Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

WK 2022 Voorspellingen en wedtips

Vind al onze voorspellingen voor het WK op deze pagina! Gratis voorspellingen en wedtips van voetbalspecialisten voor de wedstrijden op het WK 2022. Aarzel niet om de tips te gebruiken bij jouw weddenschappen op dit prestigieus toernooi!

Presentatie en voorspellingen voor het WK voetbal 2022

WK 2022 en voorspellingen zijn voor SportyTrader onlosmakelijk met elkaar verbonden! Bereid je voorspellingen voor het WK 2022 voor met onze voetbalexperts en haal het meeste uit je sportweddenschappen bij de verschillende bookmakers.

De 22e FIFA Wereldbeker, die van 20 november tot 18 december in Qatar plaatsvindt, belooft een schitterend evenement te worden en een geweldige kans voor online weddenschappen.

Wie zal Frankrijk opvolgen en de trofee winnen? Hoe voorspel je elke wedstrijd? Wat zijn de statistieken om op te letten? Op deze pagina over WK-voorspellingen beantwoorden zij al deze vragen. Verwacht dit jaar ook veel actie bij de bookmakers.

ZEbet biedt hier een bonus

Voorspelling winnaar: route naar de finale

voorspellingen kwartfinale wk

Het einde van de wedstrijd nadert snel! We hebben geweldige wedstrijden gehad tijdens dit WK met prachtige goals, spanning, penalty shoot-outs, geweldige reddingen... De wedstrijden van de kleine finale maar vooral van de grote finale zijn al gepland en bekend, en alle informatie staat hieronder. In afwachting van de voorspelling van onze experts is Kroatië de favoriet tegen Marokko, terwijl de confrontatie tussen Argentinië en Frankrijk erg close zal zijn, ook al geven we een klein voordeel aan de mannen van Deschamps.

Het schema voor de laatste twee wedstrijden:

 • Kleine finale: Kroatië - Marokko (zaterdag 17 december, 16.00 uur)
 • Finale: Argentinië - Frankrijk (zondag 18 december, 16:00 uur)

In deze kleine finale, maar vooral in de langverwachte finale, wachten twee prachtige confrontaties... De status van wereldkampioen staat op het spel! Er zijn zeer goede kansen beschikbaar, dus wacht niet langer om ervan te profiteren. Vind de beste kansen op www.bet365.nl, www.unibet.nl, www.betcity.nl of www.toto.nl

De resultaten van de halve finale:

 • Argentinië 3 - 0 Kroatië 
 • Frankrijk 2 - 0 Marokko 

De resultaten van de kwartfinales:

 • Kroatië 1 - 1 Brazilië (4-2 penalties)
 • Nederland 2 - 2 Argentinië (3-4 penalties)
 • Marokko 1 - 0 Portugal
 • Engeland 1 - 2 Frankrijk 

De resultaten voor de ronde van 16

 • Nederland 3 - 1 Verenigde Staten 
 • Argentinië 2 - 1 Australië
 • Frankrijk 3 - 1 Polen
 • Engeland 3 - 0 Senegal
 • Japan 1 - Kroatië (1-3 penalties)
 • Brazilië 4 - 1 Zuid-Korea
 • Marokko 0 - 0 Spanje (0-3 penalties)
 • Portugal 6 - 1 Zwitserland

Wed op het WK bij Betcity!

Voorspelling winnaar: wie wint de wereldbeker van 2022?

Voorspelling winnaar WK 2022

Met Brazilië en Frankrijk als topfavorieten, maar ook Portugal, Duitsland, Spanje en Engeland als kanshebbers, is er een groot aantal teams dat dit jaar aanspraak maakt op de kampioenstitel.

Voorlopig is het dus moeilijk om een definitieve voorspelling te doen, ook al hebben Les Bleus van Didier Deschamps misschien op alle gebieden meer talent dan de anderen. Terwijl we afwachten hoe de teams het er in de aanloop naar het toernooi vanaf zullen brengen, kunt je een paar euro inzetten op de winnaars van de laatste Nations League.

Gezien de odds die de bookmakers bieden, zullen de Portugezen grootste de outsider zijn, dus ook dat is wellicht een gok die de moeite waard is. De Europese kampioenen van 2016 lijken behoorlijk onderschat te worden door de aanbieders.

Voorspelling WK 2022 - Odds voor de winnaar:

 • Frankrijk - 1,90
 • Argentinië - 1,90

Odds afkomstig van toto.nl, betcity.nl en bet365.nl

Wil je de beste kansen voor elk land weten? Bekijk onze pagina gewijd aan de World Cup winnaar odds voor jouw outright bets.

Open een account bij Bet365

Voorspelling topscorer WK: welke speler zal het vaakst het net doen trillen?

Voorspelling topscorer - WK 2022

Naast de mogelijkheid om te wedden op de toekomstige kampioen, bieden de bookmakers ook de kans om de beste doelpuntenmaker van het toernooi in Qatar te voorspellen. Hier zijn bijvoorbeeld de quoteringen die momenteel door de website toto.nl worden aangeboden:

 • Lionel Messi (5) - 1,85
 • Kylian Mbappe (5) - 2,00
 • Olivier Giroud (4) - 14,00
 • Julian Alvarez (4) - 15,00

Het is niet meer dan logisch dat Thomas Muller voor Duitsland op dit WK 2022 de absolute topscorer in de WK-geschiedenis hoopt te worden. Daarvoor moet de aanvaller van Bayern München 6 doelpunten maken, waarmee hij zijn landgenoot Miroslav Klose (16) zou inhalen. Na de dramatische uitschakeling van Duitsland, dat derde werd in groep E, kan Muller dit wel vergeten. Cristiano Ronaldo en Luis Suarez zouden geschiedenis schrijven als ze elk 7 doelpunten maken.

Wat de voorspellingen betreft, kan de redactie van SportyTrader alleen maar de zeer gunstige kansen voor Mbappé aanraden, die de laatste seizoenen op hoog niveau heeft geschitterd. De sterspel van PSG is een van de meest effectieve spelers van de laatste jaren. Het is dus niet onaantrekkelijk om op hem in te zetten!

De groepen van de Wereldbeker 2022 in Qatar

Heb je de vorige paragrafen zorgvuldig gelezen? Dan ben je meer dan voorbereid om in te zetten op de wedstrijden van het aankomende WK. Zonder verder oponthoud, zijn hier de samenstellingen van de groepen voor het Wereldkampioenschap voetbal in Qatar. In de groepsfase staan er reeds spectaculaire affiches op het programma!

Groep A - Qatar - Ecuador - Senegal - Nederland

Nederland - WK 2022

In deze eerste groep vinden we uiteraard het gastland Qatar, maar ook Ecuador, de Afrikaanse kampioen Senegal en Nederland terug. Die laatste wordt tot een van de outsiders gerekend voor eindwinst.

De Nederlanders en de Senegalezen moeten in staat zijn om deze groep te overleven en zich te plaatsen voor de achtste finales. Normaal openden Oranje en Senegal het WK op 21 november volgens het originele speelschema. Toch werd er nog besloten om Qatar-Ecuador een dag eerder (20 november) te programmeren als startschot van het toernooi.

De laatste speelronde ziet Qatar al uitgeschakeld. Nederland speelt tegen de laatst genoemde en is al met gelijkspel verzekerd van de laatste ronde. De belangrijkste wedstrijd is dan ook Senegal - Ecuador in de laatste ronde. De winnaar zal zich plaatsen voor de volgende ronde.

Nederland heeft zich weten te qualificeren als eerste in de groep zonder al te veel moeite. De vooraf makkelijke poule bleek nog even spannender te worden na een gelijkspel tegen Ecuador maar na een zakelijke 2-0 winst tegen Qatar was plek 1 binnen. Senegal heeft met een 2-1 winst op Ecuador in de laatste ronde de tweede plek weten te bemachtigen. Onze voorspelling klopte 2/2 voor Groep A.

 1. Nederland - 7 punten
 2. Senegal - 6 punten
 3. Ecuador - 4 punten
 4. Qatar - 0 punten

Onze WK-voorspelling voor groep A: Nederland en Senegal plaatsen zich voor de laatste 16.

TOTO biedt hier een bonus

Groep B - Engeland - Iran - VS  - Wales

Engeland - WK2022

Eén ding word zeker: Engeland moet zijn ticket voor de knock-outfase van de competitie kunnen veiligstellen. ‘Het is een geweldige manier om naar het WK te gaan’ zei Harry Kane, die de regerende Europees vice-kampioen is en als vierde eindigde op het vorige WK.

‘We hebben niet veel te vrezen in deze groep’. De strijd om de tweede plaats zal echter een stuk spannender zijn, zowel de VS als Iran en Wales hebben degelijke elftallen die sterk aan elkaar gewaagd zijn. De grote vraag is of Gareth Bale zijn Wales bij de hand kan nemen op wat zomaar zijn laatste grote toernooi kan zijn.

In de laatste speelronde blijktde VS net een maatje te groot voor Iran, dat met 1-0 wist te winnen en plek twee veilig stelden. Engeland heeft als doodgeverfde nummer 1 van de groep het relatief makkelijk gehad. Met twee winsten en een gelijkspel waren ze een maatje te groot voor de rest. Onze voorspelling klopte 2/2 voor Groep B.

 1. Engeland - 7 punten
 2. VS - 5 punten
 3. Iran - 3 punten
 4. Wales - 1 punt

Onze WK-voorspelling voor groep B: Engeland eindigt al eerste in de groep

ZEbet biedt hier een bonus

Groep C : Argentinië - Saoedi-Arabië - Mexico - Polen

Argentinië - WK 2022

In groep C van het WK 2022 zitten de Argentijnen van een zekere Lionel Messi. Dit zal voor hem de laatste kans zijn om de wereldbeker te veroveren en hij zal dan ook zijn uiterste best doen om Lautaro, Paredes en Di Maria naar de eindoverwinning te leiden.

Wij verwachten dan ook  dat de Albiceleste bij de laatste 16 zullen zitten, zoals de vorige keer in Rusland. De strijd om de tweede plaats zou intens moeten zijn tussen Mexico en Polen. Robert Lewandowski, die al vele seizoenen schitterde bij Bayern München en nu bij Barcelona, zal een bijzonder wapen zijn voor de Białe Orły. De sleutel zou wel eens in zijn handen kunnen liggen voor zijn land.

Na de verrassende nederlaag van Argentinië tegen Saoedi Arabië hebben de Argentijnen zich alsnog weten te kwalificeren als nummer één in de groep. De 2-0 overwinning op Polen was genoeg voor Polen om het op doelsaldo te winnen van Mexico en als nummer twee door te gaan. Wederom klopt onze voorspellingen.

 1. Argentinië - 6 punten
 2. Polen - 4 punten
 3. Mexico - 4 punten
 4. Saoedi Arabië - 3 punten

Onze WK-voorspelling voor groep C: Argentinië en Polen kwalificeren zich voor de achtste finale

Betcity biedt hier een bonus

Groep D : Frankrijk - Denemarken - Tunesië - Australië

Frankrijk - WK 2022

Zonder Peru en Australië  onrecht aan te doen, lijken zowel het Franse team als de Denen -de halve finalisten van het laatste EK- boven de rest te staan, ongeacht de tegenstander die zij zullen krijgen. Zij zullen dan ook naar alle waarschijnlijk onderling moeten uitmaken wie de eerste plaats verovert.

Tunesië is verre van het sterkste Afrikaanse team van de laatste jaren en zal dan ook geen onoverkomelijke horde zijn voor de Fransen en de Denen. Het is voor ons dan ook moeilijk om de achtste finales voor te stellen zonder de Denen of de Fransen.

De Fransen habben zich al geplaatst voor de volgende ronde, dus tegen Tunesië stond een B-elftal. Het was dan ook niet verrassend dat Tunesië de hele wedstrijd beter was, en de wedstrijd uiteindelijk wonnen met 1-0. Als Denemarken zou winnen van Australië zouden ze zelfs door zijn, maar dat gebeurde niet. Australië wist de klus te klaren door met 1-0 te winnen en door te gaan naar de ronde van 16. Onze voorspelling klopte voor Frankrijk, maar Australië wist te verrassen waardoor we 1/2 zijn.

 1. Frankrijk - 6 punten
 2. Australië - 6 punten
 3. Tunesië - 4 punten
 4. Denemarken - 1 punt

Onze WK-voorspelling voor groep D: Frankrijk en Denemarken gaan door naar de achtste finales

Maak een account aan bij Bet365

Groep E - Spanje - Duitsland - Japan - Costa Rica

Spanje - WK 2022

De Duitse Mannschaft is samen met Spanje favoriet voor de eerste plaats in Groep E. Het zijn Japan en Costa Rica die voor een verrassing moeten zorgen. Maar dat zal erg lastig worden tegen de winnaars van 2010 en 2014 die waarschijnlijk geen moeite zullen hebben om deze groep te overleven.

Spanje en Duitsland, die opnieuw over heel wat talent beschikken, zullen zeker aan de knock-outronden deelnemen en hun fans *erased word op een geweldig toernooi trakteren. Uiteraard wordt er uitgekeken naar de tweede speeldag (27 november) wanneer deze twee titanen elkaar zullen bekampen.

Na de verassende nederlaag van Duitsland tegen Japan en het gelijkspel tegen Spanje moet Die Mannshaft winnen van Costa Rica om een kans te maken om door te gaan. Dan moet wel Spanje winnen van Japan. En Spanje, die kunnen zelfs verliezen als Costa Rica maar ook maar doet. De avond liep iets anders dan verwacht. Japan won met 2-1 van Spanje en Costa Rica leidde tegen de Duitsers, Spanje en Duitsland uitgeschakeld dus. Maar Duitsland herstelde en wist uiteindelijk ruim te winnen van Costa Rica. Spanje kon dat niet en Japan wist als verrassende maar zeker ook verdiende nummer één door te gaan in de poule, met de winst op Duitsland en Spanje. Spanje volgt op de tweede plek en Duitsland mag als grootste verliezer inpakken. Onze prognose was 1/2 na sterke vertoning van Japan.

 1. Japan - 6 punten
 2. Spanje - 4 punten
 3. Duitsland - 4 punten
 4. Costa Rica - 3 punten

Onze WK-voorspelling voor groep E: Duitsland en Spanje kwalificeren zich voor de achtste finales

ZEbet biedt hier een bonus aan

Groep F : België - Canada - Marokko - Kroatië

België - WK 2022

Groep F is waarschijnlijk de meest homogene van dit WK in Qatar. Het blijft zeer ingewikkeld om een betrouwbare prognose over de kwalificatie, en nog meer een definitieve classificatie, op te stellen! Het ligt voor de hand dat we ons een aanwezigheid van de Rode Duivels en de Kroaten bij de laatste 16 kunnen voorstellen, maar pas op, want zowel Canada als Marokko hebben enkele zeer fraaie troeven in hun ploeg.

Jonathan David, Alphonso Davies en Cyle Larin bij Canada, Achraf Hakimi, Youssef En-Nesyri en Bounou aan bij Marokko: Canada en Marokko zullen niet in Qatar zijn om de zich te laten doen. Eén ding is zeker, er zal veel actie zijn in deze groep.

Na de verrassende winst van Marokko tegen België ligt de poule helemaal open voor de laatste ronde. Hoewel Canada al is uitgeschakeld kunnen ze kun trots herstellen door te eerste punten te pakken tegen Marokko. Marokko is door bij winst en zullen alles op alles zetten om de volgende ronde veilig te kunnen stellen. Het slotaffiche België - Kroatië is alles bepalend voor beide teams. De winnaar is geplaatst voor de volgende ronde en een gelijkspel is te weinig voor de belgen. Maar dat is net wat er gebeurde. Na een zwichtende 0-0 moesten de belgen hopen op verlies van Marokko, maar dat gebeurde niet. De leeuwen van de Atlas wonnen met 2-0 en wonnen de groep. België en Canada mogen naar huis. Onze prognose is 2/2 voor groep F.

 1. Marokko - 7 punten
 2. Kroatië - 5 punten
 3. België - 4 punten
 4. Canada - 0 punten

Onze WK-voorspelling voor groep F: Marokko en Kroatië kwalificeren zich voor de achtste finales

Betcity biedt hier een bonus

Groep G : Brazilië - Servië - Zwitserland - Kameroen

Brazilië - WK 2022

Groep G zal naar verwachting ook heet worden in Qatar. Net als in 2018 zitten Brazilië, Zwitserland en Servië in dezelfde groep en net als in 2018 zal het de kwalificatie op details aankomen. Het is duidelijk dat de Auriverde op papier de absolute favoriet zijn.

Met Paqueta, Vinicius, Marquinhos en Alisson moeten de Brazilianen zich kunnen kwalificeren. Maar achter hen hebben de Zwitsers, de Serviërs en de Kameroeners allemaal een kans om de laatste 16 te halen. Met hun ervaring en vooral gezien hun recente campagnes, zullen de Zwitsers misschien wel het meest verwacht worden. 

Brazilië heeft zich al weten te plaatsen in de tweede speelronde en kan zich wat rust permiteren. Kameroen wist gebruik te maken van de slappe inzet van de Brazilianen en wisten verrassend te winnen. Zwitserland was uiteindelijk de bovenliggende partij na een groot gevecht met de Serven. Ze mogen Brazilië volgen naar de volgende ronde. Onze voorspelling was 2/2 voor Groep F.

 • Brazilië - 6 punten
 • Zwitserland - 6 punten
 • Kameroen - 4 punten
 • Servië - 1 punt

Onze WK-voorspelling voor groep G: Brazilië en Zwitserland kwalificeren zich voor de achtste finales

ZEbet biedt hier een bonus

Groep H : Portugal - Ghana - Uruguay - Zuid-Korea

Portugal - WK 2022

In de laatste groep van het toernooi neemt Portugal het op tegen Ghana, Uruguay en Zuid-Korea. Op het eerste gezicht zouden het Portugal van Cristiano Ronaldo en het Uruguay van Luis Suarez zich moeten kwalificeren voor de volgende ronde.

Maar wees niet te snel met je oordeel! Zuid-Korea heeft een aantal getalenteerde spelers (Heung-Min Son, Hwang Ui-Jo, Hwang Hee-Chan), net als Ghana, dat op revanche zal zinnen tegen de Celeste.

De gebroeders Ayew, Thomas Partey, Daniel Amartey en Joseph Wollacott herinneren zich allemaal het controversiële verlies in de kwartfinale tegen Uruguay in 2010. De Black Stars zijn een ploeg om op je hoede te zijn, het kan er dus om spannen in deze groep!

Portugal is het derde land, na Brazilië en Frankrijk, dat zich heeft weten te plaatsen voor de volgende ronde voordat de laatste speeldag begonnen is. Het speelt tegen Zuid-Korea en zal eventueel spelers laten rusten. De ploeg van sterspeler Heung-Min Son kan nog doorgaan bij winst als Uruguay met kleinere cijfers wint van Ghana. Dat zal echter niet makkelijk worden omdat Ghana heeft de wedstrijd gekregen die het verlangde. Ze zullen enorm gemotiveerd zijn om hun revange te krijgen tegen Uruguay en door te gaan ten koste van de Zuid-Amerikaanse ploeg. Dit pleek achteraf exact het geval te zijn. De Zuid-Koreanen wisten overtuigend te winnen van Portugal. Uruguay won van Ghana maar het doelsaldo was niet genoeg. Zuid-Korea voegt zich bij Portugal en boekt een ticket voor de volgende ronde.

 • Portugal - 6 punten
 • Zuid-Korea - 4 punten
 • Uruguay - 4 punten
 • Ghana - 3 punten

Onze WK-voorspelling voor groep H: Portugal wordt eerste in de poule.

Maak een account aan bij Bet365

Het toernooi gaat in Qatar binnen enkele dagen van start, hier zijn onze eerste voorspellingen voor het sportevenement van het jaar. Bent je het met ons eens? Aarzel niet om uw weddenschappen te plaatsen bij de beste online bookmakers. Je hebt al een paar mooie kansen tot je beschikking.

Beginnende gokkers - Hoe werkt het WK 2022?

Opzet WK 2022

Voordat we ingaan op de voorspellingen van onze experts over de wereldbeker (zie hieronder), gaan we het eerst over de basis hebben: de opzet en de organisatie van het toernooi.

Het is de laatste editie, voordat het toernooi in 2026 wordt uitgebreid tot 48 landen, dat er 32 gekwalificeerde teams strijden om de wereldtitel. In eerste instantie worden al deze teams verdeeld in acht groepen van vier.

Deze eerste fase, ook bekend als de groepsfase, vindt plaats tussen 20 november en 2 december 2022. Het principe is eenvoudig: alle landen in een groep spelen één keer tegen elkaar, met als doel bij de beste twee (van de vier) te eindigen.

Kwalificatie voor de knock-out wedstrijden is voorbehouden aan de twee besten in elke groep, vandaar de motivatie voor elk land om op één van deze twee plaatsen te eindigen. Met twee kwalificatieplaatsen per groep (acht in totaal), gaan er dus 16 landen door naar de knock-outfase.

Deze knock-outfase, die tussen 3 december en 18 december 2022 wordt gespeeld, is dan klassiek, met knock-outrondes over één wedstrijd, gevolgd door kwartfinales, halve finales en de langverwachte grote finale. Zoals het op een wereldkampioenschap behoort komt er ook een troostfinale voor de 3e plaats tussen de 2 verliezende finalisten op 17 december. Er liggen dus een aantal mooie weddenschappen in het vizier voor het WK, dus aarzel niet onze analyses over dit toernooi te bekijken. Elke voorspelling is de moeite waard!

ZEbet biedt hier een bonus

Hoe kom je tot betrouwbare voorspellingen?

Hulp bij voorspellen - WK 2022

Om betrouwbare voorspellingen over dit toernooi te kunnen doen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke variabelen. Volgens onze experts doe je er verstandig aan: 

 • De vorm van de twee teams te analyseren
 • De vorm van de belangrijkste spelers te bestuderen
 • Te letten op mogelijke afwezigen  
 • Rekening te houden met de gebruikelijke tactieken en opstellingen
 • Te kijken naar de laatste onderlinge resultaten 
 • Het psychologische aspect van de wedstrijd in te schatten.

Met behulp van deze 6 stappen moet je in staat zijn betrouwbaardere analyses te maken rond de wedstrijden van het WK 2022, en zodoende dus je kansen op succes te vergroten. In de onderstaande paragrafen wordt een korte beschrijving van elke stap gegeven.

Maak vandaag nog een account aan bij Bet365

Analyseer de vorm van beide teams

Om succesvol te gokken op een wedstrijd, is het natuurlijk belangrijk om de vorm kennen van de twee landen die tegenover elkaar staan te kennen. Dit betekent een analyse van recente resultaten, maar dat alleen is niet genoeg.

Je kunt ook kijken naar de manier waarop deze resultaten tot stand zijn gekomen, staar je de dus niet blind op de resultaten (winst, gelijkspel, verlies), maar neem ook de tijd om eerdere wedstrijden te bekijken of op zijn minst de statistieken te bestuderen. Hoeveel kansen hebben de teams gecreëerd? Hoeveel schoten, corners, vrije trappen? Hoeveel overtredingen zijn er gemaakt, hoeveel kaarten zijn er gevallen, hoeveel kansen zijn er benut? Al deze vragen zullen moeten worden geanalyseerd voor een zo accuraat mogelijk beeld van de vorm van een team.

Bestudeer de vorm van de belangrijkste spelers

Vorm sterspelers - WK 2022

Paolo Rossi in 1982 voor Italië, Diego Maradona in 1986 voor Argentinië, Romario in 1994 voor Brazilië, Zinédine Zidane in 2006 voor Frankrijk of Luka Modric in 2018 voor Kroatië... de prestaties van een land zijn vaak afhankelijk van het spel van hun sterren.

Daarom is het van essentieel belang om de vorm van de belangrijkste spelers van elk land te bestuderen, alvorens op een wedstrijd in te zetten n. Als de twee beste spelers van een ploeg bijvoorbeeld slecht in vorm zijn in aanloop naar een wedstrijd (bv. Mbappé en Kanté bij Frankrijk of Memphis en van Dijk bij Nederland), dan is het beter om niet te rekenen op een overwinning van hun team.

Vergeet niet dat er in het moderne voetbal geen ‘kleine teams’ meer zijn en dat het vaak de sterspelers zijn die het verschil maken. Wees dus op je hoede als de beste speler van een land niet niet in topvorm steekt.. De omgekeerde redenering geldt als een belangrijke speler met zijn team in topvorm verkeert (dan is het slim om een overwinning te voorspellen).

Open een account bij Bet365

Controleer de afwezigen

Voordat je een weddenschap aangaat, is het van essentieel belang om aan beide kanten na te gaan of er afwezigen zijn. Schorsingen, blessures, of een beslissing van de coach... de redenen voor een belangrijke afwezige zijn talrijk tijdens een WK.

Trap dus niet in deze val bij het plaatsen van uw online sportweddenschappen, daarom raden wij je ten zeerste aan te wachten tot je de officiële opstelling van de teams kent alvorens je geld in te zetten. Zonde vooraf te informatie in te winnen merk je in enkele ogenblikken de afwezigheid van een belangrijke speler op door de veranderde odds die een bookmaker aanbiedt..

Mbappé start niet voor Frankrijk? Courtois voor België? Memphis Depay voor Nederland? Een dergelijke bericht verandert de verwachtingen voor een wedstrijd. Neem dus altijd de moeite om te controleren of er afwezigen  zijn voor de wedstrijd waarop je wilt wedden.

Houd rekening met de verschillende tactieken

Wedtips - WK 2022

4-4-2, 4-3-3, 3-4-3 of 4-2-3-1...de tactieken van de coaches kunnen sterk verschillen in een competitie zo divers als het Wereldkampioenschap. Daarom zal het belangrijk zijn te weten hoe elk team gewoonlijk speelt om te bepalen hoeveel moeite zij ermee zullen hebben om hun tegenstander te verslaan.

Tegen een land dat graag defensief speelt en op de counter loert kan het voor een ploeg die dat niet gewend is bijvoorbeeld moeilijk zijn om de ruimte te vinden. Dezelfde redenering geldt voor een land dat zelden in staat is weerstand bieden aan ploegen die fanatiek druk zetten. Qatar bijvoorbeeld, met minder technische spelers dan de Europese topploegen, zou het wel eens moeilijk kunnen krijgen om een team tegen te houden dat 90 minuten lang hard genoeg aandringt.

Om je te helpen tot de best mogelijke voetbalvoorspellingen te komen, raden wij aan om ook eens te kijken naar het tactische aspect van elk team. Zo kan je je voorspellingen nog verder verfijnen en zo een maximaal aantal succesvolle  weddenschappen binnenslepen..

Circus biedt hier een bonus aan

Kijk naar de laatste onderlinge resultaten

Hoewel het toernooi elk elke editie nieuwe deelnemende landen verwelkomt, is het natuurlijk zo dat vaak dezelfde landen in de eindronde terug te vinden zijn. Frankrijk, Spanje, Engeland, Brazilië, Duitsland, Argentinië…  zijn vaak aanwezig op de Wereldbeker en dit impliceert een reünie tussen sommige gevallen voor een ‘blij’ weerzien tussen verschillende teams.

Neymar en zijn teamgenoten denken bijvoorbeeld nog steeds aan de vernedering van 2014 tegen de Duitsers (1-7), terwijl de Belgen nog altijd revanche zullen willen nemen tegen Frankrijk voor de verloren halve finale in 2018. Zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen, gaat het erom de laatste confrontaties tussen elk land te observeren om een zekere vijandigheid, een verlangen naar wraak of gewoon een minderwaardigheidscomplex te ontdekken.

Als je de laatst gespeelde duels bekijkt, kun je de psychologische context van de wedstrijd beter begrijpen en hem dus zo goed mogelijk voorspellen. Vergeet dit onderdeel van het wedden dus nooit.

Denk aan het psychologische aspect van de wedstrijd

Thomas Müller - WK 2022

Tenslotte is het om goede voorspellingen te doen ook van belang om rekening te houden met het mentale en psychologische aspect van elke wedstrijd.

Met andere woorden, je moet de motivatie van elke speler en elk team kennen, de druk die hen omringt (fans, journalisten, president...) en hun ervaring op het hoogste niveau. Voor een weddenschap in knock-out wedstrijd bijvoorbeeld, geniet de overwinning van een land met veel ervaring op eindtoernooien altijd de voorkeur, zelfs als het team in het huidige toernooi minder goed speelt dan zijn tegenstander. Van Thomas Muller tot Hugo Lloris en van Harry Kane tot Cristiano Ronaldo, op het WK van 2022 zullen veel ervaren spelers te zien zijn. Deze spelers zullen van grote waarde zijn voor hun teams bij de voorbereiding op het toernooi.

Van de psychologische context tot de gebruikelijke tactiek, van de vorm van de topspelers tot het rekening houden met afwezigen, vele factoren kunnen het resultaat van een wedstrijd beïnvloeden. Maak er een gewoonte van om ze altijd te bestuderen als je een wedstrijd zo accuraat mogelijk wil voorspellen. Onze experts doen dit zelf ook. 

ZEbet biedt hier een bonus  

BONUS TIP: Gebruik naast onze zes essentiële tips ook onze teamvergelijker.


Krik jouw niveau van het wedden op en gebruik onze exclusieve vergelijkingstool om WK-voetbalteams te vergelijken. Via deze tool kan je de sterke en zwakke punten van elk team vergelijken en zien welke impact het heeft op de wedstrijd die jij wenst te volgen.

Unibet biedt hier een bonus  

Welke fouten vermijden bij het afsluiten van sportweddenschappen?

Naast de hierboven opgesomde tips is het ook belangrijk om te weten dat er een aantal zaken  zijn die je absoluut moet vermijden voor een succesvolle weddenschap:

 • Inzetten zonder de wedstrijd te analyseren
 • Wedden op ongunstige odds zonder reden
 • Te veel gecombineerde weddenschappen
 • Proberen om een verloren weddenschap goed te maken
 • Gokken op wedstrijden zonder inzet

Helaas trappen veel beginnende voorspellers tijdens een groot evenement als het wereldkampioenschap vaak in een van deze valstrikken. Dus doe alles wat je kunt om dit jaar niet voor de gek te worden gehouden.

Vergeet niet dat bij sportweddenschappen de kwaliteit van de analyse en de kansen belangrijk zijn, niet de kwantiteit. Een goede sportanalyse en een weddenschap met een winkans van 2,25 is altijd winstgevender dan 10 weddenschappen met een winkans van 1,50 zonder dat men de tijd heeft genomen om zich in de context van de wedstrijd te verdiepen. Er is geen geheim voor succes in sportweddenschappen.

Ontdek de odds van Bet365

Statistieken die je moet kennen voor je WK voorspellingen voor 2022

Statistieken WK 2022

Nu we de tips en goede gewoontes hebben gehad, is het tijd om de nuttige statistieken van het vorige WK te bekijken. Om je FIFA World Cup 2022 voorspellingen zo succesvol mogelijk te maken, moet je de kerncijfers van het toernooi kennen, die je zullen helpen bij het maken van een accurate analyse.

Om je te helpen de best mogelijke weddenschap af te sluiten tijdens het WK in Qatar, hebben onze voetbalexperts besloten de kerncijfers in dit artikel te delen, die gebaseerd zijn op de laatst gespeelde editie.

Voor elk cijfer  is een onderscheid gemaakt tussen de groepsfase en de knock-outfase om een duidelijker beeld van de competitie te geven. De gegevens die alleen betrekking hebben op de groepsfase zijn de eerste tussen haakjes en de gegevens die alleen betrekking hebben op de knock-outfase zijn de tweede. De globale gegevens (over het gehele toernooi) zijn vet gedrukt. Veel plezier met lezen!

Statistieken voor uw onder/over weddenschappen

 • Gemiddeld aantal doelpunten : 2.64 (2.54 / 2.94)
 • Wedstrijden met + 0,5 doelpunten : 99% (98% / 100%)
 • Wedstrijden met + 1,5 doelpunten : 75% (71% / 88%)
 • Wedstrijden met + 2,5 doelpunten : 48% (50% / 44%)
 • Wedstrijden met + 3,5 doelpunten : 19% (17% / 25%)
 • Wedstrijden met + 4,5 doelpunten: 11% (8% / 19%)

Volgens deze eerste cijfers zou het beter zijn om tijdens  de groepswedstrijden in te zetten  op de Over 2.5 (meer dan 2.5 doelpunten per wedstrijd), en de voorkeur te geven aan weddenschappen op Over 1.5. Door bijvoorbeeld een combinatie weddenschap te maken kunnen de kansen op uw coupon de moeite waard zijn.

ZEbet biedt hier een bonus

Statistieken voor weddenschappen met een handicap

 • Wedstrijden met precies één doelpunt verschil: 47% (48% / 44%)
 • Wedstrijden met minstens een marge van twee doelpunten: 31% (31% / 31%)
 • Wedstrijden met ten minste drie doelpunten verschil: 13% (17% / 0%)

Wat de weddenschappen met handicap betreft, zouden de weddenschappen "Precies 1 doelpunt verschil" degenen kunnen zijn om meer dan eens te proberen gedurende de het hele toernoi. Met quoteringen die vaak rond de 3.00 schommelen, zou het zonde zijn om het niet op een paar wedstrijden te proberen.

Maak een account aan bij Bet365

Statistieken voor uw weddenschappen op uitslagen en scores

 • Gelijke spelen: 20% (19% / 25%)
 • Gelijkspel bij rust: 55% (54% / 56%)
 • Wedstrijden met een 0-0 stand bij rust: 38% (40% / 31%)
 • De meest voorkomende score: 1-0, 23% van de wedstrijden (27% / 31%)

Wat de exacte scores betreft, valt op dat de andere frequente uitslagen in de laatste editie 2-1 (20% van de wedstrijden), 2-0 (15% van de wedstrijden) en 1-1 (14% van de wedstrijden) waren. In de groepsfase werd 23% van de punten gescoord bij 2-1, 13% bij 2-0 en 11% bij 3-0.

In de knock-outfase eindigden 25% van de wedstrijden in 2-0 , terwijl 1-0 en 2-1 elk 13% van de uitslagen vertegenwoordigen. Dus als je graag op exacte scores inzet, dan weet je wat je te doen staat. De 1-0 (of 0-1) zal meer dan eens aan het eind van de wedstrijd op het scorebord staan in Qatar.

ZEbet biedt hier een bonus

Statistieken voor alle speciale weddenschappen op teams en spelers

 • Wedstrijden waarin beide teams scoren: 50% (46% / 63%)
 • Wedstrijden met een penalty: 32% (33% / 25%)
 • Wedstrijden waarin een speler tweemaal scoort: 13% (15% / 6%)
 • Wedstrijden waarin een speler driemaal scoort: 3% (4% / 0%)

Wat je in deze voorlaatste alinea moet onthouden, is dat het niet verstandig is om systematisch te vertrouwen op de weddenschap ‘Beide teams scoren: ja’, vooral niet tijdens de poulefase.

Voor meer betrouwbare voorspellingen is het aan te raden te wachten tot de knock-outfase, die over het algemeen meer open wedstrijden oplevert tijdens  het WK. De kans op een speler die tweemaal het net weet te vinden is groter wanneer er een spits met naam op het veld staat. Kane en Lukaku waren  bijvoorbeeld twee van de meest indrukwekkende spitsen tijdens het vorige WK.

Jacks biedt hier een bonus

Statistieken voor al je alternatieve weddenschappen

 • Wedstrijden met meeste doelpunten in de eerste helft: 22% (25% / 19%)
 • Wedstrijden met evenveel doelpunten in beide helften: 31% (19% / 43%)
 • Wedstrijden met meeste doelpunten in de tweede helft: 47% (56% / 38%)
 • Wedstrijden met het 1e doelpunt tussen minuut 1 en 15': 33% (30% / 44%)
 • Wedstrijden met het 1e doelpunt tussen minuut 16 en 30': 12% (12% / 13%)
 • Wedstrijden met het 1e doelpunt tussen minuut 31 en 45': 19% (21% / 13%)
 • Wedstrijden met het 1e doelpunt gescoord tussen 46 en 60': 25% (25% / 25%)
 • Wedstrijden met het 1e doelpunt gescoord tussen 61 en 75': 5% (4% / 5%)
 • Wedstrijden met het1e doelpunt tussen tussen 76 en 90': 6% (8% / 0%)
 • Wedstrijden met een doelpunt tussen minuut 76 en 90: 45% (48% / 38%)

Uit deze laatste paragraaf gewijd aan de statistieken van de Wereldbeker, kan je tenslotte opmaken dat het slim is om meer doelpunten na de rust te verwachten dan ervoor *no comma en dit voornamelijk tijdens de tijdperiodes van minuut 1 tot 15 en 46 tot 60. Gokken op een doelpunt in het laatste kwartier kan ook lonen..

Dus na het doornemen van deze statistieken *no comma zou het WK voor jou geen geheimen mogen kennen. Natuurlijk kunnen deze cijfers van editie tot editie verschillen, maar ze zijn consistent met wat wij in de vele eerdere edities van dit toernooi hebben gezien. Gebruik ze dus gerust wanneer je je  voorspellingen maakt voor elke wedstrijd op het aankomende Wereldkampioenschap 2022.

Open een account bij Bet365

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van deze pagina over de FIFA Wereldbeker 2022. Voor meer analyses, nodigen wij je uit om onze voorspellingen over elke wedstrijd van het WK te raadplegen. Ze zijn gebaseerd op gedegen onderzoek, goed doordacht en geschreven door een team van gepassioneerde deskundigen. Je kunt ze vanaf nu op onze website lezen. Veel succes met je weddenschappen bij de verschillende beschikbare bookmakers!

Open een account bij Bet365

Lees meer over het Wereldkampioenschap voetbal 2022 :

Onze WK 2022 Qatar prognoses van het moment

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

WK 2022: de beste quoteringen om op in te zetten

De informatie en kansen op deze pagina zijn voor het laatst bijgewerkt op 28-01-2023.

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer