Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Hoe werken Formule 1 weddenschappen?

hoe werken formule 1 weddenschappen

Formule 1 is een van de meest gevolgde sporten ter wereld, alleen al in Italië zijn er 20 miljoen fans. De fascinatie voor snelheid, nieuwe technologieën en legendarisch geworden circuits katalyseren de aandacht van fans die geen race missen. Gaandeweg is het wereldkampioenschap ook een belangrijke markt geworden voor wedkantoren, die jaar na jaar nieuwe ideeën toevoegen om de weekends van de fans nog spannender te maken. 

Wed op Formule 1

Formule 1: Welke soorten weddenschappen?

Er zijn vele soorten weddenschappen op de Formule 1. Sommige bookmakers gaan zelfs zo ver dat ze voor elke race twintig markten hebben waarop je ook live kunt wedden. Zoals bij elk groot sportevenement zijn er ook lange termijn mogelijkheden.

Lang termijn Formule 1 weddenschappen

Formule 1 team - Ferarri

Wat zijn lange termijn weddenschappen op Formule 1? Het antwoord is eenvoudig, elke fan kan aan het begin van het seizoen, of in de loop van het seizoen, spelen op wat de eindresultaten van de verschillende klassementen zullen zijn.

Wed op Formule 1

1) Winnaar wereldkampioenschap voor coureurs

De eerste markt om op te wedden voor het lang termijn in de Formule 1 is de winnaar van het wereldkampioenschap voor coureurs. De bookmakers geven gokkers de kans om lang voordat het seizoen begint te kiezen wie de meest begeerde titel mee naar huis zal nemen.

Alle coureurs van de teams die aan het wereldkampioenschap deelnemen, maken deel uit van deze weddenschap met kansen die uiteraard variëren naargelang de "geschiedenis" van de deelnemers, of ze regerend kampioen zijn, of ze al een of meer wereldkampioenschappen in hun carrière hebben gewonnen, en dan natuurlijk het type auto waarin ze rijden. Vaak heeft de regerend kampioen, vooral als hij in het vorige seizoen wist te domineren en aan het stuur bleef van een competitief team, de laagste kansen, terwijl in het geval van rookies, misschien in auto's die niet al te competitief zijn, de kansen dramatisch stijgen, zelfs tot 500 keer de inzet.

Wed op Formule 1

2) Winnaar van het wereldkampioenschap voor constructeurs 

Een ander zeer interessant type weddenschap is de vraag wie het wereldkampioenschap voor constructeurs zal winnen, oftewel welke autofabrikant aan het eind van alle races op het circuit de meeste punten heeft behaald. Ook hier is het gemakkelijk te zien dat auto's die in voorgaande seizoenen in de top zijn geëindigd, een voordeel hebben ten opzichte van auto's die het moeilijk hebben gehad.

Fans van dit soort weddenschappen kunnen dan niet voorbijgaan aan de rijdersparen van elk team of de eigenschappen van de auto. Net als bij andere sporten is het goed om elk detail grondig te kennen, in dit geval ook het type circuits, voordat je je weddenschap plaatst.

Wed op Formule 1

3) De andere lange termijn markten

Er zijn ook andere soorten weddenschappen op Formule 1 die variëren per bookmaker. Er zijn er bijvoorbeeld die gebruikers de Under/Over race wins aanbieden waarbij je kunt spelen op het aantal gewonnen races door de individuele coureur, of op Head to Head en dus wie tussen twee hoofdrolspelers de beste kampioenschapsplaats zal krijgen aan het einde van het seizoen. Dezelfde markt staat ook open voor uitdagingen tussen fabrikanten. Sommige bookmakers plaatsen ook weddenschappen op wie aan het eind van het seizoen de beste rookie zal zijn.

Wed op Formule 1

F1 pre-match weddenschappen

F1 wedden - Redbull

De tweede categorie weddenschappen is die voor de start van de individuele races en hier nemen de mogelijkheden toe ten opzichte van de lang termijn weddenschappen.

1) Formule 1 GP Winnaar Weddenschap 

Een van de meest gespeelde markten is die op de individuele Grand Prix winnaar, een weddenschap die rekening moet houden met een groot aantal factoren. De eerste is de conditie van de coureur waarop men wilt wedden, of hij in goede vorm aankomt bij de race of dat hij zich in een moeilijke periode bevindt, en ook hoe zijn laatste races op dit circuit zijn verlopen, elke coureur heeft namelijk zijn favoriete circuits.

Tot slot mag de weerssituatie nooit worden vergeten, regen doet vaak alle mogelijke aanvankelijke klassementen kantelen, net zoals instabiliteit tijdens de twee uur durende race een voordeel kan zijn voor degenen die zich met groot gemak aan verschillende situaties kunnen aanpassen.

Wed op Formule 1

2) 1X2 Gok op F1 Teams

Voorafgaand aan de individuele races kan ook worden gewed op de 1X2 van de teams, oftewel op wie de meeste punten zal scoren in het duel tussen twee autofabrikanten. Het resultaat van X treedt op in het geval van een gelijkspel in gescoorde punten of in het geval dat de twee teams allebei nul punten scoren. Nogmaals, er kunnen vele factoren zijn, het circuit is cruciaal omdat elke auto specifieke kenmerken heeft en op sommige soorten circuits sneller kan zijn dan op andere.

Uiteraard moet rekening worden gehouden met de geschiktheid van beide coureurs om op het circuit te racen, aangezien de som van de scores van de vier betrokken coureurs geldig zijn. Als laatste het weer, want hoewel het waar is dat de banden sinds een paar jaar voor iedereen hetzelfde zijn, is het ook waar dat elke auto ze anders draagt en dus innovatieve strategieën moet kiezen om te voorkomen dat ze minder snel zijn naarmate de ronden verstrijken.

Wed op Formule 1

3) Wedden op de snelste ronde

Bijna alle bookmakers bieden ook de mogelijkheid om te wedden op wie de snelste ronde zal neerzetten tijdens de race. Dit is geen gemakkelijke markt, want behalve met de reeds genoemde factoren moet ook rekening worden gehouden met het feit dat er coureurs zijn die zich specialiseren in de enkele ronde, zonder te vergeten dat vaak zelfs auto's die niet top zijn zeer interessante prestaties weten neer te zetten wanneer ze een beperkte hoeveelheid brandstof hebben. 

Wed op Formule 1

4) Andere markten om op te wedden

Hieronder volgt een niet-beperkend overzicht van de verschillende markten waarop je kunt wedden met betrekking tot de Formule 1

 • Winnaar GP Formule 1
 • 1X2 Formule 1 GP Teams
 • Snelste ronde
 • Head-to-head Coureurs
 • Head-to-head Teams
 • Officiële Kwalificatie Winnaar
 • Head to Head Kwalificatie
 • Geclassificeerd Ja/Nee
 • Team met punten
 • Podium Samenstelling
 • Formule 1 Grand Prix startgrid
 • Snelste pitstop
 • Safety Car Ja/Nee
 • Onder/Over ronde tot pitstop
 • Onder/Over coureurs die de race uitrijden
 • Marge van overwinning in de race in seconden
 • Triple Ja/Nee

Wed op Formule 1

Live wedden op Formule 1

Formula 1 weddenschappen

Voor elke Formule 1 Grand Prix kun je ook live wedden op bijna alle hierboven genoemde markten met odds die in sommige gevallen van ronde tot ronde worden bijgewerkt, afhankelijk van wat er tijdens de race gebeurt. Een leuke manier om elk evenement op een speciale manier te beleven en aandacht te besteden aan alles wat er gebeurt door te kunnen interpreteren of misschien te anticiperen op wat er tijdens de race zal gebeuren.

Wed op Formule 1

Meer informatie over sportweddenschappen

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer