Voorspellingen EK 2021: onze prognose in beeld

|

De UEFA EURO 2020 start over iets meer dan een week. Vandaag presenteren wij onze prognoses voor de aankomende editie, inclusief onderbouwing. We presenteren daarbij een verwacht EK-speelschema voor de wedstrijden na de poulefase.

EK 2020: welke voorspellingen voor jouw weddenschappen?

Prognose Euro 2020

De start van het EK voetbal nadert. Alle voetballiefhebbers en liefhebbers van voetbalweddenschappen kijken enorm uit naar een intense voetbalmaand. Competities als het EK en WK zijn altijd een garantie voor spanning en een gezamenlijk feest en dit zal tijdens de komende editie van het EK voetbal niet anders zijn.

Alle grote Europese voetballanden zijn van de partij: Frankrijk, Duitsland, Engeland, België, Portugal, Spanje, Italië, Duitsland, Kroatië, Nederland…en we verwachten dan ook spektakel. Zoals je van ons gewend bent, hebben wij weer een schema gemaakt van hoe wij verwachten dat het toernooi eruit gaat zien na de groepsfase. Hebben onze voorspellers het bij het rechte eind? Dat gaan we maar al te snel zien!

Aanmelden bij TOTO

Speelschema EK 2021: onze voorspellingen

EK speelschema voorspelling

Zoals je kunt constateren verwacht SportyTrader dat Engeland en Frankrijk uitstekend gaan presteren deze voetbalzomer. De halve finale en finale worden gespeeld op Wembley, hetgeen volgens de redactie een groot voordeel is voor de Engelsen. Ook de bookmakers hebben de Engelsen gebombardeerd tot de grootste kanshebber voor de EK-titel.

Hoe wij bepalen welke ploegen doorgaan naar de volgende ronde

Hoe hebben wij bepaald welke ploegen zich kwalificeren voor de achtste finales? Op basis waarvan voorspellen wij? Daar gaan we hieronder op in. Ter herinnering: de nummers 1 en 2 uit de poule kwalificeren zich automatisch voor de volgende ronde, terwijl ook de vier beste nummers 3 uit de poules doorgaan.

Onze voorspellingen voor groep A

Groep A is een moeilijk te voorspellen groep en het voorspellen van deze poule heeft dan ook tot heftige discussies geleid op onze redactie. Italië is de logische favoriet en zou volgens ons Zwitserland, Turkije en Wales onder zich moeten kunnen houden. Het is vooral de strijd hierachter die aan discussie onderhevig is.

De tweede plaats in de poule gaat naar Zwitserland, omdat het meer ervaring heeft op eindtoernooien en bovendien een interessant team heeft met onder meer Sommer, Shaqiri, Zakaria en Akanji. Het zal een heftige strijd worden met Turkije, waarin de Zwitsers uiteindelijk net boven de Turken eindigen. De verwachting is dat Turkije derde wordt in poule A en daarbij voldoende punten behaalt om door te gaan naar de achtste finale.

Inschrijven bij TOTO

Onze prognose voor groep B

Het krachtsverschil tussen de ploegen in groep B lijkt groter te zijn dan het geval is in poule A. Met België, Rusland, Denemarken en Finland is de voorspelling wie er eerste wordt aan geen enkele discussie onderhevig geweest. België eindigt volgens onze experts glansrijk als eerste in deze poule.

Denemarken en Rusland zullen gaan uitmaken wie er als tweede in de poule eindigt en Finland lijkt niet over voldoende wapens te beschikken om mee te doen om de strijd om de tweede plaats. Rusland krijgt de voorkeur boven Denemarken, omdat de Russen iets meer ervaring hebben op eindtoernooien.

Onze voorspelling voor groep C

De prognose voor poule C is vergelijkbaar met die van poule B. Nederland beschikt over de meeste kwaliteit en zal naar verwachting eerste eindigen in groep C, voor Oekraïne en Oostenrijk.

Achter Oranje is de verwachting dat Oekraïne de tweede plaats opeist. De Oekraïners hebben een interessant elftal en een goede teamgeest sinds het aantreden van Andriy Shevchenko. Noord-Macedonië zal moeilijkheden krijgen om iets klaar te spelen in poule C en zal dan ook laatste worden.

De EK-groep van Oranje voorspellen op toto.nl

Onze prognose voor groep D

De discussie tussen leden van de redactie over de uitkomst van groep D was heviger dan die van de vorige besproken poules. Kroatië kan weleens voor een verrassing gaan zorgen en eerste woorden in de poule. De Kroaten hebben nog altijd een sterk team en er moet dan ook rekening gehouden worden met de verliezend finalist van het WK 2018. 

Engeland, dat samen met Frankrijk en België bij de topfavorieten voor de eindwinst hoort, kan naar ons idee weleens tweede gaan eindigen. De Three Lions beschikken over een uitstekend, dubbelbezet elftal, maar kunnen in de poulefase nog weleens gebukt gaan onder het hoge verwachtingspatroon in eigen land. Achter Engeland zullen het Schotland en Tsjechië zijn die gaan uitmaken wie er derde in de poule wordt.

Onze voorspelling voor groep E

In poule E vinden we een grote favoriet en twee goede voetballanden die gaan strijden om de tweede plaats. Spanje zal naar verwachting vrijwel alles gaan winnen en als eerste eindigen in de poule.

Polen, dat gedragen wordt door het fenomeen Lewandowski, wordt naar verwachting tweede, net boven een solide Zweden. De Zweden moeten het namelijk zonder hun topschutter Zlatan Ibrahimovic stellen. Slowakije zal moeite hebben om te presteren en wordt waarschijnlijk laatste.

Een TOTO-account aanmaken en het EK voorspellen

Onze prognose voor groep F

Tot slot komen we aan bij de groep des doods van dit EK. Duitsland, Portugal en Frankrijk zitten immers bij elkaar in de poule. Duitsland kan volgens ons weleens eerste gaan worden in de poule, gevolgd door Frankrijk. Portugal wordt naar verwachting derde, maar zal tot de beste nummers 3 behoren en de achtste finale bereiken.

Groep F is erg moeilijk te voorspellen, maar wij hebben onze beslissing gemaakt. Volgens ons winnen de drie grote voetballanden van Hongarije, dat als laatst eindigt. Duitsland zou weleens van Portugal kunnen gaan winnen, terwijl Frankrijk ten minste gelijkspeelt tegen Portugal en Duitsland. Een scenario waarbij Duitsland dus als eerste eindigt, voor Frankrijk en Portugal.

Registreren op toto.nl

Waarom komt Engeland ver?

Voorspelling EK 2020 - Engeland

Wat te zeggen over Engeland? Hoewel het tot de topfavorieten wordt gerekend, hebben de Engelsen vaak teleurgesteld op eindtoernooien. Op het WK 2014 kwam het niet door de poulefase. In 2016 werd het in de achtste finale vernederd door het kleine IJsland. Op het WK 2018 werd het in de halve finale uitgeschakeld door Kroatië. De historie is dus niet best. Toch lijkt dit jaar dan toch eindelijk het goede jaar te zijn voor de mannen van Gareth Southgate. Engeland moet op zijn minst tot de finale kunnen komen en zelfs het EK kunnen winnen. Waarom? Hier enkele gedachten.

Eerste argument: het Gareth Southgate effect. De bondscoach van de Engelsen, die eerst tijdelijk werd aangesteld als vervanger van Sam Allardyce, leidde de Engelsen ongeslagen naar de eerste plaats in de EK-kwalificatie. Als we naar het WK 2018 kijken, dan speelden de Engelsen enkele goede wedstrijden. Engeland eindigde als tweede in de WK-poule achter België. Vervolgens elimineerde het Colombia en Zweden, voordat het ten onder ging in de halve finale tegen Kroatië en de strijd om de derde plaats verloor van België. De vierde plaats op het WK 2018 opent de weg voor toekomstig succes.

Tweede argument: de diepte en kwaliteit van de selectie. De basisploeg met sterren als Harry Kane, Jordan Henderson, Mason Mount, Marcus Rashford en Raheem Sterling hoeft voor geen enkel land te vrezen. De lijst met talenten is lang. De Three Lions beschikken over een goede mix tussen ervaring en jong enthousiasme. Meerdere jonge talenten hebben mooie dingen laten zien dit jaar, denk in het bijzonder aan Phil Foden bij Man City. Het is uiteindelijk dus niet zo verrassend dat de Engelsen de favoriet zijn bij de bookmakers.

Derde en laatste argument: een finale in eigen land! Misschien denk je dat een finale in eigen land niet zo belangrijk is, maar landen die een eindtoernooi organiseren presteren vaak goed op het betreffende toernooi. Engeland beschikt over alle ingrediënten om het EK 2021 tot een succes te maken. De steun van de fans in de halve finale en finale op Wembley is een aanzienlijk voordeel voor de Engelsen. Houd dus rekening met Engeland, volgens ons zijn zij de grootste kanshebbers voor de eindzege.

Inschrijven bij TOTO en EK wedstrijden voorspellen

Deze artikelen over het EK 2021 (EURO 2020) gaan je ook interesseren:

GOKSITE, WELKE KIEZEN?