Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wie is Koning TOTO?

Wie is koning toto

Koning TOTO is een bekende term onder de sportwedder en de sport volgers van Nederland. Zo is de kreet terug te vinden in commercials van TOTO en op de officiële website van deze bookmaker. In het verleden zijn bovendien een aantal bekende namen in verband gebracht met deze term en zelfs gekroond tot koning TOTO van Nederland. 

Ontdek de welkomstbonus van TOTO!  

Wat is Koning TOTO?

TOTO is een bekende bookmaker, onder andere vanwege de reclames die het bedrijf op TV en internet maakt. De reclames moesten ervoor zorgen dat meer mensen zich zouden aanmelden bij TOTO. Tegenwoordig kun je ook een TOTO review lezen om overtuigd te raken. Bij de reclames van de bookmaker heeft Koning TOTO in de laatste jaren een belangrijke rol gekregen. Hierbij is er een speciale koning in het TOTO-koninkrijk en in veel gevallen was dit een bekende Nederlander. Denk hierbij aan oud-voetballers, trainers of andere bekende Nederlandse TV-persoonlijkheden. Met deze reclamespotjes probeert TOTO duidelijk te maken dat het inzetten op sportevenementen, in dit geval voornamelijk op voetbalwedstrijden, niet alleen interessant is voor geld en spanning. Daarnaast kan het namelijk ook goed zijn voor de sociale status. Wanneer jij veel succesvolle sportweddenschappen afsluit, kun je vervolgens opscheppen bij je vrienden dat je ‘Koning TOTO’ bent. Verder brengt deze reclamespot ook een link tussen de voetbal- en hiphopcultuur in Nederland. Zo zijn er namelijk ook al regelmatig rappers zichtbaar geweest in de reclames. In het verleden werden de Koning TOTO-reclames ook regelmatig verbonden aan speciale aanbiedingen voor mensen die geïnteresseerd zijn in sportweddenschappen bij TOTO, zoals een speciale TOTO bonus.

Ontdek de welkomstbonus van TOTO!  

Wie zijn er allemaal Koning TOTO geweest?

In het verleden hebben verschillende bekende Nederlanders zich laten kronen tot koning TOTO. Deze konden variëren van (oud-)voetballers en trainers tot bekende TV persoonlijkheden. Hieronder vind je de lijst met bekende namen die allemaal koning TOTO zijn geweest:

Bekende (oud-)voetballers: TOTO heeft de afgelopen jaren al veel samengewerkt met verschillende (oud-)voetballers. Deze doelgroep was natuurlijk interessant, omdat veel voetbalfans ook gebruikmaken van de sportweddenschappen van TOTO. Een van de eerste commercials met (oud-)voetballers was met Royston Drenthe. De oud-voetballer van onder meer Feyenoord en Real Madrid is tegenwoordig ook rapper (onder de naam Roya2Faces) en zo kon eenvoudig de link gelegd worden tussen hiphop en voetbal. Later zouden ook Sjaak Swart, Andy van der Meijde, Wesley Sneijder, René van der Gijp, Johan Derksen en Jan Boskamp hun naam verbinden aan TOTO. In het geval van die laatste drie kwam dit voornamelijk door het TV-programma Veronica Inside waarin zij destijds te zien waren. 

Bekende (oud-)trainers: Naast een behoorlijk aantal bekende (oud-)voetballers heeft TOTO ook samengewerkt met (oud-)trainers. Zo was Foppe de Haan in een van de eerste commercials van Koning TOTO terug te zien samen met Royston Drenthe. Later zou Dick Advocaat ook nog een tijdje koning TOTO zijn en was oud-trainer Jan Boskamp ook nog een tijdje te zien in de reclames. 

Bekende TV-persoonlijkheden: Royston Drenthe was in september 2018 de eerste officiële koning TOTO van Nederland. Hij zou later deze rol moeten doorgeven aan de Nederlandse rapper Maradonnie. Later was ook nog de bekende Nederlandse presentator Wilfred Genee terug te zien in de reclamecampagnes van de bookmaker. Als presentator van Veronica Inside was er al vaker een link gemaakt tussen hem en TOTO.

Ontdek de welkomstbonus van TOTO!  

Wie is de huidige Koning TOTO?

De koning TOTO campagnes in het verleden bleken een groot succes en sloeg aan bij veel mensen. Zo won het diverse prijzen, waaronder een SAN Accent en meerdere Dutch Creativity Awards. De variant met oud-voetballer Wesley Sneijder werd iets minder succesvol en werd genomineerd voor een Loden Leeuw in 2021. Toch werd het ook niet altijd op prijs gesteld dat een bookmaker reclame maakte met behulp van rolmodellen in de voetbal- en hiphop-cultuur. Zo werden de minpunten besproken bij Arjen Lubach, in De Telegraaf en was het programma Kassa ook uiterst kritisch. Dit zorgde ervoor dat de politiek zich met de campagnes van TOTO ging bemoeien. Sinds 1 oktober 2021 mochten online gokbedrijven nieuwe klanten genereren met behulp van reclames op tv, radio en online. Wegens een overvloed aan reclames greep de overheid echter al snel weer in. Zo werd er snel een verbod op het gebruik van rolmodellen ingesteld. Hierdoor besloot TOTO een nieuwe weg in te gaan. Een virtuele groene gorilla werd gepresenteerd als de nieuwe koning TOTO. Tegenwoordig is er op de website van TOTO wel weer een persoon te zien als Koning TOTO. In vergelijking met zijn voorgangers, is dit geen bekende Nederlander. Toch loopt de campagne dus nog steeds en biedt TOTO enkele relevante aanbiedingen en de TOTO promo code aan voor sportweddenschappen. Ondanks dat de reclames met koning TOTO dus niet meer te zien zijn op televisie, bestaat de reclameterm van TOTO nog steeds.

Koning TOTO heeft in de laatste jaren veel teweeg gebracht bij fans van sportweddenschappen. Zo kwamen regelmatig (oud-)voetballers en trainers voor in de reclames van deze bookmaker. Wegens nieuwe regelgeving is het echter niet meer toegestaan om rolmodellen een plek te geven in reclames van online gokbedrijven. TOTO verving hen eerst door een virtuele groene aap, maar inmiddels is op de website gewoon weer een echt persoon terug te vinden. De speciale aanbiedingen die in het verleden bij de reclamecampagne hoorde, zijn er nog steeds maar worden nu eigenlijk onder een andere naam aangeboden aan de gebruikers van TOTO. 

Ontdek de welkomstbonus van TOTO!

Andere vragen over TOTO

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer