Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Six nations Voorspellingen en wedtips

Onze gratis Six Nations voorspelling vind je op deze webpagina! Je vindt hier zowel tips voor het voorspellen van de wedstrijden en onze favoriet voor de winst. Meer dan voldoende informatie dus voor jouw weddenschappen! 

Overzicht Six Nations - Rugby

Voorspelling Six Nations Rugby

De Six Nations, het toernooi dat in 1882 is ontstaan, is één van de belangrijkste competities om op te wedden binnen het rugby. Na de winst van Wales in het voorgaande jaar, zal de editie van 2022 wederom de sterkste rugbyteams samenbrengen.

Wat betreft het format van de competitie, is de Six Nations een toernooi op de lange termijn, waarbij ieder land eenmalig tegen de andere landen speelt. Het land dat eerste eindigt in het klassement, mag zich vervolgens de winnaar van de Six Nations noemen, een enorm prestigieuze titel in de rugbywereld. De 128e editie van dit jaar wordt gespeeld van 5 februari tot en met 19 maart 2022.

Free bets pakken bij registratie op betcity.nl

Tips van specialisten voor jouw Six Nations voorspellingen

Voorspellingen Six Nations Rugby - wedtips

Om het rugbytoernooi Six Nations goed te voorspellen, zijn er enkele factoren die je goed moet bekijken voordat je begint met wedden. Hier vind je de belangrijkste factoren die onderdeel dienen te zijn van je analyse voorafgaand aan een weddenschap

De locatie van het duel

Ten eerste is het natuurlijk erg belangrijk waar de rugbywedstrijd wordt gespeeld. Het maakt in de regel nogal een verschil of er in eigen huis voor de eigen fans in het eigen stadion wordt gespeeld. De cijfers bevestigen dit. Zo’n 60% van de wedstrijden werden op de laatste 5 edities door het thuisspelende land gewonnen. Bij ontmoetingen tussen twee landen die elkaar weinig ontlopen is het voor je voorspellingen in 2022 dus een goed idee om de voorkeur te geven aan de thuisploeg.

De huidige kracht van de landen

Ten tweede is het om te slagen met je voorspellingen altijd een goed idee om goed naar de recente vorm van de landen te kijken. Het is daarbij ook essentieel om te checken of er bijvoorbeeld blessures en schorsingen zijn, met name bij de sterren. Wanneer we Frankrijk als voorbeeld nemen, dan zal een afwezigheid van Antoine Dupont of Cyril Baille te alle tijde invloed  hebben op het wedstrijdresultaat van de Fransen. Onderzoek dus altijd even of landen in vorm steken en over hun sterkhouders kunnen beschikken.

Wedden bij de grootste bookmaker Bet365!

De aanvalskracht van de landen

Ten derde is het geen overbodige luxe om te kijken naar de stootkracht van de deelnemende landen die het tegen elkaar opnemen. Weet bijvoorbeeld dat het gemiddeld aantal punten per wedstrijd op de editie van 2021 op 49,6 lag, wat een statistiek kan zijn om in je achterhoofd te houden op de nieuwe editie. Sommige landen zijn stukken efficiënter dan andere landen. Frankrijk en Wales kwamen bijvoorbeeld uit op een puntenaantal van 140 en 164 vorig jaar. Italië incasseerde liefst 239 punten in 2021 en wedstrijden van dat land leveren vaak spektakel op. Neem dus altijd een kijkje naar de statistieken van de twee landen voordat je inzet, het kan je namelijk nuttige informatie en daarmee mooie winsten opleveren. Dit is natuurlijk vooral belangrijk in het geval je van plan bent om in te zetten op het aantal punten in een wedstrijd.

De tactieken

Ten vierde moet je niet vergeten om naar de tactieken te kijken die landen over het algemeen hanteren. Een land geeft de voorkeur aan spel over de linkervleugel? Een ander land beschikt over een speler die exceptioneel is met zijn voet? Een selectie blinkt uit in strijdlust? Voldoende vragen die je jezelf kunt stellen over de tactiek en de sterktes en zwaktes van landen die het tegen elkaar opnemen op de Six Nations 2022. Dit soort informatie kan je inzicht geven in het totaal aantal punten dat wordt gescoord (en dus info voor o.a. jouw handicap weddenschappen). Onthoud dat 46% van de wedstrijden op de editie van vorig jaar eindigden met een verschil van 10 of meer punten. Nuttige info wanneer je geïnteresseerd bent in wedden op de scores van wedstrijden op de Six Nations 2022.

Registreren op bet365.nl

De belangen

Ten vijfde dien je altijd goed te beoordelen wat het belang van een ontmoeting is. Hoewel alle landen hetzelfde aantal punten per wedstrijd kunnen verdienen, kan een wedstrijd voor het ene land toch belangrijker zijn dan voor een ander land. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat Wales het toernooi al niet meer kan winnen en tegen Frankrijk speelt, dat absoluut moet winnen om de titel binnen te slepen. Grote kans dat de spelers van Frankrijk in dit geval 200% zullen geven, terwijl de tegenstanders uit Wales dit (onbewust) niet zullen doen. Een scenario dat niet ondenkbaar is en dat we wel eens vaker hebben gezien op de Six Nations. Door de belangen van een duel goed af te wegen, voorkom je vervelende verrassingen. 

Mentale factoren

Ten slotte een laatste belangrijke factor om niet te vergeten: onderzoek de psychologische context rondom de wedstrijd waarop je wilt wedden. Bestaat er bijvoorbeeld een sterke rivaliteit tussen de twee landen die tegen elkaar spelen (bijv: Frankrijk-Engeland)? Een land werd tijdens de vorige ontmoeting compleet vernederd? Zijn er pikante uitspraken gedaan in aanloop naar het duel? Voldoende aspecten die je niet dient uit te sluiten, omdat ze invloed kunnen uitoefenen op de motivatie van de spelers die op het veld staan. Die motivatie heeft in de regel grote invloed op het wedstrijdresultaat, onderschat dat niet.

De BetCity welkomstbonus verzilveren!

Voorspellingen 6 Nations Rugby: statistieken om te onthouden

Prognose toernooi Six Nations 2022 - Statistieken

Wanneer je de Six Nations 2022 goed wilt voorspellen, is het aan te raden om een aantal sleutelstatistieken tot je te nemen. Hieronder vind je de belangrijkste feiten en cijfers van de vorige edititie (Six Nations 2021):

 • Gemiddeld aantal punten per wedstrijd: 49.6
 • Duels met +2.5 punten verschil: 80%
 • Duels met +3.5 punten verschil: 66%
 • Duels met +4.5 punten verschil: 60%
 • Duels met +7.5 punten verschil: 46%
 • Duels met +14.5 punten verschil: 40%
 • Duels met +19.5 punten verschil: 33%
 • Duels met +24.5 punten verschil: 26%
 • Duels met +29.5 punten verschil: 26%
 • Overwinning thuisploeg: 47%
 • Gelijk: 0%
 • Overwinning uitploeg: 53%

Je ziet dat het geen gek idee is om tijdens de editie van 2022 in te zetten op handicap weddenschappen en op wedstrijden met hoge puntenaantallen. Met name duels van Italië zullen uitgerekende mogelijkheden zijn voor een weddenschap met veel punten en pogingen. Ontmoetingen tussen twee op papier gelijkwaardige landen dienen gedetailleerd geanalyseerd te worden voorafgaand aan het wedden, tips van rugbyexperts.

Speel slimmer op betcity.nl

Wie wint de Six Nations 2022?

Voorspelling winnaar Six Nations 2022 - Rugby

Dit jaar lijkt Frankrijk zich te onderscheiden van de concurrentie op de Six Nations 2022. De Fransen werden tweede in de laatste twee edities, lijken een stijgende lijn te pakken te hebben, en de Six Nations is de perfecte voorbereiding in aanloop naar het Wereldkampioenschap van 2023. Ze staan er momenteel al erg goed voor. Met spelers als Dupont, Baille, Ntamack en Fickou hebben de Fransen genoeg kwaliteit om de 6 Nations te winnen. Dit zal dan de eerste winst van dit toernooi sinds 2010 betekenen. Het Ierland van Andy Farrell lijkt de grootste uitdager van de Fransen te worden dit jaar. De Six Nations belooft tot en met het einde weer een prachtig rugbytoernooi te worden!

De hoogste odds voor de Six Nations 2022

Onze huidige Six Nations voorspellingen

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Six Nations: alle odds om te wedden

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer