Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Een nieuwe Gravel Koning?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Een nieuwe Gravel Koning?
Het Europese gravelseizoen voor mannen in 2023 is net begonnen. De komende weken worden er Masters-toernooien gehouden, allemaal in de aanloop naar de French Open op Roland Garros. Wie zijn de favorieten om de grote titels te winnen en zullen we een nieuwe King of Clay zien?

Een wissel van de wacht?

carlos alcaraz

Het Europese gravelseizoen voor mannen in 2023 wordt een spannende periode in het mannentennis. We hebben de Australian Open en de Masters van Indian Wells en Miami gehad, nu is het tijd voor de gravelbanen in de aanloop naar de French Open van 2023 op Roland Garros, die op 28 mei begint.

Carlos Alcaraz is een van de spelers die het de komende weken goed zal doen. Hij miste het begin van het jaar door een blessure, maar heeft sinds zijn terugkeer twee titels gewonnen. Dat omvat een overwinning op gravel in Buenos Aires en vervolgens het verlies van de finale in Rio, in beide gevallen tegen Cameron Norrie (iemand om op te letten). De 19-jarige Spanjaard kan de erfgenaam worden van de titel de Gravelkoning. 2023 zou wel eens het jaar kunnen zijn dat hij die titel voor zichzelf opeist. Van zijn acht toernooioverwinningen zijn er vijf behaald op gravel, waaronder vorig jaar in Barcelona en Madrid. Hij zal de komende weken moeilijk te verslaan zijn, maar nu nog niet, want hij speelt niet in Monte Carlo.

Bekijk de laatste odds bij bet365

Is het nu mijn beurt?

Voorspelling winnaar atp finals

Novak Djokovic heeft slechts één keer de titel gewonnen op Roland Garros. Dat was in 2021 en hij verloor in vier finales. Hij is waarschijnlijk de favoriet voor een tweede titel dit jaar. Hij won dit jaar al twee titels (waaronder de Australian Open) en alleen Daniil Medvedev heeft hem in 2023 verslagen. 

De Serviër haalde 14 jaar geleden voor het laatst niet de laatste acht op Roland Garros. In de Masters-toernooien voorafgaand aan de French Open heeft Djokovic in totaal 11 titels gewonnen in Monte Carlo, Madrid en Rome. In totaal won hij 18 titels op gravel, maar hij is niet zo dominant op deze ondergrond als op gras of hardcourt.

Vraag vandaag een bonus aan

Nog niet klaar om de troon te verliezen?

Voorspelling ATP Rome

Na 14 ongelooflijke titeloverwinningen op Roland Garros is het nooit gemakkelijk om de kansen van Rafael Nadal af te schrijven. De koning van klei is misschien nog niet klaar om die titel op te geven, maar hij staat voor een zware strijd om zijn kroon te behouden.

Het grote probleem van de 36-jarige (37 in juni) is de strijd tegen alle blessures die hij in zijn carrière heeft opgelopen. Nadal stond niet meer op het veld sinds hij in de tweede ronde van de Australian Open verloor. Hij heeft zich al teruggetrokken uit de Monte Carlo Masters die deze week plaatsvindt. Dit alles zal zijn voorbereiding op Roland Garros beïnvloeden.

Een ander probleem voor Nadal is zijn wereldranglijst. Hij is afgegleden naar de 14e plaats en kan nog lager komen te staan als hij niet snel gaat spelen. Dat zal resulteren in een aantal moeilijke lotingen voor de Spanjaard, waarbij de topzaden veel eerder in toernooien worden ontmoet. De kroon glijdt af en zou er wel eens snel af kunnen vallen.

Ontvang de bonus van Unibet

Rune bij de gravel kanshebbers

holger rune

Een andere 19-jarige die de Gravelkoning wil worden is Holger Rune. Hij wordt 20 op 29 april en de Deen staat achtste op de wereldranglijst. Vorig jaar rond deze tijd stond hij nog op de 91e plaats, maar vorig jaar won hij drie titels, waaronder de Paris Masters. Een titel op gravel werd gewonnen in München en de volgende keer dat hij naar Parijs gaat, hoopt hij ver te komen op Roland Garros. Vorig jaar debuteerde hij op de French Open en bereikte hij de laatste acht, waarbij hij verloor van Casper Ruud, die uiteindelijk in de finale verloor.

Ruud is een andere speler om in de gaten te houden de komende weken.  Hij won vorig jaar drie titels op gravel en vier in 2021. Hij heeft tot nu toe niet de beste jaren gehad, maar een terugkeer naar gravel zou zijn vorm wel eens drastisch kunnen verbeteren.

Het eerste Masters evenement van het Europese gravelseizoen is in Monte Carlo. Stefanos Tsitsipas zal voor het derde achtereenvolgende jaar een gooi doen naar de titel. De nummer drie van de wereld won slechts drie graveltoernooien op de ATP Tour, de andere vier jaar geleden in Estoril. De Griek bereikte twee jaar geleden de finale van Roland Garros, maar is dit jaar nog niet in topvorm.

Wie moeten we nog meer overwegen? Nou, Cameron Norrie won eerder dit jaar een titel in Zuid-Amerika. Daniil Medvedev is dit jaar in uitstekende vorm, maar heeft nog nooit een ATP Tour graveltoernooi gewonnen en bereikte vier jaar geleden slechts één finale in Barcelona. Jannik Sinner bereikte de laatste acht in Parijs en won onlangs de Miami Master hardcourt wedstrijd.

Andrey Rublev is nooit uit te sluiten en versloeg vorig jaar Novak Djokovic in Servië om een titel te veroveren. Het wordt een fascinerend Europees Clay Court seizoen, volg alle actie op Sportytrader.

Ontvang vandaag een bonus!

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer