Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Bookmakers: beschikbare betaalmethoden voor het wedden op sport

Spelers krijgen online bij websites voor sportweddenschappen verschillende methodes aangeboden om te betalen. Dit artikel geeft een overzicht van deze opties. Je leest over de voor- en nadelen zodat je zelf een keuze kan maken. We richten ons vooral op betaalmethode die vaak door Nederlands gekozen worden en beschikbaar zijn bij internationale bookmakers. 

Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

#1 Goksite
1

Bonus :  €50

Betaalmethode
+3
2

8.5/10

Toto review

Bonus :  €50

Betaalmethode
3

Bonus :  €50

Betaalmethode
4

8.5/10

ZEbet review

Bonus :  €100

Betaalmethode

Bonus Aangeboden 

Betaalmethode
+1
6

Bonus :  €250

Betaalmethode
+3
7

Bonus :  €100

Betaalmethode

Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Nederlanders krijgen veel opties om te betalen. Hierdoor staat er altijd wel een methode bij die past bij de wensen van de speler. Hieronder zie je de belangrijkste opties op een rij. Lees verder over welke veel gebruikt worden en wat de voordelen zijn. Alle beschreven opties zijn officieel erkent en zijn veilig.

Bet365 biedt hier een bonus aan

De belangrijkste betaalmethodes op een rij

Van de betalingsmethodes die online bookmakers in Nederland aanbieden in Juli 2024 zijn er drie categorieën waar je ze in kan delen. Deze catergorieën zijn:

  • Bankoverschrijvingen
  • Creditcard
  • Online betaalmethodes

Onder deze drie mogelijkheden vallen de volgende methodes:

  • iDEAL
  • Bankoverschrijving
  • Mastercard
  • Visa
  • Paypal
  • Google Pay
  • Apple Pay

Bet365 biedt hier een bonus aan

iDEAL als populairste optie

iDEAL staat bij de meeste bookmakers tussen de mogelijkheden. Onder Nederlanders is dat nog altijd de populairste optie. Iedereen met een account bij een bank uit Nederland maakt hier snel en veilig gebruik van. Lees meer over deze betaalmethode en de voordelen op onze iDEAL betaalmethode pagina.

Een vertrouwde bankoverschrijving

De ouderwetse bankoverschrijving wordt ook niet heel veel meer ingezet. Het is omslachtig en duurt veel langer dan de moderne opties die je aangeboden krijgt. Niemand heeft zin om dagen te wachten voordat het geld op je account staat. Zelfs een online overschrijving kan een tijd duren wanneer je te maken hebt met een internationale partij. Kies daarom voor iDEAL wanneer dat een optie is. Lees meer over de bankoverschrijving betaalmethode op onze review pagina.

Creditcards zijn breed inzetbaar

Het voordeel van een creditcard is dat je ze altijd en overal kunt gebruiken. In Nederland zijn kaarten zoals Visa en Mastercard nooit zo wijdverspreid gebruikt geweest als in andere landen. Dat komt onder andere omdat iDEAL zo populair en het stukken goedkoper is. Bij sommige websites kan het wel handig zijn om over een creditcard te beschikken. Met name wanneer iDEAL en PayPal geen opties zijn. Je kan meer informatie vinden op onze Mastercard betaalmethode pagina over alle ins en outs van Mastercard en welke bookmakers gebruik maken van deze betaalmethode. Ook voor Visa hebben we een Visa betaalmethode voor online bookmakers voor je klaarliggen.

PayPal: een wereldwijd succes

Banken zijn helaas lang niet altijd internationaal beschikbaar. Gelukkig zit daar wel enorm veel vooruitgang in. Inmiddels betaal je vanuit Nederland bij de grootste aanbieders meestal gemakkelijk via iDEAL. Maar PayPal was lange tijd de enige optie als je geen creditcard in je bezit had. Wereldwijd is het waarschijnlijk de meest gebruikte methode voor online transacties. Je stort vanaf je bankrekening of creditcard geld op je account bij PayPal. Een andere optie is om je bankrekening rechtstreeks aan PayPal te koppelen. Dat scheelt je weer een extra stap wanneer je gaat betalen. Lees meer over Paypal als betaalmethode bij online bookmaker op onze toegewijde pagina.

Google Pay: overal betalen met je telefoon

In feite is Google Pay niet heel anders dan PayPal. Je koppelt eveneens een bankrekening aan het account. Daarna ben je vrij om via de applicatie op je smartphone transacties uit te voeren. Dat doe je dus ook gewoon bij bookmakers om een sportweddenschap te plaatsen. Lees onze review over de betaalmethode Google Pay bij Nederlandse goksites.

Apple Pay: voor je iPhone

Maak je vooral gebruik van Apple-producten? Kies dan voor Apple Pay in plaats van Google Pay. Koppel eenvoudigweg je bankpas aan je Apple-account. In het vervolg hoef je alleen nog maar je smartphone tevoorschijn te halen om online een betaling uit te voeren. Als je een iPhone bezit dan maak je er waarschijnlijk al gebruik van. Deze handige methode versoepelt het betalen zowel fysiek als online en is binnenkort beschikbaar in Nederland. Hier kun je alvast alle voordelen van Apple Pay als betaalmethode voor online bookmakers lezen.

Bet365 biedt hier een bonus aan

Hoeveel kost het overmaken van geld naar een sportweddenschapsite?

De meeste grote bookmakers hebben een aantal mogelijkheden om kosteloos geld over te maken naar je account. We raden je aan om de algemene voorwaarden door te lezen. Daarin staat precies welke kosten verbonden zijn aan een transactie. Denk eraan dat de kosten per betaalmogelijkheid onderling sterk kunnen verschillen.

Welk bedrag moet je per keer minimaal overboeken?

In 2023 ligt het gemiddelde minimum stortingsbedrag dat door een bookmaker wordt gevraagd rond de € 10,-. Het exacte bedrag varieert van bookmaker tot bookmaker. Verder is de gekozen betaalmethode van belang. We raden je wederom aan om de voorwaarden goed door te lezen. Kies vervolgens de betaalmethode die het beste bij jou past. 

Depositolimiet bij bookmakers: wat is het maximale bedrag? 

Per bookmaker zit er veel verschil in het maximale bedrag dat je in één keer kan overstorten. Er zijn ook websites die je dit deels zelf laten bepalen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de instellingen van je account. Verder speelt de betalingsmethode een rol. 

Hoelang duurt het overboeken van geld?

Via moderne methodes zoals iDEAL en PayPal zou het bedrag vrijwel onmiddellijk na overstorten op je account moeten staan. Een bankoverschrijving duurt vaak een stukje langer. Met name wanneer het geld internationaal overgeboekt wordt. Bij sportweddenschappen is snelheid vaak wel een factor. Want je wilt graag onmiddellijk beginnen met wedden op basis van de informatie die je op het moment hebt. Verder is het ook mogelijk om live op wedstrijden te wedden die al bezig zijn. Het is dan wel zo handig dat je snel geld van je bankrekening op je profiel kunt storten. Je hoeft dan niet telkens een bepaald bedrag op je account te hebben staan voor je kunt beginnen met wedden.

Bet365 biedt hier een bonus aan

Hoelang duurt het om winst te ontvangen?

Wanneer je hebt gewonnen hoop je natuurlijk dat het geld snel op je rekening terechtkomt. Helaas duurt dit meestal iets langer dan geld naar je account storten. Ga er dus niet vanuit dat je hier onmiddellijk over beschikt. Het duurt regelmatig 2 tot 3 werkdagen. Maar wanneer het erg druk is kan het langer duren, bijvoorbeeld tijdens een WK voetbal of op een drukke periode in de Europese competities. 

Moet je betalen om geld op te nemen?

Bij de grote online bookmakers kost het niks om je winst over te boeken naar je account. Hierdoor profiteer je van het volle bedrag dat je gewonnen hebt. En dat is natuurlijk wel zo eerlijk. Bekijk onze top 5 bookmakers reviews op onze pagina zodat je altijd de juiste bookmaker gebruikt.

Verschillende betaalmethodes voor online bookmakers

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer