Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

WK Rugby 2023 Voorspellingen en wedtips

Voorspelling 1X2

06 okt. 2023 - 15:00

WK

Frankrijk Frankrijk
Italië Italië
1 X 2
Kans van 87%
07 okt. 2023 - 09:00

WK

Wales Wales
Georgië Georgië
1 X 2
Kans van 67%
07 okt. 2023 - 11:45

WK

Engeland Engeland
Samoa Samoa
1 X 2
Kans van 67%
07 okt. 2023 - 15:00

WK

Ierland Ierland
Schotland Schotland
1 X 2
Kans van 82%
08 okt. 2023 - 07:00

WK

Japan Japan
Argentinië Argentinië
1 X 2
Kans van 65%
08 okt. 2023 - 11:45

WK

Tonga Tonga
Roemenië Roemenië
1 X 2
Kans van 87%
08 okt. 2023 - 15:00

WK

Fiji Fiji
Portugal Portugal
1 X 2
Kans van 73%

Vind onze gratis voorspelling over de winnaar van de Rugby World Cup 2023, evenals onze deskundige voorspellingen over alle wedstrijden van de Rugby World Cup in Frankrijk. Dit alles biedt je veel informatie voor je sportweddenschappen!

Introductie van het WK Rugby 2023

voorspelling rugby wk 2023

Ben je een liefhebber van sport en weddenschappen? Hou je van wedden op rugby union? Maak je dan klaar om de Rugby World Cup 2023 te voorspellen! De tiende editie van de Rugby World Cup vindt dit jaar plaats in Frankrijk van 8 september tot 28 oktober.

Van Villeneuve d'Ascq (Lille) tot Marseille, via Saint-Denis, Décines (Lyon), Bordeaux en Nice zullen de beste naties ter wereld proberen in de voetsporen te treden van Zuid-Afrika, dat in 2019 de titel won. Kan Frankrijk hun eerste titel pakken of Engeland hun tweede?  Kan Six Nations-winnaar Ierland wereldkampioen worden? Op wie moet worden gewed? Hoe maak je goede weddenschappen? Wij vertellen je hier alles. Veel leesplezier!

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Voorspelling winnaar: Wie wint de Rugby World Cup 2023?

Voorspelling winnaar WK Rugby 2023

Onder de favorieten om de Rugby World Cup 2023 te winnen zijn Frankrijk, de Nieuw-Zeelandse All-Blacks en Ierland die net de Grand Slam hebben gewonnen in de Six Nations Championship. Thuis spelen kan de Franse ploeg een voordeel geven als ze de druk aankunnen die op hen zal worden uitgeoefend om de titel te veroveren.

Ze krijgen echter zware tegenstand, want Nieuw-Zeeland en Australië vormen altijd een grote bedreiging. Zuid-Afrika zal erop gebrand zijn zijn titel te behouden en dan is er nog de Europese tegenstand.

Ierland is momenteel het beste team ter wereld en versloeg Frankrijk in de Six Nations. Ze hebben een slechte reputatie op het WK, maar daar kan dit jaar verandering in komen. Schotland eindigde als derde in de Six Nations en zal de teams voor veel problemen stellen. 

Engeland zal de thuisnederlaag tegen Frankrijk, die ze in de Six Nations leden, niet vergeten. Ze zullen er goed aan doen diep te gaan in dit toernooi. Wales is dit jaar teleurstellend geweest en Italië, dat weliswaar vooruitgaat, zal niet meedoen om de wereldtitel.

Het belooft een fascinerende Rugby World Cup te worden en met het thuisvoordeel is Frankrijk onze huidige tip om wereldkampioen te worden.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Rugby World Cup voorspelling - kansen om de titel te winnen

 • Frankrijk - 3.75
 • Nieuw Zeeland - 4.00
 • Ierland - 5.00
 • Zuid-Afrika - 6.00
 • Engeland - 9.00
 • Australië - 11,00
 • Schotland - 26,00
 • Argentinië - 26,00
 • Wales - 29.00

Deze kansen zijn gebaseerd op een gemiddelde van de markt. Je kunt de kansen voor elk land vinden op www.bet365.com, www.unibet.nl en www.zebet.nl

Elk van deze sites biedt een welkomstbonus voor nieuwe klanten. Je kunt verwachten dat ze allemaal veel speciale aanbiedingen hebben voor deze Rugby World Cup, vooral bet365.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Onze voorspelling over de poules van de Rugby World Cup 2023

Frankrijk is vooral favoriet omdat het op eigen bodem speelt.  Naast het wedden op de uiteindelijke wereldkampioen kun je ook wedden op wie zich na de groepsfase zal kwalificeren voor de knock-outfase en wie de poule zal winnen.

Wat zijn de voorspellingen voor deze Rugby World Cup poules? Welke landen zullen de bovenste twee plaatsen in elke pool innemen en de kwartfinales halen? Wij onthullen onze voorspellingen in de volgende regels.

Poule A - Nieuw-Zeeland - Frankrijk - Italië - Uruguay - Namibië

Voorspelling groep A - WK rugby 2023

Poule A bevat met Frankrijk en Nieuw-Zeeland twee grote favorieten voor de eindzege. Maar vergis je niet: niets zal gemakkelijk zijn voor beide landen. Ook al lijken ze op papier superieur, Frankrijk en de All Blacks zullen serieus moeten blijven om Uruguay, dat nog steeds in het zadel zit, en Italië, dat steeds beter wordt, te verslaan. Namibië, winnaar van de Afrika Cup of Nations in 2022, zal alles uit de kast moeten halen om zich te kwalificeren.

 • Onze voorspelling over de kwalificatie: Frankrijk en Nieuw-Zeeland plaatsen zich voor de kwartfinales.
 • Onze voorspelling over de winnaar van poule A: Frankrijk kwalificeert zich op de eerste plaats in de poule.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Poule B | Zuid-Afrika - Ierland - Schotland - Tonga - Roemenië

Voorspelling groep B - WK rugby 2023

Met regerend wereldkampioen Zuid-Afrika en Ierland in poule B van de Rugby World Cup wordt verwacht dat beiden zich zullen plaatsen voor de volgende ronde. Schotland zal boos zijn over zo'n zware loting en zal de top twee lastig vallen. Tonga en Roemenië zullen het moeilijk krijgen om mee te dingen naar kwalificatie. De beste voorspelling van groep B is dat de Springbokken en het Ierse team zich zullen kwalificeren voor de rest van de competitie.

 • Onze voorspelling over de kwalificatie: Ierland en Zuid-Afrika plaatsen zich voor de kwartfinales.
 • Onze voorspelling over de winnaar van poule B: Ierland kwalificeert zich op de eerste plaats in de poule.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Poule C | Wales - Australië - Fiji - Georgië - Portugal

Voorspelling groep C - WK rugby 2023

Wales kende geen succesvolle Six Nations campagne, maar zou toch uit deze poule moeten komen. Australië is de onbetwiste favoriet om deze poule te winnen. Ze zijn beide veel sterker dan Fiji, Georgia en Portugal. Het Portugese team maakt pas zijn tweede optreden, Fiji is al drie edities niet uit de groepsfase gekomen en Georgia is nog nooit verder gekomen dan de groepsfase. De mannen van Warren Gatland en Eddie Jones hebben een open weg naar de kwartfinales.

 • Onze voorspelling over de kwalificatie: Australië en Wales plaatsen zich voor de kwartfinales.
 • Onze voorspelling over de winnaar van poule C: Australië kwalificeert zich op de eerste plaats in de poule.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Poule D - Engeland - Japan - Argentinië - Samoa - Chili

Voorspelling groep D - WK rugby 2023

In de vierde en laatste poule van het WK 2023 gaan Engeland en Argentinië naar verwachting door naar de volgende ronde. Hoewel Japan het in 2019 op eigen bodem goed deed, zijn de Brave Blossoms op dit WK in Frankrijk nog onder het niveau van Engeland en Argentinië. Samoa, geleid door de bekende Seilala Mapusua maar nog steeds onder de topteams, en Chili, gekwalificeerd voor hun eerste WK, zullen allesbehalve een plezier zijn om naar te kijken. Argentinië en Engeland lijken veel te sterk.

 • Onze voorspelling over de kwalificatie: Engeland en Argentinië plaatsen zich voor de kwartfinales.
 • Onze voorspelling over de winnaar van poule D: Engeland kwalificeert zich op de eerste plaats in de poule.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Weddenschappen voor beginners - Hoe werkt de wereldbeker rugby?

Rugby World Cup 2023 Formaat

De Rugby World Cup 2023 werkt op een heel eenvoudige manier. 20 rugbyteams nemen deel aan de poulefase, die plaatsvindt tussen 8 september en 8 oktober 2023. 

In de eerste fase worden de landen verdeeld in vier poules van vijf teams, waarin elk team één keer tegen zijn tegenstanders speelt. Winst levert vier punten op, gelijkspel twee punten en verlies geen punten. 

Bonuspunten kunnen ook worden toegekend als een team vier tries of meer scoort (een aanvallend bonuspunt) of met zeven punten of minder verliest (een verdedigend bonuspunt).

Aan het eind van de poulefase kwalificeren de twee beste teams zich voor de kwartfinales die plaatsvinden op 14 en 15 oktober 2023).

Het schema voor de knock-outfase ziet er als volgt uit 

 • Winnaar van poule C - Runner-up van poule D
 • Winnaar van poule B - Runner-up van poule A
 • Winnaar van poule D - Runner-up van poule C
 • Winnaar van poule A - Runner-up van poule B

Deze knock-outfase (kwartfinales, halve finales en finale). Er is ook een wedstrijd om de bronze medaille gepland tussen de twee verliezers van de halve finales.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Hoe maak je goede voorspellingen voor een Rugby World Cup wedstrijd?

Weddenschap tips WK rugby 2023

Om goede voorspellingen te doen over de Rugby World Cup in Frankrijk, moeten verschillende aspecten van de wedstrijd worden geanalyseerd. Hier zijn de belangrijkste, waar de rugbyspecialisten van SportyTrader dagelijks aan werken: 

 • Raadplegen van de lijst met afwezige spelers
 • Rekening houden met de laatste resultaten
 • De sterke en zwakke punten van de landen kennen
 • Bepalen wat er op het spel staat in de wedstrijd
 • Rekening houden met het psychologisch voordeel

Met deze vijf weddenschap tips kun je gemakkelijker inschatten wat voor wedstrijd je kunt verwachten in deze Rugby World Cup 2023. En daarmee je winstkans bij je online bookmaker vergroten.

Lees verder voor meer uitleg over elk van deze best practices.

Raadpleeg de lijst met afwezige spelers

Om de beste voorspellingen voor het WK Rugby te doen, moet je de lijst met afwezige spelers raadplegen. Aangezien 15-a-side rugby een fysieke sport is en zijn tol kan eisen, is het niet ongewoon dat een speler niet beschikbaar is door een blessure (of zelfs schorsing).

Als hij belangrijk is voor een selectie, is het mogelijk dat het team wordt beïnvloed en dat het verwachte resultaat niet wordt bereikt. Om fouten te vermijden, raadpleeg de lijst van afwezige spelers. Die kan je vinden bij elke analyse van onze rugbyvoorspellers. Het is een lang toernooi dus er zullen veel teamwisselingen plaatsvinden. Dit kan zijn wanneer de sterke kanten tegenover de zwakkere staan of als een team al gekwalificeerd of uitgeschakeld is.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Houd rekening met de laatste resultaten

Een andere goede en voor de hand liggende gewoonte is om de huidige vorm van beide teams te controleren. Dit betekent kijken naar de laatste resultaten, zowel wat betreft de scorelijn als de manier waarop ze spelen. 

Je moet bijvoorbeeld weten of een team nog steeds wint of verliest, of ze veel tries hebben gescoord, hoeveel conversions en hoeveel penalties ze hebben toegestaan of gewonnen. Je kunt ook kijken naar het aantal potentiële aanvallende en verdedigende bonussen die ze hebben ontvangen, waardoor je de vorm van elk team op beide gebieden kunt zien.

Ken de sterke en zwakke punten van de landen

Om goed te wedden op de 2023 Rugby World Cup, moet je ook de sterke en zwakke punten van de teams kennen. Kijk bijvoorbeeld naar hun vermogen om tries te scoren in recente wedstrijden en om de verdediging van de tegenstander te overtreffen. Kijk ook naar het succespercentage bij het trappen (drops, conversies) en het vermogen om de bal uit de scrum te krijgen. De All Blacks, de Springboks, Wales, Ierland, Engeland of Frankrijk zullen nooit dezelfde sterke punten hebben.

Als je niet bekend bent met de rugbysport, moet je weten dat onze voorspellers al rekening houden met deze sterke en zwakke punten bij het schrijven van hun analyses. Zo heb je geen excuses meer voordat je gaat wedden.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

De inzet van de wedstrijd bepalen

Om de uitslag van een wedstrijd te voorspellen, of in ieder geval een heel goed inzicht te krijgen in wat er kan gebeuren, moet je weten wat er op het spel staat. Een wedstrijd waarin slechts één team iets te winnen of te verliezen heeft, is niet hetzelfde als een wedstrijd waarin voor beide landen iets op het spel staat.

Moet een team winnen om zich te kwalificeren? Moeten ze punten scoren en een aanvalsbonus krijgen? Heeft één van de twee landen zich al niet kunnen kwalificeren? Heeft een team zich al gekwalificeerd? Al deze vragen moeten worden beantwoord voordat je de uitslag van een wedstrijd voorspelt, want de finale van het Stade de France is niet dezelfde context als een wedstrijd in de poulefase. Ze zullen je helpen om niet in de val te trappen van een gebrek aan motivatie aan beide kanten.

Denk aan het psychologische voordeel

Ten slotte is het ook nuttig om te weten welk team het psychologische voordeel heeft ten opzichte van de andere. Met andere woorden, welk team begint de wedstrijd door de ander onder druk te zetten? Kijk daarvoor eerst naar de resultaten van de laatste onderlinge ontmoetingen tussen beide teams.

Heeft één land een vijf-game losing streak tegen zijn tegenstander? Tenzij ze grote verbeteringen hebben aangebracht, is een nieuw verlies waarschijnlijk. Om succesvol te wedden op een Rugby World Cup wedstrijd, moet je altijd weten welk team het mentale voordeel heeft. Dit is altijd belangrijk in deze sport.

Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Wat je niet moet doen voor jouw rugbyvoorspellingen

Rugby wereldkampioenschap statistieken

Door het advies in de vorige regels op te volgen, zou u uw succespercentage op het WK rugby moeten verbeteren. Zorg er bovendien voor dat deze praktijken worden vermeden: 

 • Wedden zonder de wedstrijd te analyseren
 • Focussen op de reputatie van een team
 • Wedden op de laagste kansen zonder reden
 • Wedden op een wedstrijd zonder inzet
 • Proberen een verloren weddenschap goed te maken
 • Gecombineerde weddenschappen met kleine kansen vermenigvuldigen
 • Profiteren van verhoogde kansen zonder de wedstrijd te bestuderen
 • Te veel inzetten op je favoriete team

Rugby is niet per se de meest gevolgde sport voor beginnende gokkers, dus voorkom echt dat je in één van deze acht valkuilen trapt. Om de vier jaar worden veel spelers voor de gek gehouden op de Rugby World Cup.

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Rugby World Cup statistieken voor jouw sportweddenschappen

Om de 2023 Rugby World Cup als een expert te voorspellen, moet je ook de belangrijke statistieken van het toernooi kennen.

Om je te helpen beter te wedden, zijn hier de belangrijkste cijfers van de laatste Rugby World Cup. Ze zullen je helpen om betere voorspellingen te doen, vooral bij alternatieve weddenschappen.

 • Gemiddeld aantal punten: 47,7 punten
 • Gemiddeld aantal gescoorde tries: 6,4 tries per wedstrijd
 • Meeste punten in eerste helft: 42% van de wedstrijden
 • Meer punten in de tweede helft: 58% van de wedstrijden
 • Evenveel punten in beide helften: 0% van de wedstrijden
 • Team wint in de rust en aan het einde van de wedstrijd: 89% van de wedstrijden
 • Team wint in de rust maar verliest de wedstrijd: 11% van de wedstrijden
 • Wint met 1 tot 5 punten: 13% van de wedstrijden
 • Overwinningen met 6 tot 15 punten: 13% van de wedstrijden
 • Overwinningen met 16 tot 30 punten: 40% van de wedstrijden
 • Overwinningen met 31 tot 45 punten: 20% van de wedstrijden
 • Overwinningen met 46 tot 60 punten: 7% van de wedstrijden
 • Overwinningen met 61 punten of meer: 7% van de wedstrijden
 • Geen aanvallende bonus behaald: 24% van de wedstrijden
 • Offensieve bonus verkregen door één team: 76% van de wedstrijden
 • Offensieve bonus verkregen door beide teams: 0% van de wedstrijden
 • Geen defensieve bonus verkregen: 82% van de wedstrijden
 • Verdedigende bonus verkregen door één team: 18% van de wedstrijden

Door deze talrijke statistieken van de laatste Rugby World Cup kunnen we zien dat verschillende alternatieve weddenschappen interessant zijn om te spelen op de sites van de online bookmakers.

Zo zijn de mooie kansen van de handicapweddenschappen niet te onderschatten, evenals de +5,5 tries in de wedstrijd. Voorspellingen vaak uitgelicht door ons team van rugbyvoorspellers.

bettingTipsCtaLink_bet365]Ontvang de Bet365 welkomstbonus!

Kortom: hoe voorspel je de wereldbeker rugby 2023 correct?

Lang verwacht door rugby fans, is het WK 2023 een kans om wat weddenschappen af te sluiten op online bookmaker sites.

Om te slagen, volg je het advies van onze experts, houd je de belangrijke statistieken in gedachten en neem je altijd de tijd om de wedstrijden te analyseren. Dit zal jou helpen bij je favoriete bookmakers. Dan blijft er niets anders over dan je veel succes te wensen tijdens het toernooi!

Krijg nu de Unibet welkomstbonus!

Onze huidige WK Rugby 2023 voorspellingen

Er zijn op dit moment geen voorspellingen beschikbaar voor deze competitie

Wereldkampioenschap Rugby 2023: de beste kansen voor weddenschappen

06 okt. 2023 - 15:00 Frankrijk - Italië
1 1.01
X 51
2 17
07 okt. 2023 - 09:00 Wales - Georgië
1 1.07
X 41
2 8
07 okt. 2023 - 11:45 Engeland - Samoa
1 1.06
X 41
2 8.5
07 okt. 2023 - 15:00 Ierland - Schotland
1 1.18
X 34
2 5
08 okt. 2023 - 07:00 Japan - Argentinië
1 6
X 34
2 1.14
08 okt. 2023 - 11:45 Tonga - Roemenië
1 1
X 51
2 26
08 okt. 2023 - 15:00 Fiji - Portugal
1 1.03
X 51
2 11

Wil je een WK-wedstrijd live volgen? Bekijk onze Rugby World Cup Livescores en vind alle belangrijke informatie. Voor je weddenschappen bij de bookmakers, vind je ook de Rugby WK odds op onze vergelijker. Tenslotte, als je geïnteresseerd bent in rugby union buiten het WK, aarzel dan niet om onze Rugby Voorspelling pagina te raadplegen met alle belangrijke wedstrijden en kampioenschappen.

WK Rugby 2023 : Vaak gestelde vragen

De favorieten voor de wereldbeker rugby zijn Frankrijk, Ierland en Nieuw-Zeeland. Alle drie de landen zijn favoriet bij de bookmakers.

Het is nog te vroeg om de winnaar van de Rugby World Cup bekend te maken, maar het Franse team is de favoriet om de titel te winnen. Ook van Ierland en Nieuw-Zeeland worden sterke uitdagingen verwacht.

De gekwalificeerde teams voor het WK Rugby 2023 zijn Frankrijk, Ierland, Engeland, Wales, Schotland, Italië, Georgië, Roemenië, Portugal, Uruguay, Nieuw-Zeeland, Australië, Tonga, Fiji, Samoa, Japan, Argentinië, Chili, Zuid-Afrika en Namibië.

Om te wedden op de Rugby World Cup wedstrijden van vandaag, hoef je alleen maar naar een erkende sportweddenschappen site te gaan. Bet365 is een van de beste rugby betting sites.

De kaartverkoop voor de Rugby World Cup 2023 is al in januari 2023 geopend. Om aan tickets te komen kun je nog steeds gebruik maken van de officiële doorverkoopsectie van de wedstrijd.

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer