Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Winnaar Champions League: wie zijn de favorieten?

door Kevin Richard |

image Winnaar Champions League: wie zijn de favorieten?
Op 15 februari beginnen de achtste finales van de Champions League. Wie zijn de favorieten voor het winnen van de Champions League in het seizoen 2021/2022? Kan Ajax een rol spelen?

Wie wordt de winnaar van de Champions League?

Winnaar Champions League 2021 2022

De poulefase van het Champions League seizoen 2021/2022 zit erop. In de groepsfase zagen we een aantal verrassingen. Zo zijn Barcelona, Borussia Dortmund, Atalanta en Sevilla uitgeschakeld en doorgestuurd naar de Europa League. Twee lotingen (na een knullige eerste loting) waren nodig om te bepalen welke Europese clubs het tegen elkaar gaan opnemen in de achtste finales van de Champions League. Een aantal heerlijke affiches worden vanaf 8 februari gespeeld, waar de voetballiefhebbers uitgebreid van kunnen gaan smullen. Laten we eens goed kijken wie de favorieten voor de Champions League winst zijn dit seizoen.

De Champions League odds bekijken bij Bet365

Manchester City: één stap meer dan vorig seizoen

Manchester City winnen Champions League 2021/2022

Manchester City is op weg naar een nieuwe titel in de Engelse Premier League. Het is echter de Champions League waar de rijke eigenaars van City al zo lang van dromen. Vorig seizoen kwamen de Engelsen voor het eerst in de historie tot en met de finale. In de finale bleek competitiegenoot Chelsea echter te sterk, waardoor Man City nog altijd geen Champions League won.

De ploeg van Pep Guardiola eindigde eerste in de groep A, één punt boven PSG. Wanneer Manchester City de Champions League wil winnen, lijkt het wat te moeten doen aan de uitvorm. Er werd in de groepsfase van zowel PSG als RB Leipzig verloren buitenshuis, terwijl thuis alle groepsduels werden gewonnen met liefst 12 gemaakte doelpunten. In de achtste finale neemt Man City het op tegen Sporting Lissabon uit Portugal, dat tweede in de groep van Ajax werd. Sporting verloor thuis met liefst 5-1 van Ajax en verloor daarnaast twee van de drie uitwedstrijden. Desalniettemin eindigden de Portugezen boven Borussia Dortmund en Besiktas. Manchester City moet in staat zijn om Sporting te verslaan en heeft voldoende potentieel om door te stoten naar de Champions League winst.

Wedden op Man City bij Bet365

Bayern München: altijd een bedreiging

Champions League winnaar voorspellen - voetbal

Wanneer je de geweldenaar Robert Lewandowski in je team hebt, heb je altijd een kans om te winnen. De Poolse aanvalsleider scoorde negen doelpunten in de poulefase. Alleen Sébastien Haller deed het beter met liefst tien doelpunten. Bayern was de overtuigende winnaar van Poule E, waarin het alle zes duels won. Het eindigde daarmee als groepshoofd met tien punten voorsprong op nummer twee Benfica, terwijl Barcelona en Dinamo Kiev op 11 en 17 punten volgden. 

Bayern wist in iedere groepswedstrijd ten minste twee keer te scoren (22 in totaal en 13 in thuiswedstrijden). Niet alleen aanvallend lijkt Bayern de zaken goed voor elkaar te hebben. Viermaal werd er namelijk ook een clean sheet behaald. In de achtse finale treft Bayern München Red Bull Salzburg. De eerste wedstrijd wordt om de hoek in Oostenrijk gespeeld. De Oostenrijkers wonnen in de groepsfase alle thuiswedstrijden. In uitwedstrijden werd er echter maar één punt behaald. Het lijkt ons niet aannemelijk dat Salzburg in staat is om de machine van Bayern te stoppen. Geen enkele ploeg zal Bayern München willen treffen op weg naar de finale.

Inzetten op Bayern München op Bet365.nl

Liverpool: kan Klopp's formatie weer winnen?

Champions League voorspellen 2021 2022 titel

Liverpool won ook alle zes poulewedstrijden, terwijl het ook nog eens minimaal twee keer per wedstrijd scoorde. Na een aantal teleurstellende prestaties vorig seizoen, lijkt de ploeg van Jürgen Klopp dit jaar weer in betere doen te zijn. De EFL finale werd tot op heden al bereikt door Liverpool, het doet nog mee in de FA Cup, en het staat vooralsnog tweede in de Premier League. 

Liverpool treft Internazionale in de halve finale, waarbij de eerste wedstrijd in Milaan zal worden gespeeld. Het is zeker geen makkelijke loting voor Liverpool, maar Inter heeft het de laatste jaren nou ook weer niet geweldig gedaan in de Champions League. Inter Milan werd tweede in de groep achter Real Madrid en doet volop mee om de titel in de Serie A. Liverpool is echter in goede vorm. Salah en Mané zijn bovendien terug van de Afrika Cup, en ook Diogo Jota scoort gemakkelijk. Wat ons betreft staat Liverpool daarom zeker op de lijst met favorieten voor de Champions League winst.

De welkomstbonus van Bet365 verzilveren!

Real Madrid: klaar voor de strijd met PSG

Champions League Real Madrid - winnaar 2021-2022

Real Madrid won de Champions League niet meer sinds 2018. In 2021/2022 komen de Madrilenen echter uitstekend voor de dag. Real zal met niets minder genoegen nemen dan de titel in LaLiga en de Champions League. Het werd groepshoofd met één punt boven Inter Milan. Vijf van de zes groepswedrijden werden daarbij gewonnen, waaronder de drie uitwedstrijden. Alleen Sheriff Tiraspol wist Real in eigen huis te verrassen. De ploeg van Carlo Ancelotti zal zich niet meer van zulke misstappen kunnen permitteren in deze fase van het toernooi.

Real kan zich opmaken voor een titanenstrijd in de achtste finale. Het komt namelijk PSG tegen, het sterrenteam uit Parijs. De eerste wedstrijd zal worden gespeeld in Parijs, waar Real ten minste een gelijkspel zal willen behalen. PSG is niet in topvorm in uitwedstrijden in de Champions League. De laatste vier uitduels werden namelijk niet gewonnen door de ploeg uit Parijs. De Spanjaarden hebben wat ons betreft een goede kans om de hoop van PSG op Champions League succes te beëindigen. Wanneer Real Madrid erin slaagt te winnen van PSG, bewijst het ook een belangrijke kandidaat te zijn voor het binnenhalen van de cup met de grote oren.

Inzetten op de Champions League winnaar bij BetCity

Chelsea: klaar om de titel te prolongeren

Champions League voorspelling 2021 2022 - uefa

Kan Chelsea de titel prolongeren? In 2020/2021 wist het van favoriet Manchester City te winnen in de finale, en ook dit jaar heeft Chelsea nog altijd een goede kans. De club uit Londen staat in de finale van de EFL Cup en doet nog mee om de FA Cup. Het lijkt er niet op dat Chelsea dit jaar gaat meedoen om de Premier League titel, maar een tweede Champions League op rij is allesbehalve uitgesloten.

Chelsea was niet top in de groepsfase. Het eindigde slechts tweede achter Juventus (dat het in de achtste finale opneemt tegen Villarreal, een duel dat de Italianen zouden moeten winnen), al won het met 4-0 van de Italianen in eigen huis. Chelsea won alle drie thuisduels in de poulefase, waarbij het negen keer tot scoren kwam en drie keer de nul hield.

Met Romelu Lukaku die weer in vorm raakt, zal het te sterk moeten zijn voor Lille. De Franse kampioen staat slechts 11e in de Ligue 1, waardoor het eigenlijk de Champions League zou moeten winnen om volgend seizoen weer in het kampioenenbal actief te mogen zijn. Lille presteerde in dat opzicht beter in Europa dan in Frankrijk dit seizoen, door knap winnaar te worden van Groep G, voor RB Salzburg, Sevilla en Wolfsburg. Opmerkelijk is dat Lille slechts zeven keer scoorde in de zes poulewedstrijden, en de drie thuiswedstrijden van Lille maar één doelpunt zag. Chelsea kan verder in het toernooi groeien en moet zeker niet worden uitgesloten van het winnen van de Champions League!

De Champions League voorspellen bij Bet365

Conclusie

Wedtips Champions League 2021/2022 - voetbal

Zoals de onderstaande odds illustreren, is dit Champions League seizoen erg open. Manchester City zal een moeilijk te verslaan elftal zijn, al wist het de laatste jaren steeds op een een of andere manier de titel te ontlopen. Chelsea won de vorige Champions League en moet echt niet worden uitgesloten als kanshebber. Atlético Madrid en Manchester United hebben wij niet genoemd, omdat wij denken dat beide teams niet de vorm en kwaliteit hebben om de Champions League te kunnen winnen. Ajax zou wat ons betreft sterk genoeg moeten zijn om van Benfica te winnen in de achtste finale, en heeft bewezen zich te kunnen meten met Europese topclubs, maar is volgens SportyTrader over de gehele breedte niet sterk genoeg om het kampioenenbal daadwerkelijk te winnen.

Bayern München heeft een Lewandowski in vorm en heeft een team dat over voldoende kwaliteit beschikt om de Champions League te winnen. Real Madrid moet langs PSG zien te komen, maar zal bij winst op de club uit Parijs zeker gaan meedingen naar de titel. Als er één club is die weet hoe het een Champions League moet winnen, dan is het wel Real. Liverpool kan een andere finalist zijn dit jaar. De mannen van Jürgen Klopp scoren ook dit jaar weer veel en bovendien hebben ze te maken met minder blessuregevallen dit seizoen. Wordt vervolgd!

De aanmeldbonus van BetCity pakken!

De laatste odds voor de winnaar van de Champions League:

Bekijk ook al onze gratis Champions League voorspellingen

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer