Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wie bereikt de laatste 16 van de Europa League?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Wie bereikt de laatste 16 van de Europa League?
De knock-outfase van de Europa League begint op 16 februari. De acht clubs die als derde eindigden in hun Champions League-groep gaan naar de Europa League om het op te nemen tegen de clubs die als tweede eindigden in hun Europa League-groep. Het is niet moeilijk te voorspellen dat Barcelona tegen Manchester United de wedstrijd van de play-off ronde is.

Strijd voor een plaats in de Europa League Laatste 16

europa-league-beker

De Europa League is terug en we hebben een aantal mooie wedstrijden om naar uit te kijken in de knock-out play-off ronde. Dit is de fase waarin de acht ploegen die als derde eindigden in hun Champions League-groep de Europa League binnenkomen. Zij staan tegenover de acht als tweede geplaatste ploegen uit de groepsfasen van de Europa League. De winnaars gaan naar de laatste 16 met Union Saint-Gilloize, Feyenoord, Arsenal, Real Betis, Real Sociedad, Freiburg, Ferencvaros en Fenerbache.

Van de 24 resterende clubs in de Europa League heeft Spanje er vier en Nederland, Frankrijk en Duitsland elk drie. Er zijn twee clubs uit Engeland en Italië en zeven andere landen hebben nog één club over. Spanje is het enige land met gegarandeerd twee teams bij de laatste 16.

Loting voor de play-off ronde

  • Barcelona - Manchester United
  • Juventus - Nantes
  • Sporting - Midtjjlland
  • Shaktar Donetsk - Stade Rennes FC
  • AFC Ajax - Union Berlin
  • Bayer Leverkusen - AC Monaco
  • Seviila - PSV
  • Red Bull Salzburg - AS Roma

Ontvang de bonus

Een wedstrijd die de finale waardig is

lewandowski

Barcelona mag dan acht punten los staan aan de top van La Liga, in de Europese competitie gaat het minder goed. Voor het tweede seizoen op rij zitten de Spanjaarden in de Europa League nadat ze derde zijn geworden in hun Champions League groep.

Vorig seizoen verloren ze in de kwartfinale, maar dit keer moeten ze een echte strijd leveren om de laatste 16 te halen, na de loting met Manchester United in de play-off ronde. Door hun 3-0 overwinning op Sevilla hebben ze dit seizoen nog geen doelpunt tegen gekregen uit open spel. Maar in de Champions League werden die verdedigende kwaliteiten niet getoond, met zeven tegengoals in drie wedstrijden en nog eens vijf onderweg. Barcelona kampt met blessureproblemen: Dembele en Busquets kunnen waarschijnlijk niet spelen in de eerste wedstrijd.

Manchester United heeft dit jaar al gewonnen in Spanje door Real Sociedad te verslaan in hun groep. Ze verloren echter thuis en eindigden achter hen als tweede om in deze play-off ronde terecht te komen. Hun vorm was aan het begin van het jaar wankel, maar is enorm verbeterd, vooral sinds de hervatting van het seizoen. Ze hebben Marcus Rashford in de vorm van zijn leven en met het tweede deel thuis kunnen ze Barcelona uitschakelen.

Ontdek de Unibet welkomstbonus

Nantes koning van gelijke spelen 

moses-simon-van-nantes

Frankrijk heeft drie teams in deze ronde en hoopt dat er minstens één naar de laatste 16 gaat.  Nantes is de remisekoning in Ligue 1 dit seizoen met 10 in 22 wedstrijden, maar speelde geen enkel gelijk spel in hun Europa League groepswedstrijden. Ze wonnen er drie en verloren er drie, en eindigden vijf punten achter Freiburg. Ze hebben een zware loting gekregen in deze knock-out play-off ronde met Juventus. Het zal een schok zijn als ze de laatste 16 kunnen halen na twee van hun drie uitwedstrijden in de groep te hebben verloren.

Frankrijk heeft drie teams in deze ronde en hoopt dat er minstens één naar de laatste 16 gaat.  Nantes is de remisekoning in Ligue 1 dit seizoen met 10 in 22 wedstrijden, maar speelde geen enkel gelijk spel in hun Europa League groepswedstrijden. Ze wonnen er drie en verloren er drie, en eindigden vijf punten achter Freiburg. Ze hebben een zware loting gekregen in deze knock-out play-off ronde met Juventus. Het zal een schok zijn als ze de laatste 16 kunnen halen na twee van hun drie uitwedstrijden in de groep te hebben verloren.

Rennes staat vijfde in Ligue 1. Ze staan tegenover Shakhtar Donetsk en hopen hun ongeslagen record in de Europa League van dit seizoen te behouden. Rennes stond tweede achter Fenerbahce met drie overwinningen en drie gelijke spelen. In vijf van de zes wedstrijden scoorden beide teams. Shakhtar won slechts één van hun zes Champions League groepswedstrijden, maar dat was een 4-1 overwinning op RB Leipzig. Hun thuiswedstrijd wordt vanwege de oorlog in Warschau gespeeld en tot nu toe hebben ze dit seizoen nog geen 'thuiswedstrijd' in Europa gewonnen. Rennes heeft een goede kans om de laatste 16 te halen.

Monaco doet het ook goed dit seizoen en kan de Champions League halen. Zij nemen het in deze ronde op tegen Bayer Leverkusen, met het eerste been in Duitsland. Monaco was tweede achter Ferencvaros in hun Europa League-groep met twee thuisoverwinningen, maar zal een nieuw verlies zoals de 4-0 nederlaag in Trabzonspor willen vermijden. Ze zijn momenteel in goede vorm, in tegenstelling tot hun tegenstanders Bayer Leverkusen, die hun laatste twee Bundesliga-wedstrijden hebben verloren en slechts vier doelpunten hebben gemaakt in zes Champions League-groepswedstrijden, allemaal in hun twee wedstrijden tegen Atletico Madrid. Monaco kan door naar de laatste 16.

Wed op de Europa League

Dubbel Nederlands succes?

simmons-psv

Nederland heeft geen ploegen meer in de Champions League, maar wel al Feyenoord bij de laatste 16 van deze competitie. Dat aantal zou wel eens verdrievoudigd kunnen worden met zowel PSV als Ajax die een goede kans maken op kwalificatie.

PSV treft Sevilla met het eerste duel in Spanje. De Nederlandse ploeg leverde een dappere strijd tegen Arsenal in Groep A en versloeg de Premier League-leiders thuis. Ze maakten 15 doelpunten in de groepsfase en zouden Sevilla wel eens te slim af kunnen zijn. De Spanjaarden houden van deze competitie, maar zijn niet in de beste vorm en vechten tegen degradatie in La Liga.

Ajax had een zware Champions League-loting tegen Liverpool (dat beter speelde dan nu) en Serie A-leiders Napoli. Ze hebben dit jaar nog niet verloren, maar hebben de neiging om te veel wedstrijden gelijk te spelen.  Ze staan derde in hun thuiscompetitie en hebben net afscheid genomen van hun hoofdtrainer. Union Berlin zal een harde noot zijn om te kraken. Ze eindigden als tweede in hun groep, maar zes wedstrijden leverden slechts zes doelpunten op. Alle wedstrijden eindigden in 1-0, vier werden gewonnen en twee verloren. Dit lijkt een spannende wedstrijd, maar als Ajax het in de eerste thuiswedstrijd goed doet, is een plaats bij de laatste 16 mogelijk.

Wat de andere wedstrijden betreft, kan Sporting voorbij Midtjylland komen en zou Roma de laatste 16 moeten kunnen halen door te winnen van Red Bull Salzburg, zodat er één Italiaan in de volgende ronde zit.

Registreer je bij Bet365

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer