Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wie haalt de finale van de Champions League?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Wie haalt de finale van de Champions League?
De Champions League heeft de halve finale bereikt. We weten zeker dat er een team uit Milaan in de finale zal spelen. Inter neemt het op tegen AC Milan en speelt de finale tegen de winnaar tussen titelverdediger Real Madrid of Manchester City. Wie speelt er op 10 juni in de finale?

Zo dicht bij Istanbul

CL beker
Real Madrid, Inter en AC Milan hebben samen al 24 keer de Champions League / Europa cup 1 gewonnen. Manchester City wacht nog steeds op de trofee, maar is de favoriet voor de titel van de 2022/2023 Champions League. De halve finales vinden plaats op 9/10 en 16/17 mei en het beloven ongelooflijk spannende wedstrijden te worden.

  • Real Madrid tegen Manchester City (9 & 17 mei)
  • AC Milan tegen Inter Milan (10 & 16 mei)

Bekijk de odds op bet355

De slag om Milaan

Lautaro Martinez Inter Milan

Sinds 2017 heeft een Italiaanse club niet meer de finale van de Champions League bereikt. Het lange wachten is echter voorbij als Inter het opneemt tegen Milan in de laatste vier van de Champions League van dit seizoen. Voor de laatste Italiaanse winnaar van de hoogste Europese clubcompetitie moet je terug naar 2010. Inter versloeg toen Bayern München, kunnen ze dit seizoen opnieuw winnen? Allereerst moeten ze de Slag om Milaan winnen.

Inter heeft dit seizoen slechts twee van de tien Champions League wedstrijden verloren. Beide nederlagen werden toegebracht door Bayern München in de groepsfase. Zij hebben echter het laatst gelachen toen de Duitsers bij de laatste acht verloren van Manchester City. Inter zal dit jaar waarschijnlijk geen kerstkaarten uit Portugal ontvangen. In de knock-out fase hebben ze zowel Porto als Benfica uitgeschakeld. 

Hun huidige vorm is echter niet zo geweldig met slechts twee van hun laatste tien wedstrijden gewonnen. Ze hebben dit seizoen twee keer tegen AC Milan gespeeld en beide keren gewonnen, waarvan één keer met 3-0 in de Italiaanse Supercup.

Milan heeft dit toernooi al zeven keer eerder gewonnen. Hun laatste overwinning was in 2007 en dit is het verste dat de club uit de Serie A sindsdien heeft bereikt. Dit seizoen proberen ze de gloriedagen van de jaren negentig te heroveren, toen ze deze competitie twee keer wonnen.

In de groepsfase eindigden ze als tweede achter Chelsea, waarvan ze twee keer verloren. In de knock-out fase versloegen ze Tottenham voordat ze bij de laatste acht Serie A leiders Napoli versloegen. Ze zouden graag een andere Italiaanse club verslaan om de Champions League finale te bereiken. Dit zou een spannende wedstrijd moeten worden en weddenschappen op minder dan 2,5 doelpunten in elke etappe zouden wel eens een winnaar kunnen zijn. In de huidige vorm is Milan de lichte favoriet om naar Istanbul te gaan.

Claim de Unibet bonus

Nog een finale voor Real?

Karim Benzema CL voorspelling

Real Madrid is nog maar één wedstrijd verwijderd van hun 18e finaleplaats. Als ze de finale bereiken, winnen ze die meestal ook. Hun laatste verlies in de finale dateert van 32 jaar geleden.

Dit seizoen winnen ze weliswaar geen La Liga, maar ze zijn wereldkampioen en de enige ploeg sinds Milaan in 1989 en 1990 die de Champions League-titel met succes verdedigde. Tussen 2016 en 2018 maakten ze een ongelooflijke drieslag en vorig seizoen versloegen ze Liverpool in de finale.

Dit seizoen stonden ze bovenaan in hun groep en hadden ze een rematch met Liverpool. Hun hoop op nog een Champions League-triomf zag er niet goed uit toen ze in de eerste etappe op Anfield na 14 minuten met 2-0 achterstonden. De Spanjaarden konden echter nooit opgeven en ze vochten zich terug om die wedstrijd met 5-2 te winnen en vervolgens thuis Liverpool met 1-0 te verslaan. Bij de laatste acht moesten ze het opnieuw opnemen tegen Engelse tegenstanders en versloegen ze het uit vorm zijnde Chelsea met een paar 2-0 overwinningen. Kunnen ze een derde Engelse club verslaan om de finale te bereiken?

Bekijk de Champions League kansen

De vreemde eend in de bijt

Haaland Champions League wedtip

En dan was er nog Manchester City. De Engelse Premier League club jaagt dit seizoen op een treble, maar bovenal willen ze kampioen van Europa worden. City moet de Champions League nog winnen, maar als er ooit een stukje was om de puzzel compleet te maken, is het Erling Haaland.

Hij is al het hele seizoen in geweldige vorm en heeft 12 doelpunten gemaakt in de 2022/23 Champions League. Dat zijn er vier meer dan elke andere speler en hij stond 576 minuten op het speelveld. Vijf van zijn doelpunten kwamen in de 7-1 nederlaag tegen RB Leipzig in de laatste 16. Ze hebben dit seizoen drie Duitse Bundesliga clubs verslagen, nu gaan ze naar Spanje om te proberen Real Madrid te onttronen.

Hun uitvorm in de Champions League is niet geweldig met een 4-0 zege op Sevilla gevolgd door vier gelijke spelen op rij. Ze hebben slechts één doelpunt tegen gekregen uit vrij spel en ze moeten nog steeds een doelpunt tegen krijgen in de eerste helft. Naar Madrid gaan en een goed resultaat halen om mee terug te nemen naar de Etihad is hun doel voor de eerste wedstrijd. Door hun thuisvorm in de Champions League dit seizoen hebben ze vijf wedstrijden gewonnen met een totale score van 20-2. Hun tweede Champions League finale ooit is zeer haalbaar.

Ontvang vandaag een bonus

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer