Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Tour de France 2024 Voorspellingen en wedtips

1

18 jul. 2024 - 06:00

Tour de France
Etappe 18: Gap - Barcelonnette

Wielrennen

Wedtip :

Mathieu van der Poel wint

In detail
Exclusieve Aanbieding

Bonus :$150

Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Vind hier onze gratis Tour de France voorspelling van het algemeen klassement en tips voor de mooiste etappes van de Tour de France 2024. Veel informatie voor je sportweddenschappen!

Presentatie Tour de France - wielrennen

Voorspellingen Tour de France

Wed jij graag op wielrennen? Is wielrennen jouw passie? Maak dan je voorspellingen klaar voor de Tour de France 2024! Van 29 juni tot 21 juli doorkruisen de beste wielrenners ter wereld Frankrijk in hun zoektocht naar de gele trui.

Na de triomf van de Deen Jonas Vingegaard vorig jaar, zullen Pogacar, Roglic en Evenepoel het tot het einde uitvechten in deze 111e editie van de grote race.

Wie is de favoriet voor de Tour de France 2024? Hoe kunnen de etappes van de Tour worden voorspeld? Wat is het parcours? Wie kan de etappe van vandaag winnen? We vertellen je alles op onze pagina die 100% gewijd is aan Tour de France voorspellingen. 

Open een TOTO-account en voorspel de Tour de France

De winnaar voorspellen: wie wint de Tour de France van 2024?

Voorspelling winnaar Tour de France 2024

Na hun indrukwekkende valpartijen tijdens de Ronde van het Baskenland hebben de belangrijkste kanshebbers op de eindzege in de Tour de France van 2024 ernstige verwondingen opgelopen, waardoor hun deelname aan de Grande Boucle van dit jaar op losse schroeven kan komen te staan. Tadej Pogacar, die niet aanwezig was bij de valpartij, is de enige grote favoriet die gespaard is gebleven. Primoz Roglic en Remco Evenepoel hebben een goede kans om deel te nemen aan de TDF van 2024 ( weliswaar met minder voorbereiding), maar Jonas Vingegaard, de tweevoudig titelhouder, is twijfelachtig. Vingegaard is een van de grote favorieten voor deze Tour de France 2024, maar als hij meedoet, is hij misschien niet in topvorm.

Het is dus de enorme Tadej Pogacar, winnaar van de Tour in 2020 en 2021, die het meeste vertrouwen geeft voor jouw Tour de France 2024 voorspelling. De Sloveen heeft solide middelen om op te roepen met zijn UAE Team Emirates. Vergezeld door enkele grote talenten (Adam Yates, Juan Ayuso, Joao Almeida, enz.), zou het jonge wonderkind de toeschouwers opnieuw in vervoering moeten brengen op de wegen van de Tour. Als winnaar van de Ronde van Catalonië eerder dit jaar, zou Pogacar een favoriet moeten zijn bij je weddenschappen. Onze Tour de France 2024 voorspelling: Tadej Pogacar wint!

Tour de France voorspelling - De kansen op de favorieten voor de titel

 • Tadej Pogacar - 1.60
 • Jonas Vingegaard - 3.25
 • Primoz Roglic - 10.00
 • Remco Evenepoel - 15.00
 • Juan Ayuso - 30.00
 • Adam Yates - 30.00
 • Carlos Rodríguez - 35.00
 • Matteo Jorgenson - 35.00
 • Joao Almeida - 40.00
 • Egan Bernal - 65.00
 • Jai Hindley - 65.00
 • Simon Yates - 81.00

Odds afkomstig van de website www.unibet.nl

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Het parcours van de Tour de France 2024: de gedetailleerde route

Parcours Tour de France 2024

De Tour de France 2024 biedt een ideaal parcours voor sportweddenschappen. Dwars door Frankrijk, na de start in Italië, biedt de Grande Boucle 21 etappes, de ene nog interessanter dan de andere. Een kleine bijzonderheid dit jaar: vanwege de Olympische Spelen die in deze periode in Parijs plaatsvinden, zal de finish van de Tour de France 2024 niet zoals elk jaar op de Champs-Élysées zijn, maar in Nice.

De TDF van 2024 heeft in totaal 8 vlakke etappes, 4 heuvelachtige etappes, 7 bergetappes (waarvan er 4 op hoogte finishen), 2 individuele tijdritten en 2 rustdagen. Genoeg om elke wielerfan te plezieren en alle renners een kans te geven om te schitteren op de fiets.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Beginnende gokkers - Hoe werkt de Tour de France wielerwedstrijd?

Formaat Tour de France en route

De Tour de France is een wielerwedstrijd die elke zomer in Frankrijk wordt gehouden. Verdeeld in 21 etappes proberen 's werelds beste renners één of meerdere etappes te winnen, de gele leiderstrui te dragen, het puntenklassement of het eindklassement van de Tour de France (tijdrit) te winnen.

Drie weken lang zullen de ogen van de wereld gericht zijn op de mooiste landschappen van Frankrijk: bergen, vlaktes, bergmassieven, steden... een parcours dat een beroep zal doen op een hele reeks vaardigheden van de verschillende deelnemers. Aan het einde van de 21 etappes wordt de renner met de beste totaaltijd uitgeroepen tot winnaar van de Tour de France de Cyclisme. 

Tour de France klassementen: hoe worden ze berekend?

Er zijn verschillende klassementen in de Tour de France, maar de enige van aanzienlijk belang is het individuele klassement. Dit is het klassement dat de gele trui en de eindwinnaar bepaalt. 

Dit individuele klassement wordt bepaald door de opeenstapeling van tijden die elke renner heeft behaald tijdens de verschillende etappes van de wedstrijd. Aan het einde van de wedstrijd wordt de renner die de Tour finisht in de kortste tijd uitgeroepen tot winnaar van de Tour de France.

Naast dit individuele klassement is er ook een puntenklassement dat de groene trui toekent. Deze beloont de renner die de etappes het vaakst als eerste finisht.

Er is ook het beste klimmersklassement, met de beroemde bolletjestrui, die de beste renner op de verschillende beklimmingen beloont. Op de verschillende passen langs het parcours worden punten toegekend aan de eerste renners die de top bereiken, afhankelijk van de categorie van de klim en de volgorde waarin ze passeren (punten worden toegekend aan de 8e renner die de top bereikt als de pas buiten de categorie valt).

Tot slot bestaat er ook een witte trui in de Tour de France, die de renner van 25 jaar of jonger beloont die het best geplaatst is in het algemeen klassement, net als een rode nummer die de renner beloont die het hardst heeft gestreden in de vorige etappe. Er wordt ook een ploegenklassement opgesteld, waarin de tijden van alle renners in een ploeg worden gecombineerd.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Hoe kan ik betrouwbare Tour de France voorspellingen doen?

Wedtips Voorspellingen Tour de France - Wielrennen

Om de Tour de France te voorspellen als een expert, moet je gedurende de wedstrijd goede praktijken toepassen. Hier zijn de pijlers waarop onze wielerspecialisten hun voorspellingen tijdens elke etappe van de Tour de France baseren: 

 • Rekening houden met de vorm van de etappe
 • Rekening houden met de weersomstandigheden
 • De locatie van de etappe
 • Rekening houden met de verschillende klassementen
 • Rekening houden met de laatste etappe van de renners

Door rekening te houden met deze 5 parameters van een Tour de France etappe, zal je analyse des te beter zijn en dus ook je kansen om je weddenschap te winnen. Zie de volgende paragrafen voor nog meer uitleg.

Houd rekening met de aard van de etappe

Het eerste wat je moet doen om een goede voorspelling te doen voor een etappe van de Tour de France is... weten wat die etappe is. Laat je niet misleiden en wed niet op de beste renner op papier: Pogacar en Vingegaard gaan niet elke etappe van de Tour winnen!

Je moet absoluut weten of de etappe van de dag bergachtig, vlak, heuvelachtig of zelfs een individuele tijdrit is. Dit geeft je een indicatie van welke renners de meeste kans hebben om uit te blinken (een sprinter zal niet veel kunnen doen in een bergetappe, terwijl hij in het voordeel zal zijn op het vlakke).

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Houd rekening met de weersomstandigheden

Naast het kennen van de aard van de etappe van de dag, moet je ook rekening houden met de voorspelde weersomstandigheden. Wordt er regen voorspeld? Zijn er waarschijnlijk hoge temperaturen? Hoe is de luchtkwaliteit als de renners door de stad moeten? Dit zijn slechts enkele van de vragen die beantwoord moeten worden om je de beste kans op succes te geven.

Als er bijvoorbeeld onweer wordt voorspeld, of zelfs harde windstoten, wees dan op je hoede, want er kunnen ongelukken gebeuren, net als een zekere mate van voorzichtigheid bij de renners die als favorieten zijn aangekondigd. Dit weer heeft de verschillende renners in de Grande Boucle al parten gespeeld. En ook voor de gokkers.

Houd rekening met de locatie van de etappe

Het derde criterium dat moet worden geanalyseerd om een nauwkeurige etappevoorspelling te doen, is de locatie van de etappe. Hier moet je vooral zoeken naar historische gegevens. Kijk niet alleen naar de Franse renners (komen ze uit de regio, dan kun je zeker zijn van een aanval), maar ook naar hun prestaties ter plaatse.

Een renner die een vergelijkbare etappe heeft gewonnen in een vorige Tour de France, bijvoorbeeld, en in hetzelfde departement, zal er een zijn om met de grootste aandacht in de gaten te houden. Het is een feit waar je echt dagelijks rekening mee moet houden.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Houd rekening met de verschillende klassementen

Vierde advies: houd rekening met de verschillende klassementen in de Tour de France. Naast het individuele algemeen klassement, dat het belangrijkste blijft, moet je ook rekening houden met het puntenklassement, het beste klimmersklassement, het beste jongerenklassement en het ploegenklassement. Ze geven je systematisch een indicatie van wat er op het spel staat voor elke renner en dus van hun motivatie / noodzaak om te presteren op de etappe van die dag.

Als een renner bijvoorbeeld in de race is voor de bolletjestrui (beste klimmer), verwacht dan dat hij in de strijd is als de etappe van de dag uit meerdere passen bestaat. In dezelfde geest, houd de sprinters die goed geplaatst zijn in het puntenklassement goed in de gaten als de etappe van de dag meer vlak is. Ze zullen allemaal vastberadener zijn om te slagen. 

Vergeet niet dat in bepaalde etappes de favorieten voor de algemene overwinning in de Tour de France er vooral op uit zijn om geen tijd te verliezen op hun belangrijkste rivalen. De renners die gevolgd moeten worden zijn dus degenen die er het meeste belang bij hebben om zich op het parcours van de dag te plaatsen.

Houd rekening met de laatste etappe van de renners

Tot slot moet je ook rekening houden met de allerlaatste etappe van de renners waar je op wilt wedden. Moesten ze harder werken dan verwacht? Of waren ze tevreden om hun voorsprong in het klassement te behouden zonder al te veel van hun fysieke reserves aan te spreken? Kortom: zijn ze fris of fysiek uitgeput?

Door een eerste antwoord te vinden op deze vraag, heb je altijd een duidelijker beeld van de capaciteiten van de renners waarin je geïnteresseerd bent. Vergeet dit nooit voordat je een etappe van de Tour 2024 voorspelt.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Dingen die je moet vermijden bij het wedden op de Tour de France

Om je kansen op een succesvolle voorspelling van de Tour de France 2024 niet in gevaar te brengen, zijn er een paar valkuilen waar je op moet letten bij het plaatsen van je weddenschappen. Hier is wat onze wielerexperts je vertellen om niet te doen bij het maken van je Tour de France voorspelling: 

 • Het podium niet bestuderen
 • Wed alleen op het prestige van een renner
 • Houd geen rekening met de samenstelling van de wielerploegen
 • Kijk niet naar wat er op het spel staat in de etappe
 • Alleen wedden op de kleine kansen die bookmakers bieden
 • Profiteren van verhoogde winkansen zonder analyse

Door deze 6 valkuilen te vermijden en de 5 tips hierboven te volgen, zou je je kansen op succes bij het wedden op de Tour de France 2024 moeten kunnen maximaliseren. Niet te onderschatten!

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Kortom: hoe voorspel je de Tour de France?

Samengevat is het noodzakelijk om elke etappe in detail te kennen voordat je een dag in de Tour de France voorspelt. Hoewel er een zekere logica zit in het bepalen van de algemene winnaar (volledig palet, maximale ondersteuning voor teamrenners, ervaring met de wedstrijd, etc.), blijft het voorspellen van de winnaar van een etappe van een dag elk jaar moeilijk in de Grande Boucle.

Daarom moet je geen moment aarzelen om de dagelijkse voorspellingen van onze wielerspecialisten te volgen. Zij geven je voor elke etappe hun gevoel en mening over de mogelijke winnaar van de dag. Het is nu aan jou om het meeste te halen uit je sportweddenschappen bij de verschillende online bookmakers. En als je van sport in het algemeen houdt, bekijk dan onze sportvoorspellingen voor alle sporten.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Topwedstrijden

18/07 06:00

Tour de France 2024: Veelgestelde vragen

Sinds de oprichting van de Tour de France in 1903 hebben 64 renners de wedstrijd gewonnen. Tot de meest succesvolle behoren Miguel Indurain, Bernard Hinault, Eddy Merckx en Jacques Anquetil (elk 5 overwinningen). De meest recente winnaars zijn Christopher Froome (2015-2016-2017), Geraint Thomas (2018), Egan Bernal (2019), Tadej Pogacar (2020-2021) en Jonas Vingegaard (2022&2023).

De Tour de France begint op zaterdag 29 juni 2024. De start is in Italië, in Florence om precies te zijn.

De Tour de France finisht niet in Parijs maar in Nice op zondag 21 juli 2024. Dit komt door de Olympische Spelen.

In 2024 zal de Tour de France door verschillende grote Franse steden rijden. Na het vertrek uit Florence (Italië) zullen de renners door Dijon, Troyes, Orléans, Aurillac, Agen, Pau, Nîmes, Monaco en ten slotte Nice rijden.

Er zijn 21 etappes in de Tour de France 2024. Tussen 29 juni en 21 juli 2024 leggen de renners in totaal 3.492 kilometer af.

Je kunt de Tour de France gratis live volgen op NOS. Daarnaast biedt Eurosport in 2024 ook een 100% Tour de France-pakket aan.
Een Tour de France-fiets kost gemiddeld €12.000. Deze prijs kan variëren afhankelijk van de technologie die de wielerploegen gebruiken.
Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer