Eerste Divisie • Dag 1
08/08/2021 06:15
ADO Den Haag
ADO Den Haag
2 - 0
Afgelopen
45' : 0 - 0
Jong Ajax
Jong Ajax

Wedtip ADO Den Haag - Jong Ajax

Voorspelling ADO Den Haag Jong Ajax gepubliceerd op 4 augustus 2021 om 14:19 - modifiedat 4 augustus 2021 om 14:25

ADO Den Haag neemt het in de eerste competitiewedstrijd op tegen Jong Ajax. Bij ADO, dat vorig jaar roemloos degradeerde naar de eerste divisie, is het al lange tijd onrustig en vertrokken veel spelers na de degradatie. Een faillissement hangt bovendien in de lucht als er geen investeerders worden gevonden. De financiële problemen zorgen er ook voor dat er geen geld is voor transfers. De afgelopen maanden is er sprake van een ware ADO-soap, waarbij het interessant zal zijn om te zien of de selectie zich hier van kan afsluiten. Marko Vejinovic en Nasser El Khayati, die enige maanden geleden nog werden aangetrokken, zijn inmiddels alweer vertrokken en ook Michiel Kramer vertrok naar RKC. In de oefencampagne werd in de beginfase met 11-0 gewonnen tegen Laakkwartier, met 2-0 verloren van AZ, met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Twente en met 2-0 verloren tegen wederom Twente. In het laatste oefenduel voor de start van de Keuken Kampioen Divisie speelde ADO echter knap met 1-1 gelijk in de Kuip tegen Feyenoord. Ervaren spelers als Peet Bijen, Daryl Janmaat, Robert Zwinkels, John Goossens en Ricardo Kishna deden niet mee in die wedstrijd en zullen ook niet tegen Jong Ajax spelen.

Jong Ajax eindigde vorig seizoen als 16e en zal dit jaar hoger willen eindigen. Het belangrijkste doel van trainer John Heitinga is echter het klaarstomen van spelers voor de hoofdmacht van Ajax. Het is nog niet geheel zeker hoe de selectie van Jong Ajax eruit zal zien tegen Den Haag, ook al omdat het eerste elftal van Ajax een dag eerder tegen PSV speelt voor de Johan Cruijff schaal. Een aantal jongelingen die ook voor Jong Ajax kunnen uitkomen sloten in de voorbereiding aan bij de eerste selectie van Erik Ten Hag. In de voorbereiding verloor Jong Ajax onder meer met 4-2 van Volendalm en met 4-1 van Emmen, maar won het met 3-1 van Jong AZ en speelde het gelijk met 1-1 tegen team VVCS. Positief punt is dat Jong Ajax altijd wel een goal maakte, maar tegelijkertijd ook makkelijk tegendoelpunten incasseerde. Wanneer we naar de prestaties van Jong Ajax kijken in het vorige seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, zien we dat het meer punten pakte in uitduels en ook vaker scoorde in die uitduels (4 winst thuis, 6 winst uit, 55% van de punten behaald in uitduels en 55% van de goals gemaakt in uitwedstrijden). Wedstrijden van Jong Ajax waren vorig seizoen een garantie voor doelpunten. In 89% van de wedstrijden vorig seizoen vielen er meer dan 1 goal, terwijl Ajax in slechts 5% van de wedstrijden de nul hield en er in 74% van de wedstrijden door zowel Jong Ajax als de tegenstander werd gescoord.

Belangrijke punten ADO Den Haag - Jong Ajax

key points iconADO Den Haag kreeg in de voorbereiding tegen alle serieuze tegenstanders een goal tegen

key points iconAjax scoorde in alle oefenwedstrijden, maar kreeg ook altijd een goal om de oren

key points iconWedstrijden van Jong Ajax zagen vorig seizoen veel goals: in 3/4 van de wedstrijden werd er door beide teams gescoord

key points iconFinanciële onrust in Den Haag zorgt ervoor dat aankopen tot dusver uitblijven

key points iconDe meeste overgebleven spelers bij ADO met ervaring zullen afwezig zijn tegen Jong Ajax

Voorspelling ADO Den Haag - Jong Ajax

Het is niet erg eenvoudig om in te schatten hoe ADO en Jong Ajax ervoor staan. Feit is dat beide ploegen in de oefencampagne altijd een goal tegen kregen. Jong Ajax scoorde altijd in de oefencampagne, iets dat ADO Den Haag niet deed. Desalniettemin laten de statistieken van vorig seizoen zien dat Jong Ajax erg vaak een tegentreffer incasseert. Wij gaan voor de weddenschap 'beide teams scoren'.

Al onze voorspellingen komen voort uit een grondige analyse. Desondanks kan geen enkele winst worden gegarandeerd.