Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wat zijn de beste manieren om op boksen te wedden?

single-bet

Wedden op boksen is net zo spannend als kijken naar de sport zelf. Je weddenschap kan worden gewonnen of verloren in een fractie van een seconde (of misschien wel een fractie van een beslissing?) en een knock-out of stopzetting is altijd mogelijk tijdens de wedstrijd. Hoe win je bij het wedden op boksen? Dit artikel zal je uitleggen hoe het mogelijk is om je kansen op een knock-out bij het wedden op boksen te vergroten.

Ontdek de bonus

De verschillende soorten boks weddenschappen

Er zijn vele markten beschikbaar voor het wedden op boksen. De meest voorkomende is om te wedden op wie het gevecht zal winnen. Sportboeken bieden kansen op het gevecht voor en tijdens het geplande gevecht. Het is ook mogelijk om te wedden op een gelijkspel en de kansen daarop zijn vaak vrij hoog. In feite kunnen de kansen op een gelijkspel oplopen tot 34.00, maar het is zeldzaam om ze in een enkel cijfer te zien.

Negeer het gelijkspel niet, want het komt voor. Het is niet alleen mogelijk nadat het gevecht de afstand heeft bereikt, maar ook eerder in een gevecht als er bijvoorbeeld een verwonding is, zoals een snee in het oog veroorzaakt door een botsing van hoofden die geen bewuste kopstoot was.

Het probleem met simpelweg wedden op wie het gevecht zal winnen is dat er vaak zeer lage quoteringen zijn voor de favoriet. Dat maakt het moeilijk om op hen te wedden, dus in dit geval is het een idee om op zoek te gaan naar markten met betere kansen. 

Eén van die markten is wedden op welke ronde een bokser zijn gevecht mag winnen. Dit is natuurlijk niet gemakkelijk, dus een lage inzet is aan te raden. Je kunt je dat veroorloven omdat de odds voor deze markt vaak erg hoog zijn. Soms kunnen ze oplopen tot 101,00 voor de favoriet, vooral als je voor een vroege overwinning gaat terwijl de meeste analisten denken dat het gevecht naar de eindfase of een puntendeling zal gaan.

De kansen voor de underdog zijn natuurlijk nog hoger. Soms zullen de kansen geringer zijn, dit is vaak het geval wanneer een bokser het opneemt tegen een tegenstander van een veel lagere klasse en verwacht wordt in de eerste ronden te winnen.

Je kunt ook op deze markten wedden:

  • Wat zal de wijze van overwinning zijn? - knock-out, technisch knock-out, diskwalificatie of puntenwinst?
  • Zal het gevecht eindigen voor of na een bepaald aantal rondes? - meer of minder dan 6,5 rondes?
  • Weddenschappen op rondegroepen - een overwinning in ronde 1-3, 4-6 etc.
  • Zal het gevecht de afstand halen? - Ja of Nee

Ontdek de bonus

Doe wat onderzoek

Dit is de belangrijkste informatie die wij je kunnen geven. Het is van groot belang dat je onderzoek doet naar de twee vechters in het gevecht waarop je wilt wedden. Dit moet gewoon gebeuren omdat weddenschappen zonder onderzoek je kansen om te winnen zullen doen dalen.

Het internet staat vol met pagina's met belangrijke statistieken en deze moeten worden geraadpleegd. Zij kunnen je vertellen wat de carrière record is van de beide boksers die in het gevecht zitten waar je een weddenschap op wilt plaatsen. Door dit te doen krijg je veel informatie die kan worden gebruikt om te bepalen welke weddenschap moet worden geplaatst.

Kijk hoe een bokser het heeft gedaan in zijn laatste paar gevechten. Echter, als je ziet dat een vechter ongeslagen is of een reeks van recente overwinningen heeft gehad, is dat geen garantie voor succes in hun volgende gevecht. Waarom is dit het geval? Nou, er zijn genoeg boksers die winst na winst boeken, maar tegen laaggeplaatste boksers die regelmatig verliezen. Dan krijgen ze een gevecht tegen een betere klasse tegenstander en verliezen. Dit is vaak het geval bij boksers uit Oost-Europa, Azië of Afrika, maar kan ook in andere gebieden voorkomen.

Kijk altijd naar het niveau van de tegenstanders waartegen een bokser heeft gevochten. Het is als een paard dat in een lagere klasse heeft gelopen en dan wordt uitgeprobeerd in een wedstrijd van een hogere klasse. Soms kunnen ze de klasseverhoging aan, maar vaak ook niet. 

Als we verder kijken naar het niveau van recente tegenstanders, nemen we Anthony Joshua als voorbeeld. In 2023 had hij drie recente verliezen na een ongeslagen overwinning die hem naar de wereldtitel zwaargewicht bracht. Hij verloor echter van Andy Ruiz Jr en Oleksandr Usyk (de huidige kampioen), dus dat is geen schande. Als hij was verslagen door veel lager geplaatste tegenstanders dan zou het een ander verhaal zijn.

Kijk naar het record van een bokser en zie of hij regelmatig last heeft van snijwonden. Door die zwakheid hebben veel boksers een reeks gevechten verloren. Boks historici zullen je vertellen hoe dat het geval was met de Britse bokser Henry Cooper.

Hoe lang is het geleden dat een bokser voor het laatst heeft gevochten? Als ze lang uit de ring zijn geweest, is dat geen goed teken.  Kijk ook of boksers gewend zijn aan een reeks gevechten in korte tijd. De topboksers hebben soms maar twee of drie gevechten per jaar. Boksers van een lager niveau kunnen veel meer boksen. Bookmakers bieden kansen op de ondersteunende gevechten op top bokskaarten en dat maakt onderzoek nog belangrijker bij het wedden op boksers die je misschien niet kent.

Er zijn veel ranglijsten in het boksen. Besteed er niet te veel aandacht aan, want het zijn er vaak die je sterk kunt betwisten. Neem bijvoorbeeld Sergio Martinez die 47 jaar oud is en sinds 2014 geen wereldtitelgevecht meer heeft gehad. Toch staat hij op de tweede plaats bij de World Boxing Association ondanks het feit dat zijn laatste overwinning was tegen een bokser die buiten de top 700 staat bij de gerenommeerde bokssite boxrec. Laat je niet gek maken door rankings om te denken dat iemand beter is dan hij in werkelijkheid is, er is veel politiek achter de schermen die de rankings bepalen. Je kunt dus zien dat onderzoek heel belangrijk is voor het maken van een voorspelling of tip als je wilt winnen met wedden op boksen.

Ontdek de bonus

Andere vragen over wedden op sport:

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer