Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Hoe is dit seizoen verlopen voor Barcelona en Real Madrid?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Hoe is dit seizoen verlopen voor Barcelona en Real Madrid?
De twee grootste reuzen in de geschiedenis van Spanje eindigen weer een seizoen in La Liga Santander bovenaan de ranglijst, waar een van hen opnieuw kampioen werd en het spontane Atlético de Madrid verdrong, dat in de afgelopen 9 jaar 2 titels wist af te pakken.

FC Barcelona, de beste thuisploeg en kampioen in de afgelopen 5 jaar

Barcelona en laLiga 2023 De ploeg van Xavi heeft een heel goed seizoen achter de rug, ondanks het laatste deel waarin ze 3 nederlagen leden in 4 wedstrijden. Het is duidelijk dat na meer dan 30 wedstrijden en met de titel beslist op de 34e speeldag, de prestaties afnamen, maar het puntenverlies en de vele tegendoelpunten maakten ongunstig wat de gouden afsluiting van een bijna perfect seizoen had kunnen zijn. 

Onder deze nederlagen vinden we de nederlaag tegen Real Sociedad in Camp Nou, die het verbreken van een ongeslagen reeks betekende die Barcelona 17 thuiswedstrijden lang had volgehouden, een absoluut overweldigende statistiek die, als we het toevoegen aan de slechts 4 doelpunten die thuis werden toegestaan in 19 wedstrijden, we zien dat de dominantie van het Catalaanse team op hun thuisbasis zeer overtuigend is geweest. 

Bovendien, zoals we al zeiden, is dit Barça de beste kampioen van de afgelopen 5 jaar, en de 88 behaalde punten maakt ze het kampioensteam met de meeste punten in de 38 gespeelde wedstrijden. Collectief en meer in het algemeen waren ze het op één na meest scorende team met 70 doelpunten, 5 achter Madrid, en het team dat het minste tegen kreeg, met 20 tegendoelpunten. 

En tot slot zullen we de individuele prestaties van Ter Stegen en Robert Lewandowski benadrukken, die niet alleen respectievelijk de "Pichichi" en "Zamora" awards wonnen, maar ook de eerste speler sinds 2008 werd die als topscorer van het toernooi eindigde zonder ook maar één penalty te scoren, terwijl de Duitse doelman het record van 26 clean sheets in een seizoen evenaarde, dat al in 1994 in handen was van doelman Liaño met Deportivo de la Coruña.

Ontvang je Bet365 welkomstbonus!

Real Madrid verkocht hun competitieziel voor de Champions League... en het ging wéér mis.

Real Madrid en LaLiga Santander 2023
Nadat ze het competitieseizoen goed en gemotiveerd waren begonnen, lieten ze vanaf november de eerste plaats liggen en sindsdien hebben ze die toppositie, die ze als regerend kampioen hadden moeten verdedigen, niet meer aangeraakt. 

De mannen van Ancelotti maakten een paar jaar geleden dezelfde fout, die hen al enigszins had beschadigd in de binnenlandse competitie, en in dit geval pakte het niet goed voor ze uit, want in de Champions League werden ze vernederd door Manchester City en misten ze de finale. 

Een merkwaardig en verrassend feit is dat de Witten sinds oktober niet in staat zijn geweest om 3 of meer opeenvolgende overwinningen te boeken in La Liga, wat het aantal misstappen (6 gelijke spelen en 8 nederlagen) en de duidelijke onregelmatigheid die ze hebben geleden tijdens de 22/23 campagne onthult. 

Ze zijn echter het enige team met meer spelers (3) in de TOP 10 met meer doelpunten, onder hen Benzema op de 3e plaats met 22, Vinicius 4e met 19, en tot slot Rodrygo als 9e met 17 doelpunten.

Kortom, Xavi was in staat om de coup de grâce te leveren met defensieve kracht en de titel weg te kapen van Ancelotti en Real Madrid, die nooit in staat waren om de consistentie en dominantie van de Culés te evenaren. 

Ontvang je Bet365 welkomstbonus!

SportyTrader tools voor het volgen van LaLiga

SportyTrader heeft allereerst een pagina gewijd aan LaLiga voorspellingen, waar je alle analyses en voorspellingen van voetbalexperts kunt vinden, het heeft ook een platform om de La Liga odds te vergelijken en de beste waarden te krijgen om weddenschappen te plaatsen voor en tijdens de dagen van LaLiga, het belangrijkste van deze optie is dat je verschillende weddenschapsmarkten kunt vergelijken en niet alleen de 1X2. 

Op de La Liga live uitslagen pagina kun je ook de live scores en statistieken zien, zodat je de reflecties kunt verhogen voordat je gaat wedden, als je liever live wedt. Een variant op deze optie is ook de sectie met de competitieresultaten van La Liga gisteren en La Liga morgen. Zeker verschillende opties die je niet mag missen als je met een koel hoofd wilt wedden. 

Ontvang je Bet365 welkomstbonus!

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer