Bet365

Schrijf je in !

Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Australian Open Voorspellingen en wedtips

Op deze pagina lees je onze gratis voorspellingen voor de Australian Open 2022. Er worden hierbij wedtips gegeven voor zowel individuele ontmoetingen als de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Geniet van de informatie voor jouw sportweddenschappen!

Presentatie Australian Open - Tennis

Voorspellingen Australian Open

Wedden op de Australian Open, dat is ieder jaar weer een geliefde bezigheid van vele tennisliefhebbers. De Australian Open is het eerste grote tennistoernooi van het jaar en de meest talentvolle spelers zullen weer present zijn. Dit toernooi is in 1905 ontstaan en wordt sinds 1988 op een hard court gespeeld, ideaal voor mooi en snel tennis. Tijdens deze editie van 2022 zullen er talrijke tennisduels zijn die interessant zijn om op in te zetten. Zin om op tennis te wedden? Dan kan de Australian Open een uitstekende gelegenheid zijn.

Het toernooi in het kort

 • Plaats: Melbourne Park, Melbourne (Australië)
 • Wanneer: 17 t/m 30 janvier 2022
 • Ondergrond: hard court (buiten)
 • Prijzengeld: 54 miljoen dollar
 • Titelhouder: Novak Djokovic

Aanmelden en wedden bij Bet365!

Onze tips voor wedden op de Australian Open 2022 

Voorspellingen Australian Open 2022

Wil je het maximale halen uit jouw Australian Open voorspellingen? Dan ben je op de juiste pagina! Voordat wij de belangrijkste statistieken bespreken voor jouw tennis weddenschappen, vind je eerst een aantal tips van experts voor een goede weddenschap op de Australian Open 2022. Door die tips op te volgen, zullen je weddenschappen op dit eerste grote tennistoernooi van het jaar een stuk beter moeten worden. 

Analyseer de prestaties van de spelers

Het is geen verrassing te noemen dat je altijd de vorm van de twee spelers in ogenschouw neemt die tegen elkaar spelen. Het is een cruciale stap voor een goede weddenschap. Kijk dus even goed naar de laatste uitslagen van de twee spelers, maar ook hoe de spelers voor de dag kwamen qua spel. Wanneer Daniil Medvedev bijvoorbeeld al 3 duels op rij wint zonder ook maar een set te verliezen, dan is het geen goede gedachte om te wedden op zijn tegenstander. Logisch.

De Betcity welkomstbonus pakken!

Bekijk op welke ondergrond er wordt getennist

Een tweede tip om goede prognoses voor de Australian Open op te stellen, is om vooral even te kijken naar de ondergrond waarop gespeeld gaat worden en hoe de desbetreffende tennissers over het algemeen presteren op die ondergrond. Het is geen geheim dat sommige spelers nou eenmaal veel beter presteren op bijvoorbeeld gras, in plaats van gravel of een hard court, of andersom. Op de Australian Open wordt er op een hard court gespeeld (buiten, tenzij weersomstandigheden dit niet mogelijk maken). Dit is een type veld dat relatief snel is en waar complete spelers normaal gesproken goed zullen presteren. Laat je niet verleiden om direct in te zetten op de speler die op papier favoriet is, maar kijk ook praktisch hoe de betreffende speler op een hard court presteert. Zo voorkom je verrassingen.

De geschiedenis van onderlinge ontmoetingen meenemen in je oordeel

Indien mogelijk, is het ook altijd een goed idee om goed te letten op de resultaten die twee spelers recentelijk tegen elkaar behaalden (head to head). Tennis is een sport waarbij het mentale aspect van ongekend belang is. Dus ook al speelt een hoger geplaatste speler tegen een laagvlieger, kijk altijd naar de onderlinge historie. Misschien is de laagvlieger wel de tegenstander die op een een of andere manier altijd weet te winnen van de hoger geplaatste speler, een zogenaamd angstgegner. Indien beschikbaar analyseer je dus altijd even de laatste wedstrijden in zijn algemeenheid, alsmede op de Australian Open (indien mogelijk). Door die analyse wordt je voorspelling zeker sterker.

Registreren op bet365.nl!

De vorige edities observeren

Een vierde tip: check de prestaties van de spelers in de voorgaande jaren in dezelfde competitie (Australian Open). Vrijwel iedere tennisser heeft zo zijn favoriete toernooi en een toernooi waar hij minder goed presteert. Dit kan door verschillende factoren komen (ondergrond, land, publiek,..). Rafael Nadal is bijvoorbeeld een speler die enorm sterk is op gravel en die houdt van spelen op Roland Garros. Roger Federer heeft juist meer feeling met Wimbledon, terwijl de afwezige Novak Djokovic liefst 9 keer de Australian Open won, wat het dus een geliefde competitie voor hem maakt. Check dus altijd hoe de spelers de laatste jaren voor de dag zijn gekomen op de Australian Open. Soms presteren laaggeklasseerde spelers opmerkelijk goed op dit toernooi omdat ze er een goed gevoel bij hebben, of presteren hoog geklasseerde tennissers juist opvallend tegenvallend. 

De ATP ranglijst meewegen

Ten slotte dien je niet te vergeten dat de Australian Open een groot toernooi is die sterk meeweegt in de ATP-race. Het toernooi dat in Melbourne wordt afgewerkt kan spelers tot 2000 punten opleveren, wat een verschil kan gaan maken aan het einde van het seizoen bij de kwalificatie voor de Masters. Natuurlijk is dit een toernooi dat vroeg in het seizoen gespeeld wordt en er volgen nog genoeg toernooien om een achterstand in te halen, maar de eerste klap uitdelen aan de concurrentie is iets dat veel spelers graag doen. In een wedstrijd tussen 2 spelers die elkaar dit jaar weinig zouden moeten ontlopen, kan dus een spannende strijd worden verwacht waarin de spelers elkaar niets zullen toegeven.

Wedden op betcity.nl!

De belangrijkste statistieken over de Australian Open

Statistieken Australian Open - sportweddenschappen

Om zoveel mogelijk Australian Open weddenschappen te winnen, is het een uitstekend idee om de belangrijkste statistieken over dit toernooi te kennen. Hieronder vind je de belangrijkste feiten en cijfers over de Australian Open 2021, de voorgaande editie dus. Doe je voordeel met deze statistieken wanneer je gaat inzetten op de Australian Open 2022. 

 • Gemiddeld aantal games per wedstrijd: 35.8 games
 • Wedstrijden met drie sets: 54% van de duels
 • Wedstrijden met vier sets: 29% van de duels
 • Wedstrijden met vijf sets: 17% van de duels
 • Wedstrijden waarin de winnaar de eerste set won: 74% van de duels
 • Wedstrijden met een 6-0: 6% van de duels
 • Wedstrijden met een tie-break in de eerste set: 20% van de duels
 • Wedstrijden met een tie-break in de tweede set: 13% van de duels
 • Wedstrijden met een tie-break in de derde set: 11% van de duels
 • “Remontadas” (0-2 daarna 3-2): 3% van de duels

Het zal tijdens de Australian Open van 2022 onder meer interessant zijn om in te zetten op wedstrijden met drie sets, niet teveel sets met 6-0 te verwachten en voor dezelfde speler te kiezen die de eerste set en wedstrijd wint. De Australian Open 2022 is in ieder geval een mooie gelegenheid om te beginnen met weddenschappen op tennis.

Speel slimmer bij BetCity!

Winnaar Australian Open 2022 - onze voorspelling

Voorspelling winnaar Australian Open 2022

Novak Djokovic, die de Australian Open al negen keer won en ook de winnaar was van de laatste drie edities, was natuurlijk de grote favoriet voor de eindwinst geweest. Een winst op de Australian Open kon hem voorbij Federer en Nadal brengen qua aantal gewonnen Grand Slams. Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat de Serviër dit jaar echter niet mee mag doen en na een ware soap Australië verlaten heeft.

Daniil Medvedev wist vorig jaar de US Open te winnen, en voorkwam daarmee dat Djokovic alle vier Grand Slams won. Medvedev was ook finalist in de finale van de Australian Open 2021 en zal nu op meer hopen. Stefanos Tsitispas had wat blessureleed in aanloop naar dit toernooi, dus even afwachten hoe hij de eerste rondes voor de dag komt.

Alexander Zverev moet natuurlijk ook op ieder lijstje van potentiële winnaars staan. In 2021 won hij de Olympische titel, twee Masters en de ATP Tour Finals. Hij heeft nog geen Grand Slam gewonnen, maar presteerde goed in de laatste twee jaar op de Australian Open. Rafael Nadal is terug en presteerde vaak constant op dit toernooi, maar won de Australian Open uiteindelijk slechts één keer. Andrey Rublev en Matteo Berrettini hadden een goed jaar, maar hebben ook nog geen Grand Slam gewonnen. Omdat Medvedev de US Open won en vorig jaar al in de finale van de Australian Open stond tegen Djokovic, vewachten wij het meest van de Rus.

De odds voor de eindzege:

 • Medvedev, quotering van 2.40
 • Zverev, quotering van 3.25
 • Nadal, quotering van 6.50
 • Sinner, quotering van 19.00
 • Tsitsipas, quotering van 21.00
 • Berrettini, quotering van 29.00
 • Alcaraz, quotering van 34.00
 • Rublev, quotering van 41.00

Australian Open: alle odds om te wedden

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer