Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wie bereikt de kwartfinales van de Champions League?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Wie bereikt de kwartfinales van de Champions League?
Het lange wachten op de terugkeer van de Champions League 2022/23 is bijna voorbij. Deze maand vindt het eerste deel van de wedstrijden voor de laatste 16 plaats. Er staan enkele mooie wedstrijden op het programma, maar wie gaat er naar de kwartfinales?

Wie winnen er bij de laatste zestien van de Champions League?

CL beker

Na alle opwinding van het WK 2022 keren we terug naar de hoogste clubcompetitie ter wereld. Op 14 en 15 februari worden de eerste wedstrijden van de laatste 16 gespeeld. Kan Real Madrid de Champions League-trofee behouden of zien we dit seizoen een nieuwe winnaar? 

Clubs uit zeven landen hebben de laatste 16 van de Champions League 2022/23 bereikt. Van die clubs komen er 11 uit Engeland, Duitsland en Italië. Frankrijk en Spanje hebben beide slechts één team bij de laatste 16, maar PSG en Real Madrid zijn grote kanshebbers om de Champions League te winnen. De verrassing bij de laatste 16 is Club Brugge uit België. Kunnen zij voor meer verrassingen zorgen in de knock-outfase?  Zij moeten het opnemen tegen de Portugese competitie leiders Benfica en het ziet er naar uit dat het zomaar afgelopen kan zijn.

Als we kijken naar de clubs die zich hebben geplaatst voor de knock-outfase, zien we dat veel clubs het niet zo goed doen in hun thuis competitie. Bij het schrijven van dit artikel op 7 februari staan zeven van hen (Tottenham, Liverpool, Chelsea, Inter, Milaan, Porto en Club Brugge) minstens 10 punten achter op hun competitieleiders en vier van hen minstens 15 punten. Van de 16 resterende clubs staan alleen Napoli, PSG, Bayern Munich en Benfica bovenaan in hun nationale competitie,

Hier is de loting voor de laatste 16:

  • AC Milan - Tottenham
  • PSG - Bayern München
  • Club Brugge - Benfica
  • Borussia Dortmund - Chelsea
  • Liverpool - Real Madrid
  • Eintracht Frankfurt - Napoli
  • Inter Milan - Porto
  • RB Leipzig - Manchester City

Wed op de Champions League bij Bet365

Strijd der Giganten

Champions League PSG

Het is geen verrassing dat er in de knock-outfase van de Champions League een aantal spannende wedstrijden op het programma staan. Bij de laatste 16 zijn dat er twee: PSG tegen Bayern München en Liverpool tegen titelverdediger Real Madrid. Wie haalt de kwartfinales?

PSG droomt er nog steeds van om hun eerste Champions League ooit te winnen.  Ze hebben een klap gekregen voor de eerste etappe tegen Bayern omdat Mbappe is uitgesloten. Ze hebben echter nog steeds Messi en Neymar Jr, en zouden dus in staat moeten zijn om een voorsprong te nemen in de eerste ronde. PSG heeft slechts één keer de finale van de Champions League bereikt (2019/20), maar vorig seizoen werden ze bij de laatste 16 uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar Real Madrid. Dit seizoen eindigden ze als tweede achter Benfica in groep H, maar hebben nog geen nederlaag geleden.

Dit zou wel eens een goed moment kunnen zijn om het op te nemen tegen Bayern München. De Duitse club heeft de laatste tijd veel te veel wedstrijden gelijk gespeeld in de Bundesliga en bevindt zich in een zware strijd om de titel. Ze moeten de vorm terugvinden die ze voor de WK-pauze hadden, toen ze alle zes hun Champions League-groepswedstrijden wonnen (de enige ploeg die dat deed). Dit is een moeilijke opgave, maar PSG zou hier wel eens kunnen winnen.

Real Madrid neemt het op tegen Liverpool en zij zijn onze tip om door te gaan naar de laatste acht. De Spanjaarden zijn in gevecht met Barcelona (die al uit de Champions League liggen) maar lijken een goede gok om nog een Champions League te winnen. Ze nemen het op tegen Liverpool, dat de laatste tijd niet goed speelt. In de Premier League staan ze negende en staan ze tien punten achter op de vierde plaats. De Reds scoren de laatste weken te weinig, krijgen aan de andere kant te veel doelpunten tegen en hebben het moeilijk op reis. Real Madrid kan opnieuw de laatste acht bereiken.

Wed op de Champions League bij Bet365

Italiaanse clubs hopen op glans

Napoli cl

Er staan drie Italiaanse clubs in de knock-outfase van de Champions League 2022/23. Napoli is de koploper in de Serie A en won Groep A, vóór Liverpool en Ajax. Napoli is nog nooit bij de laatste acht van de Champions League geweest, maar heeft goede kansen om voorbij Eintracht Frankfurt te komen, vooral omdat de eerste wedstrijd in Duitsland wordt gespeeld. Ze scoorden 11 doelpunten in drie thuiswedstrijden in de groep, dus ze zullen naar alle waarschijnlijkheid de laatste acht wel halen.

Milan neemt het bij de laatste 16 op tegen Tottenham van Antonio Conte. Ze eindigen als tweede in groep C en verloren twee van hun zes wedstrijden. AC Milan heeft sinds 2012 de laatste acht niet bereikt en heeft het de laatste weken moeilijk en is afgezakt naar de vijfde plaats in de Serie A. Dit lijkt een spannende wedstrijd te worden tegen Tottenham. De Engelse club won Groep D en zal hopen op een goed resultaat, want ze hebben een indrukwekkende thuis vorm. Tottenham zou zich kunnen kwalificeren, tenzij Milan zijn vorm hervindt.

Inter staat tegenover Porto en probeert sinds 2011 bij de laatste acht van de Champions League te komen. Ze eindigden dit seizoen als tweede in groep C, achter Bayern München en Barcelona. Inter heeft een goede thuis vorm dit seizoen, waaronder een 1-0 overwinning op Barcelona. Ze zullen blij zijn dat ze een van de giganten van het Europese voetbal hebben kunnen ontlopen, maar Porto wordt een lastige tegenstander.

De Portugese ploeg won Groep B voor Club Brugge, Bayer Leverkusen en Atletico Madrid. Porto verloor afgelopen september thuis met 4-0 van Brugge, dus Inter kan daar moed uit halen en zich een weg naar de laatste acht banen.

Wed op de Champions League bij Bet365

Haaland keert terug in Duitsland

haaland premierleague sportytrader

Erling Haaland keert dit seizoen voor de tweede keer terug naar Duitsland in de Champions League. In de groepsfase stond hij al tegenover zijn voormalige club Borussia Dortmund. Nu gaat hij naar Leipzig voor het duel van Manchester City in de laatste 16. City staat tweede in de Premier League en wacht nog steeds op hun eerste Champions League-titel. Ze wonnen Groep G met vijf punten met 10 doelpunten thuis. Vorig seizoen speelde City in deze competitie tegen Leipzig en kreeg het er thuis zes tegen. Leipzig werd tweede in Groep F, maar kreeg negen goals tegen. De uitwedstrijden zijn ook niet geweldig, dus City zal weinig problemen hebben om zich te kwalificeren.

Chelsea geeft miljoenen uit aan spelers, maar staat nog steeds slechts tiende in de Premier League. Ze hebben een goed Europees record, maar kunnen niet al hun aankopen gebruiken in de knock-outfase van dit seizoen. Ze nemen het op tegen Borussia Dortmund en hadden een veel zwaardere loting kunnen hebben. Chelsea heeft een goede thuis vorm in Europa en als dat zo blijft, kunnen ze de laatste acht bereiken.

Wed op de Champions League bij Bet365

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer