Taal  
sportweddenschappen, prognose, wedden

FAQ sportwedden

Wat is een winkans?

De winkans geeft u voor elke weddenschap aan hoe groot de kans op winst is. Als u 10 euro heeft gewed bij een winkans van 2.2, weet u dat in u 12 euro (10*2.2-10) winst maakt als u wint.

De winkans van een evenement staat ook voor de kans dat dit evenement plaats zal vinden. Hoe lager de winkans, hoe groter de kans dat het evenement plaats zal vinden (winkans = 1/kans). Een winkans van 4 staat voor een kans van 1 op 4 (¼ = 25%) dat het evenement zal plaatsvinden, terwijl een winkans van 1.2 staat voor een kans van 83% (1/1.2).

Kunnen de winkansen die een bookmaker aanbiedt variëren?

De winkansen die een bookmaker voor een bepaald sportevenement aanbieden kunnen afhankelijk van de laatste ontwikkelingen op sportgebied variëren. U heeft echter altijd recht op de winkans die op uw wedstrookje vermeldt staat op het moment dat u dit gevalideerd heeft.

Bestaan er verschillende soorten winkansen?

Op het Europees continent worden overwegend decimale winkansen gebruikt (ook wel Europese winkansen genoemd). De winkansen kunnen op andere manier uitgedrukt worden: naast de Europese winkansen zijn er de Amerikaanse en Engelse winkansen (ook wel fractionele winkansen genoemd). Raadpleeg onze woordenlijst voor meer informatie.

Is er een geheim voor het winnen van geld met wedden?

De kunst van het wedden bestaat er in te bepalen of de door de bookmakers aangeboden winkansen overeenkomen met de reële kans dat een gebeurtenis zal plaatsvinden. De speler kan veel winst maken als hij vaker zijn weddenschappen wint dan het niveau van de winkans waarbij hij speelt, aangeeft.

Hoe schrijft de bookmaker geld bij of af als ik een weddenschap win of verlies ?

De bookmaker crediteert of debiteert de rekening die u bij hem geopend heeft. Dit gebeurt binnen een uur nadat het resultaat van uw weddenschap bekend is. U bent vrij om het geld vervolgens naar uw bankrekening over te maken.

Waar kan ik op wedden ?

U kunt bijna op alles wedden! Maar niet alle bookmakers bieden dezelfde weddenschappen aan. Alle bookmakers bieden talloze weddenschappen aan op voetbal, tennis, rugby en Amerikaanse sporten. Als u een liefhebber bent van sporten die minder media-aandacht krijgen, kunt u zoeken naar bookmakers die deze aanbieden. In onze bookmakergids vindt u tips voor het kiezen van een bookmaker die het best bij u past.

Can ik tijdens een wedstrijd wedden?

U kunt tijdens een wedstrijd wedden. U plaatst dan een live weddenschap. De winkansen veranderen snel afhankelijk van het verloop van de wedstrijd en de score.

Wat gebeurt er als een wedstrijd voor het einde wordt stopgezet?

Weddenschappen op het eindresultaat van een wedstrijd die door de scheidsrechter wordt stopgezet, worden over het algemeen geannuleerd, behalve als een daartoe bevoegde instantie een beslissing neemt over het eindresultaat. Deze regel geldt niet voor weddenschappen waarvan het resultaat al bekend is op het moment van de opschorting of stopzetting van de wedstrijd. Dit is bijvoorbeeld het geval indien de wedstrijd in de 70e minuut wordt stopgezet; een weddenschap op het eindresultaat van de eerste helft is dan gewoon geldig.

Moet ik bij een Cup wedstrijd uitgaan van het resultaat voor of na verlenging?

Als de bookmaker dit niet aangeeft in de titel van de weddenschap, geldt dat u wedt op het resultaat voor verlenging. U kunt echter ook wedden op de club die zich voor de volgende ronde kwalificeert, door te wedden op de kwalificatie (« to qualify »).

Wat gebeurt er als een tenniswedstrijd voortijdig gestaakt wordt

Sommige bookmakers besluiten de weddenschap te laten staan, anderen storten de inzet terug en weer anderen beschouwen de weddenschap als geldig indien er meer dan een set gespeeld is. Bekijk per bookmaker welke regels van toepassing zijn voor u speelt.

Terug naar boven

Staat uw vraag niet bij de FAQ’s? Neem contact met ons op!!