Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

NBA Play-offs: wie doen er mee?

door Max Lanters | door Max Lanters

image NBA Play-offs: wie doen er mee?
De beste basketbalcompetitie ter wereld heeft haar reguliere seizoen afgesloten, en staat nu voor de strijd om de kampioenstitel met enkele verrassingen. Het NBA-seizoen is zo goed als afgelopen. Het reguliere seizoen eindigde begin april en maakte plaats voor een play-offs waarin grote teams ontbraken.

Het reguliere seizoen is voorbij, de play-offs beginnen

Voorspellingen Boston Celtics NBA

De Western Conference eindigde met de Denver Nuggets op de eerste plaats. Na het spectaculaire seizoen dat ze vorig jaar hadden, zijn ze nu beloond met de beste positie in het klassement, met een record van 53 overwinningen en 29 verliespartijen. Ze zijn gevolgd door de Memphis Grizzlies, die ook hebben verrast door als tweede te eindigen, terwijl de Sacramento Kings de derde plaats hebben ingenomen. Vlak daarachter, een van de favorieten om op zijn minst de NBA Conference Finals te bereiken, de Phoenix Suns. Na de toevoeging van Kevin Durant vormde de ploeg uit Arizona een dodelijke aanval met Devin Booker, waardoor ze opnieuw een van de beste teams in de competitie zijn. De Los Angeles Clippers en Golden State Warriors staan respectievelijk vijfde en zesde. De Los Angeles Clippers hebben de laatste jaren enkele spectaculaire prestaties geleverd die hen een plek in de play-offs hebben opgeleverd, terwijl de San Francisco Warriors hun ticket na een zeer inconsistent seizoen hebben weten veilig te stellen.

Wedden op de NBA Playoffs!

Ondertussen, bij de play-in posities, zijn de Los Angeles Lakers het eerste team dat verschijnt. Onder leiding van LeBron James hebben ze een spectaculaire comeback gemaakt om in ieder geval deze zevende positie te bereiken die dit seizoen om te vergeten goed maakt. Tenslotte bezetten de Timberwolves, Pelicans en Thunder de laatste drie plaatsen in deze play-in, die zeer spannend belooft te worden. Toch is de grote teleurstelling de Dallas Mavericks. De ploeg, onder leiding van Luka Doncic, heeft zich voor geen van de twee rondes weten te plaatsen, waarmee het desastreuze einde van het seizoen van de ploeg van Jason Kidd duidelijk wordt, wat mogelijk betekent dat hij niet verder zal gaan als hoofdcoach van de Texaanse ploeg. Een ander team dat de grote teleurstelling van deze Western Conference was, waren de Spurs van Greg Popovich, die hun slechtste seizoen in jaren achter de rug hebben en als laatste eindigden in het reguliere seizoen, waardoor een periode zonder de coach uit Indiana aan het roer van het team zichtbaar wordt.

Weddenschappen NBA Western Conference

Anderzijds heeft de Eastern Conference niet veel verrassingen opgeleverd. De Milwaukee Bucks gaan door in hun kielzog als leidende ploeg, en zijn er opnieuw in geslaagd als eerste te eindigen in een Conference die tot het einde toe zeer competitief was, en dat blijkt uit het feit dat de als tweede geplaatste ploeg, de Celtics, achter de Bucks staat met slechts één overwinning en één verliespartij minder, waaruit de gelijkheid van de concurrentie blijkt. De Sixers zijn dit seizoen nog een verrassingsteam geweest. Met de toevoeging van James Harden hebben ze een verdienstelijke derde plaats weten te bemachtigen, net als de Cavaliers, die met het herstel van Ricky Rubio naar de vierde plaats zijn geklommen. De twee teams uit New York, Knicks en Nets, die zelfs hun drie grote sterren hebben verloren, hebben hun ticket voor de play-offs van 2023 weten te bemachtigen.

De play-in plekken zijn opgevuld door de Miami Heat, die er geleidelijk in lijken te zijn geslaagd een evenwichtig team op te bouwen, de Hawks, die ook hebben verrast, aangezien ze het reguliere seizoen niet al te best zijn begonnen, de Raptors, die van kracht naar kracht zijn gegaan, en tot slot de Chicago Bulls, die al jaren niet meer op hun pootjes terecht kunnen komen. Wizards, Pacers, Orlando Magic, Charlotte Hornets vs Detroit Pistons, die hun coach hebben ontslagen vanwege het slechte seizoen van de ploeg uit Michigan, zijn buiten beschouwing gelaten.

Wed op de NBA Playoffs!

Meer NBA artikelen

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer