toernooi begint met een groepsfase die plaats heeft tussen 13 en 18 januari 2022 en er zijn 5 gaststeden (Boedapest, Debrecen, Szeged, Bratislava en Košice).

De 24 deelnemende landen zijn verdeeld over 6 groepen van 4 en moeten bij de eerste twee eindigen in hun groep om door te gaan in het toernooi. Tot zover niets ongewoons, de formule is bekend. Hierna wordt het anders dan we gewend zijn in andere toernooien. In tegenstelling tot andere toernooien die je normaal op Sportytrader kan volgen worden de 12 gekwalificeerde ploegen namelijk verdeeld over twee groepen van 6: Groep I en Groep II van het Hoofdtoernooi.

Tijdens dit Hoofdtoernooi, gespeeld tussen 20 en 26 januari, zullen alleen de nummers 1 en 2 zich plaatsen voor de halve finales, terwijl de nummers 3 het tegen elkaar opnemen voor plek vijf. De weg naar de titel is dus lang, wat betekent dat er veel voorspellingen zullen worden gedaan bij de bookmakers. We raden je dan ook aan om je sportieve weddenschappen aandachtig voor te bereiden, want dit EK handbal zou best eens groot deel van jouw januari maand in beslag kunnen gaan nemen.

De bonus van BetCity verzilveren!

Belangrijke cijfers en statistieken voor jouw EK handbal voorspellingen

Statistieken EK handbal

Om als een pro voorspellingen te doen voor het EK handbal is het ook nodig om de cijfers van het toernooi te kennen. In kaart gebrachte statistieken van vorige toernooien geven vaak aanwijzingen voor weddenschappen, bijvoorbeeld wanneer het gaat om het gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd of om periodes met de meeste doelpunten. Dus zonder verder oponthoud: hier zijn de cijfers om te onthouden om zelfverzekerd in te zetten op het EK handbal 2022. De volgende in kaart gebrachte cijfers zijn afkomstig van het toernooi in 2020 waarvan de opzet identiek was aan dit toernooi.

 • Gemiddeld aantal doelpunten in de eerste ronde: 54,1 doelpunten 
 • Gemiddeld aantal doelpunten in de tweede ronde: 54,8 doelpunten 
 • Gemiddeld aantal doelpunten tijden het laatste weekend: 53,8 doelpunten 
 • Gemiddeld aantal doelpunten (totaal): 54,3 doelpunten
 • Wedstrijden met meer doelpunten in de eerste helft: 32,4% 
 • Wedstrijden met evenveel doelpunten in beide helften: 10,7% 
 • Wedstrijden met meer doelpunten in de tweede helft: 56,9%
 • Gemiddeld verschil in doelpunten in de eerste ronde: 4,94 doelpunten 
 • Gemiddeld verschil in doelpunten in de tweede ronde: 4,87 doelpunten 
 • Gemiddeld verschil in doelpunten in het laatste weekend: 2,80 doelpunten 
 • Gemiddeld verschil in doelpunten (totaal): 4,75 doelpunten

Als je deze cijfers op een rij zet, kun je dus concluderen dat je tijdens het EK handbal 2022 het beste kunt inzetten op wedstrijden met minder dan 55 doelpunten, dat er in de tweede ronde veel gescoord zal worden en dat naar gelang het toernooi vordert het verschil in doelpunten minder wordt. Neem het aan van een handbal specialist, het zal je uiteindelijke prijzengeld bij de bookmakers alleen maar ten goede komen.

Registreren op betcity.nl!

De beste manieren om wedstrijden te voorspellen

Tips voorspellingen EK Handbal 2022

De statistieken rondom het Europees kampioenschap handbal zijn niet de enige aspecten om in de gaten te houden om succesvolle voorspellingen te doen. We doelen daarmee met name op het analyseren van belangrijke factoren met betrekking tot de afzonderlijke wedstrijden. Denk hierbij aan de samenstelling van de selecties of aan de vorm van de spelers. Om je hierbij te helpen zijn dit alle factoren om rekening mee te houden om goed geïnformeerd te wedden op het EK handbal 2022.

 • Uitslagen van de laatste wedstrijden
 • Uitslagen van de laatste wedstrijden tussen de twee landen
 • Aantal gescoorde doelpunten vanaf het begin van het toernooi
 • Aantal tegendoelpunten vanaf het begin van het toernooi
 • Hoe presteren de sterspelers?
 • Welke spelers doen niet mee met de wedstrijd?
 • Het belang van de wedstrijd
 • Waar wordt de wedstrijd gespeeld?
 • De psychologische context

Wanneer je tijdens je analyses met al deze aspecten rekening houdt, ben je in de beste staat om de beste voorspellingen te doen voor het EK handbal. Weddenschappen worden vaak gewonnen op details, onderschat het dus niet.

Aanmelden bij Bet365!

Groepsindeling EK handbal 2022

De eerste ronde van het EK handbal bestaat uit de volgende 6 groepen van 4 landen:

 • Groep A I Slovenië - Denemarken - Noord-Macedonië - Montenegro
 • Groep B I Portugal - Hongarije - IJsland - Nederland
 • Groep C I Kroatië - Servië - Frankrijk - Oekraïne
 • Groep D I Duitsland - Oostenrijk - Wit-Rusland - Polen
 • Groep E I Spanje - Zweden - Tsjechië - Bosnië en Herzegovina
 • Groep F I Noorwegen - Rusland - Slowakije - Litouwen

De handballers van TeamNL hebben zich voor de tweede keer in de geschiedenis geplaatst voor het EK. De laatste keer was het EK 2020 waarin het in de eerste ronde werd uitgeschakeld. De ploeg werd toen uiteindelijk 17e en won slechts 1 keer (van Letland). De IJslandse bondscoach van Oranje Erlingur Richardsson lijkt voor dit toernooi echter positief gestemd. In een eerste reactie na de loting liet hij weten: “Onze tegenstanders zijn allemaal sterke teams. Op een goede dag kunnen wij ze verslaan, dan moeten wij wel 100% geven”.

De Bet365 welkomstbonus verzilveren!

De winnaar voorspellen: welk land wint het EK handbal?

Voorspelling winnaar Europees Kampioenschap handbal

Tijdens het EK handbal in Hongarije en Slowakije kunnen enkele landen zich oprecht bij de titelkandidaten rekenen. Frankrijk werd in augustus 2021 in Tokio Olympisch kampioen en moet niet onderschat worden. Het Denemarken van Mikkel Hansen veroverde in 2021 de wereldtitel en is daarom topfavoriet bij de bookmakers. Samen met Spanje en Noorwegen zijn dit de teams die bij de bookmakers het hoogst scoren voor de uiteindelijke winst. Welk land zal er gaan zegevieren?                                          

EK handbal 2022 - quoteringen voor de titel

Na verschillende bookmakers vergeleken te hebben, zijn dit de beste quoteringen voor de titelfavorieten:

Om zoveel mogelijk te winnen met je voorspellingen voor de uiteindelijke Europees kampioen handbal is het het beste om je bij verschillende bookmakers in te schrijven, want ze hebben allemaal hun eigen quotering. Bovendien kun je daarmee profiteren van verschillende, niet-onbeduidende welkomstbonussen. Honderden euro's liggen voor je binnen handbereik. Speel natuurlijk wel bewust en lees altijd even de algemene voorwaarden door.

Registreren bij het Nederlandse BetCity!

EK handbal - alle odds voor jouw voorspellingen

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer