Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

De belangrijkste Euro 24 Kwalificatie-wedstrijden

door Max Lanters | door Max Lanters

image De belangrijkste Euro 24 Kwalificatie-wedstrijden
Vanaf 12 oktober begint de strijd om een plaats in de finale van Euro 2024 in Duitsland. Sommige toplanden hebben nog genoeg werk te doen om hun deelname zeker te stellen. We kijken naar de hoop van titelverdediger Italië, Nederland en Finland en identificeren hun belangrijkste wedstrijden in de komende week.

EK beker

Er zijn nog twee kwalificatiewedstrijden voor Euro 2024 voordat we het einde van de groepsfases bereiken. Veel van de landen waarvan verwacht wordt dat ze volgend jaar in Duitsland zullen spelen, liggen op koers. Er zijn echter enkele opvallende uitzonderingen die de komende weken een aantal belangrijke resultaten moeten boeken om te voorkomen dat ze naar de play-offs gaan of helemaal worden uitgeschakeld.

Bekijk de laatste Euro kansen bij bet365

Nederland staat voor belangrijke wedstrijden

Netherland spelers

Nederland is in een strijd verwikkeld om in de top twee van hun Euro 2024 groep te eindigen. Ze staan tweede in groep B, zes punten achter koploper Frankrijk en gelijk op punten met Griekenland. Ze hebben echter wel een paar punten in hun voordeel. Een play-off plaats is gegarandeerd en ze hebben een wedstrijd voorsprong op de andere ploegen in de groep. 

Net als Italië heeft Nederland in het verleden problemen gehad om zich te kwalificeren voor grote finales. Op 13 oktober ontvangen ze Frankrijk, op zoek naar revanche na een 4-0 nederlaag in hun eerste kwalificatiewedstrijd. Drie dagen later, op 16 oktober, reizen ze naar Griekenland voor een wedstrijd die voor beide landen van vitaal belang is. 

Nederland sluit de groep af met een thuiswedstrijd tegen Ierland op 18 november en daarna een reis naar Gibraltar op de 21e. Ze zullen erop gebrand zijn om ervoor te zorgen dat de play-offs niet nodig zijn. Twee verliespartijen zullen het heel lastig maken om als tweede te eindigen in de groep.

Claim je bonus bij Bet365!

Belangrijke wedstrijden voor de titelverdedigers

Fedrico Chiesa van Italie

Italië is de regerend Europees kampioen, maar vaak hebben ze moeite om de eindronde te halen. Bij de volgende kwalificatiewedstrijden voor Euro 2024 staat Italië tweede in groep C. Ze hebben zes punten achterstand op groepshoofd Engeland, maar evenveel punten als Oekraïne en Noord-Macedonië. Ze hebben wel een wedstrijd voorsprong op hun rivalen omdat ze in de zomer in de finale van de Nations League speelden, waarin ze als derde eindigden.

Dankzij deze Nations League-resultaten zijn de Italianen verzekerd van een play-offpositie. Maar daar willen ze liever niet aan beginnen na het verlies van Portugal in de play-offs voor het WK van 2022. 

Ze hebben nog vier wedstrijden te spelen en goede resultaten zijn een absolute must. Een thuiswedstrijd tegen Malta op 14 oktober wordt gevolgd door een uitwedstrijd tegen Engeland drie dagen later. Engeland heeft al gewonnen in Italië in de openingswedstrijd van deze groep. Nog een verlies op Wembley zou de druk op Italië alleen maar opvoeren.

De laatste kwalificatiewedstrijden in november zijn beide cruciaal voor Italië. Op 17 november zijn ze gastheer voor Noord-Macedonië (momenteel vierde) en daarna sluiten ze de groep af met een uitwedstrijd tegen Oekraïne. Er staan dus een aantal spannende wedstrijden op het programma in deze felbevochten groep. De odds voor Euro-kwalificatiewedstrijden kun je op deze pagina bekijken.

Ontvang een bonus bij Unibet!

Een tweede eindronde voor Finland?

Finland's Teemu Pukki

Terwijl Italië en Nederland verwachten de eindronde te halen, geldt dat niet voor Finland. Ze kwalificeerden zich wel voor de laatste finale en als ze de laatste vier wedstrijden van Groep H ingaan, zouden ze volgend jaar wel eens in Duitsland kunnen spelen.

Alle landen in deze groep hebben nog vier wedstrijden te gaan. Slovenië staat bovenaan met 13 punten, gevolgd door Denemarken met hetzelfde aantal punten. Op de derde plaats staat Finland voor Kazachstan, beide op 12 punten maar voor op basis van head-to-head resultaten. Alleen Kazachstan is verzekerd van een play-off positie, dus Finland moet in de top twee eindigen om zich te kwalificeren.

Ze hebben twee van hun zes wedstrijden in deze groep verloren, maar beide waren door toedoen van Denemarken. Vergeet niet dat je alle laatste scores kunt volgen op onze Euro Kwalificatie Livescore pagina.

Ze hebben twee belangrijke wedstrijden in de komende week. Op 14 oktober reizen ze naar Slovenië en op 17 oktober zijn ze gastheer van Kazachstan. De uitwedstrijd zal moeilijk worden, maar de Finnen weten dat als ze verliezen in Slovenië, een thuisoverwinning op Kazachstan een absolute must is. In de laatste twee kwalificatiewedstrijden ontvangen ze Noord-Ierland op 17 november met een laatste wedstrijd in San Marino op 20 november.

Finland heeft een kans om in de top twee te eindigen, maar spelers zoals Teemu Pukki moeten in topvorm zijn. Oliver Antman en Daniel Hakans hebben tot nu toe allebei drie doelpunten gemaakt in de kwalificatiewedstrijden, maar of ze Finland naar de finale van Euro 2024 kunnen brengen, zal alleen de tijd leren.

Ons team van gokexperts publiceert voor alle wedstrijden in de Euro 24 kwalificatie voorspellingen, en hopelijk levert dat een aantal overwinningen op.

Bekijk de laatste Euro 24 odds

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer