Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Six Nations 2023 Voorspellingen en wedtips

Vind onze gratis Six Nations voorspelling, evenals onze deskundige voorspellingen voor alle wedstrijden van het 6 Nations Tournament 2023. Veel informatie voor jouw sportweddenschappen!

Overzicht Six Nations - Rugby

Voorspelling Six Nations Rugby

Het in 1882 gecreëerde 6-landentoernooi is een van de belangrijkste wedstrijden om op te wedden als het gaat om rugby. Na de triomf van het Franse team vorig jaar zullen in 2023 opnieuw de beste teams van Europa tegen elkaar uitkomen in een poging de beroemde Grand Slam te behalen.

Wat het formaat van het toernooi betreft, hebben de Six Nations de vorm van een langlopend kampioenschap, waarin elke selectie het één keer opneemt tegen al zijn tegenstanders, gedurende 6 weken competitie. Na afloop van dit toernooi wordt het team dat bovenaan de ranglijst eindigt, uitgeroepen tot winnaar van het 6landentoernooi, een prestigieuze titel in de wereld van de ovale sporten. Dit jaar, voor de 129e editie, vindt de wedstrijd plaats van 4 februari tot en met 18 maart 2023. Dit geeft je veel mogelijkheden om te wedden op rugby.

Wat de regels betreft: een overwinning levert 4 punten op in dit zeslandentoernooi, en een gelijkspel 1 punt. Een team dat ten minste vier tries scoort in een wedstrijd krijgt een aanvallend bonuspunt, en een team dat verliest met 7 punten of minder krijgt een verdedigend bonuspunt. Aan het einde van het toernooi worden 3 punten toegekend aan een team dat de Grand Slam (5 overwinningen) behaalt.

Free bets pakken bij registratie op betcity.nl

Tips van specialisten voor jouw Six Nations voorspellingen

Tips van specialisten voor jouw Six Nations voorspellingen

Om de juiste voorspellingen te doen voor het 6 Nations toernooi, zijn er natuurlijk een paar factoren waarmee rekening moet worden gehouden om de meest nauwkeurige analyse te krijgen van de wedstrijd waarop je wilt wedden. Hier zijn de belangrijkste, volgens onze internationale rugby experts.

De plaats van de wedstrijd

Ten eerste is de plaats van de wedstrijd natuurlijk van groot belang. In het rugby, meer dan bij andere sporten, is het thuisvoordeel vaak bepalend voor het te verwachten scenario van een wedstrijd. De bekendheid van het veld, het enthousiasme van de supporters, de verhoogde motivatie... al deze factoren zullen het resultaat van de wedstrijden beïnvloeden. Je hoeft maar naar de cijfers te kijken om overtuigd te raken: iets meer dan 60% van de wedstrijden eindigde in winst voor de thuisploeg als we de laatste vijf toernooien in aanmerking nemen. Dus als het gaat om je voorspellingen voor 2023, kun je het beste gaan voor een overwinning voor de gastheren als een wedstrijd krap wordt.

Sterke punten van het vakgebied

Het tweede belangrijke punt voor een succesvolle Six Nations 2023 voorspelling is de vorm van de teams die betrokken zijn bij je sportweddenschap. Daarmee bedoelen we dat er absoluut moet worden nagegaan of er aan beide kanten verwondingen zijn, of zelfs schorsingen in de meest extreme gevallen. Aan Franse zijde zal bijvoorbeeld het niet beschikbaar zijn van Antoine Dupont of Cyril Baille altijd van invloed zijn op het resultaat van een wedstrijd van het Franse team. Deze parameter is des te belangrijker omdat er tussen twee wedstrijden soms meer dan tien dagen verstrijken. Dit zal het risico van onbeschikbaarheid of zelfs gebrek aan geschiktheid vergroten. Belangrijk dus.

Wedden bij de grootste bookmaker Bet365!

De kracht van de naties

Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden is de kracht van de concurrerende landen. Merk op dat het gemiddelde aantal punten per wedstrijd in de editie van vorig jaar 43 was, iets dat je zou kunnen helpen bij je toekomstige rugbyweddenschappen. Sommige teams zijn natuurlijk veel efficiënter dan andere, zoals Frankrijk en Ierland die vorig jaar respectievelijk 141 en 168 punten scoorden. Italië, dat in 2022 181 punten verspeelde, is ook elk jaar de bron van spectaculaire wedstrijden. Controleer dus de statistieken van beide teams voordat je wedt, dat kan je een paar euro schelen. Vooral als je graag wedt op het aantal gescoorde punten in een wedstrijd.

De gebruikelijke tactieken

Vergeet dan, als vierde punt, niet uit te zoeken welke tactiek de teams gewoonlijk gebruiken. Speelt het ene team liever op de linkervleugel? Een andere heeft een uitzonderlijk goede speler? Of schittert één kant meestal in de scrum? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf moet stellen om te bepalen wat voor wedstrijden je kunt verwachten in de Six Nations van 2023. Zo kun je bijvoorbeeld een idee krijgen van het aantal punten dat mogelijk gescoord kan worden, en dus inzetten op de handicaps. Vergeet in dit verband niet dat 47% van de wedstrijden vorig jaar eindigde met een achterstand van vijftien punten of meer. Dit zal je helpen om je voorspellingen te doen over de scores in dit 6 Nations Tournament 2023.

Registreren op bet365.nl

De belangen

Ten vijfde dien je altijd goed te beoordelen wat het belang van een ontmoeting is. Hoewel alle landen hetzelfde aantal punten per wedstrijd kunnen verdienen, kan een wedstrijd voor het ene land toch belangrijker zijn dan voor een ander land. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat Wales het toernooi al niet meer kan winnen en tegen Frankrijk speelt, dat absoluut moet winnen om de titel binnen te slepen. Grote kans dat de spelers van Frankrijk in dit geval 200% zullen geven, terwijl de tegenstanders uit Wales dit (onbewust) niet zullen doen. Een scenario dat niet ondenkbaar is en dat we wel eens vaker hebben gezien op de Six Nations. Door de belangen van een duel goed af te wegen, voorkom je vervelende verrassingen. 

Mentale factoren

Ten slotte een laatste belangrijke factor om niet te vergeten: onderzoek de psychologische context rondom de wedstrijd waarop je wilt wedden. Bestaat er bijvoorbeeld een sterke rivaliteit tussen de twee landen die tegen elkaar spelen (bijv: Frankrijk-Engeland)? Een land werd tijdens de vorige ontmoeting compleet vernederd? Zijn er pikante uitspraken gedaan in aanloop naar het duel? Voldoende aspecten die je niet dient uit te sluiten, omdat ze invloed kunnen uitoefenen op de motivatie van de spelers die op het veld staan. Die motivatie heeft in de regel grote invloed op het wedstrijdresultaat, onderschat dat niet.

De BetCity welkomstbonus verzilveren!

Voorspellingen 6 Nations Rugby: statistieken om te onthouden

Prognose toernooi Six Nations 2022 - Statistieken

Wanneer je de Six Nations 2023 goed wilt voorspellen, is het aan te raden om een aantal sleutelstatistieken tot je te nemen. Hieronder vind je de belangrijkste feiten en cijfers van de vorige edititie (Six Nations 2022):

 • Gemiddeld aantal punten per wedstrijd: 43 punten
 • Gemiddeld aantal tries per wedstrijd: 4.9 tries
 • Gemiddeld puntenverschil: 14 punten verschil
 • Wedstrijden met 1 tot 7 punten verschil: 40%
 • Wedstrijden met 8 tot 14 punten verschil: 13%
 • Wedstrijden met meer dan 15 punten verschil: 47%
 • Wedstrijden met een aanvallende bonus: 53% van de wedstrijden
 • Wedstrijden met een defensieve bonus: 40% van de wedstrijden
 • Overwinning van de ploeg thuis: 60% van de wedstrijden
 • Gelijkspel : 0% van de wedstrijden
 • Overwinning van de uitploeg: 40% van de wedstrijden

Je ziet dat het geen gek idee is om tijdens de editie van 2023 in te zetten op handicap weddenschappen en op wedstrijden met hoge puntenaantallen. Met name duels van Italië zullen uitgerekende mogelijkheden zijn voor een weddenschap met veel punten en pogingen. Ontmoetingen tussen twee op papier gelijkwaardige landen dienen gedetailleerd geanalyseerd te worden voorafgaand aan het wedden, dat is een tip van onze rugbyexperts.

Speel slimmer op betcity.nl

Wie wint de Six Nations 2023?

Wie wint de Six Nations 2023?

De bookmakers zijn ervan overtuigd dat het toernooi dit jaar tussen Frankrijk en Ierland wordt gespeeld. Respectievelijk eerste en tweede in de vorige editie, schrikken de Franse en Ierse teams iedereen af in deze editie van 2023, en lijken op veel punten voor te lopen op de concurrentie. Terwijl Engeland het vertrek van zijn legendarische coach Eddie Jones moet verwerken, hebben Frankrijk en Ierland alle ruimte om de strijd aan te gaan. De Fransen zijn een van de twee favorieten om de testwedstrijd te winnen, met succes tegen Australië, Zuid-Afrika en Japan. Als je weet dat de titelverdedigers zich thuis voorbereiden op hun WK (september-oktober 2023), is het logisch om te voorspellen dat ze zullen winnen. De kansen zijn ook goed op de markt.

De hoogste odds voor de Six Nations 2023

 • Ierland - 2,37
 • Frankrijk - 2,70
 • Engeland - 5,00
 • Wales - 13,00
 • Schotland - 21,00
 • Italië - 500

Kansen afkomstig van toto.nl

Onze huidige Six Nations voorspellingen

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Six Nations: alle odds om te wedden

09 mrt. 2024 - 09:15 Italië - Schotland
1 5.2
X 26
2 1.19
09 mrt. 2024 - 11:45 Engeland - Ierland
1 5.2
X 26
2 1.16
10 mrt. 2024 - 11:00 Wales - Frankrijk
1 3.3
X 21
2 1.34

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer