Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Formule 1: De GP van Singapore - Het Marina Bay Street Circuit

door Max Lanters | door Max Lanters

image Formule 1: De GP van Singapore - Het Marina Bay Street Circuit
Voor het wereldkampioenschap Formule 1 wordt er dit weekend gereden op het circuit van Singapore. Ondanks dat de strijd in de koningsklasse van de autosport door de grote overmacht van Max Verstappen helemaal weg is, beloofd het een leuke race te worden. De GP van Singapore op het Marina Bay Street Circuit is voor de toeschouwers door de locatie van het stratencircuit en de extreme weersomstandigheden altijd goed voor spectaculaire beelden.

Het Marina Bay Street Circuit

Voorspellingen Formule 1: GP van Singapore

Zoals de naam al een beetje aangeeft is Marina Bay Street Circuit een stratencircuit door het havengebied en het stadsgedeelte van Singapore. Het circuit, dat net als vele andere circuits door de Duitse architect Hermann Tilke is ontworpen, is voor de rijders een van de intensiefste circuits op de F1-kalender van 2023. Het 5 km lange circuit heeft veel lange bochten en er zijn een aantal rempunten op de baan waarin de rijders hun aandacht geen moment mogen verliezen om op de baan te blijven. Naast de uitdagende opzet van het stratencircuit krijgen de rijders bovendien te maken met pittige weersomstandigheden. Zo is de temperatuur, ondanks dat het nacht is, dit gehele weekend boven de 30 graden, is de luchtvochtigheid erg hoog en is er een grote kans op regen tijdens de hoofdrace op zondag.

Het circuit van Marina Bay Street Circuit is dit weekend wel iets aangepast ten opzichte van de afgelopen jaren. Vanwege werkzaamheden zijn namelijk de bochten 17 en 18 geschrapt en is er een rechter stuk ontstaan. Door deze tijdelijke wijziging zullen de rondetijden meer dan een seconde sneller zijn dan in de voorgaande races.

Bet365 biedt hier een bonus aan

Geschiedenis van de GP van Singapore

Voorspellingen singapore GP

De Grand Prix van Singapore staat sinds 2008 op de F1-kalender en de eerste editie werd gewonnen door Fernando Alonso. Deze overwinning van de dit seizoen goed presterende Spanjaard is meteen een van de meest besproken in de geschiedenis van het circuit. De overwinning werd later namelijk bekend als Singaporegate of Crashgate. Toenmalig ploegbaas van Renault Flavio Briatore gaf namelijk tijdens de race aan ploeggenoot Nelson Piquet jr. de opdracht om te crashen, zodat Alonso de GP uiteindelijk kon winnen. In 2010 wist Alonso in een Ferrari voor de tweede en laatste keer de grote prijs van Singapore te winnen.

De recordwinnaar op het circuit van Singapore is Sebastian Vettel. De inmiddels gepensioneerde 4-voudig wereldkampioen wist in totaal 5 keer de race achter zijn naam te zetten, dat deed hij overigens 3 keer namens Red Bull en 2 keer namens Ferrari. Een andere goed presterende coureur op het circuit is Lewis Hamilton. De 7-voudig wereldkampioen won 4 keer eerder de GP van Singapore.

Ondanks dat de spanning in het wereldkampioenschap dit seizoen door de heerschappij van Max Verstappen minimaal is, beloofd het een leuk raceweekend te worden. Zo wist Verstappen nog nooit eerder de GP van Singapore te winnen en staat er een record op het spel voor de snelle Limburger. De regerend wereldkampioen won de laatste 10 races op rij en kan met 11 overwinningen op rij zijn eigen record nog maar is aanscherpen. Gezien de omstandigheden en het circuit allesbehalve een gemakkelijke opgave.

Bet365 biedt hier een bonus aan

Tijdschema van de GP van Singapore

Er wordt dit weekend, mede door de hoge intensiteit van de baan en de weersomstandigheden, geen sprintrace gereden op het circuit van Singapore. Doordat er (lokale tijd) in de avonduren gereden wordt zijn de ontwikkelingen op de baan qua tijden goed te volgen in Nederland.

DatumActiviteitStarttijd (NL)
Vrijdag 15 SeptemberVrije training 111:30
Vrijdag 15 septemberVrije training 215:00
Zaterdag 16 septemberVrije training 311:30
Zaterdag 16 septemberKwalificatie15:00
Zondag 17 septemberGrand Prix van Singapore14:00

Zo vindt de eerste vrije training op vrijdag plaats om 11:30 en volgt de tweede vrije training om 15:00 Nederlandse tijd. Op zaterdag is er om 11:30 nog een derde en laatste vrije training alvorens er om 15:00 tijdens de kwalificatie om de startposities gereden mag worden. Deze kwalificatie is van 15:00 tot 16:00. De hoofdrace begint op zondag om 14:00. Lees onze voorspelling voor de GP van Singapore en toekomstige races op onze Formule 1 voorspellingen pagina.

Bet365 biedt hier een bonus aan

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer