Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Waarom zijn we opgewonden over het Jake Paul tegen Tommy Fury gevecht?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Waarom zijn we opgewonden over het Jake Paul tegen Tommy Fury gevecht?
Op 26 februari vindt in Saoedi-Arabië weer een gevecht met veel geld plaats. Er staan geen wereldtitels op het spel, alleen YouTuber Jake Paul tegen de beginnende realityster Tommy Fury. Waarom zijn we enthousiast over dit gevecht?

Het veranderende gezicht van boksen

boksen

Op 26 februari neemt Jake Paul het op tegen Tommy Fury in de Diriyah Arena in Saoedi-Arabië. Het is een grote pay day voor beide boksers (vooral Paul), maar waarom? Boksen heeft veel pluspunten, maar helaas ook veel minpunten. We zien tentoonstellingen tussen ouder wordende vechters en enorme bedragen betaald voor deelname, vooral als je Floyd Mayweather of Mike Tyson heet. Dit is geen tentoonstellingsgevecht maar een gevecht dat online op sociale media is gecreëerd en dat gebeurt nu veel in het professionele boksen en er worden enkele grote beloningen verdiend.

Ontdek de kansen op Bet365

Weinig liefde tussen Paul en Fury

jake-paul

Dit is dus geen demonstratiegevecht, maar waarom wordt er zoveel aandacht besteed aan deze wedstrijd? Jake Paul heeft slechts zes professionele gevechten gehad en hij heeft ze allemaal gewonnen. Hij neemt het echter niet op tegen het soort tegenstander waarmee je aan het begin van je professionele carrière te maken krijgt. Hij heeft het opgenomen tegen MMA vechters met nauwelijks pro boks ervaring, een influencer (wat ze ook zijn) en een basketballer. Toch verdient hij hier massa's geld mee.

Het is het gebruikelijke verhaal met Jake Paul. De YouTuber begint een vete, trash talks alom en de promotors komen langs en betalen grof geld voor het 'gevecht'. Toch is de gekke situatie op dit moment dat de winnaar van dit gevecht een wereldranglijst kan krijgen van de World Boxing Council. Dat zou hen in een positie brengen om een kans te maken op de wereldtitel cruisergewicht die momenteel in handen is van Ilunga Makabu.

Allemaal een beetje gek want gerespecteerde bokssite boxrec.com zet Paul op de 378e plaats in de cruiserweight divisie. Fury staat 350e en bokst meestal op licht zwaargewicht. In veel opzichten zou dit een gevecht onderaan de kaart moeten zijn, niet de top van de rekening. Echter, miljoenen over de hele wereld zullen naar verwachting afstemmen om dit gevecht op 26 februari te zien.

Ontdek de kansen op Bet365

Fury vastbesloten om Paul op zijn plaats te zetten

tommy-fury

Soms kan een achternaam heel nuttig zijn. Zou Tommy deze grote betaaldag hebben gekregen als zijn achternaam niet 'Fury' was?  Zijn beroemde halfbroer is de WBC wereldkampioen zwaargewicht Tyson Fury. Hij zou in de toekomst in Saoedi-Arabië kunnen vechten in een onbetwiste titelwedstrijd tegen Oleksandr Uysk, nu dat is een echte bokswedstrijd. Hij wordt verwacht in Tommy's hoek voor dit gevecht.

De gedeelde achternaam helpt, maar ook het feit dat Tommy Fury vier jaar geleden ook in reality tv-serie 'Love Island' verscheen. De show garandeert zijn deelnemers massa's publiciteit. Fury eindigde als tweede in de serie en is sindsdien in het nieuws.

Net als zijn tegenstander is Fury ongeslagen als professional. In tegenstelling tot Paul, staat hij tegenover tegenstanders die echte professionele boksers zijn. Maar niet erg goed. Hij maakte zijn professionele debuut in 2018 tegen Jevvenijs Androjevs die al meer dan 100 professionele gevechten had verloren en nu op 113 staat zonder winst sinds 2015.

Fury nam tijd vrij van zijn bokscarrière om deel te nemen aan 'Love Island' waar hij een heel ander soort reactie kreeg voor het verschijnen in slechts een korte broek. Toen hij terugkeerde naar de ring werd veel aandacht besteed aan zijn gevechten tegen tegenstanders van laag niveau. Hij is nog steeds ongeslagen, maar heeft voornamelijk op licht zwaargewicht gevochten, de divisie onder het kruisgewicht. 

Dat zou wel eens tegen Fury kunnen gaan tellen met zijn tegenstander die regelmatig boven de 190 pond vecht. Dat is iets waar je rekening mee moet houden als je gokt op boksen. Omhoog gaan in gewicht is nooit gemakkelijk en Fury kan dat dit weekend ondervinden.

Ontdek de kansen op Bet365

De trash talk is al tijden aan de gang tussen Paul en Fury. Ze zouden elkaar vorig jaar ontmoeten, maar Fury trok zich geblesseerd terug, niet dat Paul hem geloofde. De twee hadden een WWE-stijl krachtmeting (Paul is verschenen in WWE naast zijn broer Logan) na Fury's laatste gevecht. Dat was in het voorprogramma van de wereldtitelstrijd tussen Tyson Fury en Dillian Whyte vorig jaar. Fury nam het op tegen Daniel Bocianski in een lichtgewicht wedstrijd. Zijn tegenstander staat momenteel op de 535e plaats bij Boxrec.

Dit soort gevechten brengt fans naar de sport die het normaal niet zouden volgen. Dat is goed om te zien, maar zou het niet beter zijn als die fans kijken naar gevechten van hoge kwaliteit en niet naar deze tussen een paar nieuwelingen? Het lijkt erop dat er in het boksen plaats is voor dit soort gevechten.

Ontdek de kansen op Bet365

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer