Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

NBA Conference Finals Voorbeschouwing

door Max Lanters | door Max Lanters

image NBA Conference Finals Voorbeschouwing
Er zijn nog maar vier teams over in de NBA Play-offs van 2023 nu we deze week de Conference Finals-ronde ingaan. In dit artikel bekijken we hun kansen en wat de bookmakers denken door de huidige odds te analyseren.

Denver Nuggets - LA Lakers: De Joker probeert de King te onttronen

LeBron James en Nikola Jokic 2023 NBA Playoffs
Het zijn uitstekende NBA Playoffs geweest voor tweevoudig MVP Nikola Jokic en zijn Denver Nuggets team. Denver staat voor het eerst sinds het bubble-seizoen van 2020 in de Western Conference Finals, waar ze het moeten opnemen tegen een bekende tegenstander. De Lakers gooiden Denver uit de play-offs toen de twee teams elkaar in 2020 ontmoetten, en wonnen uiteindelijk het kampioenschap. De Nuggets kwamen in de eerste ronde gemakkelijk langs de Timberwolves en schakelden daarna met 4-2 de favorieten voor de play-offs in het westen, Phoenix, uit. De kritiek op Nikola Jokic is dat hij geen kampioenschap heeft kunnen winnen, maar er is een goede kans dat 'The Joker' dat verhaal dit seizoen kan uitwissen. Toegegeven, het is nogal harde kritiek op de 28-jarige Serviër, die de laatste tijd in de play-offs veel pech heeft gehad doordat belangrijke teamgenoten geblesseerd raakten. Deze keer heeft Denver echter een volledig gezonde ploeg en ze leken soms bijna niet te stoppen toen ze zich een weg baanden naar de eerste plaats. Vooral Jokic heeft zijn spel op de een of andere manier nog verder verbeterd en haalt in deze play-offs gemiddeld 30,7 punten, 9,7 assists en 12,8 rebounds per wedstrijd. De bookmakers zien de kansen van de Nuggets om voor het eerst in de finale te komen, met 1,63 als favoriet voor een ontmoeting met Boston of Miami. 

Weer een jaar, weer een Conference Finals optreden voor de leeftijdloze LeBron James. Met zijn 38 jaar staat 'The King' voor de 12e keer in zijn carrière bij de laatste vier van de NBA Playoffs, op zoek naar zijn vijfde NBA-kampioenschapsring. Het is zeker een vreemd, up-and-down seizoen geweest voor de Lakers. Hun fans hebben waarschijnlijk van alles meegemaakt, van denken dat ze onderaan in het klassement zouden eindigen, tot nu terecht geloven dat ze een uitstekende kans hebben om in juni de Larry O'Brien trofee in ontvangst te nemen. Los Angeles eindigde als zevende en moest langs de nummer twee Grizzlies en de titelverdediger Golden State Warriors om dit stadium te bereiken. De geschiedenis staat zeker aan de kant van de Lakers, want LeBron James heeft in 10 van zijn 11 Conference Finals trips de finale gehaald. Volgens de bookmakers is Los Angeles de underdog met een notering van 2.40 om nog een hoger geplaatst team te verslaan. Je kunt alle actie in deze serie volgen via onze NBA Livescore tool en onze voorspellingen zien op onze NBA voorspellingen pagina.

Plaats je NBA weddenschappen bij Bet365!

Boston Celtics - Miami Heat: East Coast Déjà Vu

Jimmy Butler en Jayson Tatum 2023 NBA Playoffs

Stop ons als je dit al eerder hebt gehoord: de Boston Celtics spelen tegen de Miami Heat in de Eastern Conference Finals. Deze twee competitieve rivalen zullen een nieuw hoofdstuk schrijven als ze in deze fase van de play-offs voor de derde keer in de afgelopen vier seizoenen tegen elkaar uitkomen. In de campagne 2019/20 waren de Heat in deze fase de Celtics de baas, maar Boston kon twee seizoenen later revanche nemen in een slopende serie van zeven wedstrijden. Van Boston, dat als nummer twee de NBA Playoffs inging, werd verwacht dat het deze fase zou halen en het grootste deel van het jaar de titel favoriet van de bookmakers was. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de Heat. Miami had een inconsistent regulier seizoen, waardoor ze uiteindelijk als achtste geplaatst het naseizoen ingingen. Toch eindigde dit team vorig seizoen met het beste record van het Oosten en is het een steunpilaar in de latere rondes van de play-offs sinds de aankoop van Jimmy Butler in 2019. Miami is de eerste achtste geplaatste die de Conference Finals haalt sinds de New York Knicks in het door de lockout verkorte seizoen van 1999. De bookmakers geven de Heat weinig kans in deze serie. Ze staan genoteerd als zware underdogs met weddenschappen van ongeveer een NBA playoff odds van 5.00 om door te gaan naar een finale tegen Denver of Los Angeles. 

Boston moest in de vorige ronde een 3-2 achterstand op de 76ers overwinnen, met als hoogtepunt een fantastische 112-88 overwinning in game zeven voor het thuispubliek. De Celtics zijn het hele seizoen de koplopers geweest en het is geen verrassing dat ze opnieuw de favoriet zijn voor hun eerste kampioenschap sinds 2008. Met nog een jaar achter de rug en de ervaring van het bereiken van de Finals vorig seizoen, is het moeilijk om tegen het label 'favoriet' voor Boston in te gaan. Dit is een ploeg met een enorme diepte en een groot talent met Jayson Tatum en Jalen Brown, die een van de beste duo's in de competitie vormen. Tatum liet iedereen zien waartoe hij in staat is met een explosie van 51 punten in de zevende wedstrijd tegen Philadelphia. De Celtics trappen deze serie af in TD Garden en zullen vertrouwen op hun dominante thuisprestaties om hen naar de volgende ronde te leiden. Boston sloot het reguliere seizoen af met het beste thuisrecord in de Eastern Conference, met 32 overwinningen in 41 wedstrijden. Volgens de bookmakers zijn de Celtics de overweldigende favoriet van 1.20 voor een herhaling van de NBA Finals.

Plaats je NBA weddenschappen bij Bet365!

Kansen om de NBA Finals en Conference Finals MVP te winnen

NBA Larry O'Brien trophy

  • Boston Celtics - 2.05
  • Denver Nuggets - 3.30
  • LA Lakers - 4.00
  • Miami Heat - 15.00

Kansen gevonden op de site bet365.nl

Een andere interessante markt om op te letten is welke spelers de Conference Finals MVP zullen winnen. Nikola Jokic is de huidige favoriet om de Western Conference Finals MVP te winnen met een kans van 1.75 terwijl LeBron James een prijs heeft van 3.25. In het oosten is Jayson Tatum begrijpelijkerwijs de favoriet om Conference MVP te winnen met een kans van 1,40, terwijl zijn teamgenoot Jaylen Brown een kans van 4,00 heeft. Jimmy Butler van de Heat is de derde favoriet voor 6,00. Voor die prijs is het zeker een goed idee om Nikola Jokic te steunen. Als de Nuggets doorgaan, zal het vrijwel zeker de grote Servische center zijn die de prijs wint, gezien de ongelooflijke cijfers die hij tot nu toe heeft neergezet. Lees onze voorspellingen voor de NBA Playoffs op onze pagina.

Plaats je NBA weddenschappen bij Bet365!

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer