Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Stadions Copa America 2024: ontdek waar je weddenschappen zullen worden afgesloten!

door Max Lanters | door Max Lanters

image Stadions Copa America 2024: ontdek waar je weddenschappen zullen worden afgesloten!
In welke stadions wordt de Copa America 2024 gespeeld, in de Verenigde Staten? Hieronder vind je een voorproefje van de 14 stadions die je tijdens de wedstrijd zult zien!

Stadions Copa America 2024 in de VS: waar worden de wedstrijden gespeeld?

Stadions Copa America 2024 VS

Het Copa America voetbaltoernooi, dat van 20 juni tot 15 juli 2024 in de Verenigde Staten (Nederlandse tijd) wordt gespeeld, is natuurlijk een groot evenement waar iedereen op het Amerikaanse continent naar uitkijkt. Wat ons betreft is het ook een toernooi dat we op de voet zullen volgen, ook al wordt het tegelijk met Euro 2024 en voor de Olympische Spelen in Parijs gespeeld.

Natuurlijk zullen, zoals bij elk groot toernooi, alle wedstrijden door ons team worden geanalyseerd op onze Copa America 2024 voorspellingen pagina. Ben je op zoek naar voorspellingen voor de wedstrijden van Argentinië, Brazilië, Uruguay, Canada, de VS, Chili of Colombia? Onze algemene voorspellingen en onze vele informatieve artikelen over de Copa America 2024 staan tot je beschikking! Te beginnen met deze, waarin we kijken naar de stadions waar de wedstrijden gespeeld zullen worden.

Vergeet niet dat er in totaal 14 stadions zijn gekozen om deze Copa Ameria 2024 in de Verenigde Staten te organiseren. Hieronder vind je een kort overzicht van de stadions, steden en capaciteiten, gevolgd door een beschrijving van elke locatie:

StadionStadCapaciteit
Children's Mercy ParkKansas City18.467
Q2 StadiumAustin20.738
Inner&Co StadiumOrlando25.500
State Farm StadiumPhoenix63.400
Allegiant StadiumLas Vegas65.000
Hard Rock StadiumMiami65.326
Levi's StadiumSanta Clara68.500
SoFi StadiumLos Angeles70.240
Mercedez-Benz StadiumAtlanta71.000
NRG StadiumHouston72.220
Bank of America StadiumCharlotte75.412
Arrowhead StadiumKansas City76.416
AT&T StadiumArlington80.000
MetLife StadiumNew York82.566

wedden op de Copa America 2024

Children's Mercy Park (Kansas City)

Children's Mercy Park - Kansas City - Copa America 2024

Children's Mercy Park is het kleinste stadion dat een wedstrijd zal organiseren tijdens de Copa America 2024! Het heeft een capaciteit van iets meer dan 18.400 en ligt in Kansas City, in de staat Kansas. Het werd geopend in 2011 en is de thuisbasis van Sporting Kansas City in de MLS. Voor deze competitie heeft het de bijzonderheid dat er maar één wedstrijd wordt gespeeld tijdens de hele competitie.

De Copa America wedstrijd die in het Children's Mercy Park wordt gespeeld:

 • Peru - Canada

Q2 Stadion (Austin)

Q2 Stadium - Austin - Copa America 2024

Dit gloednieuwe stadion, dat in 2021 in gebruik werd genomen, heeft iets meer dan 20.000 zitplaatsen en is gevestigd in Austin, de hoofdstad van de staat Texas. Het hele jaar door is het in Major League Soccer de thuisbasis van Austin FC!

De Copa America wedstrijden die in het Q2 Stadium worden gespeeld:

 • Jamaica - Venezuela
 • Costa Rica - Paraguay

Inter&Co Stadion (Orlando)

Inter&Co Stadium - Orlando - Copa America 2024

Het derde stadion dat is ontdekt voor de Copa America 2024 is het Inter&Co Stadium in Orlando, Florida! En het is een prachtig stadion met een capaciteit van meer dan 25.000 dat in totaal twee wedstrijden zal huisvesten tijdens de competitie. Normaal gesproken is het de thuisbasis van Orlando City SC, de MLS-club waar Nani en Kaka hebben gespeeld. De kleuren van de club zijn te zien op de tribunes voor degenen die ze nog niet kennen!

De Copa America wedstrijden die in het Inner&Co Stadium worden gespeeld:

 • Canada - Chili
 • Bolivia - Panama

Wedden op de Copa America 2024

State Farm Stadion (Phoenix)

State Farm Stadium - Phoenix - Copa America 2024

Nu gaan we naar veel grotere locaties, met een prachtig stadion met meer dan 63.000 zitplaatsen! Dit stadion ligt in Glendale, een voorstad van Phoenix in de staat Arizona, en is open sinds 2006. Het is de thuisbasis van de Arizona Cardinals, een NFL-team.

De Copa America wedstrijden die in het State Farm Stadium worden gespeeld:

 • Colombia - Costa Rica
 • Mexico - Ecuador
 • Kwartfinale nr. 3

Allegiant Stadium (Las Vegas)

Allegiant Stadium - Las Vegas - Copa America 2024

Weer een heel recent stadion, want het werd ingehuldigd in juli 2020. Dit stadion, met de bijnaam “The Death Star”, heeft een capaciteit van 65.000 mensen en ligt in Paradise, niet ver van Las Vegas in de staat Nevada. Het wordt meestal gebruikt door de Las Vegas Raiders, een NFL-team.

De Copa America wedstrijden die in het Allegiant Stadium worden gespeeld:

 • Ecuador - Jamaica
 • Paraguay - Brazilië
 • Kwartfinale nr. 4

Hard Rock Stadion (Miami)

Hard Rock Stadium - Miami - Copa America 2024

Dit is het stadion waar de grote finale wordt gespeeld! In dit stadion met 65.300 zitplaatsen in Miami, Florida, worden in totaal drie wedstrijden gespeeld, waaronder de langverwachte finale. Meestal wordt hier American football gespeeld, want het is de thuisbasis van de Miami Dolphins, een NFL-franchise.

De Copa America wedstrijden die in het Hard Rock Stadium worden gespeeld:

 • Uruguay - Panama
 • Argentinië - Peru
 • Finale

Wedden op de Copa America 2024

Levi's Stadion (Santa Clara)

Levi's Stadium - Santa Clara - Copa America 2024

Levi's Stadium is enorm, met een capaciteit van 68.500. Je kunt een glimp opvangen van het stadion tijdens twee wedstrijden, waaronder een geweldige clash tussen Brazilië en Colombia. Dit prachtige stadion ligt in Santa Clara, Californië, op ongeveer 60 kilometer van San Francisco en is het hele jaar door de thuisbasis van het San Francisco 49ers NFL-team.

De Copa America wedstrijden die in het Levi's Stadium worden gespeeld:

 • Ecuador - Venezuela
 • Brazilië - Colombia

SoFi Stadion (Los Angeles)

SoFi Stadium - Los Angeles - Copa America 2024

SoFi Stadium doorbreekt de grens van 70.000 plaatsen! Dit indrukwekkende stadion ligt in Inglewood, vlakbij Los Angeles in Californië, en werd in 2020 in gebruik genomen. Het heeft de unieke eigenschap dat het het hele jaar door onderdak biedt aan twee NFL-franchises: de Los Angeles Rams en de Los Angeles Chargers! Er worden twee Copa America 2024-wedstrijden gespeeld.

De Copa America wedstrijden die in het SoFi Stadium worden gespeeld:

 • Brazilië - Costa Rica
 • Venezuela - Mexico

Mercedes-Benz Stadion (Atlanta)

Mercedes Benz Stadium - Atlanta - Copa America 2024

Dit stadion met 71.000 zitplaatsen werd in 2017 in gebruik genomen en biedt het hele jaar door onderdak aan twee verschillende sportteams: de Atlanta Falcons in de NFL en Atlanta United in MLS! Er zullen twee Copa America-wedstrijden worden gespeeld, waaronder die van Argentinië tegen Canada.

De Copa America wedstrijden die in het Mercedes-Benz Stadion worden gespeeld:

 • Argentinië - Canada
 • Panama - Verenigde Staten

Wedden op de Copa America 2024

NRG Stadion (Houston)

NRG Stadium - Houston - Copa America 2024

Met een capaciteit van meer dan 72.000 werd dit stadion in Houston, Texas, in 2002 in gebruik genomen. Sindsdien is het de thuisbasis van de Houston Texans, die in de NFL spelen! Tijdens de Copa krijg je de kans om het stadion drie keer te zien, inclusief de eerste kwartfinale.

De Copa America wedstrijden die in het NRG Stadium worden gespeeld:

 • Mexico - Jamaica
 • Colombia - Paraguay
 • Kwartfinale nr. 1

Bank of America Stadion (Charlotte)

Bank of America Stadium - Charlotte - Copa America 2024

Dit enorme stadion met 75.000 plaatsen zal het daglicht pas zien aan het einde van de competitie! Van de laatste drie wedstrijden die in deze Copa America worden gespeeld, zullen er slechts twee in het stadion plaatsvinden! Als je meer informatie over dit stadion wilt, moet je weten dat het in Charlotte, de grootste stad van North Carolina, staat, dat het in 1996 werd geopend en dat het de thuisbasis is van de Carolina Panthers in de NFL.

De Copa America wedstrijden die in het Bank of America Stadium worden gespeeld:

 • Halve finale nr. 2
 • Wedstrijd voor de 3e plaats

Arrowhead Stadium (Kansas City)

Arrowhead Stadium - Kansas City - Copa America 2024

In het Arrowhead Stadium met 76.000 zitplaatsen wordt slechts één wedstrijd gespeeld in deze competitie. Maar wat voor een wedstrijd! Het wordt een clash tussen twee underdogs, Team USA en Uruguay. Dit vrij oude stadion in Kansa City in Missouri (1972) is de thuisbasis van de Kansas City Chiefs in de NFL. Het is herkenbaar aan de grote rode tribunes, waardoor het beroemd is geworden en de bijnaam 'De Rode Zee' heeft gekregen.

De Copa America wedstrijd die in het Arrowhead Stadium wordt gespeeld:

 • Verenigde Staten - Uruguay

Wedden op de Copa America 2024

AT&T Stadion (Arlington)

AT&T Stadium - Arlington - Copa America 2024

De grens van 80.000 zitplaatsen is deze keer gepasseerd, met AT&T Stadium. Dit stadion in Arlington, Texas, werd in 2009 geopend en is de thuisbasis van de Dallas Cowboys in de NFL. Voor het voetbal en deze Copa America 2024 zullen we het stadion drie keer zien, waaronder een kwartfinale!

De Copa America wedstrijden die in het AT&T Stadium worden gespeeld:

 • Peru - Chili
 • Verenigde Staten - Bolivia
 • Kwartfinale nr. 2

MetLife Stadion (New York)

MetLife Stadium - New York - Copa America 2024

Dit is het grootste stadion op deze Copa America 2024. MetLife Stadium heeft een capaciteit van 82.566 en is gevestigd in East Rutherford, in de westelijke buitenwijken van New York, New Jersey. Het werd geopend in 2010 en is de thuisbasis van de New York Giants en de New York Jets in de NFL. Het volstaat te zeggen dat het er het hele jaar door behoorlijk druk is. Voor de Copa worden er drie wedstrijden gespeeld, waaronder een fantastische wedstrijd tussen Chili en Argentinië en de eerste halve finale!

De Copa America wedstrijden die in het MetLife Stadium worden gespeeld:

 • Chili - Argentinië
 • Uruguay - Bolivia
 • Halve finale nr. 1

Deze Copa America is een kans om enkele prachtige en zeer indrukwekkende stadions in de Verenigde Staten te ontdekken. Van oudere stadions tot nieuwe technologische juweeltjes, er is voor elk wat wils!

En als je geen enkele wedstrijd wilt missen, aarzel dan niet om een kijkje te nemen op onze Copa America livescore pagina. En als je van plan bent om tijdens het toernooi te wedden, is onze Copa America 2024 odds vergelijker ook beschikbaar!

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer