Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

EK Wedden op de beste odds - Europa

Europa - EK
Volgende wedstrijden
Groep A Groep B Groep C Groep D Groep E Groep F

Exclusieve aanbieding

Maximale bonus van $1500

Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Klaar om te wedden op het EK voetbal? Klaar voor de spanning die je gaat voelen deze zomer bij iedere weddenschap op het EK 2024? Wij zijn er altijd voor je! Laten we het allereerst hebben over de odds, ofwel de quoteringen, voor het EK 2024. Dit is namelijk een essentieel onderdeel bij al je sportwedenschappen en het eerste dat je analyseert voor het maken van EK voorspellingen.

EK-odds bekijken bij TOTO!

Wat betekenen de odds van de bookmakers?

We moeten allereerst bepalen wat odds betekenen in de wereld van het sportwedden. De odds spelen een directe rol in het sportwedden. Het is een getal dat de potentiële kans op succes van de weddenschap weerspiegelt, alsmede de hoogte van je winst als je weddenschap goed blijkt te zijn. Bij iedere EK-weddenschap wed je tegen quoteringen die bepaald zijn door de bookmaker. Zit je er bijvoorbeeld aan te denken om in te zetten op een winst voor België tegen Rusland? Dan zet je je geld in op 'winst België' tegen de door de bookmakers aangeboden odds.

Je moet er rekening mee houden dat de odds direct verband houden met de kans dat een bepaalde voorspelling uitkomt. Hoe hoger de odds, hoe kleiner de kans dat de voorspelling uitomt. Tegenovergesteld, hoe lager de odds, hoe groter de verwachte kans dat de voorspelling daadwerkelijk uitkomt. Laten we de EK-wedstrijd Nederland-Noord-Macedonië nemen om dit te illustreren.

Nederland is in deze wedstrijd de absolute favoriet om de wedstrijd te winnen. De quotering voor 'winst Nederland' zal daarom vrij laag zijn (bijvoorbeeld 1.40), terwijl de quotering voor 'winst Noord-Macedonië' hoog zal zijn (bijvoorbeeld 8.00). Omdat de spelers van het Nederlands elftal bij toonaangevende Europese clubs spelen en over meer talent beschikken, is de verwachting dat de weddenschap 'winst Nederland' meer kans op slagen heeft dan de weddenschap 'winst Noord-Macedonië'. De odds voor Nederland zijn dan ook lager dan die voor Noord-Macedonië. Dit principe werkt op het EK en in alle andere competities. De hoogte van de odds varieert over het algemeen tussen de 1.01 en 6.00 en in enkele gevallen zelfs hoger bij erg onwaarschijnlijke uitkomsten. Ga voor meer informatie naar onze Euro 24 Livescore pagina!

Odds EK: wed op toto.nl!

Iedere quotering op het EK bepaalt je mogelijke winst

In aanvulling op de link tussen de odds en de waarschijnlijkheid dat een weddenschap uitkomt, is het goed om te weten dat je met de odds ook je mogelijke winst kunt berekenen. Om te berekenen wat je wint is in het geval dat je weddenschap goed blijkt te zijn, gebruik je simpelweg de formule: Odds x Inzet = Winst. Op deze wijze kun je ook voor jezelf bepalen of het de moeite waard is om een weddenschap af te sluiten. Laten we weer een voorbeeld gebruiken ter illustratie. Stel je de wedstrijd Duitsland-Hongarije voor in de poulefase. De verwachte overwinning voor de Duitsers wordt aangeboden tegen een quotering van 1.50, terwijl een verassende overwinning voor Hongarije een quotering van 6.50 heeft. 

  • Als je €20 inzet op een winst voor Duitsland, dan kun je €30 winnen (quotering van 1.50 x inzet van €20 = €30).
  • Als je €20 inzet op een winst voor Hongarije, dan kun je €130 winnen (quotering van 6.50 x inzet van €20 = €130).

Dit voorbeeld laat duidelijk zien dat je winst wordt bepaald door de hoogte van de odds. Hoe hoger de odds, hoe risicovoller de weddenschap, maar hoe hoger de jackpot kan zijn. Tijdens het EK 2024 is het dus belangrijk om te onderzoeken of een weddenschap de moeite waard is. Je moet een goede balans vinden tussen het risico en een potentiële winst. Er is veel om rekening mee te houden.

Aanmelden bij TOTO en wedden op het EK!

Hoe weet je of de aangeboden odds de moeite waard zijn tijdens het EK?

Naast het berekenen van je potentiële winst, bestaat er ook een andere praktische formule om in te schatten of je weddenschap het risico waard is. Deze formule berekent de waarschijnlijkheden dat een voorspelling uitkomt volgens de bookmakers. Gebruik de formule 1 / (odds) x 100 om direct te ontdekken hoe de bookmakers iedere EK-weddenschap inschatten. Laten we de poulewedstrijd Engeland-Schotland nemen ter illustratie. Een winst voor Engeland wordt aangeboden tegen een quotering van 1.80, terwijl een winst voor Schotland wordt aangeboden tegen een quotering van 4.00.

  • 1 / (1.80) x 100 = 55.55. Volgens de bookmaker heeft Engeland 55.55% kans om te winnen. 
  • 1 / (4.00) x 100 = 25.00. Volgens de bookmaker heeft Schotland slechts 25% kans om te winnen. 

Na deze berekening heb je twee opties. Je kunt het eens zijn met de bookmaker en vervolgens afwegen of het echt de moeite waard is om in te zetten op deze odds. Een andere mogelijkheid is dat je het niet eens bent met de verwachting van de bookmaker. In dat geval kan het zeker de moeite waard zijn om in te zetten op een van de odds.

Laten we verdergaan met hetzelfde voorbeeld. Als jij denkt dat de Schotten in staat zijn om voor een verassing te zorgen en je deze kans op minstens 33% schat, dan betekent het dat de bookmaker de kansen voor Schotland misschien onderschat. In dit geval is het een goed idee om in te zetten op Schotland, omdat het voor een interessante winst kan zorgen en het risico kleiner is dan de bookmaker denkt. Analyseer de odds altijd goed voordat je een weddenschap afsluit op het EK voetbal. Maak er een gewoonte van. 

De odds van TOTO bekijken

Odds voor de winnaar van het EK 2024 - ga voor een weddenschap op lang termijn

In aanvulling op het wedden op EK-wedstrijden, kun je ook weddenschappen op de lange termijn plaatsen. Voorbeelden van zulke weddenschappen zijn welk land de halve finale of de finale haalt. De odds zijn vaak hoog en moeten dus niet over het hoofd worden gezien. Je kunt natuurlijk ook verschillende weddenschappen afsluiten, hetgeen je kans op winst vergroot. Laten we een voorbeeld geven van de odds die worden aangeboden bij TOTO: 

  • Ik zet €30 in op een EK-winst door Frankrijk (quotering 6.10) = Potentiële winst van €183
  • Ik zet €30 in op een EK-winst door England winning the tournament (quotering 5.80) = Potentiële winst van €174
  • Ik zet €30 in op een EK-winst door België (quotering 6.85) = Potentiële winst van €205,50
  • Ik zet €30 in op een EK-winst door Nederland (quotering 12.00) = Potentiële winst van €360

Als je deze vier verschillende weddenschappen plaats en een van deze vier teams wint het EK, dan win je €54 in het slechtste geval (winst van €174 – totale inzet van €120 = €54), en in het beste geval €240 (winst van €360 – totale inzet van €120 = €240). Zo'n strategie geeft je mooie kansen op winst. Vergeet deze interessante weddenschappen op de EK-winnaar dus vooral niet. Er zijn hoge odds op verschillende goksites!

De EK-winnaar voorspellen bij TOTO

Overal aanmelden voor het EK!

Tot slot raden we je sterk aan om je op zoveel mogelijk websites aan te melden die sportweddenschappen aanbieden op het EK 2024. Dit stelt je in staat om altijd tegen de beste odds te wedden. Iedere bookmaker kan andere odds aanbieden voor precies dezelfde EK-wedstrijd. Door aangemeld te zijn op verschillende goksites, verzeker je jezelf van de hoogste odds voor je weddenschappen. Met dit gegeven in je achterhoofd, raden we je aan om onze ranglijst van beste bookmakers voor het EK 2024 te raadplegen. Je vindt de beste odds voor het EK 2024 ook in onze oddsvergelijker. Op een mooie en succesvolle voetbalzomer!

Een TOTO-account aanmaken voor je EK-weddenschappen!

Onze huidige EK voorspellingen

14 jun. 2024 - 15:00

EK - Voetbal

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer