Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wie zijn de potentiële Europa League winnaars?

door Kevin Richard |

image Wie zijn de potentiële Europa League winnaars?
Donderdag 17 februari wordt het startschot gegeven voor volgende ronde van de Europa League, het op één na belangrijkste Europese toernooi voor clubteams. Wie maken volgens de goksites de beste kans om op 18 mei 2022 de beker omhoog te houden in Sevilla? Dat vind je in dit artikel!

Wie wint de Europa League in het seizoen 2021/2022?

Europa League winnaar 2021 2022

De Europa League groepsfase is voor de winterstop gespeeld. Voor een aantal bekende clubs zoals PSV, Leicester City, Marseille en Celtic zit winst van de Europa League er niet meer in, terwijl clubs als Betis, Napoli, Real Sociedad en Rangers (die tweede werden in hun poule) eerst nog een tussenronde spelen tegen de nummers drie van de Champions League. De clubs die eerste werden in de Europa League poule doen niet mee aan die tussenronde. Hoewel de finale nog ver is, kun je bij de bookmakers al wedden op de winnaar van de Europa League. Wie zijn volgens de online gokkantoren de grote favorieten? Wij verklappen alvast dat dit allemaal clubs zijn die zijn ingestroomd vanuit de Champions League.

De Europa League quoteringen raadplegen op Bet365.nl

Borussia Dortmund

Winnaars Europa League favorieten 2022

De grootste favoriet voor het winnen van de Europa League in het seizoen 2021/2022 is volgens de legale goksites in Nederland het Duitse Borussia Dortmund. Dortmund is natuurlijk een gigantische club met een indrukwekkende supportersgroep. "Die Gelbe Wand" zal de Duitsers zeker een boost gaan geven in de thuiswedstrijden. Borussia staat momenteel tweede in de Bundesliga, op 6 punten van Bayern München. Met een combinatie van enerzijds ervaring (Mats Hummels, Raphaël Guerreiro, Alex Witsel, Marco Reus) en anderzijds erg grote talenten (Erling Haaland, Jude Bellingham) is Dortmund een te vrezen tegenstander.

In wedstrijden tegen onder meer Ajax liet Borussia Dortmund echter zien dat er verdedigend nog werk aan de winkel is. Geloof jij in de Europa League winst van de ploeg van Marco Rose? Dortmund komt op donderdag voor het eerst in actie tegen het Rangers van Giovanni van Bronckhorst, een lastige tegenstander, die echter opzij zou moeten kunnen worden gezet door een club van het statuur van Borussia Dortmund.

Wedden op Borussia Dortmund bij Bet365

Sevilla

Sevilla - europa league 2022 winnen

Na Borussia Dortmund geloven de bookmakers het meest in een toernooiwinst van Sevilla. Die favorietenrol komt wat ons betreft niet uit de lucht vallen. De Spanjaarden zijn namelijk de club die het vaakst de Europa League won, liefst 6 keer (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020). Sevilla moest de laatste jaren in La Liga vaak genoegen nemen met een plekje achter Atlético Madrid, Real Madrid en Barcelona, maar staat vandaag de dag op een brutale tweede plaats in de Primera Division. De afstand tot nummer een Real Madrid is slechts vier punten, terwijl Barcelona en Atlético op 11 punten staan, al hebben die clubs wel een wedstrijd minder gespeeld. Neemt niet weg dat Sevilla over kwaliteit beschikt, waarbij met name het verdedigende aspect opvalt. Sevilla heeft namelijk met slechts 16 tegengoals in 24 wedstrijden de minst gepasseerde verdediging in La Liga. In de poulefase van de Champions League incasseerde het ook niet enorm veel doelpunten (5 tegengoals in 6 groepsduels), maar scoorde het ook maar 5 keer.

Het feit dat de Spanjaarden niet door wisten te komen in een CL-groep die niet de sterkste was (Lille, RB Salzburg, Wolfsburg) roept vragen op, maar kijkende naar de prestaties in de competitie alsmede de prestaties uit het verleden in de Europa League, snappen wij waarom de gokkantoren veel vertrouwen hebben in de ploeg van Julen Lopetegui. Sevilla treft in de tussenronde het Kroatische Dinamo Zagreb, dat tweede werd in een poule met West Ham, Rapid Wien en Genk.

Inzetten op Sevilla bij BetCity.nl

Barcelona

Europa League winnaar 2021-2022 Barcelona

Het is een understatement dat de supporters van Barcelona weleens gelukkigere tijden hebben meegemaakt. In de Champions League wist het alleen Dinamo Kiev onder zich te houden, terwijl het Benfica en Bayern München zag doorgaan naar de achtste finales van de Champions League. Tegen die laatste twee clubs wist het niet te scoren, terwijl het totaal van twee doelpunten tegen Dinamo Kiev ook weinig indruk maakt. De machteloosheid van Barça tegen Bayern en Benfica zal iets zijn geweest dat de Barça-fans veel pijn heeft gedaan. In de competitie staat Barcelona momenteel vierde, op liefst 15 punten achterstand op eeuwige rivaal Real Madrid. Het is dan ook een utopie dat Barça, dat Ronald Koeman inmiddels heeft vervangen voor Xavi, nog kampioen van Spanje gaat worden. Om die reden kan het juist zijn dat Barcelona goed voor de dag gaat komen in de Europa League, omdat het een kans is om tenminste nog een prijs te pakken dit seizoen.

Barcelona zal stabieler moeten worden, wil het kans maken op Europa League winst, maar blijft over een selectie beschikken met kwalitatief goede spelers. Ervaren spelers als Piqué, Alba en Busquets weten wat winnen is, terwijl de Catalanen zich ook tussentijds versterkten met o.a. Ferran Torres, Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang. Ook Luuk de Jong bewijst de laatste weken zijn waarde en bewees al eens belangrijk te kunnen zijn in een Europa League finale. Barcelona zal eerst moeten winnen in een tweeluik tegen Napoli, iets dat allesbehalve een gemakkelijke missie wordt. Heb jij vertrouwen in de wat afgezakte Spaanse gigant?

Registreren en wedden op Barcelona bij Bet365

Atalanta

Europa League favorieten 2021 2022 - Atalanta

De club die volgens de bookmakers het kwartet van grootste favorieten voor de Europa League winst completeert is het Atalanta van de Nederlanders Marten de Roon, Hans Hateboer en Teun Koopmeiners. De Italianen wisten de vorige seizoenen knap door te bekeren in de Champions League, maar dit jaar moest er genoegen worden genomen met een derde plaats achter Manchester United en Villarreal. Scoren leek daarbij niet persé het probleem (12 goals in 6 duels), verdedigen wel (13 tegengoals). In de Serie A staat Atalanta momenteel vijfde, al heeft het de bovenste ploegen nog redelijk in het vizier wanneer het een inhaalduel wint.

Wedstrijden van Atalanta zijn vaak aantrekkelijk om te bekijken, al is het de vraag of de Italianen sterk en stabiel genoeg zijn om de Europa League te kunnen winnen. De ploeg van Gian Piero Gasperini beschikt over relatief veel ervaring, iets dat zeker van pas zou moeten kunnen komen in wedstrijden die erom gaan. Volgens de bookmakers maakt de club uit Bergamo meer kans dan andere gerenommeerde clubs zoals West Ham, RB Leipzig en Napoli. Atalanta treft in de tussenronde het Griekse Olympiakos, dat tweede werd in een groep met Eintracht Frankfurt, Fenerbahçe en Antwerp.

Genieten van de welkomstbonus van Bet365!

Europa League winnaar 2021-2022

Europa League winnaar 2021 2022 kandidaten

Zoals je ziet is Borussia Dortmund de grote favoriet van de Nederlandse bookmakers, terwijl ook Barcelona, Sevilla en Atalanta tot de topfavorieten behoren om de Europa League finale te winnen. SportyTrader kan zich vinden in de favorietenrollen van Dortmund en Sevilla, al zal eerstgenoemde ploeg verdedigend wat gaten moeten dichten, terwijl de laatstgenoemde club nog wat makkelijker doelpunten zal moeten maken. Barcelona is natuurlijk ook een club om met veel interesse te volgen, al zijn de Catalanen ondanks de aanwezige kwaliteit momenteel nog lastig te peilen.

Denk jij dat de Europa League winnaar één van de hierboven besproken teams zal zijn? Of heb je veel meer vertrouwen in een andere club zoals RB Leipzig of FC Porto? Hieronder vind je alle odds voor de Europa League winst. Veel succes!

Naar de BetCity bonus gaan!

Odds winnaar Europa League

Raadpleeg ook de gratis Europa League voorspellingen van onze experts!

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer