Commerciële content | Speel bewust 18+ | hands24x7.nl | Algemene voorwaarden gelden

Wie zal zich kwalificeren voor de kwartfinale in de Europa Conference League?

door Max Lanters | door Max Lanters

image Wie zal zich kwalificeren voor de kwartfinale in de Europa Conference League?
We zijn bij de laatste 16 van de Europa Conference League 2022/23. Er is een sterke line-up met ploegen als Lazio, Villarreal, AZ en West Ham die allemaal een gooi doen naar de laatste acht, maar wie zal zich uiteindelijk plaatsen voor de laatste acht?

De laatste acht plaatsen staan op het spel in de Europa Conference League

voorspelling-europa-conference-league

Deze week beginnen de wedstrijden van de laatste 16 in de Europa Conference League. Er zijn enkele mooie wedstrijden om naar uit te kijken, waaronder Lazio tegen AZ en AEK Larnaca tegen West Ham United. Hier is de loting voor de laatste 16:

  • AEK Larnaca - West Ham United
  • Fiorentina - Sivasspor
  • Lazio - AZ
  • Lech Poznan - Djurgardens
  • Basel - Slovan Bratislava
  • Sheriff Tiraspol - Nice
  • Anderlecht - Villarreal
  • Gent - Istanbul Basaksehir

Wed op de Conference League bij Bet365

Sterke Italiaanse uitdaging

cabral-fiorentina

Italië heeft twee vertegenwoordigers bij de laatste 16 van de Europa Conference League. Fiorentina neemt het op tegen Sivasspor en zal hopen op meer doelpunten van Arthur Cabral, die in de vorige ronde drie keer scoorde. Ze staan in het rechterrijtje van de Serie A, maar zijn momenteel in goede vorm met recente overwinningen op Verona en in het weekend een 2-1 thuisoverwinning op Milan, dat zelf een goede kans heeft de kwartfinale te bereiken in de Champions League.

Fiorentina eindigde als tweede achter Istanbul Basaksehir in hun groep, maar had zeven punten voorsprong op de derde plaats. Dat bracht hen naar de knock-out play-off ronde waar ze Braga met 7-2 versloegen, inclusief een 4-0 uitwedstrijd. Er zijn 10 doelpunten gemaakt in hun laatste drie thuiswedstrijden in de Europa Conference League. Er moeten er meer komen tegen Sivasspor, dat 13e staat in de Turkse Super Lig en dit weekend vier doelpunten tegen kreeg.

De andere Italiaanse ploeg in deze competitie is Lazio, die op 7 maart tegen AZ speelde. Ze staan derde in de Serie A en hebben een goede kans om zich te kwalificeren voor de 2023/24 Champions League. Ze wonnen hun laatste drie competitiewedstrijden zonder tegendoelpunt. Inclusief de overwinning op koploper Napoli afgelopen vrijdag.

Lazio eindigde als derde in hun Europa League groep, maar alle vier de teams eindigden op acht punten. De uitwedstrijden zijn zorgwekkend, met geen overwinningen in de Europese competitie dit seizoen. De thuisvorm is wel goed met twee overwinningen en twee gelijke spelen en acht gescoorde doelpunten. AZ staat derde in de Eredivisie. Ze wonnen een zwakke groep om de laatste 16 te bereiken. Na de verrassende 1-2 winst in Rome hebben ze de beste papieren in hand om de volgende ronde te halen.

Wed op de Conference League bij Bet365

Hammers op weg naar de laatste acht

danny ings

West Ham United was de enige club die alle zes hun Europa Conference League groepswedstrijden en twee play-off wedstrijden won. Zet dat eens af tegen het feit dat ze slechts zes van hun 25 wedstrijden in de Engelse Premier League hebben gewonnen. Ze zitten in degradatieproblemen en verloren afgelopen zaterdag met 4-0 bij Brighton and Hove Albion. Vorig seizoen bereikten ze de laatste vier van de Europa League. Hun enige route naar Europese competitie volgend seizoen is het winnen van deze Europa Conference League.

The Hammers hebben een verschrikkelijk uitrecord in de Premier League, maar wonnen alle vier hun wedstrijden op de weg in deze competitie met negen gescoorde doelpunten. Met Danny ings, een recente aanwinst die al doelpunten maakt, zou West Ham naar de laatste acht moeten gaan. Ze nemen het op tegen AEK Larnaca, dat derde eindigde in hun Europa League groep en slechts vijf punten behaalde. Het Cypriotische team versloeg Dnipro-1 in de knock-out play-off ronde.

Wed op de Conference League bij Bet365

Villarreal lijkt een goede kans te maken op de laatste acht

voorspelling-europa-conference-league

Villarreal leidt de Spaanse uitdaging in de Europa Conference League. Ze staan zesde in La Liga en na een slechte periode hebben ze zich hersteld met twee opeenvolgende overwinningen. De Spanjaarden wonnen hun groep met vijf punten en scoorden 11 goals in hun drie thuiswedstrijden. Ze reizen naar Anderlecht voor het eerste deel van het duel bij de laatste 16. Twee van hun drie uitwedstrijden werden gewonnen. Anderlecht eindigde als tweede in de groep (tien punten achter West Ham) en had strafschoppen nodig om Ludogorets Razgrad te passeren. Villarreal kan de kwartfinales halen.

Tweede in de groep van Villarreal waren Lech Poznan die de Spanjaarden thuis met 3-0 versloegen. Zij versloegen Bodo/Glimt met 1-0 in de play-off ronde. De Polen zijn thuis ongeslagen in de Europa Conference League dit seizoen, met slechts een 4-3 verlies tegen Villarreal op de weg. Hun tegenstanders bij de laatste 16 zijn Djurgardens uit Zweden. Zij wonnen hun groep met acht punten van Gent, Molde en Shamrock Rovers. Poznan kan deze wedstrijd winnen, zeker als ze in de eerste ronde een goede thuiswedstrijd neerzetten tegen een ploeg die slechts één uitwedstrijd won.

Gent neemt het op tegen Istanbul Basaksehir en wij denken dat de Turkse ploeg zich zal kwalificeren. Zij behaalden 13 punten bij het winnen van hun groep en maakten negen doelpunten in drie thuiswedstrijden, waaronder een 3-0 overwinning op Fiorentina. Sheriff Tiraspol neemt het op tegen Nice en de Fransen zijn onze tip. Zij wonnen hun groep en zijn ongeslagen in hun laatste negen wedstrijden. Tot slot hebben we Basel tegen Slovan Bratislava, die in dezelfde groep zaten. Slovan won die op basis van het onderlinge resultaat door thuis met 3-3 gelijk te spelen (na een 3-1 voorsprong) en in Basel met 2-0 te winnen. Bratislava kan zich een weg naar de laatste acht banen.

Wed op de Conference League bij Bet365

Andere artikelen over Europese competities

Deze inhoud mag niet worden gedeeld met minderjarigen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
logo footer