Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wat is iDIN?

iDIN

iDIN is een door de banken gebruikte en ontwikkelde dienst waarmee mensen zich bij andere organisaties of op externe websites veilig en met de vertrouwde inlogmiddelen van de eigen bank kunnen identificeren, inloggen, hun leeftijd bevestigen en/of documenten ondertekenen. Het bevestigen van je identiteit en/of je leeftijd via iDIN wordt onder meer gedaan bij overheidsorganen, verzekeringsmaatschappijen, webwinkels, maar ook door een aantal legale aanbieders van sportweddenchappen.

Ontvang hier een bonus!  

iDIN verificatie

Aanbieders van sportweddenschappen zijn in Nederland verplicht om de identiteit van hun spelers te checken. Zo wordt voorkomen dat onder meer mensen onder de 18 jaar of van kansspelen uitgesloten spelers alsnog gaan wedden. Een aantal bookmakers gebruikt het veilige systeem iDIN om de identiteit van de nieuwe klanten te verifiëren en/of te verzekeren dat je 18 jaar of ouder bent.

Wat er bij zo’n iDIN verificatie gebeurt is dat jij als consument opdracht aan jouw bank geeft om een aantal gegevens te verstrekken aan de betreffende instantie, bijvoorbeeld een legale goksite. Je geeft in dat geval toestemming aan jouw bank om je naam en/of leeftijd aan de goksite door te geven. Deze aanbieder van sportweddenschappen kan op die manier verzekeren dat jij het bent en dat het met iemand te maken heeft die de legale leeftijd heeft om te wedden in Nederland.

iDIN betrouwbaar?

Een identiteits-en/of leeftijdsverificatie doen via iDIN lijkt in veel opzichten op het doen van een betaling via iDEAL. In tegenstelling tot een betaling via iDEAL doe en bevestig je dus echter niet een betaling, maar geef je jouw bank opdracht een aantal gegevens te delen (die duidelijk worden omschreven) die de betreffende website nodig heeft. Een iDIN-verificatie is veilig.

Ontvang hier een bonus!  

Meer vragen over regelgeving en procedures

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer