Bet365
De aanbieding bekijken
Betcity
 €20  GRATIS!
Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden
Bet365   Schrijf je in !

Meeste assists Eredivisie 2021-2022: de favorieten

|

Het nieuwe Eredivisie seizoen 21/22 is inmiddels 2 speelrondes onderweg, waarbij alleen Feyenoord, PSV en Heerenveen tot dusver de volle 6 punten pakten. Eerder bespraken we de kanshebbers om topscorer van de Eredivisie te worden. Deze week is het tijd voor de assistkoningen. Wie gaat dit seizoen de meeste assists afleveren in de Nederlandse competitie? Wij bespreken een aantal kanshebbers.

Dusan Tadic: 3 seizoenen op rij de meeste assists in de Eredivisie?

Meeste assists eredivisie voorspellen Tadic 2021 2022

Voor de komst van Dusan Tadic van Southampton naar Ajax, in de zomer van 2018, moest Ajax vier seizoenen op rij het kampioenschap aan respectievelijk PSV en Feyenoord laten. Sinds de komst van Tadic werden de Amsterdammers 3 keer op rij eerste in de Nederlandse competitie en werd Ajax alsmaar dominanter. Toeval? Natuurlijk heeft het met meer factoren te maken, maar de doelpunten en assists van de Serviër hebben Ajax de afgelopen seizoenen enorm geholpen. In het seizoen 2018/2019 werd Dusan Tadic tweede op de lijst met meeste assists met in totaal 13 assists (1 minder dan Hakim Ziyech en 1 meer dan Steven Berghuis). In het daaropvolgende, vroegtijdig afgebroken, seizoen stond Tadic eerste op de lijst met meeste assists (14) en ook vorig jaar leverde de Serviër de meeste assists af in de Nederlandse competitie (17). Ook bij Twente en FC Groningen eindigde een jonge Tadic al als eerste op de lijst van meeste assists in de Eredivisie. Wat ons betreft is Tadic dan ook dé topfavoriet om assistkoning te worden in het nieuwe seizoen 2021/2022. De bookmakers denken hier echter hetzelfde over. TOTO biedt momenteel 2.15 aan als je Tadic aanwijst als speler die de meeste assist levert in het nieuwe Eredivisie seizoen. Tadic heeft op dit moment 1 assist op zijn naam staan na 2 gespeelde duels. Denk jij dat hij drie jaar op rij de assistkoning van Nederland wordt?

De assistkoning van de Eredivisie voorspellen op toto.nl

Steven Berghuis: extra assists bij Ajax?

Eredivisie top assists Berghuis 2021 2022

De van Feyenoord overgekomen aanvaller werd vorig seizoen tweede op de lijst met meeste assists, achter zijn nieuwe teamgenoot Tadic. Berghuis leverde vorig seizoen 12 assists af, maar speelde natuurlijk wel voor een club die (vorig seizoen) verdedigender speelde dan zijn nieuwe club Ajax en waar veel van hem moest afkomen. In het onderbroken seizoen 2019/2020 stond Berghuis op 7 assists, terwijl hij in 2018/2019 tot 2 assists minder kwam dan assistkoning van dat jaar, Hakim Ziyech, (12 assists dat jaar). In het seizoen 2017/2018 kwam hij tot datzelfde aantal. In een aanvallender ingesteld elftal met spelers die makkelijker een goal maken dan zijn medespelers van vorig seizoen, moet Steven Berghuis dit jaar tot meer assists kunnen komen. Wij vragen ons echter af of hij tot meer assists gaat komen dan zijn teamgenoot Dusan Tadic. De quotering bij de bookmaker is echter wel interessanter voor Steven Berghuis als assistkoning van de Eredivisie: 11.00. Berghuis staat momenteel op 1 assist na 2 wedstrijden.

Registreren op de website van TOTO en starten met voetbalwedden

Joey Veerman: assistkoning bij volmaken van Eredivisie seizoen?

Meeste assists Nederlandse competitie seizoen 2021/2022

De Volendammer Joey Veerman maakte in de zomer van 2019 voor iets meer dan een half miljoen euro de overstap van Volendam naar Heerenveen, nadat andere Nederlandse (sub)topclubs het niet aandurfden. Die clubs zullen inmiddels wel spijt hebben, daar Veerman door zijn goede spel bij Heerenveen nu het veelvuldige waard is van die destijds betaalde transfersom. In zijn eerste (vroegtijdig beëindigde) seizoen, leverde Joey Veerman 5 assists af, slechts iets meer dan een derde van de assistkoning Tadic (die 14 assists gaf dat jaar). Vorig seizoen eindigde de middenvelder met de fluwelen trap echter als 4e op de lijst van spelers met de meeste assists met een aantal van 10. Dit waren respectievelijk 1, 2 en 7 assists minder dan de 3 spelers boven hem op de ranglijst. Veerman kwam vorig seizoen dus een stuk dichterbij dan het jaar daarvoor. Veerman is wat ons betreft dan ook een outsider voor de titel van meeste assists in de Eredivisie, seizoen 2021-2022. De teller staat bovendien al op 2 assists na 2 wedstrijden, waarmee de Volendammer momenteel gedeeld lijstaanvoerder is. Een gevaar in het aanwijzen van Joey Veerman lijkt hem met name te liggen in een mogelijke transfer naar het buitenland. Veerman werd de afgelopen tijd in verband gebracht met een transfer naar onder meer Rangers en Hellas Verona. Mocht Veerman opteren voor een buitenlandse overstap in de winterstop, dan slinken je kansen natuurlijk. Denk je dat Veerman het seizoen in Nederland afmaakt (bij Heerenveen of elders), dan kan hij een interessante outsider zijn. TOTO biedt een quotering van 9.00 aan voor Veerman als assistkoning van de Eredivisie, seizoen 2021-2022.

De Eredivisie voorspellen bij TOTO Sportweddenschappen

Jesper Karlsson: nog meer assists na sterk debuutseizoen?

Meeste assists Nederland voetbal competitie Eredivisie 21/22

Jesper Karlsson maakte in de zomer van 2020 de overstap van Elfsborg naar AZ. Spijt zullen de Alkmaarders niet hebben van het aankopen van de Zweedse buitenspeler, daar Karlsson in zijn debuutseizoen tot 11 doelpunten en 9 assists kwam in 32 Eredivisie wedstrijden. Het eerste seizoen van een speler die overkomt uit een ander land en een andere competitie staat nog weleens in het teken van wennen. Karlsson wist zich echter razendsnel aan te passen en met zijn 23 jaar zou de drievoudig Zweeds international zichzelf nog flink kunnen verbeteren. Karlsson moet het dit seizoen doen zonder Myron Boadu en Calvin Stengs, maar heeft in de vorm van Vangelis Pavlidis een spits naast hem staan die ook weet hoe het is om een goal te maken. Zijn club AZ staat er bovendien om bekend om aanvallend voetbal te willen spelen, wat de kansen voor Karlsson op het leveren van assists vergroot. Voor ons is de Zweed niet de topfavoriet, maar wel degelijk een interessante outsider. Als je inzet op Karlsson als Eredivisie speler die de meeste assist achter zijn naam heeft aan het eind van het seizoen 2021/2022, doe je dat tegen een quotering van 8.00 bij TOTO.

Inzetten op de Eredivisie op toto.nl, dé legale aanbieder van sportweddenschappen in Nederland!

Mario Götze: aan kwaliteit geen gebrek, nu nog meer assists?

Dat de 63-voudig Duits international kan voetballen hoeven we niemand uit te leggen. Bij zijn vorige clubs Bayern München en Dortmund leverde de voormalig Golden Boy ook regelmatig assists af. De verrassing was groot toen Götze vorig seizoen in Eindhoven tekende. In zijn eerste seizoen kwam de Duitser tot 18 Eredivisiewedstrijden, waarin hij 5 goals en 6 assists gaf, statistieken die beter zouden kunnen wat ons betreft, zeker gezien het feit dat de weerstand in de Eredivisie niet vergelijkbaar is met de weerstand die Super Mario eerder kreeg in de Bundesliga. In de eerste wedstrijden van het seizoen 2021/2022 lijkt Gotze echter fitter te zijn dan voorheen en laat Roger Schmidt zijn landgenoot dichter bij de goal spelen. Tot dusver levert dit met name doelpunten op voor Götze, maar wij denken dat de Duitser gedurende het seizoen ook in staat zou moeten zijn om assists te leveren, zeker met aanvallers als Zahavi, Gakpo en Madueke om hem heen. Een speler om in de gaten te houden wat ons betreft. De quotering voor Götze als assistkoning van het Eredivisie seizoen 21/22 ligt bij TOTO momenteel op 15.00. Wat ons betreft een keus die meer risico met zich meebrengt, maar met een quotering die erg interessant is.

Wedden op de Eredivisie bij TOTO

Meeste assists Eredivisie seizoen 2021/2022: alle kandidaten op een rij

Wie volgt Dusan Tadic op als speler met de meeste assists in het seizoen 2021-2022? Wordt het de Serviër zelf, één van de 4 andere hierboven spelers of een hele andere speler? Hieronder vind je de belangrijkste gegadigden voor het leveren van de meeste assists dit seizoen, volgens de Nederlandse bookmaker TOTO.

 • Dusan Tadic (Ajax): 2.15 op toto.nl
 • Jesper Karlsson (AZ): 8.00 op toto.nl
 • Cody Gakpo (PSV): 9.00 op toto.nl
 • Joey Veerman (Heerenveen): 9.00 op toto.nl
 • Steven Berghuis (Ajax): 11.00 op toto.nl
 • Albert Gudmundsson (AZ): 15.00 op toto.nl
 • Guus Til (Feyenoord): 15.00 op toto.nl
 • Luis Sinisterra (Feyenoord): 15.00 op toto.nl
 • Mario Götze (PSV): 15.00 op toto.nl
 • Philipp Max (PSV): 15.00 op toto.nl
 • Antony (Ajax): 15.00 op toto.nl
GOKSITE, WELKE KIEZEN?
Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden