Eerste Divisie • Dag 1
06/08/2021 14:00
Dordrecht
Dordrecht
1 - 1
Afgelopen
45' : 0 - 1
Jong PSV
Jong PSV

Wedtip Dordrecht - Jong PSV

Voorspelling Dordrecht Jong PSV gepubliceerd op 4 augustus 2021 om 16:10 - modifiedat 4 augustus 2021 om 17:06

FC Dordrecht-Jong PSV betekent het duel tussen de nummer laatst van vorig seizoen en de nummer 14 van vorig jaar. Dordrecht zal het aanzienlijk beter willen doen dan vorig jaar. Het haalde veel nieuwe aanwinsten. Zo haalde Dordrecht onder meer de ervaren verdediger Van Huizen op bij De Graafschap (nog basisspeler bij de Graafschap vorig seizoen), terwijl onder meer ook Tim Hölscher, voormalig toptalent van FC Twente, en Excelsior-spits Stijn Mijer werd aangetrokken. Dordrecht speelde de laatste oefenwedstrijd voor de competitie met 0-0 gelijk tegen Fortuna Sittard, een goede prestatie. De ploeg van trainer Michel Santoni verloor eerder in de voorbereiding met 2-3 van Almere City, won met 0-1 van ASWH, verloor met 4-0 van De Graafschap en won met 1-3 van RBC Roosendaal. Dordrecht speelde niet alle geplande oefenwedstrijden door corona en blessures aan de kant van zowel Dordrecht als de tegenstanders.

Het Jong PSV van trainer Ruud van Nistelrooy presteerde wisselend in de voorbereiding. Jong PSV won in de eerste oefenwedstrijd met 3-1 van Jong Sparta, verloor vervolgens 3 wedstrijden (1-0 van buurman FC Eindhoven, 2-0 van Quick Boys en 1-4 tegen het tweede elftal van Schalke 04). In de laatste oefenwedstrijd won Jong PSV echter met 5-2 van Jong Lille, wat de Eindhovenaren vertrouwen zal geven in aanloop naar het nieuwe seizoen. Er zullen tegen Dordrecht vermoedelijk niet veel spelers van PSV 1 meedoen bij Jong PSV, gezien het drukke wedstrijdschema van PSV 1 (Johan Cruijff Schaal en belangrijke voorrondes voor de Champions League). Het is algemeen bekend dat het wedstrijdresultaat van de jong-elftallen in de Keuken Kampioen Divisie sterk kan afhangen van het wel of niet meespelen van spelers die ervaring hebben in de eerste elftallen. Wanneer we kijken naar de historie tussen Dordrecht en Jong PSV, zien we dat Dordrecht vorig jaar won bij Jong PSV, terwijl Jong PSV de 3 punten in Dordrecht pakte. De laatste 4 wedstrijden in Dordrecht werden echter allemaal gewonnen door Jong PSV, een opmerkelijk statistiek. Nog opmerkelijker is dat 3 van die 4 duels in Dordrecht in 2-3 eindigden, terwijl 1 wedstrijd in 1-3 eindigde.

Belangrijke punten Dordrecht - Jong PSV

key points iconBeide teams behaalden een goed resultaat in de laatste oefenwedstrijd

key points icon3 van de 4 laatste duels in Dordrecht eindigden in 2-3 voor Jong PSV

key points iconJong PSV won de 4 laatste wedstrijden in Dordrecht

key points iconDordrecht haalde veel nieuwe spelers na het teleurstellend verlopen vorige seizoen

key points iconDordrecht kreeg vorig seizoen maar liefst 97 goals tegen: de meest gepasseerde verdediging

Voorspelling Dordrecht - Jong PSV

FC Dordrecht zal veel beter willen presteren dan vorig seizoen en heeft daar ook een aantal gerichte spelers voor aangetrokken. In de voorbereiding zijn de resultaten echter wisselend. Jong PSV kan hierover meepraten, al zal het net als Dordrecht tevreden zijn over de laatste test in aanloop naar deze wedstrijd. Jong PSV won de afgelopen 4 wedstrijden in Dordrecht, maar het is de vraag of het deze reeks kan continueren, mede omdat PSV 1 weinig spelers zal afstaan aan Jong PSV. Wij gaan daarom voor de weddenschap 'beide teams scoren', omdat dit bij beide teams geregeld voorkwam in de voorbereiding en dit ook altijd gebeurde in de laatste 4 onderlinge duels in Dordrecht.

Al onze voorspellingen komen voort uit een grondige analyse. Desondanks kan geen enkele winst worden gegarandeerd.