Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wat te verwachten voor het Formule 1 seizoen 2023

door Max Lanters | door Max Lanters

image Wat te verwachten voor het Formule 1 seizoen 2023
In Bahrein gaat komend weekend het nieuwe Formule 1 raceseizoen van start. Deze eerste officiële race van 2023 wordt gereden op het circuit van Bahrein en de Nederlandse racefans kunnen hun hart ophalen met de twee Nederlandse coureurs, Max Verstappen en Nyck de Vries, die dit seizoen een stoeltje hebben in de koningsklasse van de autosport.

Wie zullen er mee strijden voor het kampioenschap Formule 1?

verstappen wedtips

Max Verstappen begon twee weken geleden in zijn Red Bull tijdens de wintertest in Bahrein alsof er niets veranderd was ten opzichte van het vorige seizoen, waarin hij voor de tweede keer op rij wereldkampioen werd. De Limburger zette op de eerste ochtend van deze trainingssessies meteen de snelste tijd neer, zette de tweede beste tijd neer op de tweede testdag en nam de derde dag rust. De regerend wereldkampioen oogde zeer tevreden met de ontwikkelingen van zijn RB19 en is de absolute favoriet dit seizoen in de Formule 1 voorspellingen voor de wereldtitel.

Ondanks dat er traditiegetrouw in de winter een ware stoelendans plaatsvindt in de Formule 1 is er bij de topteams niks gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Bij Mercedes zijn net als vorig seizoen Lewis Hamilton en George Russell de eerste coureurs. Rond Lewis Hamilton is er de laatste tijd veel te doen. De zevenvoudig wereldkampioen, die de laatste jaren dé concurrent was van Max Verstappen, is ontevreden met de ontwikkeling van zijn auto en beschikt over een aan het einde van het seizoen aflopend contract. Tijdens de testdagen leken de prestaties van de Mercedes te zijn verbeterd maar of het genoeg is om (weer) de strijd aan te gaan met Red Bull dit seizoen blijft nog even de vraag.

Bij het team van Ferrari bleef de stoelbezetting met Charles Leclerc en Carlos Sainz ook ongewijzigd. Charles Leclerc zette vorig seizoen tijdens de kwalificatie in Bahrein nog de snelste rondetijd neer en begon vanaf de eerste plaats. Het Italiaanse raceteam begon het vorige seizoen ook erg goed en kon lange tijd in het spoor blijven van het dominerende Red Bull Racing. De verwachtingen zijn dan ook dat Ferrari dit seizoen wederom een serieuze gooi gaat doen naar het kampioenschap. De echte favorieten dit seizoen voor de wereldtitel zijn echter Max Verstappen en Sergio Pérez van Red Bull Racing. De Nederlander en de Mexicaan waren vorig seizoen erg dominant aanwezig en alleen Sergio Pérez moest het vorige seizoen een concurrent, Charles Leclerc van Ferrari, met slechts 3 punten voor laten gaan op de eindklasseringslijst. Max Verstappen werd voor de tweede keer op rij Wereldkampioen.

Ontdek de beste kansen voor Formule 1

De nieuwe gezichten van het Formule 1 seizoen van 2023

nyck de vries voorspellingenNyck de Vries rijdt dit seizoen voor het team van Alpha Tauri, het zusterteam van Red Bull. De voormalig Formule 2 en Formule E kampioen kwam afgelopen winter over van Mercedes, waar hij als reservecoureur op de loonlijst stond. De Vries debuteerde overigens vorig seizoen in de Formule 1 al als invaller bij het team van Williams. Tijdens deze invalbeurt maakte de Nederlander zo´n goede indruk dat hij dit seizoen een vast stoeltje in de Formule 1 wist te bemachtigen.

Naast het debuut van Nyck de Vries dit seizoen kent het startveld nog twee nieuwe gezichten. Bij het team van Williams Racing neemt Logan Sargeant de plaats in van Nicholas Latifi. De 22-jarige Amerikaan eindigde vorig seizoen als 4e in de Formule 2, maar won in zijn carrière nog geen noemenswaardige titels. Een andere debutant dit seizoen is Oscar Piastri bij McLaren Racing. De 21-jarige Australiër werd, net als Nyck de Vries, eerder in zijn carrière kampioen in de Formule 2 en heeft daarnaast een indrukwekkend CV met vele prijzen en titels.

Verwachting voor de eerste races

De verwachting is dat Max Verstappen dit seizoen de Formule 1 wederom zal domineren. Bij het team van Mercedes is het nog te onzeker of ze aan kunnen haken bij de Red Bulls. Het is waarschijnlijk dat Mercedes nog een aantal races nodig zal hebben om de auto te finetunen. Ook de onrust rond Lewis Hamilton, over het wel of niet aanblijven, zal beteugeld moeten worden. Het enige team dat wij denken dat momenteel in de buurt kan komen van Red Bull is Ferrari. Het team had tijdens de testdagen in Bahrein de snelste auto en liet vorig seizoen geregeld zien een geduchte concurrent te zijn. Na zondag zal er een beter beeld zijn over hoe de teams tegenover elkaar liggen om een voorspelling te doen over het seizoensverloop. Voor andere voorspellingen op allerlei sporten bezoek je onze voorspellingen en wedtips pagina.

Ondek de beste kansen voor Formule 1

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer