Taal  
sportweddenschappen, prognose, wedden

Het Kelly criterion

Het Kelly criterion: Wat is dat?

Het Kelly stelt u in staat de optimale inzet te bepalen aan de hand van de beste winkans en uw prognose. Meer inzetten houdt in dat u meer risico neemt dan nodig is, minder inzetten betekent minder rendement.

De optimale inzet wordt uitgedrukt in een percentage van het totale bedrag dat u beschikbaar heeft voor het sportwedden.

Hoe berekent u uw inzet met het Kelly criterion?

Om uw inzet te berekenen, moet u de winkans die de bookmaker aanbiedt (C) weten en nauwkeurig weten wat de kans is dat uw prognose (P) werkelijkheid wordt. De formule is als volgt:

Inzet als % van uw portefeuille = (C * P-1) / (C-1)

Een voorbeeld van een berekening met het Kelly Criterion bekijken >>>

Let op! Dit systeem is alleen winstgevend als u er in slaagt een nauwkeuriger kansberekening te maken dan de bookmaker! Als uw berekeningen niet goed zijn, kan deze strategie leiden tot een opeenstapeling van verliezen.

Kelly criterion: ons advies

Beperk de maximale inzet om al te grote verliezen te voorkomen. Stel voor uzelf een maximum vast (bijvoorbeeld 1 à 5 % van uw portefeuille) of vermenigvuldig de percentages van het Kelly criterion met een coëfficiënt tussen 0 en 0.5.

Wees zeer gedisciplineerd. Zelfs als u gevoel zegt dat u wel meer in kunt zetten, moet u zich toch houden aan de door het systeem berekende bedrag van de inzet. Van het Kelly criterion plukt u op lange termijn de vruchten!

Houd altijd in gedachten dat het Kelly criterion alleen werkt als u een betere kansberekening heeft gemaakt dan de bookmakers! Gelukkig hebt u SportyTrader om u hierbij te helpen!

Terug naar boven

Beheers uw inzet