Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Hoe winnen met wedden op sport?

Voor degenen onder jullie die van wedden houden is dit een vraag die je jezelf regelmatig moet stellen. Wees je er voordat je gaat inzetten van bewust dat wedden niet eenvoudig is. Het is niet alsof je eventjes wat geld op jouw favoriet zet, deze favoriet dan wint en je vervolgens je geld ophaalt. Bij wedden komt veel denkwerk kijken. Hopelijk kan de begeleiding op deze site je hierbij op weg helpen. 

We willen allemaal geld verdienen met wedden, dus laten we een kijkje nemen naar enkele manieren waarop we dit doel kunnen bereiken. Laat allereerst duidelijk zijn dat deze manieren geen garanties zijn dat iedere weddenschap ook succesvol zal zijn. Als dat het geval was, zouden bookmakers niet bestaan. Wel vergroten de adviezen je kansen op het verdienen van geld op weddenschappen.

We zullen de volgende belangrijke onderwerpen doornemen:

  • Onderzoek
  • Inzet
  • Makkelijke weddenschappen kiezen
  • Letten op - en profiteren van - promoties

Onderzoek

Onderzoek is van levensbelang bij het bepalen waarop je precies gaat wedden. Het is makkelijk genoeg om bij een online bookmaker in te zetten op een overweldigende favoriet. Favorieten winnen regelmatig, maar zeker niet altijd. Doe wat onderzoek en ontdek waarom die favoriet precies de grootste winkans heeft. Bekijk ook de statistieken van de tegenstander en stel daarna pas je winkansen vast.

Laten we het voorbeeld nemen van een voetbalwedstrijd: Wolverhampton Wanderers speelt tegen Burnley en Wolves is favoriet. Doe voordat je inzet onderzoek naar de actuele vorm van beide teams. Wellicht doet Wolves het thuis heel goed of hebben ze de meeste van hun recente wedstrijden gewonnen. Burnley zou moeite kunnen hebben in uitwedstrijden of misschien heeft het al een tijdje niet meer gewonnen. Bekijk het nieuws over de teams om te zien of er belangrijke spelers niet meedoen. Als Wolves zonder Traoré aantreedt, dan zal dat een effect hebben op hun prestaties op het veld. Onderzoek is belangrijk, ongeacht de sport. Stel bijvoorbeeld dat je wedt dat Rafael Nadal Roland Garros wint, maar je doet geen onderzoek. Hij wint toch bijna altijd, dus het lijkt een veilige weddenschap. Maar dan verliest hij de finale en achteraf blijkt dat hij een knieblessure had, waardoor hij niet in topvorm was. Nu ben jij je geld kwijt. Als je maar een beetje onderzoek had gedaan, had je dat kunnen voorkomen.

Denk aan je inzet

Goed onderzoek is op zichzelf echter geen garantie dat jouw keuze altijd de winnende zal zijn. Iets anders wat belangrijk is om in acht te nemen is hoeveel je gaat inzetten. 

Zet geen enorm bedrag in omdat je er vanuit gaat dat jouw weddenschap ‘een zekerheidje’ is (dat bestaat helaas niet). Het is namelijk altijd mogelijk dat je verliest. 

Plaats ook niet te veel weddenschappen. Statistisch gezien is het niet mogelijk dat alle weddenschappen succesvol gaan zijn. Met de eerste weddenschap win je misschien een leuk geldbedrag, maar als je er nog een stuk of drie hebt lopen, kan een winstgevende situatie zomaar omslaan in een verliesgevende.

Ga voor gemakkelijke weddenschappen

Het wedden is de laatste jaren veranderd en het aantal verschillende weddenschappen dat je kunt maken is enorm toegenomen. Een weddenschap op een topwedstrijd in het voetbal kan makkelijk meer dan 100 verschillende markten hebben.

Het is belangrijk om het simpel te houden wanneer je een weddenschap aangaat. Wedden op Wimbledon-winst van Novak Djokovic is - na onderzoek, uiteraard - alleszins redelijk. De kans dat hij wint zal relatief groot zijn, dus het is verleidelijk om op onderzoek uit te gaan en een weddenschap te vinden met grotere kansen en hogere potentiële winsten. 

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om extra weddenschappen toe te voegen binnen 1 weddenschap. Naar gelang je meer selecties toevoegt vergroot dit je potentiële prijzengeld, maar wordt de winkans tegelijkertijd steeds kleiner. Eén foute keuze en je totale inzet is weg. Bookmakers vinden het geweldig wanneer gokkers weddenschappen plaatsen met meerdere wedstrijden. Waarom? Omdat ze weten dat de kansen dan in hun voordeel zijn. Ga daarom voor simpele weddenschappen met een hogere winstkans. Op het moment dat je wél meerdere weddenschappen gaat maken, probeer dan een systeemweddenschap zoals bijvoorbeeld een Lucky 15 of Lucky 31 weddenschap. Met dat soort weddenschappen kun je je geld terug krijgen en zelfs nog winst maken, ook wanneer niet al je weddenschappen correct zijn.

Maak gebruik van promoties

Online bookmakers bieden veel promoties aan. Bijvoorbeeld op betere odds of bonussen op winnende accumulator weddenschappen. Als je dit soort weddenschappen tegenkomt, probeer er dan van te profiteren. Die ene weddenschap op winst voor Arsenal van 1.60 wordt nog aantrekkelijker als de quotering naar 1.80 gaat. Mocht er een promotie zijn die bonussen weggeeft op winnende acca’s, maak er dan zeker gebruik van. Er bestaan ook acca verzekeringen. Dus als je een weddenschap wil aangaan met meerdere selecties, kun je alsnog je inzet terugkrijgen of zelfs contant geld als een van de selecties niet doet wat hij zou moeten doen. En we weten allemaal hoe vaak dat voorkomt, hoe graag wij het ook willen voorkomen.

Wedden is alles behalve eenvoudig, er is zoveel om in gedachte te houden en er kan zoveel fout gaan. Hopelijk helpen deze tips je om goede resultaten te behalen.

Andere vragen over online wedden

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer