Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Formule 1: De GP van Japan - Het circuit van Suzuka

door Max Lanters | door Max Lanters

image Formule 1: De GP van Japan - Het circuit van Suzuka
Het Formule 1 circus is deze week afgereisd naar Suzuka voor de Grand Prix van Japan en het beloofd een leuke race te worden. Het lijkt erop dat het in deze editie, in tegenstelling tot vorig jaar, wel droog blijft, al is er op zondag nog steeds een kans van 20% op regen. Alle ogen zullen dit weekend wederom op Max Verstappen gericht zijn. Was de 5e plaats in de vorige race op het circuit van Singapore 'just an inchident?' Of is er meer aan de hand?

Het circuit van Suzuka en de historie

Voorspellingen GP van Japan

Vorig jaar begonnen Max Verstappen en Charles Leclerc vooraan in de startopstelling. Charles Leclerc kwam de eerste meters beter weg, maar Max Verstappen herstelde zich voor het aansnijden van de eerste bocht. Door de hevige regenval waren er al meteen de nodige uitvallers. Zo gleed Sebastian Vettel in de eerste bocht al van de baan, crashte Carlos Sainz in de eerste ronde en moest Alexander Albon opgeven met een defecte versnellingsbak. De race werd uiteindelijk redelijk eenvoudig gewonnen door Max Verstappen, die wegreed bij Charles Leclerc en hierdoor voor de tweede keer in zijn carrière wereldkampioen werd.

Wat de fans waarschijnlijk het meeste is bijgebleven van de vorige editie zijn de duels achter Verstappen. Zo vochten Leclerc en Perez tot de laatste bocht om de tweede plaats. Het uiteindelijke resultaat was dat Leclerc voor Perez over de finishlijn kwam, maar zijn positie later aan de Mexicaan moest afstaan vanwege een 5 seconden tijdstraf. Om de 4e plaats werd ook de nodige strijd geleverd. Daar was het Esteban Ocon die Lewis Hamilton voor wist te blijven. De Brit, die 5 keer eerder de GP van Japan op zijn naam zette, kwam uiteindelijk tekort om Ocon voorbij te komen en eindigde op de 5e plaats. Je kan meer lezer over het F1 seizoen, voorspellingen voor elke GP en de race kalender op onze F1 voorspellingen pagina.

Wedden op Formule 1

De layout van het circuit

Voorspellingen Grand Prix van Japan

Het circuit van Suzuka is voor vele rijders en fans een van de favoriete circuits op de F1-agenda. Het 18 bochten tellende circuit is 5,8 kilometer lang, kent een aantal rechte stukken waar hoge snelheden gehaald worden en is met een gemiddelde snelheid van 220 kilometer per uur een van de snelste circuits dit seizoen. Naast de snelle baan, waar een foutje al snel afgestraft wordt, kent de GP van Japan een rijke geschiedenis met iconische gebeurtenissen. Zo hadden Ayrton Senna en Alain Prost op dit circuit een aantal wereldkampioenschap bepalende en legendarische aanvaringen met elkaar. Ook werden er, omdat de GP van Japan laat op de raceagenda staat, diverse iconen, zoals Mika Häkkinen, Michael Schumacher en Max Verstappen, wereldkampioen op dit circuit. Michael Schumacher is met 6 overwinningen de coureur met de meeste overwinningen op Suzuka achter zijn naam.

Max Verstappen is dit weekend de grote favoriet. Het circuit staat bekend als echt rijderscircuit en dat lijkt op voorhand een goede match. De Limburger is bij een overwinning nog niet officieel wereldkampioen, maar kan wel zijn toch al grote voorsprong in het kampioenschap verder uitbreiden. De verwachtte uitdagers zijn de rijders van Ferrari. De Italianen konden op het eveneens snelle circuit van Monza als een van de weinige teams de Red Bulls bijhouden en zelfs een snellere kwalificatietijd neerzetten.

Wedden op Formule 1

Tijdschema van de GP van Japan

Voorspellingen Grand Prix Suzuka

De weersomstandigheden lijken dit weekend vooralsnog goed te worden, al blijft dit verraderlijk in Japan. Vanwege het tijdsverschil zullen de Nederlandse fans echter wel vroeg uit de veren moeten om alles te kunnen volgen. Zo beginnen de vrije trainingen op vrijdag en zaterdag al om 4:30 Nederlandse tijd en begint de hoofdrace op zondag om 7:00.

DatumActiviteitStarttijd (Nederlandse tijd)
Vrijdag 22 septemberVrije training 104:30
Vrijdag 22 septemberVrije training 208:00
Zaterdag 23 septemberVrije training 304:30
Zaterdag 23 septemberKwalificatie08:00
Zondag 24 septemberGrand Prix van Japan07:00

Lees meer over het Formule 1 seizoen en vind F1 voorspellingen voor elke Grand Prix van 2023 op onze Formule 1 voorspellingen pagina!

Wedden op Formule 1

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer