Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Champions League: Geen verrassingen?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Champions League: Geen verrassingen?
De eerste ronde tussen de vier halve finalisten heeft niemand onverschillig gelaten, hoewel de resultaten waren zoals verwacht. De UEFA Champions League loopt ten einde en daarmee zijn ook de spannendste wedstrijden aangebroken. De vier beste teams van het Europese continent hebben de eerste ronde van de halve finales gespeeld, die zeer gelijkwaardig waren, hoewel één van hen van het script afging.

Niet veel verrassingen in de uitslag van de eerste wedstrijd van de halve finales van de UEFA Champions League

Champions League: geen verassingen


Dinsdag ontmoetten de twee beste teams ter wereld elkaar in de halve finale van de Champions League. Carlo Ancelotti's Real Madrid had net een nieuwe titel gewonnen, de Copa del Rey, een trofee die ze sinds 2014 niet meer hadden gepakt, na een finale waarin het counter-aanvalsspel van Los Blancos veel doorslaggevender was dan het bezettingsspel van Osasuna. Het moreel van de Witten was hoog, zeker toen ze hun eerste wedstrijd thuis speelden, in een tot de nok toe gevuld Santiago Bernabéu, dat een vijandige ontvangst gaf aan hun tegenstanders, Pep Guardiola's Manchester City, een oude bekende van de fans van de Merengues. De Engelse ploeg was goed op dreef, had sinds februari geen wedstrijd meer verloren, kwam in de competitie op achterstand tegen Arsenal, dat de laatste wedstrijden begon te wankelen, en de achterstand op de Celeste werd zo groot dat ze uiteindelijk de leiding overnamen. De wedstrijd in het Coliseo Blanco was een spannende ontmoeting tussen twee heel verschillende teams, waarbij de ene ploeg counteraanvallend voetbal speelde en de andere liever de bal vasthield, en dat was een groot deel van de wedstrijd het geval. Terwijl de ploeg van Guardiola de bal domineerde en geduldig de ruimte zocht, wachtte de ploeg van Ancelotti in de rug om de tegenaanval in te zetten, een tactiek die werkte toen Vinicius in de 36e minuut een aanloop nam die eindigde met een krachtig schot dat Ederson niet kon redden. Vanaf de tweede helft begon Real Madrid de wedstrijd te domineren, maar toen de Europa Cup-koningen op hun best waren, haakte Kevin de Bruyne een schot van rechts in het net langs een sublieme Courtois, die niets kon doen om de gelijkmaker van de Citizens te voorkomen. Het 1-1 gelijkspel laat alles open voor de tweede etappe in de Etihad, die een voetbalspektakel belooft te worden.

In het San Siro ging het minder gelijk op. Een Madonnina-derby is altijd speciaal en deze keer domineerden de "neroazzurro" de "rossonero". In slechts tien minuten stond Inter al met twee-nul voor, in een wedstrijd waar AC Milan het onderspit leek te delven, omdat ze in alle linies werden uitgespeeld, met Lautaro Martinez in vuur en vlam, Edin Dzeko vastberaden, en Mkhitaryan die eruitzag alsof we hem nooit meer zouden zien, en die werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Het lijkt erop dat Simone Inzaghi tijdens dit einde van het seizoen de sleutel heeft weten te vinden om de stukken te passen van een team dat heel dicht bij een terugkeer naar een Champions League finale is, dertien jaar later, toen ze met twee doelpunten tegen nul hun tweede gouden medaille ooit wonnen tegen Bayern München.

Wedden op de Champions League finale!

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer