Bet365 bonus : €100   Schrijf je in !

WK Voorspellingen en wedtips

Vind al onze voorspelling voor de WK kwalificaties en het WK op deze pagina! Gratis voorspellingen en wedtips van voetbalspecialisten voor de wedstrijden in aanloop naar en tijdens het WK 2022. Aarzel niet om de tips te gebruiken bij jouw weddenschappen op voetbal!


WK 2022 voorspellingen - WK kwalificatie Europa

Voorspelling WK kwalificatie voetbal

In Europa worden de kwalificaties voor het WK voetbal van 2022 in Qatar gespeeld van 24 maart tot en met 16 november 2021. In totaal doen er 55 landenteams mee aan de kwalificaties. De ploegen zullen er alles aan doen om te mogen verschijnen op het wereldkampioenschap voetbal.

In de Europese zone, waar deze pagina over gaat, zijn er 10 groepen van ieder 5 of 6 landen. De winnaars van de poules kwalificeren zich direct voor het WK in Qatar, terwijl de nummers 2 play-offs voor het WK spelen.

Voordat we kunnen gaan praten over de mogelijke winnaar van het WK 2022, zijn er natuurlijk nog een aantal erg belangrijke wedstrijden die bepalend zijn voor de vraag welke landen er überhaupt aanwezig zijn in Qatar in de zomer van 2022. De bookmakers bieden enorm veel wedmogelijkheden aan op WK (kwalificatie)wedstrijden, neem dus vooral een kijkje op hun sites als je wilt gaan voetbalwedden.

Aanmelden bij TOTO en wedden op het Nederlands elftal!

Wedtips van experts voor jouw voorspellingen voor de WK kwalificatie 2022

Wedden WK 2022 kwalificaties UEFA

Wat je allereerst dient te weten over de WK kwalificaties, is dat de wedstrijden vaak rijk zijn aan doelpunten. Tijdens de vorige kwalificaties voor het WK in Rusland, lag het gemiddeld aantal doelpunten in de UEFA-zone op 2.94 goals per wedstrijd. Dit doelpuntengemiddelde zal zo maar herhaald of verbeterd kunnen worden in de kwalificatie in aanloop naar het WK in Qatar. Een wedtip voor deze kwalificatieduels is dus om te kijken naar ‘over 2.5 goals’ weddenschappen bij de bookmakers. Deze goksites bieden zulke weddenschappen vaak aan tegen een quote van zo’n 1.80. Tijdens de vorige kwalificaties resulteerden 55% van de duels in meer dan 2.5 doelpunten.

Wij adviseren je daarnaast om weddenschappen van het type ‘beide teams scoren’ te vermijden gedurende de WK kwalificaties. De odds zijn weliswaar erg interessant, maar tijdens de vorige kwalificaties voor het WK 2018 werd er in slechts 38% van de duels door beide teams gescoord. Geen al te hoopgevend cijfer wat ons betreft. Met name de grote voetballanden laten in de kwalificaties weinig aan het toeval over, aangezien het erg belangrijk is dat ze zich (direct) kwalificeren voor het WK. Wanneer twee landenteams van een zelfde niveau tegen elkaar spelen, kan het overigens best eens de gok waard zijn om op ‘beide teams scoren’ in te zetten. Bij een duel tussen een gigant en een duidelijk minder groot voetballand, zal de kans op een doelpunt voor de thuis- en uitploeg niet zo hoog zijn. 

Een ander feitje dat je in je oren moet knopen, betreft het thuisvoordeel. Tijdens de WK kwalificatie van enkele jaren terug werd 47% van de duels gewonnen door de thuisspelende ploeg tegenover 36% winst voor de uitploeg (17% gelijk). Wanneer je twijfelt of je op de thuis-of uitploeg in wilt zetten, is een inzet op de thuisploeg dus eerder aan te raden.

Een TOTO account aanmaken en direct inzetten op voetbal!

Hoe voorspellingen maken voor de WK kwalificatiewedstrijden?

WK kwalificatie 2022 voorspellen en wedden

Laten we na het bespreken van de feiten en cijfers verder gaan naar andere factoren die van belang zijn om mee te nemen voordat je gaat inzetten op de interlands in aanloop naar het WK 2022. 

Om te beginnen is het aan te raden om naar de algehele vorm van een landenteam te kijken. Stel Engeland wacht al 5 duels op een overwinning en het speelt tegen Noorwegen dat al 6 wedstrijden ongeslagen is. De voorkeur geven aan Engeland is in deze situatie waarschijnlijk niet het beste. Beter ga je bijvoorbeeld voor een winst, gelijkspel of dubbele kans (winst of gelijkspel) voor Noorwegen.

In dezelfde context dien je ook altijd te analyseren of alle belangrijke spelers zijn opgeroepen en/of gaan spelen in een interland. Het maakt bij veel landenteams nogal een verschil of een sleutelspeler aanwezig is, goed presteert en lekker in zijn vel zit. Dit geldt in het bijzonder voor kleinere voetballanden.

Wanneer een vedette van een land geblesseerd of geschorst is, raden wij je af om op zijn elftal in te zetten. Bij grote landen zoals Frankrijk, Italië en Duitsland zal dit principe minder zwaar wegen, maar bij landen als Bosnië, Noorwegen of Slovenië zal dit zeker zijn uitwerking hebben. Een Noorwegen zonder Haaland, een Bosnie zonder Dzeko en een Slovenië zonder Oblak, ziet er heel anders uit dan een elftal mét die spelers.

Let daarnaast ook op het feit hoe belangrijk een wedstrijd is. Dit principe gaat met name op in de eindfase van de WK-kwalificatie. Wanneer een land al wedstrijden voor het einde van de kwalificatiereeks zeker is van de eerste plek en een directe plaatsing voor het WK, dan kan het in de laatste wedstrijden een idee zijn om op de papier mindere tegenstanders in te zetten. Waarom? Mogelijk speelt de tegenstander nog om de tweede plaats en daarmee een play-off plek. Het is voor dat land dan ook veel belangrijker om de interland te winnen. Hoewel voetballers professionals zijn, is het maar al te bekend dat er verslapping op kan treden wanneer een ploeg nergens meer voor speelt. 

Analyseer en vergelijk tot slot ook altijd even de aangeboden odds op de verschillende goksites. Er zijn op de Nederlandse markt meerdere bookmakers actief, die ieder hun eigen quoteringen opstellen. De odds variëren vrijwel altijd tussen de verschillende goksites, zelfs al is de wedstrijd exact hetzelfde. 

Door het vergelijken van de odds op de verschillende legale goksites, verzeker je jezelf altijd van de hoogste odds. Op de langere termijn zal je winst aanzienlijk hoger uitvallen wanneer je altijd op de hoogste quote inzet. Wij adviseren het vergelijken van odds ook voor andere competities en sporten. Je helpt jezelf er veel mee!

Aanmelden, wedstrijd kiezen, inzetten en winnen bij TOTO!

Wedden op de stand en wie er doorgaat in de WK kwalificatie

Wereldkampioenschap voetbal kwalificaties Qatar

Niet alleen bestaat er de mogelijkheid om op iedere individuele wedstrijd in de WK kwalificatie in te zetten, ook kun je voorspellen hoe de stand er aan het einde van de kwalificatie uitzet in de verschillende poules. Dit geldt voor werkelijk alle poules. 

Wanneer je graag een weddenschap op de lange termijn plaatst, zal wedden op de stand in de WK kwalificatie je waarschijnlijk aanspreken. Het is ook een type weddenschap waarbij de quoteringen vaak hoog zijn. 

Wanneer je gaat wedden op de stand van de WK 2022 kwalificatiepoules, zijn er een aantal factoren om in je achterhoofd te houden. Natuurlijk analyseer je de gehele selecties van de betreffende voetballanden en denk je ook na welke spelers er eventueel opgeroepen kunnen worden in het geval er afwezigen zijn. Veel landen zien er na een groot eindtoernooi vaak anders uit, omdat oudere spelers een punt zetten achter hun interlandcarrières of de bondscoach dat doet. Bedenk of het land voldoende kwaliteit heeft in de basiself, op de bank en eventueel zelfs of er talent achter deze selectie zit. Frankrijk heeft bijvoorbeeld zowel een sterke basiself, reservebank alsmede een grote groep van kwalitatief sterke spelers die nog niet eens worden opgeroepen, maar bij menig ander land in de basis zouden starten. 

Zoek ook uit hoe de landen de voorgaande jaren presteerden in de kwalificaties voor het WK, maar ook voor andere grote eindtoernooien zoals het EK. In de regel zijn er een aantal grote landen die vrijwel altijd eerste worden in hun kwalificatiegroepen. Die grote landen kunnen best eens iets minder in vorm zijn, maar op het moment dat er gepresteerd moet worden, staan ze er vaak. 

Een TOTO account aanmaken en profiteren van mooie welkomstacties

Wie wordt de topscorer van de WK 2022 kwalificatie?

Pronostic meilleur buteur - Qualifications Coupe du Monde 2022

Europa kent een aantal geweldige doelpuntenmakers. Tijdens de kwalificatiereeks van 2018 was het Robert Lewandowski die de meeste doelpunten maakte. De Pool maakte 16 doelpunten in 10 duels. Cristiano Ronaldo was na Lewandowski de speler met de meeste goals (15 goals in 9 wedstrijden), gevolgd door Lukaku en Eriksen (11 doelpunten).

Deze kwalificatie rekenen we weer op Lewandowski, maar ook namen als Lukaku, Kane en Griezmann, spelend voor toplanden, zijn natuurlijk belangrijke kandidaten. Memphis Depay, Aleksandar Mitrovic (Servië) en Erling Haaland (Noorwegen) zijn echter ook interessante opties, al spelen zij voor landen die niet tot de beste voetballanden van het moment worden gerekend.

Eenvoudig aanmelden en beginnen met wedden op voetbal bij TOTO, dé aanbieder van sportweddenschappen!

Onze gratis voorspellingen voor de WK kwalificatie 

Wedtips WK 2022 FIFA kwalificaties Qatar

Wij verwachten geen grote verrassingen wat betreft de landen die eerste in hun poule worden. Portugal, België, Spanje, Italië, Engeland beschikken over voldoende kwaliteit om eerste te worden in hun poule en zich daarmee direct te kwalificeren voor het WK. Ook Nederland, Denemarken en Kroatië verwachten wij als groepshoofd. Of denk jij dat er een verrassing wordt neergezet en andere landen zich direct kwalificeren voor het WK 2022 in Qatar? Op naar je voorspellingen!

Registreren op toto.nl en profiteren van de diverse promoties!

Onze huidige WK 2022 kwalificatie voorspellingen


WK 2022: de beste quoteringen om op in te zetten