Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Vergelijk de EK 2024 teams

Hoe vergelijk je twee Euro 2024 teams met onze tool?

Om de juiste gokkeuze te maken tijdens het Europees Kampioenschap voetbal, moet je de teams voor elke wedstrijd met elkaar vergelijken. Hoe doe je dit? Met onze EK 2024 teamvergelijker! 

Of je nu je favoriete team met de anderen wilt vergelijken, of de beste weddenschappen wilt afsluiten tijdens de wedstrijd, met onze gratis vergelijkingstool kun je de teams vergelijken op basis van tientallen statistieken.

In de tool hierboven hoef je alleen maar de twee EK-ploege die je wilt vergelijken te selecteren en vervolgens de vergelijking te starten. Dat is alles!

In slechts een paar klikken heb je toegang tot een vergelijkingsgrafiek die de sterke en zwakke punten uitlegt van elk team dat meedoet aan Euro 2024.

In totaal zijn er acht hoofdcriteria voor een exclusieve vergelijking en gedetailleerde gegevens. Twee voetbalteams vergelijken was nog nooit zo eenvoudig!

Presentatie van onze tool en de verschillende vergelijkingscriteria

EK 2024 team vergelijker

Onze Euro 2024 teamvergelijker is ontworpen voor gokkers en is gebaseerd op tientallen statistieken, allemaal gegroepeerd in acht kerncriteria. Onze uitleg en berekeningsmethode vind je hieronder.

1) Marktwaarde

Om het aantal spelers dat deelneemt aan dit EK voetbal te vergelijken, is onze vergelijker gebaseerd op schattingen van de website https://www.transfermarkt.com/. Onze tool houdt rekening met de marktwaarde van elke speler die deelneemt aan Euro 2024.

Van de 24 deelnemende teams staat het team met de duurste selectie op de eerste plaats en het team met de minst dure selectie op de 24e plaats. Bij een gelijke stand tussen twee landen wordt rekening gehouden met de verandering in marktwaarde in de loop van de tijd.

  • Als twee landen een elftal van vergelijkbare waarde hebben, wordt de voorkeur gegeven aan het land waarvan de spelers de afgelopen maanden in waarde zijn gestegen.

2) FIFA-ranking

De FIFA-ranking is een officiële classificatie van nationale teams, gebaseerd op hun meest recente prestaties. Het is vrij en gemakkelijk te vinden op https://inside.fifa.com/fifa-world-ranking/men. 

Het is gemakkelijk te gebruiken in onze Euro 2024-teamvergelijkingstool: hoe beter een land staat in deze FIFA-hiërarchie, hoe beter het staat in onze SportyTrader-ranking.

Concreet: als Georgië het laagst gerangschikte team is in de FIFA-ranking, zal het op de 24e plaats staan in onze tool voor dit criterium.

3) Fans

De steun van het publiek is een echte kracht voor elk team, dus onze vergelijkingstool bevat een criterium gebaseerd op de fanbase van de selecties in online gemeenschappen.

Er wordt met name rekening gehouden met Facebook, Instagram en X om een ranglijst op te stellen van de meest gevolgde en meest gewaardeerde teams voor Euro 2024.

Hoe meer een land wordt gevolgd op sociale netwerken, hoe hoger het staat in onze ranglijst op dit criterium. 

Het Franse team wordt bijvoorbeeld gevolgd door meer dan 7 miljoen mensen op Facebook, meer dan 15 miljoen op Instagram en meer dan 6 miljoen op Twitter. In dit opzicht is het het meest gevolgde team van het toernooi en staat het daarom op nummer 1 in onze ranglijst.

  • Slovenië blijft het minst gevolgde team op de netwerken, met 150.000 fans op alle drie de sites.

4) Competitie

Het vergelijkingscriterium Competitie is een van de meest interessante in onze vergelijker, omdat het gebaseerd is op de historische prestaties van elk land tijdens de Euro.

Hoe beter een selectie in het verleden heeft gepresteerd tijdens het Europees kampioenschap, hoe beter het wordt gerangschikt door onze tool. 

Sinds de eerste editie werd gespeeld in 1960, hebben we de vooruitgang van elk land geanalyseerd en een punt gegeven voor elke ronde die ze hebben gespeeld. 

Concreet heeft Duitsland drie keer de laatste 16 bereikt (3 x 2 punten), één keer de kwartfinales (1 x 3 punten), drie keer de halve finales (3 x 4 punten), drie keer de finale (3 x 5 punten) en drie keer de titel (3 x 6 punten). Dit geeft haar een totaal van 54 punten in ons klassement, waarmee ze op de eerste plaats staat op dit criterium.

  • Servië en Georgië, die zich voor het eerst in hun geschiedenis hebben gekwalificeerd voor deze 17e editie in Duitsland, sluiten duidelijk deze ranglijst.

5) Vorm

Om de vorm van elk team te vergelijken in aanloop naar het EK in Duitsland, houdt onze tool rekening met de resultaten van elk team in hun laatste 6 wedstrijden.

In deze reeks van laatst gespeelde wedstrijden is elke overwinning 3 punten waard, elk gelijkspel 1 punt en elke nederlaag 0 punten.

Een team met zoveel mogelijk goede resultaten wordt daarom door onze tool als in goede vorm beschouwd, in tegenstelling tot een land dat een reeks nederlagen heeft geleden voor het begin van de Europese competitie.

6) Aanval

Het vergelijkingscriterium Aanval is gebaseerd op het aantal doelpunten gescoord door elk team in de laatste 6 wedstrijden.

Deze periode van 6 wedstrijden helpt om de wedstrijden tot een minimum te beperken, evenals eventuele wissels tijdens vriendschappelijke wedstrijden.

Hoe meer doelpunten een team heeft gescoord in zijn laatste tien wedstrijden, hoe beter het is gerangschikt op dit aanval criterium.

Als je gewend bent om te wedden op Under/Over of zelfs op Both Teams to Score te wedden, dan kan dit vergelijkingscriterium van pas komen tijdens de competitie.

7) Verdediging

Een competitie zo zwaar als het EK gaat ook over defensieve efficiëntie, daarom houdt onze tool rekening met een vergelijkingscriterium genaamd Verdediging.

Gebaseerd op hetzelfde principe als het aanvals criterium, is het gebaseerd op het aantal tegendoelpunten van de teams in hun laatste 6 wedstrijden.

Hoe minder doelpunten een team heeft tegen gekregen in deze reeks, hoe beter het wordt gerangschikt door onze tool.

8) Winkansen

Het laatste belangrijke criterium, het Odds-criterium, is gebaseerd op de kansen die bookmakers (dit geldt voor alle markten) bieden voor een eindoverwinning van elk team.

Het team met de laagste winkansen op de markt (en dus de grote favoriet) wordt door onze vergelijker als beste beoordeeld op dit criterium, en het team met de hoogste winkansen als slechtste.

  • Het Engeland van Harry Kane en Jude Bellingham, al maanden favoriet bij de bookmakers, was lange tijd het best geklasseerde team in dit opzicht. Tegenwoordig zijn er meer schommelingen (Portugal, Engeland, Frankrijk, Duitsland, etc.).

Euro 2024 algemene ranglijst

Onze teamvergelijker voor dit toernooi in Duitsland is gebaseerd op 8 belangrijke criteria, die helpen om de favorieten voor Euro 2024 te identificeren.

Deze acht criteria maken het mogelijk om een gemiddelde prestatie voor elk betrokken land te bepalen en zo in te schatten welke landen de beste kansen hebben om uit te blinken tijdens het Europees Kampioenschap in Duitsland.

Ga voor meer informatie over deze landen en het toernooi naar onze Euro 2024 voorspellingen pagina. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt over elke selectie, zodat je elke voorspelling die je doet kunt optimaliseren. Je kunt ook al onze wedstrijdvoorspellingen hieronder bekijken.

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer