Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Australian Open 2024 Voorspellingen en wedtips

Op deze pagina lees je onze gratis voorspellingen voor de Australian Open 2024. Er worden hierbij wedtips gegeven voor zowel individuele ontmoetingen als de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Geniet van de informatie voor jouw sportweddenschappen!

Presentie en voorspellingen Australian Open - Tennis

2024 Australian Open Voorspellingen

Wedden op de Australian Open, dat is ieder jaar weer een geliefde bezigheid van vele tennisliefhebbers. De Australian Open is het eerste grote tennistoernooi van het jaar en de meest talentvolle spelers zullen weer present zijn. Dit toernooi is in 1905 ontstaan en wordt sinds 1988 op een hard court gespeeld, ideaal voor mooi en snel tennis. Tijdens deze editie van 2024 zullen er talrijke tennisduels zijn die interessant zijn om op in te zetten. Zin om op tennis te wedden? Dan kan de Australian Open een uitstekende gelegenheid zijn.

Het toernooi in het kort

  • Locatie: Melbourne Park, Melbourne (Australië)
  • Data: 14 tot 28 januari 2024
  • De ondergrond: Hard (buiten)
  • Prijzengeld: AU$76.500.000 in totaal
  • Laatste winnaar: Novak Djokovic

Wed op de Australian Open bij TOTO!

Onze voorspelling over de uiteindelijke winnaar van de Australian Open 2024 (Mannen - ATP)

Voorspelling winnaar Australian Open 2024 - Novak Djokovic

Zoals elk seizoen is de Australian Open een gelegenheid om de beste spelers van het ATP-circuit in actie te zien. Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Carlos Alcaraz, Janik Sinner, Andrey Rublev en Stefanos Tsitsipas zijn slechts enkele van de talenten die in Melbourne te zien zijn, tot grote vreugde van tennisfans en liefhebbers van sportweddenschappen. Dit seizoen, en misschien wel voor het laatst, wordt verwacht dat Novak Djokovic de trofee weer in ontvangst zal nemen. Het zou de 25e titel en 11e Australian Open kroon zijn voor de Grand Slam leider aller tijden, mocht hij succesvol zijn.

Ondanks de steeds sterkere concurrentie van onder andere Carlos Alcaraz en Jannik Sinner is de Serviër nog steeds even indrukwekkend als altijd, zoals blijkt uit zijn laatste paar speelmaanden. Djokovic, winnaar van de US Open, Roland Garros, Paris en Cincinnati Masters, ATP Finals en natuurlijk de laatste Australian Open, is ongelooflijk consistent en bovendien thuis in Melbourne Park. De meest betrouwbare voorspelling is daarom dat Novak Djokovic de Australian Open 2024 zal winnen. Het is dan ook geen verrassing dat de nummer 1 van de wereld de favoriet is bij de bookmakers voor de Australian Open 2024 odds.

Voorspelling Australian Open: ATP-titel kansen

  • Novak Djokovic - 2.00
  • Carlos Alcaraz - 3.75
  • Jannik Sinner - 7.00
  • Daniil Medvedev - 8.00
  • Rafael Nadal - 21.00
  • Holger Rune - 28.00
  • Alexander Zverev - 28.00
  • Stefanos Tsitsipas - 31.00

Kansen afkomstig van toto.nl.

Onze voorspelling over de uiteindelijke winnaar van de Australian Open 2024 (Vrouwen - WTA)

Voorspellingen winnares Australian Open 2024 Vrouwen

Bij de WTA loting belooft de competitie tot het einde toe even fel te zijn bij de Australian Open 2024. In Melbourne zullen enkele van 's werelds beste speelsters deelnemen aan het eerste Grand Slam toernooi van het jaar, waaronder Iga Świątek, Aryna Sabalenka, Coco Gauff, Elena Rybakina, Ons Jabeur en Maria Sakkari.

Na het bereiken van de laatste 16 in 2023 komt Świątek in blakende vorm aan de editie van 2024 na het winnen van titels op de WTA Finals, WTA 1000 Beijing, Roland Garros en Doha. De Poolse WTA consensus nummer 1 lijkt de meest zekere kandidaat voor de AO van dit jaar. Zal ze eindelijk zegevieren in Melbourne en voor de eerste keer de Australian Open trofee in ontvangst nemen? Dat is in ieder geval de voorspelling van de SportyTrader redactie.

WTA Vrouwen Australian Open Voorspelling: Kansen op de titel bij de vrouwen

  • Iga Świątek - 3.50
  • Aryna Sabalenka - 5.50
  • Coco Gauff - 7.00
  • Elena Rybakina - 8.00
  • Jessica Pegula - 15.00
  • Ons Jabeur - 20.00

Odds afkomstig van toto.nl.

Wed op de Australian Open bij TOTO!

Onze tips voor wedden op de Australian Open 2024 

Voorspellingen Australian Open 2024

Nu we het over onze favorieten hebben gehad, laten we eens kijken naar de beste manieren om te wedden op de dag in Melbourne.

Hier zijn de tips die je nodig hebt om zoveel mogelijk betrouwbare voorspellingen te doen voor de Australian Open 2024 en je winst een boost te geven. Ze kunnen je helpen om te schitteren op de eerste Grand Slam van het jaar:

  • Analyseer de prestaties van de spelers
  • Bekijk op welke ondergrond er wordt getennist
  • De geschiedenis van onderlinge ontmoetingen meenemen in je oordeel
  • De vorige edities observeren
  • De ATP ranglijst meewegen

Lees verder voor meer informatie over elk van deze tips.

Analyseer de prestaties van de spelers

Wedtips voor Australian Open 2024

Het is geen verrassing te noemen dat je altijd de vorm van de twee spelers in ogenschouw neemt die tegen elkaar spelen. Het is een cruciale stap voor een goede weddenschap. Kijk dus even goed naar de laatste uitslagen van de twee spelers, maar ook hoe de spelers voor de dag kwamen qua spel. Wanneer Daniil Medvedev bijvoorbeeld al 3 duels op rij wint zonder ook maar een set te verliezen, dan is het geen goede gedachte om te wedden op zijn tegenstander. Logisch.

Wed op de Australian Open bij TOTO!

Bekijk op welke ondergrond er wordt getennist

Een tweede tip om goede prognoses voor de Australian Open op te stellen, is om vooral even te kijken naar de ondergrond waarop gespeeld gaat worden en hoe de desbetreffende tennissers over het algemeen presteren op die ondergrond. Het is geen geheim dat sommige spelers nou eenmaal veel beter presteren op bijvoorbeeld gras, in plaats van gravel of een hard court, of andersom. Op de Australian Open wordt er op een hard court gespeeld (buiten, tenzij weersomstandigheden dit niet mogelijk maken). Dit is een type veld dat relatief snel is en waar complete spelers normaal gesproken goed zullen presteren. Laat je niet verleiden om direct in te zetten op de speler die op papier favoriet is, maar kijk ook praktisch hoe de betreffende speler op een hard court presteert. Zo voorkom je verrassingen.

De geschiedenis van onderlinge ontmoetingen meenemen in je oordeel

Indien mogelijk, is het ook altijd een goed idee om goed te letten op de resultaten die twee spelers recentelijk tegen elkaar behaalden (head to head). Tennis is een sport waarbij het mentale aspect van ongekend belang is. Dus ook al speelt een hoger geplaatste speler tegen een laagvlieger, kijk altijd naar de onderlinge historie. Misschien is de laagvlieger wel de tegenstander die op een een of andere manier altijd weet te winnen van de hoger geplaatste speler, een zogenaamd angstgegner. Indien beschikbaar analyseer je dus altijd even de laatste wedstrijden in zijn algemeenheid, alsmede op de Australian Open (indien mogelijk). Door die analyse wordt je voorspelling zeker sterker.

Wed op de Australian Open bij TOTO!

De vorige edities observeren

Carlos Alcarez Australian Open 2024

Een vierde tip: check de prestaties van de spelers in de voorgaande jaren in dezelfde competitie (Australian Open). Vrijwel iedere tennisser heeft zo zijn favoriete toernooi en een toernooi waar hij minder goed presteert. Dit kan door verschillende factoren komen (ondergrond, land, publiek,..). Rafael Nadal is bijvoorbeeld een speler die enorm sterk is op gravel en die houdt van spelen op Roland Garros. Roger Federer heeft juist meer feeling met Wimbledon, terwijl de afwezige Novak Djokovic liefst 9 keer de Australian Open won, wat het dus een geliefde competitie voor hem maakt. Check dus altijd hoe de spelers de laatste jaren voor de dag zijn gekomen op de Australian Open. Soms presteren laaggeklasseerde spelers opmerkelijk goed op dit toernooi omdat ze er een goed gevoel bij hebben, of presteren hoog geklasseerde tennissers juist opvallend tegenvallend. 

De ATP ranglijst meewegen

Ten slotte dien je niet te vergeten dat de Australian Open een groot toernooi is die sterk meeweegt in de ATP-race. Het toernooi dat in Melbourne wordt afgewerkt kan spelers tot 2000 punten opleveren, wat een verschil kan gaan maken aan het einde van het seizoen bij de kwalificatie voor de Masters. Natuurlijk is dit een toernooi dat vroeg in het seizoen gespeeld wordt en er volgen nog genoeg toernooien om een achterstand in te halen, maar de eerste klap uitdelen aan de concurrentie is iets dat veel spelers graag doen. In een wedstrijd tussen 2 spelers die elkaar dit jaar weinig zouden moeten ontlopen, kan dus een spannende strijd worden verwacht waarin de spelers elkaar niets zullen toegeven.

Wed op de Australian Open bij TOTO!

Wat je niet moet doen voor je Australian Open tennis voorspellingen

Het is allemaal goed en wel om de juiste voorspellingen te doen, maar het vermijden van de verkeerde voorspellingen is net zo belangrijk voor het succes van je Australian Open weddenschappen. Hier zijn een aantal dingen die je moet vermijden bij het wedden op dit evenement:

  • Uitsluitend wedden op de prestige van een speler
  • Alleen rekening houden met ATP rankings
  • Resultaten van speelvelden niet analyseren
  • Te veel accumulator weddenschappen plaatsen
  • Te veel inzetten op 50/50 duels zonder waargenomen voordeel

5 slechte gewoontes die te vaak worden overgenomen door beginnende gokkers, dus vermijd ze nu je ze kent.

Wed op de Australian Open bij TOTO!

De belangrijkste statistieken over de Australian Open

Australian Open 2024 Statistieken

Om het meeste uit je voorspellingen voor de Australian Open te halen, zijn er naast de tips hierboven ook een aantal statistieken waar je rekening mee moet houden. Gebaseerd op de laatste editie van het toernooi (in 2023), zijn hier de belangrijkste statistieken die onze experts adviseren om in gedachten te houden voordat je je voorspellingen doet. Sommige zullen het verschil maken voor dit 2024 Australian Open toernooi.

  • Gemiddeld aantal games per wedstrijd: 37,2 games
  • Wedstrijden met drie sets: 44%
  • Vier-set wedstrijden: 33%
  • Vijf-set wedstrijden: 23%
  • Wedstrijden waarin de winnaar de 1e set won: 76%
  • Wedstrijden met een golden set (6-0): 9,5%
  • Wedstrijden met een tie-break in de 1e set: 19%
  • Wedstrijden met een tie-break in de 2e set: 18%
  • Wedstrijden met een tie-break in de 3e set: 21%
  • Gelijkspel-breaks in de 4e set: 11%
  • Wedstrijden met een tie-break in de 5e set: 5% (21% van de wedstrijden in 5 sets)
  • Comebacks (0-2 dan 3-2): 5% van de wedstrijden

Het is onder andere slim om op deze nieuwe Australian Open wedstrijden in drie sets te voorspellen, niet te veel bagels in wedstrijden (6-0 sets) te verwachten en de eerste setwinst voor de aangekondigde favoriet te voorspellen. Toegegeven, er bestaat niet zoiets als een zekerheidje in tennis, maar op deze manier kun je weddenschappen plaatsen die betrouwbaarder en nauwkeuriger zijn dan gemiddeld. De Australian Open 2024 is misschien wel de beste manier voor gokkers om het jaar te beginnen.

Wed op de Australian Open bij TOTO!

Kortom: hoe maak je een goede voorspelling voor de Australian Open?

Om het kort samen te vatten, een goede voorspelling doen voor de Australian Open betekent de favorieten kennen, de belangrijke statistieken en rekening houden met de beste wedpraktijken. Of het nu de Australian Open 2024 is of een van de andere toernooien in het circuit, maak er een gewoonte van om de tips op deze pagina toe te passen. Je tennisvoorspellingen zullen er alleen maar beter van worden!

Wil je het toernooi live volgen? Je kunt alle wedstrijden bekijken op onze Australian Open Livescore. Tientallen cijfers en commentaren zijn beschikbaar om je te helpen de beste voorspellingen te doen.

Wed op de Australian Open bij TOTO!

Onze huidige voorspellingen voor de Australian Open

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Australian Open 2024: alle odds om te wedden

De odds zijn nog niet beschikbaar voor deze wedstrijd.

Topwedstrijden

20/04 10:00
Sheffield United FC
Sheffield United FC
Burnley
Burnley
20/04 12:30
Union Berlin
Union Berlin
Bayern München
Bayern München
20/04 14:00
KAA Gent
KAA Gent
Mechelen
Mechelen
Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer