French Open, Roland Garros Voorspellingen en wedtips

Vind hier onze gratis voorspelling van de winnaar van Roland Garros (ATP French Open) net als tips van onze experts voor alle wedstrijden van dit belangrijke tennistoernooi. Veel informatie voor je weddenschappen!


Presentatie Roland Garros - Tennis

Voorspelling Roland Garros - 2021

De 120e editie van Roland Garros, de ATP French Open, werd vanwege coronamaatregelen uitgesteld en vindt nu plaats van 24 mei tot en met 13 juni 2021. Dit belangrijke tennistoernooi wordt gespeeld op gravel, een ondergrond die trager is dan de ondergrond van andere tennistoernooien. De competitie zal wederom in het teken staan van lange en geweldige wedstrijden tussen de beste tennissers op aarde. Rafael Nadal, dertienvoudig winnaar en winnaar van vorig jaar, zal zijn titel proberen te verdedigen. Novak Djokovic zal alles eraan doen om zijn tweede Roland Garros te winnen na zijn winst in 2016. Dominic Thiem en Stefanos Tsitsipas zijn ook van de partij. Dit evenement voorspelt de komende weeks veel leuks voor je weddenschappen.

Aanmelden op toto.nl

Tips van experts voor je Roland Garros voorspellingen

Tips wedden Roland Garros 2021

Voordat je je Roland Garros 2021 weddenschap plaats is het verstandig om een aantal statistieken in je achterhoofd te houden. Wanneer we ons baseren op de cijfers van vorig jaar, in het bijzonder vanaf de achtste finales, kunnen we bevestigen dat de favorieten over het algemeen ook in de praktijk te sterk blijken te zijn voor hun tegenstanders. Als we de laatste 15 duels van de editie van 2020 bekijken, zien we dat 86% van de wedstrijden werd gewonnen door de hoger geplaatste speler. Hoewel er altijd verassingen zullen plaatsvinden raden we je aan om je in de grote wedstrijden te richten op de spelers die het hoogst geklasseerd zijn.

Als je graag op de scores van Roland Garros wedstrijden gokt, houd er dan rekening mee dat korte wedstrijden ook in de laatste jaren van het toernooi regelmatig werden waargenomen. Als we naar de statistieken van de vorige editie kijken zien we dat 60% van de wedstrijden vanaf de achtste finale in 3-0 eindigde. 26% van de wedstrijden vanaf de achtste finale eindigde in 3-1 en 13% in 3-2. Geef bij weddenschappen van het type  « Hoeveel sets in de wedstrijd ? » de voorkeur aan de quoteringen die worden aangeboden voor -3,5 sets. De odds zijn namelijk vaak de moeite waard voor een gokje.

Houd er wel rekening mee dat de wedstrijden op Roland Garros ook spannend en bovendien rijk aan games kunnen zijn. Het gemiddeld aantal games tijdens de laatste editie was 35.3 games (na de derde ronde). Ter illustratie: dit is bijvoorbeeld een score van 7-6/7-6/6-3. Je weet tijdens de editie van 2021 dus wat je te doen staat als het op het op het voorspellen van het aantal games aankomt.

Inschrijven op toto.nl

Hoe goed Roland Garros voorspellen?

Roland Garros - gratis tips

Naast deze belangrijke statistieken - resultaten in het recente verleden zijn immers een belangrijke indicator voor de toekomst - zijn er een aantal andere punten die fundamenteel zijn voor je Roland Garros voorspellingen van dit jaar. Houd voordat je je weddenschap plaatst allereerst rekening met het parcours dat de twee spelers die tegenover elkaar staan doorlopen hebben. Zijn de spelers krap doorgegaan naar de volgende ronde in 5 sets? Of eenvoudig met 3-0? Was de laatste wedstrijd van de twee tennissers op dezelfde dag of heeft een van beiden meer tijd gehad om te herstellen? Dit soort vragen hebben altijd invloed op het succes van een weddenschap. Stel dit vragen dan ook vooral aan jezelf voordat je inzet.

Kijk vervolgens - het is een inkoppertje - naar de recente vorm van de twee spelers die tegenover elkaar staan. Verschillende ATP spelers willen nogal eens schommelen in hun prestaties, afhankelijk van het toernooi of het type ondergrond. Op Roland Garros is Rafael Nadal natuurlijk een zekerheid, maar ook op papier mindere spelers als Zverev of Thiem presteren vaak goed in de competitie. Kijk bijvoorbeeld dus ook hoe de spelers gepresteerd hebben op eerdere edities van Roland Garros.

Naast het bekijken van de prestaties van de twee spelers in hun (mogelijke) laatste onderlinge ontmoetingen, is het aan te raden om naar de ATP ranking te kijken. Om geen punten te verliezen en om een flinke daling in de ATP ranking te voorkomen zullen verschillende spelers het minstens net zo goed moeten doen als in de voorgaande editie van Roland Garros. Dominic Thiem, kwartfinalist van vorig jaar, zal bijvoorbeeld alles in het werk stellen om niet eerder uit het toernooi geknikkerd te worden. Aan zijn motivatie hoeft dus niet getwijfeld te worden wanneer hij in de achtste finale staat.

Een TOTO-account aanmaken en wedden op tennis

Onze gratis voorspelling voor de editie 2021

Voorspelling winnaar Roland Garros 2021

Zoals ieder jaar en sinds inmiddels meer dan 10 jaar is Rafael Nadal de ultieme favoriet voor de winst op Roland Garros. Na zijn winst tegen Djokovic in de finale in Rome arriveert de Spanjaard met goede moed in Frankrijk en zal hij zichzelf naar verwachting wederom van zijn beste kant laten zien. Achter Nadal is de Serviër Novak Djokovic de belangrijkste uitdager. Thiem en Tsitsipas moeten ook niet onderschat worden. De redactie is echter eensgezind: de beste keus voor je Roland Garros 2021 weddenschap is om in te zetten op een eindwinst van Rafael Nadal.

Roland Garros: de odds van de bookmakers voor de titel


Roland Garros: de quoteringen voor je weddenschappen