Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Formule 1: GP van Italië - Het snelle circuit van Monza

door Max Lanters | door Max Lanters

image Formule 1: GP van Italië - Het snelle circuit van Monza
In Italië gaat dit weekend op het circuit van Monza de 15e race gereden worden van dit Formule 1 seizoen. De spanning in het deelnemersveld is door de grote overmacht van Max Verstappen dit seizoen helemaal weg. Het snelle circuit van Monza, dat het thuiscircuit is van Ferrari, lijkt op voorhand weer een ideaal circuit voor Verstappen, die het erg goed doet op de rechte stukken in zijn RB19.

Max Verstappen en Ferrari

Formule 1 verwachting Monza

Max Verstappen kan in deze Grand Prix zijn zoveelste record op zijn naam zetten. De snelle Limburger kan namelijk als allereerste coureur in de Formule 1 ooit 10 overwinningen op rij behalen en zo het huidige record van Sebastian Vettel, uit 2013 van 9 overwinningen op rij, aan flarden rijden. Verstappen plaatste zich vorig jaar op Monza als tweede in de kwalificatie, maar moest vanwege een gridstraf vanaf de zevende plaats beginnen. Het belette Verstappen daarna overigens niet om zijn eerste overwinning van zijn carrière op Monza binnen te slepen. De Formule 1 voorspellingen zijn dan ook wederom dat Verstappen zal winnen.

De verwachtingen van Ferrari dit weekend zullen niet al te hoog liggen. Het team van Ferrari, dat dit weekend in een opvallende roodgele kleurencombinatie een eerbetoon brengt aan de terugkeer in de topklasse, beleefd een erg matig seizoen. Ze wonnen dit seizoen nog geen enkele race. Charles Leclerc eindigde nog wel driemaal op het podium terwijl Carlos Sainz, zonder op het podium te komen, wel boven zijn teamgenoot staat in het rijdersklassement. Leclerc kon vorig jaar op de thuisbasis van zijn renstal nog wel redelijk goed meekomen, wat uiteindelijk in een tweede plaats resulteerde. Carlos Sainz leek zich ook op het podium te kunnen rijden, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats. 

Bet365 biedt hier een bonus aan

Het circuit van Monza

Red Bull Monza

Het circuit van Monza, ook wel de ´Tempel of Speed´ genoemd, is het allersnelste circuit van dit wereldkampioenschap seizoen. De gemiddelde snelheid op het circuit van Monza ligt door de lange rechte stukken boven de 250 kilometer per uur. De weersomstandigheden voor dit weekend lijken wel in orde, maar zijn niet optimaal. Zo ligt de temperatuur rond de 25 graden, is het bewolkt en is er 20% kans op neerslag.

Tijdens het raceweekend op Monza wordt in tegenstelling tot de andere circuits dit seizoen geen sprintrace gereden op de zaterdagmiddag. Op vrijdagmiddag van 13:30 tot 14:30 is de eerste vrij training, de tweede vrije training is ook op vrijdag van 17:00 tot 18:00 en de derde en laatste vrije training vindt plaats op zaterdag van 12:30 tot 13:30. Op zaterdagmiddag van 16:00 tot 17:00 is er de plaats bepalende kwalificatie voor de hoofdrace op zondag, die om 15:00 van start gaat.

Tijdschema van de Grand Prix van Italië

DatumActiviteitStarttijd
Vrijdag 1 septemberVrije training 113:30
Vrijdag 1 septemberVrije training 217:00
Zaterdag 2 septemberVrije training 312:30
Zaterdag 2 septemberKwalificatie16:00
Zondag 3 septemberGrand Prix van Italië15:00

Max Verstappen is als leider van het klassement en als dominerend regerend wereldkampioen de absolute favoriet voor de winst. De meeste ogen zullen mede hierom gericht zijn op de posities achter hem. Kan Sergio Pérez zijn teamgenoot bijhouden? En wat kan de verassend goed presterende Fernando Alonso in zijn Aston Martin aanrichten? De huidige nummer 2 en 3 van het klassement nemen het dit seizoen regelmatig op tegen de rijders van Ferrari en Mercedes maar wisten ze vooralsnog voor te blijven.

Lees onze uitgebreide voorspelling voor de GP van Italië op onze pagina.

Bet365 biedt hier een bonus aan

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer