Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

ATP Finals 2023: de spelers om in de gaten te houden

door Max Lanters | door Azadeh Ghavidel

image ATP Finals 2023: de spelers om in de gaten te houden
Het is een lang en moeilijk jaar geweest voor de ATP. Nu komt de tijd van het jaar dat de ATP Finals plaatsvinden. Van 12 tot 19 november strijden de beste 8 spelers van het circuit in Turijn tijdens de ATP Finals. Topspelers als Novak Djokovic, Carlos Alcaraz en Daniil Medvedev hopen allemaal op de trofee.

Een 7e overwinning voor Djokovic?

Novak Djokovic
Alle ogen in de tenniswereld zijn van 12 tot 19 november gericht op Turijn. Dan zal Novak Djokovic zijn titel verdedigen tijdens de ATP Finals, in de hoop het toernooi voor de 7e keer te winnen. Het hele jaar door hebben de spelers punten verzameld op de ATP Tour ranglijst en de top 8 staat nu tegenover elkaar in Turijn op een indoor hardcourt. Hier zijn de gekwalificeerden, gerangschikt in volgorde van de ranglijst:

  • Novak Djokovic
  • Carlos Alcaraz
  • Daniil Medvedev
  • Jannik Sinner
  • Andrej Roebljov
  • Stefanos Tsitsipas
  • Alexander Zverev
  • Holger Rune

De 8 spelers worden verdeeld in twee groepen van vier. Elke speler speelt één keer tegen de anderen in zijn groep en de beste twee plaatsen zich voor de knock-out halve finales. Novak Djokovic won de titel vorig jaar door Casper Ruud in de finale te verslaan. Hij gaat dit toernooi in als nummer 1 van de wereld en is vers van het winnen van de Paris Masters. Zijn overwinning op de ATP Finals vorig jaar was echter zijn eerste sinds 2015 en zijn eerste finale in 5 jaar.

Dit jaar heeft de Serviër drie van de vier Grand Slam-toernooien gewonnen. Hij verloor alleen van Carlos Alcaraz in de finale van Wimbledon. In totaal heeft hij dit jaar zes toernooien gewonnen en heeft hij zijn plaats aan de top van de wereldranglijst heroverd. Hij zal moeilijk te verslaan zijn in Turijn en je kunt al zijn wedstrijden volgen op onze live tennispagina.

Ontvang hier de Unibet bonus

Een noodzakelijke terugkeer naar vorm voor Alcaraz

Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz gaat naar Turijn met veel te bewijzen. Hij won dit jaar vijf titels, waaronder voor het eerst Wimbledon. Die overwinning in juli was het laatste toernooi dat hij won en zijn vorm in de aanloop naar de ATP Finals is niet uitstekend. Vorige week, op de Paris Masters, verloor hij van Roman Safiullin in zijn eerste wedstrijd, waardoor het twee nederlagen op rij waren. Kan hij zijn vorm hervinden in Turijn?

Dit is zijn eerste deelname aan de ATP Finals. Hij kwalificeerde zich voor het toernooi van vorig jaar, maar moest zich terugtrekken vanwege een blessure. Hij staat momenteel op de tweede plaats in de ATP Race en hoeft het pas in de finale op te nemen tegen Novak Djokovic, maar kan hij het zo ver schoppen? Gedurende het toernooi kun je onze tennisvoorspellingen voor elke wedstrijd raadplegen, met de meningen van onze experts over de prestaties van Alcaraz en elk van de andere spelers in deze ATP Finals.

Ontvang hier de Bet365 bonus

Nog een titel voor Medvedev?

Medvedev ATP finals

Daniil Medvedev won de ATP Finals in 2020 en verloor het jaar daarop in de finale. Vorig jaar ging het niet zo goed in Turijn, waar de Rus er niet in slaagde de halve finales te bereiken. In 2023 bereikte hij negen finales, waarvan hij er vijf won. Zijn laatste drie finales eindigden echter allemaal in een nederlaag en zijn laatste titel kwam in mei. Hij blijft een niet te onderschatten speler.

Ontvang hier de Unibet bonus

Een thuisoverwinning voor Sinner?

Nummer 1 Tennis Italie

Zouden de Italiaanse fans kunnen juichen voor een thuisoverwinning op 19 november? Jannik Sinner heeft genoten van een solide tweede helft van het jaar met recente triomfen in drie toernooien sinds augustus. Hij bereikte een persoonlijk hoogtepunt op de vierde plaats van de wereldranglijst en speelt pas voor de tweede keer in de ATP Finals. Hij miste de editie van 2022 en het jaar daarvoor werd hij vroeg in het toernooi uitgeschakeld. Hij is echter in topvorm en kan het dit jaar ver schoppen.

Ontvang hier de Bet365 bonus

De andere spelers

Rune uit Denemarken
Het toernooi is open en iedereen kan het winnen. Er zijn in het verleden verrassende winnaars geweest, waaronder Alexander Zverev, Stefanos Tsitsipas en Grigor Dimitrov.

Holger Rune was vorig jaar invaller maar kon niet spelen. Dit is de eerste keer dat hij zich kwalificeert en hij is een speler die voor een verrassing kan zorgen. Vorige week duwde hij Novak Djokovic naar een beslissende set in Parijs en onlangs bereikte hij de halve finale van de ATP Basel.

Alexander Zverev won de titel in 2018 en 2021, maar een blessure hield hem vorig jaar uit het toernooi. In 2023 kwam hij terug op de ranglijst en won hij twee titels, waaronder onlangs op hardcourt in Chengdu.

Stefanos Tsitsipas won dit toernooi vier jaar geleden. Sindsdien heeft hij zich echter elk jaar gekwalificeerd, maar verloor hij in de beginfase. De Griek bereikte de halve finales in elk van zijn laatste drie toernooien en zou wel eens zijn vorm terug kunnen vinden.

Andrey Rublev was vorig jaar halve finalist en heeft een consistent seizoen in 2023. Hij heeft zes finales bereikt, twee titels gewonnen (beide op gravel) en in zijn laatste drie toernooien heeft hij ten minste de halve finales bereikt. Een gevaarlijke speler, maar iemand die het vaak moeilijk heeft in grote toernooien. Zou hij deze week de grootste titel uit zijn carrière kunnen winnen? Lees meer op onze pagina voor Nitto ATP Finals voorspellingen.

Ontvang hier de Unibet bonus

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer