Johan Cruijff Schaal
07/08/2021 14:00
Ajax
Ajax
0 - 4
Afgelopen
45' : 0 - 2
PSV
PSV

Wedtip Ajax - PSV

Voorspelling Ajax PSV gepubliceerd op 4 augustus 2021 om 12:35 - modifiedat 4 augustus 2021 om 12:44

Ajax en PSV, de nummers 1 en 2 van vorig seizoen, nemen het tegen elkaar op in de Johan Cruijff Arena voor de eerste prijs van het seizoen: de Johan Cruijff schaal. PSV speelde al een aantal officiële wedstrijden in de voorronde van de Champions League en kwam daarin uitstekend voor de dag. Galatasaray werd over 2 wedstrijden met 5-1 en 1-2 verslagen, terwijl dinsdag ook Midtjylland eraan moest geloven: 3-0. De ploeg van Roger Schmidt lijkt eindelijk te spelen zoals de Duitser dat voor ogen heeft: met veel energie en gegenpressing. Met Mario Götze, Eran Zahavi, Cody Gakpo en Noni Madueke heeft PSV een aanval om voor te vrezen, terwijl ook aanwinsten Ramalho en Van Ginkel sterk speelden in de Champions League wedstrijden. Desalniettemin is het de vraag waar de prioriteit van PSV ligt. Volgende week wacht immers de return tegen Midtjylland, terwijl daarna waarschijnlijk nog een tweeluik gespeeld wordt tegen Spartak of Benfica om de groepsfase van de Champions League te bereiken. Roger Schmidt gaf eerder aan dat er mogelijk spelers rust krijgen tegen Ajax, omdat het bereiken van Champions League essentieel is voor de club uit Eindhoven. PSV is ongeslagen in de 7 wedstrijden dat het tot dusver speelde in het nieuwe seizoen: 6 winst, 1 gelijk, terwijl er in 6 van die wedstrijden werd gescoord. In 4 van de 7 wedstrijden incasseerde PSV echter wel een goal, een gevaarlijke statistiek in aanloop naar het duel met het aanvallend sterke Ajax.

Voor landskampioen Ajax wordt het de eerste echte test. De ploeg van Erik Ten Hag verwelkomde voormalig Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis, waarmee het doelpunten en assists in huis haalt. In de voorbereiding werd er van de 6 oefenwedstrijden (de duels met Leeds United op 4 augustus niet meegerekend) 3 keer gewonnen en 3 keer gelijkgespeeld. In de laatste 3 wedstrijden speelde Ajax gelijk tegen Leipzig (1-1) en Bayern München (2-2), terwijl er van Anderlecht werd gewonnen (2-0). Ajax scoorde in alle wedstrijden in de voorbereiding, maar kreeg ook in 4 van de 6 wedstrijden een goal tegen, waaronder tegen Quick’20. Vorig seizoen speelden beide ploegen 3 keer tegen elkaar: 2-2 en 1-1 in de Eredivisie en 2-1 voor Ajax in de KNVB-beker. De laatste keer dat beide ploegen elkaar tegenkwamen in de Johan Cruijff Schaal was in juli 2019, toen Ajax met 2-0 won door doelpunten van Dolberg en Blind. Laatstgenoemde is nog altijd bij Ajax actief en behoort samen met Dusan Tadic en Davy Klaassen tot een van de sterkhouders bij de Amsterdammers. Antony zal niet meespelen tegen PSV: hij is nog actief op de Olympische Spelen voor Brazilië.

Belangrijke punten Ajax - PSV

key points iconPSV speelde sterk tegen Galatasaray en Midtjylland, maar onbekend of PSV met de sterkte 11 gaat spelen ivm Champions League voetbal

key points iconIn de 3 onderlinge duels van vorig seizoen werd er 2 keer gelijkgespeeld en 1 keer gewonnen door Ajax

key points iconIn de laatste 3 onderlinge ontmoetingen scoorden beide ploegen

key points iconPSV scoorde in 6 van de 7 wedstrijden dit seizoen, Ajax in alle 6 gespeelde wedstrijden

key points iconAjax incasseerde een goal in 4 van de 6 wedstrijden in aanloop naar het nieuwe seizoen, PSV incasseerde in 4 van de laatste 7 wedstrijden een tegendoelpunt

Voorspelling Ajax - PSV

Zowel Ajax als PSV zijn ongeslagen in de wedstrijden die het tot dusver speelde dit seizoen (voor PSV voorbereiding + Champions League, voor Ajax alleen voorbereiding). PSV imponeerde in de wedstrijden tegen Galatasaray en Midtjylland, maar Champions League voetbal halen lijkt nog belangrijker voor de Eindhovenaren te zijn dan het winnen van de Johan Cruijff Schaal. Het is echter ook moeiljk in te schatten hoe Ajax het gaat doen in de eerste echte test van het nieuwe seizoen. Beide ploegen hebben veel aanvallende kwaliteit en scoorden tot dusver makkelijk, terwijl er verdedigend regelmatig een tegentreffer werd geincasseerd. Dit gegeven in combinatie met de laatste 3 uitslagen tussen PSV en Ajax waarin beide teams een goal maakten, maakt dat wij kiezen voor de weddenschap 'beide teams scoren'.

De beste odds om op in te zetten Ajax - PSV

1
X
2
1
Toto
1.71
De aanbieding bekijken
Wed nu!
1
X
2
X
Toto
4.3
De aanbieding bekijken
Wed nu!
1
X
2
2
Toto
4.65
De aanbieding bekijken
Wed nu!
Welkomstbonus aangeboden door Toto om te wedden op Ajax - PSV Nu bij Toto. Aanbieding met beperkte geldigheid
Al onze voorspellingen komen voort uit een grondige analyse. Desondanks kan geen enkele winst worden gegarandeerd.