Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

UFC 300: hoe wedden op MMA?

door Max Lanters | door Max Lanters

image UFC 300: hoe wedden op MMA?
Ben je een MMA-fan? Wil je meer weten over het UFC 300-evenement van dit weekend? Vind alle informatie en onze tips om te wedden op dit evenement in dit artikel

UFC 300, dat plaatsvindt op de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april 2024 in de T-Mobile Arena in Las Vegas, wordt een van de meest langverwachte avonden van het jaar. Met 3 gevechten waarbij de winnende vechters een wereldtitel krijgen, zullen de aanwezige toeschouwers in Las Vegas in extase zijn tijdens een bijna 6 uur durende nacht vol show, zweet, klappen en KO's. Maar de vraag is nu: hoe wed je op MMA tijdens UFC 300? Vind alle antwoorden in ons artikel met onze top experts die je hun tips zullen geven om te wedden op deze fight night! Ook vind je voor de wedstrijden van de maincard onze voorspellingen, geschreven door MMA experts. 

Lees hieronder verder over hoe de UFC 300 fight night eruit gaat zien.

Wedden op UFC 300

Hoe verloopt een MMA-avond?

Voorspelling Alex Pereira vs Jamahal Hill

Een typische MMA-avond bestaat over het algemeen uit ongeveer tien gevechten, die elk 30 minuten duren, en is verdeeld in twee delen: de secondary card en de main card. Hoe verschillen ze, vraag je je misschien af? Simpel gezegd brengt de main card van een MMA-avond de beste vechters van de avond samen, inclusief het hoofdevenement, dat wil zeggen het belangrijkste gevecht van de avond, dat de eer heeft om het doek van de vechtavond te laten vallen. Op de secondary card strijden aanstormende vechters of vechters van een lager niveau tegen elkaar, in de hoop hogerop te komen in hun favoriete categorie. Op papier lijken de gevechten misschien minder interessant, maar in de Octagon zijn ze dat niet, en de secondary card geeft heel vaak een glimp van de vechters van de toekomst, die uiteindelijk de honneurs waarnemen op de main card!

Maar ook in de Octagon is er een verschil tussen de secondary en main cards dat invloed heeft op de gevechten. Wat is het verschil? Het aantal rondes! In feite zullen alleen vechters op de hoofdkaart 5 rondes van elk 5 minuten moeten vechten. Vechters op de secundaire kaart moeten het doen met 3 rondes van elk 5 minuten voordat de jury beslist over het lot van het gevecht als de twee vechters er niet in slagen tot een winnaar te komen. Dit betekent een grote verandering in de manier waarop het gevecht wordt voorbereid en de inspanningen worden gemanaged in de octagon. 

Meerdere keren per jaar zullen in het hoofdevenement de beste vechters in bepaalde categorieën het tegen elkaar opnemen, waarbij de gordel op het spel staat om te beslissen wie de beste is in zijn of haar categorie. Met 8 categorieën voor mannen (strawweight, flyweight, bantamweight, featherweight, lightweight, welterweight, middleweight, light heavyweight en heavyweight) en 3 voor vrouwen (strawweight, flyweight en bantamweight) wordt de gordelhouder beschouwd als de onbetwiste kampioen van zijn categorie, die hij de komende maanden opnieuw zal uitdagen tegen een voor het evenement gekozen mededinger. Zodra de regerend kampioen deelneemt aan een gevecht, wordt zijn gordel weer op het spel gezet en moet hij winnen om deze te behouden. En op deze UFC 300-avond in Las Vegas worden er verschillende gevechten aangeboden om de koning en koningin van de categorie te kronen!

Met 13 gevechten op het programma voor deze UFC 300 avond, maak je klaar voor meer dan 6 uur entertainment in de octagon!

Wedden op UFC 300

UFC 300: Hoe ziet de main card eruit?

Voorspelling Justin Gaethje vs Max HollowayDe belangrijkste reden waarom er zo enthousiast wordt uitgekeken naar deze MMA-avond in Las Vegas is de aanwezigheid van verschillende UFC-sterrenvechters met strijden op het spel! Op de hoofdkaart van UFC 300, die zaterdagnacht om 4.00 uur Nederlandse tijd begint, staan de volgende gevechten op het programma:

  • Alex Pereira vs Jamahal Hill (light heavyweight title fight)
  • Zhang Weili vs Yan Xiaonan (strawweight title fight)
  • Justin Gaethje vs Max Holloway (lightweight title fight)
  • Charles Oliveira vs Arman Tsarukyan
  • Bo Nickal vs Cody Brundage

Zoals je kunt zien, belooft deze Las Vegas MMA avond subliem te worden, met 3 riemen op het spel. De Braziliaanse middengewicht titelhouder Alex Pereira zal zijn titel weer op het spel zetten tegen de Amerikaan Jamahal Hill, die sinds januari 2023 niet meer heeft gevochten. De Zuid-Amerikaan is een van de legendes van de UFC en een ware god in eigen land. Zal hij in staat zijn om zijn gordel te verdedigen voor de Amerikaan en zijn fans in dit main-event? 

Een ander gevecht op de affiche in het co-main-event is het main event voor vrouwen, met de twee beste vechters in de strogewichtcategorie, China's Zhang Weili en Yan Xiaonan, voor een krachtmeting van de hoogste orde. De eerste, die de gordel in handen heeft, zal het moeten opnemen tegen haar landgenote, die vastbesloten is om haar tegenstander van de troon te stoten in een strijd van grote intensiteit tussen de beste van de besten.

Het derde gevecht van de avond, het 100% Amerikaanse duel tussen Justin Gaethje en Max Holloway, zal een speciale plaats in UFC 300 innemen, omdat de lightweight-belt op het spel staat. Deze gordel vertegenwoordigt de zwaarste, stoerste en meest charismatische vechters van de UFC. En voor de gelegenheid biedt de organisatie ons met Justin Gaethje (lichtgewicht vechter) en Max Holloway (featherweight vechter) een galagevecht tussen twee van de beste vechters in de octagon. Een duel waarbij de klappen en de kracht zelfs voor je scherm voelbaar moeten zijn met twee van de meest gerespecteerde vechters in de UFC-wereld.

Tot slot een gevecht dat in de schaduw zal staan van de eerder genoemde gevechten maar zeker de moeite van het kijken waard zal zijn, het duel tussen Charles Oliveira en Arman Tsarukyan, respectievelijk de nummer 1 en nummer 4 op lichtgewicht. De winnaar van dit gevecht kan binnenkort de kans krijgen om voor de gordel te vechten tegen de onbetwiste meester, Islam Makhachev.

Wedden op UFC 300

Soorten MMA weddenschappen

Er zijn verschillende soorten weddenschappen beschikbaar voor MMA-wedstrijden, waarmee je grote winsten kunt behalen (met het advies van onze experts):

  • Overwinning voor een van de vechters
  • Overwinning door KO (een van de vechters slaat zijn tegenstander knock-out, die niet meer kan opstaan)
  • Overwinning door TKO (de scheidsrechter of artsen besluiten het gevecht te beëindigen nadat ze hebben geconstateerd dat de vechter niet meer in staat is om te vechten)
  • Overwinning door overgave (wurggreep of sleutel toegebracht door een tegenstander)
  • Meer of minder dan X rondes in een gevecht
  • Het gevecht loopt ten einde (ja / nee)

Wacht niet langer om de beste kansen te vinden bij de bookmakers!

Wedden op UFC 300

SportyTrader voorspelt de main card!

Voorspelling Charles Oliveira vs Arman Tsarukyan

Natuurlijk maakt Sportytrader van deze gelegenheid gebruik om het evenement te dekken en je een paar analyses en voorspellingen te geven voor UFC 300. Ten eerste kun je kijken naar onze Charles Oliveira - Arman Tsarukyan voorspelling, de eerste van de drie gevechten die deze avond worden geanalyseerd.

Ten tweede kun je onze Justin Gaethje - Max Holloway voorspelling bekijken, waarschijnlijk de partij waar het meest naar wordt uitgekeken in de Verenigde Staten! En tot slot sluiten we af met DE clash van de avond. Wacht niet langer om de Alex Pereira - Jamahal Hill voorspelling te lezen van onze experts! Het wordt een geweldige avond, dus plaats je weddenschappen!

Wedden op UFC 300

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer