Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Vergelijk 2 WK 2022 teams

Hoe vergelijk je twee deelnemende WK landen met onze tool?

Wil je jouw favoriet team vergelijken met de andere gekwalificeerde landen die deelnemen aan het WK 2022? Of gewoon twee random teams vergelijken op verschillende criteria? Bij ons ben je aan het juiste adres!

In de tool die u hierboven wordt aangeboden, hoeft u alleen maar de twee landen naar keuze te selecteren om te vergelijken naar wens.

U krijgt dan toegang tot grafieken die een vergelijking maken tussen beide teams. Zo kan u in een opslag de sterke en zwakke punten van een team onder de loep nemen.

Acht verschillende criteria, exclusieve grafieken en alle andere details. Twee voetbalploegen vergelijken was nog nooit zo eenvoudig!

Uitleg over de verschillende criteria die wij in onze tool gebruiken

Wil je wat meer uitleg over onze criteria en hoe we die met een bepaalde rekenkunde koppelen aan data en statistieken? Wij geven je graag inkijk in de uitleg hieronder.

1) Spelerstatistieken

Voor de vergelijking van de spelerskernen doen we onder meer beroep op de betrouwbare bron www.transfermarkt.com die gekend staat om zijn correctheid in dataverwerking. Zo kunnen we vergelijken op basis van marktwaarde van de landen. Naast de transferwaarde bekomen we ook zo op elk moment een up to date versie van de geselecteerde spelers per land voor het WK 2022. 

Het land met de duurste kern staat in deze lijst op nummer 1 en de kern met de goedkoopste kern staat logischerwijs op nummer 32. Om onze vergelijkingen te perfectioneren wordt er ook instant rekening gehouden met stijgingen en dalingen van de waarde per speler binnenin een ploeg.

Valt het bijvoorbeeld voor dat de marktwaarde van enkele spelers daalt en zo de marktwaarde van de volledige kern zakt dan is er een kans dat een concurrent op de lijst wegens een goede vorm dan weer een plaatsje stijgt in deze lijst.

2) FIFA-Ranglijst

De FIFA-ranglijst is een officieel klassement van teams die aangesloten zijn bij de wereldorganisatie FIFA. Deze rangschikking is openbaar en beschikbaar op https://www.fifa.com/fifa-world-ranking.

In deze vergelijkingsmethode haalt het best gepositioneerde land in deze ranglijst het van de minder goed geklasseerde.

Als Ghana bijvoorbeeld nog steeds de laagste plaats (61e) op deze ranglijst bekleedt op het moment van de start van het WK zullen zij dan ook laatste staan in deze subcategorie van onze tool (32e).

3) Fans

Ook de hoeveelheid fans wordt als waardemeter gebruikt door ons om vergelijkingen te maken. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de digitale wereld waarbij we likes en volgers opvolgen op Facebook, Instagram en Twitter.

Het totale volume van deze verschillende platformen zal een totaalsom geven en zo de meest gevolgde teams aanduiden.

De Franse nationale ploeg heeft bijvoorbeeld 7 miljoen likes op Facebook, 12 miljoen op Instagram en 6 miljoen op Twitter. Met een totaal van 25 miljoen volgers heeft ze het op een na hoogste aantal (digitale) fans waardoor ze op dit criterium een 2e plaats zullen innemen.

4) Wereldbeker

Het criterium Wereldbeker houdt rekening met alle behaalde resultaten per team in het verleden op een WK.

Het maakt een totaalsom van aantal overwinningen, aantal gespeelde wedstrijden en resultaten van elk team tijdens vorige deelnames (eindoverwinningen, deelname finale, halve finale, etc…)

Er wordt een rangschikking opgemaakt welke opgedeeld wordt in subcategorieën waardoor het mogelijk wordt een algemene rangschikking te verkrijgen op basis van alle geleverde prestaties op een Wereldbeker.

Het team dan het beste gemiddelde scoort van al deze subklasseringen wordt dan de nummer 1 in deze categorie.

5) Vorm

Om de vorm te bepalen van elk deelnemend land aan dit WK werd een analyse gemaakt van de 10 laatst gespeelde wedstrijden naar aanloop van dit Wereldkampioenschap. De behaalde resultaten zullen dan met een klassieke telmethode bepalen wie hier het beste scoort.

Voor een overwinning worden 3 punten toegekend, een gelijkspel 1 punt en een nederlaag 0 punten. Uiteindelijk zal de ploeg die op deze manier de meeste punten gehaald heeft dan ook de leiding nemen in dit klassement.

6) Aanval

Zoals de naam wellicht doet vermoeden bestaat dit criterium uit een vergelijking van de offensieve linies van elk land.

Hierin werd rekening gehouden met het aantal doelpunten dat werd gescoord door elk team gedurende de laatste 10 wedstrijden.

Brazilië heeft bijvoorbeeld maar liefst 28 doelpunten gemaakt in zijn laatste tien wedstrijden waardoor hun aanval als de beste wordt gezien. Zij krijgen hier de nummer 1 plek toegewezen. De minst productieve aanval is dan weer die van Saoedi-Arabië. De troepen van Hervé Renard konden slechts 4 keer de weg naar het doel vinden in hun laatste 10 interlands waardoor zij op de 32e en laatste plek van dit klassement komen te staan.

7) Verdediging

Ook de defensieve linie van elk land nemen we uiteraard even onder de loep. De vergelijking van alle deelnemers baseert zich op basis van de hoeveelheid tegendoelpunten die een verdediging tegenkreeg gedurende de laatste 10 interlands.

Neem nu Argentinië dat met slechts 2 doelpunten tegen in de laatste 10 interlands hierdoor de 1ste plek op het klassement inneemt. Of Polen dat met maar liefst 16 tegendoelpunt het slechtste doet op defensief vlak en zo op de 32e en laatste plaats in dit klassement komt te staan.

8) Quoteringen

Ten slotte nemen we ook even de Quoteringen erbij die de bookmakers hanteren om een favoriet aan te duiden als winnaar op het WK 2022.

Brazilië heeft hierbij als favoriet de laagste qoutering achter zijn naam staan waardoor het op dit gedeelte op nummer 1 zal komen te staan. Costa Rica heeft dan weer de hoogste qoutering als potentiële winnaar. Hierdoor zal het op de laatste plaats komen te staan.

Algemeen Klassement

Kort samenvattend: om een algemeen klassement op te maken van favorieten en andere deelnemende landen aan het WK 2022 werd rekening gehouden met de 8 bovenvermelde criteria om tot een gemiddelde te komen.

Op deze manier heb jij de mogelijkheid om elk team met elkaar te vergelijken en kan jij instant betere inschattingen maken en kom je misschien wel tot verrassende conclusies. Dit kan dan weer leiden tot interessante WK pronostieken om jouw kans op te wagen.

Onze volledige ranglijst bekijken? Ga dan naar onze unieke van het WK 2022 Favorieten-pagina.

Onze huidige WK voorspellingen

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer