Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

De strijd om de kwartfinales van de Europa League

door Max Lanters | door Max Lanters

image De strijd om de kwartfinales van de Europa League
We hebben de laatste zestien bereikt van de Europa League. Er staan enkele grote namen zoals Manchester United, Arsenal, Juventus, Roma en Feyenoord klaar om de strijd aan te gaan om de kwartfinales te bereiken. Wie haalt de laatste acht?

Een aantal mooie wedstrijden bij de laatste 16 van de Europa League

europa-league-beker

Op 9 en 16 maart vinden de laatste 16 van de Europa League plaats. Er zijn tien landen vertegenwoordigd: Duitsland en Spanje hebben allebei nog drie clubs in de competitie. Engeland en Italië hebben er allebei twee en de andere zes teams komen uit België, Turkije, Hongarije, Portugal, Oekraïne en natuurlijk Nederland. Allemaal hopen ze op de winst van deze competitie en de prijs van een plaats in de groepsfase van de Champions League van volgend seizoen.

Er zijn enkele mooie ontmoetingen in twee wedstrijden om naar uit te kijken. Manchester United tegen Real Betis, Sporting Lissabon tegen Arsenal en Feyenoord tegen Shahktar. Hier is de volledige loting:

  • Union Berlin tegen Union Saint-Gilloise
  • Sevilla tegen Fenerbahce
  • Bayer Leverkusen tegen Ferencvaros
  • Juventus tegen Freiburg
  • Sporting Lissabon tegen Arsenal
  • Manchester United tegen Real Betis
  • AS Roma tegen Real Sociedad
  • Shakhtar Donetsk tegen Feyenoord

Wed op de Europa League bij Bet365

Arsenal naar de kwartfinales?

saka-arsenal

Dit seizoen is een hele nieuwe wereld voor Arsenal. De afgelopen jaren hebben ze gestreden om de Europa League te winnen in een poging om terug te komen in de Champions League. Momenteel leiden ze de Engelse Premier League en een plaats in de Champions League van 2022/23 lijkt onvermijdelijk. Ze wonnen hun groepsfase in deze competitie en eindigden voor PSV, hoewel ze van hen verloren in Eindhoven.

Ze hebben dit jaar een paar slechte resultaten behaald, maar hebben zich de afgelopen weken goed hersteld met overwinningen op Aston Villa en Leicester City. The Gunners hebben nu een sterke ploeg en de recente aanwinsten van Jorginho en Trossard zullen hen helpen met hun ploegrotatie.

Sporting Lissabon is een van de vijf ploegen uit de Champions League die de laatste 16 hebben bereikt. Ze zullen het tegen Arsenal een stuk moeilijker krijgen dan tegen Midtjlland, dat ze met 5-1 versloegen in de knock-out play-off ronde. Sporting heeft in de Primeira League moeite om de Champions League-plaatsen te bereiken, dus het winnen van de Europa League is voor hen wat belangrijker. Marseille en Eintracht Frankfurt hebben dit seizoen allebei gewonnen bij Sporting en Midtjylland verdiende een gelijkspel. Arsenal zou hier vooruitgang moeten boeken.

Wed op de Europa League bij Bet365

Italiaanse ploegen lijken sterke kanshebbers

voorspelling-serie-a-2023

Italië heeft een sterke hand in de Europa League laatste 16 met zowel Juventus als AS Roma. Sinds 1999 heeft een Italiaanse ploeg deze competitie niet meer gewonnen en dat was in de tijd dat het nog de UEFA Cup heette. Zou dit het jaar zijn waarin Italië succes heeft in de Europa League?

Dankzij puntenaftrek worstelt Juventus om volgend seizoen in de Europa Conference League te komen. Maar als ze deze competitie winnen, komen ze terug in de Champions League. Nadat ze dit seizoen derde werden in hun Champions League groep, versloegen ze Nantes met 5-1 in de Europa League knock-out play-off ronde. In de Serie A zijn ze momenteel aan de winnende hand, maar recente overwinningen zijn behaald tegen ploegen die lager op de ranglijst staan.

Bij de laatste 16 nemen ze het op tegen Freiburg, dat eind februari vijfde staat in de Duitse Bundesliga. Zij wonnen Groep G, inclusief twee overwinningen op Nantes. Voor Juventus wordt het een zware tegenstander, maar de Italianen kunnen zich een weg naar de kwartfinales banen.

AS Roma werd tweede in groep C en versloeg vervolgens Red Bull Salzburg in de play-off ronde. Ze zijn hard op weg naar een top vier plaats in de Serie A. Nu nemen ze het bij de laatste 16 op tegen Real Sociedad uit La Liga. De Spaanse ploeg was de beste van hun groep en eindigde voor Manchester United. Ze staan derde in La Liga en dat toont opnieuw de kwaliteit van de Europa League dit seizoen. Hun thuisvorm is echter niet de beste (United won daar in de groep) en Roma is onze favoriet om door te gaan.

Wed op de Europa League bij Bet365

Meer Spaans succes?

borja-iglesias-real-betis

Naast Real Sociedad bij de laatste 15 hebben ook Sevilla en Real Betis dit stadium bereikt. Real Betis hoopt zich te kwalificeren voor de Champions League van 2023/24. Bij het schrijven van dit nieuwsbericht staan ze vijfde in La Liga. In de groepsfase van de Europa League eindigden ze zes punten voor Roma. Nu nemen ze het op tegen Manchester United dat Barcelona versloeg in de knock-out play-offs. Ze hebben de Carabao Cup al gewonnen en de laatste keer dat ze die wonnen, wonnen ze ook de Europa League in hetzelfde seizoen. We denken dat ze langs Betis zullen komen om de laatste acht te bereiken.

Sevilla heeft deze competitie al zes keer gewonnen, dat is het dubbele van alle andere clubs. Ze eindigden dit seizoen als derde in hun Champions League groep en versloegen PSV met 3-2 in de knock-out play-off ronde van deze competitie. In La Liga hebben ze te maken met een degradatiestrijd en hebben ze het moeilijk onderweg, met 2-0 verlies bij PSV. Bij de laatste 16 staan ze tegenover Fenerbahce en moeten ze hun ervaring kunnen gebruiken om nog een kwartfinale te halen.

In de andere drie wedstrijden verwachten we goed nieuws voor Duitsland met Union Berlin, dat een maatje te groot was voor Ajax en Bayer Leverkusen die zich ook sterk wist te kwalificeren.

Feyenoord is de laatste Nederlands ploeg actief in Europa. Na een overtuigende groepsfase wisten ze als eerste te kwalificeren voor de Ronde van 16. Het krijgt met Shakhtar Donetsk niet de makkelijkste tegenstander. De Oekraïense ploeg, die zijn thuiswedstrijden in Warschau speelt, is hoog gemotiveerd om Europese successen te halen. Hoewel het goede spelers is kwijt geraakt gedurende de winterstop, is de selectie nog steeds gevaarlijk. Slot en zijn mannen wacht een zware klus. Feyenoord zou in eigen huis een belangrijk statement kunnen maken met een overwinning op Shakhtar. Lees de voorspelling voor deze en de andere wedstrijden op onze Europa League pagina.

Wed op de Europa League bij Bet365

Lees meer over de Europa League:

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer