Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Kampioen Eredivisie 2021-2022: de odds van de titelkandidaten

door Jory Spekking |

image Kampioen Eredivisie 2021-2022: de odds van de titelkandidaten
Op 13 augustus 2021 gaat het nieuwe Eredivisie seizoen van start. De bookmakers bieden alweer quoteringen aan voor het kampioenschap. Deze quoteringen kunnen de komende weken natuurlijk nog wel veranderen als er belangrijke transfers plaatsvinden. Wie maken volgens de bookmakers op dit moment de meeste kans op de schaal?

Ajax: de grootste favoriet voor de titel

Kampioen Eredivisie ajax 2021 2022

Ajax is veruit de grootste favoriet voor het winnen van het kampioenschap in de Eredivisie. De quotering staat momenteel op 1.43 bij TOTO, wat de favorietenrol van Ajax duidelijk illustreert. De Amsterdammers eindigden de laatste drie jaar als eerste in de Eredivisie en de ploeg van Erik ten Hag lijkt ook dit jaar weer over de meeste kwaliteit te beschikken. Met spelers als Sébastien Haller, Dusan Tadic en Daley Blind heeft het ook spelers rondlopen die tot de best verdienende spelers van de Eredivisie behoren. Naar alle waarschijnlijkheid voegt de ploeg van Erik ten Hag binnenkort ook de aanvoerder van Feyenoord, Steven Berghuis, toe aan de selectie. Nicolas Tagliafico zou echter zomaar eens kunnen gaan vertrekken, net als André Onana. 

PSV: de belangrijkste uitdager van Ajax

psv kampioen eredivisie 2021 2022

PSV is dit jaar volgens de bookmakers wederom de belangrijkste uitdager van Ajax. De quotering voor PSV als winnaar van de Eredivisie staat op 3.65. De ploeg uit Eindhoven eindigde vorig jaar als tweede en heeft met spelers als Cody Gakpo, Eran Zahavi, Mario Gotze, Marco van Ginkel en Davy Propper zowel kwaliteit als ervaring. Het is echter de vraag of Donyell Malen volgend seizoen nog actief is voor PSV, daar Malen in de belangstelling staat van onder meer Borussia Dortmund. Zonder Malen zal het voor PSV lastiger zijn om Ajax van de troon te stoten, al tovert technisch directeur John de Jong mogelijk een waardige vervanger uit de hoge hoed. Een ploeg om in de gaten te houden.

AZ Alkmaar: de outsider

eredivisie kampioenschap quoteringen az alkmaar 2021 2022

AZ kreeg het in het seizoen 2019-2020 bijna voor elkaar om eerste te worden in de Eredivisie, ware het niet dat corona roet in het eten gooide. Vorig jaar deed AZ het minder, de ploeg uit Alkmaar werd derde op 17 punten afstand van kampioen Ajax. Jeugdproduct Calvin Stengs is inmiddels vertrokken naar Nice en ook Myron Boadu en Teun Koopmeiners lijken op weg naar de uitgang. Welke spelers er uiteindelijk zullen vertrekken en welke vervangers er worden aangetrokken door de clubleiding van AZ zal gaan bepalen of AZ dit jaar een serieuze outsider voor de titel wordt of niet. Op dit moment lijkt het kampioenschap iets te ambitieus te zijn en staat de quotering voor een titel voor AZ op 8.70.

Feyenoord: de verrassing?

winnaar eredivisie odds 2021 2022 feyenoord

Feyenoord, de nummer 5 van vorig seizoen, is volgens de bookmakers de derde ploeg na Ajax die de meeste kans maakt op het kampioenschap. De Rotterdammers hebben met Arne Slot een nieuwe hoofdcoach. Zal die trainerswissel voor een frisse wind in Rotterdam-Zuid gaan zorgen? De opdracht voor de nieuwe trainer van Feyenoord is in ieder geval niet makkelijk. Aanvoerder Steven Berghuis zal gaan vertrekken, terwijl er op Guus Til na nog weinig nieuwe inkomende transfers van naam zijn voltooid. Het lijkt er wel op dat Alireza Jahanbakhsh als vervanger van Berghuis wordt aangetrokken. Kan de Iraniër Feyenoord op sleeptouw nemen en voor een daverende verrassing zorgen? De bookmakers schatten de kansen van Feyenoord op de titel (nog) niet hoog in, getuige de hoge quotering van 10.75.

Kampioen Eredivisie seizoen 2021-2022: de quoteringen

Denk jij dat er een ander team een gooi gaat doen naar de titel? Vitesse bijvoorbeeld, nadat de Arnhemmers vorig jaar als vierde eindigden? Wij zien het niet gebeuren en denken dat de strijd om de titel dit jaar tussen topfavoriet Ajax en PSV zal gaan. Desalniettemin verwachtten weinig mensen enkele jaren geleden dat Leicester City kampioen van Engeland zou worden. Hieronder vind je alle quoteringen voor het kampioenschap in de Eredivisie, seizoen 2021/2022:

Ajax - 1.43

PSV - 3.65

AZ - 8.70

Feyenoord - 10.75

FC Utrecht - 50.00

Vitesse - 50.00

FC Groningen - 150

SC Heerenveen - 150

FC Twente - 200

Heracles Almelo - 200

Sparta Rotterdam - 250

Fortuna Sittard - 300

PEC Zwolle - 350

SC Cambuur - 350

Willem II - 350

NEC - 500

RKC Waalwijk - 500

Go Ahead Eagles - 700

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer