Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Champions League: Internazionale of Manchester City?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Champions League: Internazionale of Manchester City?
De Italianen en Engelsen ontmoeten elkaar op 10 juni in Istanbul om te zien wie Real Madrid opvolgt op de Europese troon. Het seizoen loopt ten einde en daarmee ook de belangrijkste competities. De Champions League is altijd de ultieme aspiratie voor de grote teams van het oude continent, en dit jaar hebben, zoals altijd, de reuzen van het Europese voetbal deze eindfase bereikt, hoewel er slechts één als kampioen naar huis zal gaan.

Inter Milan en Manchester City zullen eindelijk de hoofdrolspelers zijn in de finale van de UEFA Champions League.

Inter Milan en Manchester City zullen eindelijk de hoofdrolspelers zijn in de finale van de UEFA Champions League
De halve finales van de Champions League dit jaar waren, zoals altijd, zeer spannend. De "Derby della Madonnina" stelde niet teleur en na een ongelijke eerste etappe waarin Inter veel beter was dan AC Milan, werd gehoopt dat de ploeg van Pioli, met Rafael Leão volledig hersteld, in de tweede etappe iets zou laten zien van de ploeg die een jaar geleden kampioen van de Serie A werd. Hoewel de "rossoneri" in balbezit bleven, was de ploeg van Inzaghi opnieuw doeltreffender en Lautaro Martinez, de hoofdrolspeler in de wedstrijd, scoorde in de 74e minuut om de eindstand op drie-nul te brengen en hun eeuwige rivalen uit de competitie te zetten, en zich dertien jaar later te plaatsen voor een andere Europese finale.

Elders ontmoetten Manchester City en Real Madrid elkaar in de spannendste wedstrijd van de competitie, een vroege finale. De ploeg van Guardiola was in het Etihad vanaf de eerste minuut vastbesloten om toe te happen. De ploeg had gedurende de hele negentig minuten de volledige controle over de bal en danste om een Real Madrid-ploeg heen die in de eerste twintig minuten vijftien passes achter elkaar niet afmaakte. Na 23 minuten, en na twee prachtige reddingen van Thibaut Courtois, gleed Kevin de Bruyne een uitstekende pass binnen die Bernardo Silva omzette om de stand op één-nul te brengen en, tien minuten voor het einde van de eerste helft, zorgde een kopbal van de Portugees na een slechte rebound van de witte verdediging voor twee-nul. City domineerde in een wedstrijd waarin Real Madrid zich alleen de eerste tien minuten van de tweede helft leek te laten zien, waarbij de mannen van Ancelotti het doel van Ederson enigszins intimideerden, maar de Sky Blues namen al snel weer het heft in handen. Manchester City ging door met hun bezettingsspel, terwijl Real Madrid wijzigingen aanbracht die ook geen effect hadden, en ze zagen hoe het epos van de afgelopen edities hen niet zou helpen toen, na een vrije trap van De Bruyne, Militao de bal in zijn eigen doel legde om er drie-nul van te maken, hoewel het Julián Álvarez zou zijn die, van de bank komend, verantwoordelijk was voor het afsluiten van de score met de uiteindelijke vier-nul. Vijf tegen één in de eindstand, waardoor City de beste ploeg van het moment is geworden, met een voetbal dat zelfs hun tegenstanders fascineert.

Wedden op de Champions League Finale!

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer