Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Topscorer Champions League 2021/2022: wie o wie?

door Jory Spekking |

image Topscorer Champions League 2021/2022: wie o wie?
In een vorig artikel bespraken wij de kanshebbers voor de topscorerstitel in de Nederlandse Eredivisie. Nu de Champions League weer is begonnen, is het hoogste tijd om datzelfde te doen voor de UEFA Champions League. Wie wordt de topscorer van de Champions League dit seizoen? Een aantal interessante kandidaten op een rij!

Robert Lewandowski

Topscorer Champions League voorspelling Lewandowski

Een kandidaat die eigenlijk geen uitleg behoeft. Robert Lewandowski, door ploeggenoot Thomas Müller ook wel omgedoopt tot Robert LewanGOALski, maakt al jarenlang goal na goal bij Bayern München. Vorig seizoen maakte hij in de Bundesliga 41 doelpunten, waarmee hij het doelpuntenrecord van legende Gerd Müller overnam. Zijn Bundesliga doelpuntenrecord is nog indrukwekkender gezien het feit dat Lewandowski door een blessures ‘slechts’ 29 competitiewedstrijden speelde! Die blessure zorgde er ook voor dat Lewandowski vorig jaar niet verder kwam dan 6 Champions League wedstrijden, waarin hij desalniettemin tot 5 doelpunten kwam. In de eerste Champions League wedstrijd liet Lewandowski zien waarom hij favoriet is bij de bookmakers. De Pool maakte twee doelpunten en deed Ronald Koeman’s Barcelona daarmee veel pijn. Tegen de andere twee ploegen uit groep E, Dinamo Kiev en Benfica, zou Lewandowski al flink aan zijn doelpuntenaantal kunnen gaan werken. Bovendien verwachten wij dat Bayern München dit jaar ver in het toernooi gaat komen, wat de mogelijkheden op goals van LewanGOALski natuurlijk verder vergroot.

De topscorer van de Champions League voorspellen bij TOTO!

Erling Braut Haaland

Meeste doelpunten Champions League voorspelling

De Champions League topscorer van vorig seizoen is ook dit jaar weer lekker op dreef en staat alweer op 7 Bundesliga goals, net zoveel als Robert Lewandowski. Vorig seizoen maakte de nog altijd pas 21-jarige Haaland 10 doelpunten in 8 CL-wedstrijden en maakte hij ook 27 doelpunten in de Bundesliga. De rek lijkt er nog lang niet uit te zijn bij de Noor. In de eerste poulewedstrijd opende Haaland alvast zijn doelpuntenrekening door de 0-2 tegen Besiktas op zijn naam te zetten. Ajax, en zeker Sporting Portugal, lijken bovendien tegenstanders in de poule te zijn waar Haaland meerdere doelpunten tegen kan maken. Vraag dat maar aan Sébastien Haller. De vraag is echter tot hoever Dortmund gaat komen in de Champions League. De groepsfase moeten de Duitsers kunnen overleven, maar het is de vraag of Haaland en de zijnen net zover komen als bijvoorbeeld een Bayern München, Manchester City of PSG.

Inzetten op Haaland als topscorer van de UEFA CL bij TOTO!

Romelu Lukaku

Voetbalwedden Champions League 2021 2022 Lukaku

Vorig jaar kwam Romelu Lukaku niet verder dan 5 wedstrijden in het kampioenenbal, waarin de Rode Duivel 4 goals maakte. Inter werd laatste in de poule en Lukaku kreeg geen kans om verder aan zijn doelpuntenaantal te werken. In de Serie A overtuigde Lukaku wel met 24 goals in 36 duels. Dit jaar speelt de Belg voor regerend Champions League Kampioen Chelsea, een club die volgens onze redactie ook dit jaar ver zou moeten kunnen komen. In de Premier League stelt Lukaku allesbehalve teleur. Hij maakte 3 goals in de eerste 4 wedstrijden en laat zien niet te hoeven wennen aan de sterke Premier League. Chelsea won de eerste poulewedstrijd van dit Champions League seizoen met 1-0 van Zenit Sint Petersburg. Doelpuntenmaker? Je raadt het wel: Romelu Lukaku. De andere tegenstanders zijn Juventus en Malmö. De Zweden kregen onlangs met 3-0 aan de broek tegen Juventus en het lijkt ons dan ook een uitgelegen opponent te zijn voor Lukaku om zijn doelpuntenaantal al voor de play-offs omhoog te werken.

Inschrijven en voetbalwedden op toto.nl

Cristiano Ronaldo

Voorspellen topschutter Champions League Ronaldo

Zeg je Champions League dan zeg je Cristiano Ronaldo. De Portugees is momenteel all-time topscorer van de Champions League met het ongekende aantal van 135 goals. Om je een beter beeld te geven: dit zijn er 15 meer dan nummer 2 Lionel Messi, 60 meer dan nummer drie Robert Lewandowki en 79 meer dan Ruud van Nistelrooy, spelers die er toch aardig op los hebben gescoord. In zijn debuutwedstrijd in de Premier League maakte Ronaldo direct 2 goals en ook in de eerste Champions League wedstrijd tegen Young Boys was hij de doelpuntenmaker. Manchester United is echter een lastig in te schatten ploeg. Weliswaar staat het nu eerste in de Premier League, maar de eerste Champions League wedstrijd werd verloren tegen Young Boys en ook de volgende tegenstanders Atalanta Bergamo en Villarreal zijn lastige tegenstanders. Vorig seizoen kwam Ronaldo tot 4 doelpunten in 6 duels, wat bovendien ook niet voldoende zal zijn voor een topscorerstitel dit jaar. Wat we door de jaren heen echter hebben geleerd is om Cristiano Ronaldo nooit, maar dan ook nooit, af te schrijven.

Inzetten op de Champions League bij TOTO Sportweddenschappen

Lionel Messi

Prognose meeste goals Champions League 2021 2022 Messi

Ook de andere grootheid in het voetbal, Lionel Messi, kan zomaar eens de meeste goals gaan maken in de Champions League dit seizoen. Dit heeft Messi de afgelopen seizoenen wel bewezen (reeds 120 doelpunten in de Champions League). Het behoeft weinig uitleg dat met een elftallen aan sterren aan zijn zij bij PSG,  de Argentijn veel doelpunten zou moeten kunnen maken. Tegenstanders zullen zich niet alleen op Messi richten, maar ook op Neymar en Mbappé, wat voordelig kan zijn voor de Argentijn. Tegen Club Brugge wisten PSG en Messi nog niet te overtuigen. Het grootste gevaar lijkt hem te liggen in het feit of PSG het voor elkaar krijgt om de grote drie voorin samen te laten functioneren. Mocht de club uit Parijs dat voor elkaar krijgen, dan is Messi vanzelfsprekend één van de topfavorieten voor de titel van topscorer van de Champions League. Overigens zijn teamgenoten Kylian Mbappé en Neymar natuurlijk ook interessante kandidaten.

Registreren op de website van TOTO en direct beginnen met voetbalwedden

Thomas Müller

Champions League voorspelling doelpuntenmakers 2021 2022

Nee, Thomas Müller is niet de absolute topfavoriet, desalniettemin is het een interessante speler voor een weddenschap. Müller speelt allereerst bij een club die tot de favorieten voor de titel behoort. De Duitser heeft in het verleden maar al te goed bewezen een goal te kunnen maken, zowel in de Bundesliga als in de Champions League. In het rijtje met all-time topscorers van de Champions League staat Müller dan ook niet voor niets op de 8e plaats met 49 doelpunten, voor spelers als Zlatan Ibrahimovic en Andrey Shevchenko. Vorig jaar bleef de teller van Müller op 2 steken, maar in het verleden heeft Müller tot wel 8 doelpunten in de Champions League gemaakt. In de eerste Champions League wedstrijd tegen Barcelona scoorde Müller al, iets dat net als bij zijn poegmaat Robert Lewandowski ook mogelijk zou moeten zijn in de poulewedstrijden tegen Dinamo Kiev en Benfica. Thomas Müller is zeker geen zekerheidje, maar mocht hij toch aan het einde van het seizoen met de topscorersbokaal in zijn handen staan, dan pak je de jackpot. Mocht het teveel risico zijn, dan kun je mogelijk ook kijken naar de quoteringen voor een doelpunt van Müller in een individuele wedstrijd.

Een TOTO account aanmaken

Sébastien Haller

Voetbalwedden Champions League topscorer 2021 2022 ajax

Voorafgaand aan de wedstrijd met Sporting Lissabon hadden wij de Ivoriaanse spits van Ajax niet opgeschreven als kandidaat, maar als je 4 goals maakt in de eerste Champions League wedstrijd tegen Sporting Portugal, kun je maar moeilijk om Sébastien Haller heen. De voormalig spits van FC Utrecht staat door zijn opmerkelijke prestatie tegen de club uit Portugal bovenaan de topscorerslijst. Dit maakt dat zijn quotering de afgelopen week flink daalde en op dit moment op hetzelfde niveau ligt als de quotering van Lionel Messi! Wij verwachten dat Haller ook in de Champions League wedstrijden tegen Besiktas en Dortmund tot scoren zou kunnen komen. Voor ons blijft Haller echter een outsider, omdat wij de kans groter achten dat ploegen als Bayern München, PSG en Chelsea verder komen in het toernooi. Aan de andere kant heeft Haller natuurlijk al wel een mooie voorsprong op de concurrentie te pakken. Aan jou de keuze!

Champions League duels van Ajax voorspellen bij TOTO

Meeste doelpunten Champions League 2021-2022: alle spelers en odds op een rij

Denk je dat het een andere speler wordt? Bijvoorbeeld Benzema, Mbappé of Neymar? Hieronder vind je alle quoteringen van de (top)kandidaten.

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer